Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

as duonkepe daugiausia naudoju tik teslos isminkymui, o kepu orkaiteje, nepatinka man ta duona su skyle smile.gif)
ir kepu dazniausiai 2 kepaliukus is vieno minkymo, pirmaji - po paros, palaikius tesla saldyuve, antra kepaliuka - po 3 dienu (jei nesuvalgom per diena smile.gif) ).
Pries kepant dar palieku mazdaug valandai kambario temperaturoje.
Atsakyti
QUOTE(Hartema @ 2014 04 09, 15:23)
Duonkepe yra skirta kepti duonai

Nebūtinai...mano duonkepė dar ir jogurtą gamina ir visos duonkepės tinka bet kokios mielinės tešlos paruošimui, ne tik duonai, bet ir pyragams, sausainiams, picai ir t.t.
Atsakyti
man irgi keistas pasirode pareiskimas, kad duonkepe tik duonai kepti lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif

ir man nuskambėjo labai kategoriškai blush2.gif

tai žodžiu, naudojat miinėms tešloms ją, pas mane yra makaronų minkymo funkcija, sakau, gal su ja ir koldūnams, virtinukams ar kitiems miltiniams patiekalms išminkyčiau g.gif toks vargas atkristų ir ne taip aplink apsimiltuočiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2014 04 10, 10:09)
4u.gif

ir man nuskambėjo labai kategoriškai blush2.gif

tai žodžiu, naudojat miinėms tešloms ją, pas mane yra makaronų minkymo funkcija, sakau, gal su ja ir koldūnams, virtinukams ar kitiems miltiniams patiekalms išminkyčiau g.gif toks vargas atkristų ir ne taip aplink apsimiltuočiau  lotuliukas.gif


žinoma naudojam ir dauguma duonkepių labai puikiai tą daro.

Aš iš principo duonkepę ir naudoju tešlų (duonų, batonų, bandelių, koldūnų ir t.t.) minkymui, kepu tik orkaitėj
Atsakyti
sveiki,turiu Sv.Matrionos duonos rauga, sestadieni dalinsiu,gal kam reik. Kaunas
Atsakyti
QUOTE(Ruta1382 @ 2014 04 10, 17:17)
sveiki,turiu Sv.Matrionos duonos rauga, sestadieni dalinsiu,gal kam reik. Kaunas


O kokia duona kepama iš tokio raugo? Iš ko jis pagamintas? Kuo ypatinga ši duona? Prašau plačiau papasakoti g.gif
Atsakyti
mano mama vis kepa ir kepa, aš dar tik antrą sykį kepu ir niekaip mums nesigauna doh.gif pirmą kartą viskas lyg ir skaniai,patiko visiems, tik šiek tiek lipnumo buvo,o dabar....iš to džiaugsmo daugiau prisimaišiau,daugiau sėklų pridėjau kaip mėgstu ir šš gavosi. Pluta normali,viduj košė doh.gif kiek kur skaitinėjau tai vis skirtingai laikai ir karščiai rekomenduojami, aš kepiau kaip ir pirmąjį kartą, pirmą valandą apie 185, vėliau apie 160, iš viso 2val. Dabar kepiau netgi daugiau nei dvi valandas ir košė gavosi doh.gif Galima dar kažką nuveikti su ta koše? blush2.gif gaila šitiek išmesti lauk verysad.gif
kiek jūs kepat laiko orkaitėje ir kokiam karšty?
Turbūt gyvenime neišmoksim mes jos kepti, o atrodo taip viskas lengva cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Thea!: 15 balandžio 2014 - 23:45
košė gaunas dažnai dėl to, jog gerai nepakyla.
Arba per mažai miltų.

Aš kepu 10min 230-240
paskui apie 180-200 likusį laiką (iki 1 val)
Atsakyti
Sveikos,

kažkada esu lyg skaičius apie duonelės kildinimą šaldytuve, kad neperrūgtų. O kiek laiko reikėtų ten jai iškilt? Nes aš saviškę kildindavau kambario temperatūroje per naktį, apie 9 val., bet pastaruoju metu labai smarkiai pakyla, o kepdama suslūgsta, nelabai daili forma gaunasi. Galvoju, taip yra dėl to, kad atšilo. Dieną užmaišyt ir kept po kokių 6 val. man nesigauna, tai vat ir svarstau, ar būtų gerai kildint šaldytuve, tarkim, 12 valandų? Užtektų tiek?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miaška: 25 balandžio 2014 - 11:29
QUOTE(Bulčia trupinėlis @ 2014 04 10, 10:09)
4u.gif

ir man nuskambėjo labai kategoriškai blush2.gif

tai žodžiu, naudojat miinėms tešloms ją, pas mane yra makaronų minkymo funkcija, sakau, gal su ja ir koldūnams, virtinukams ar kitiems miltiniams patiekalms išminkyčiau g.gif toks vargas atkristų ir ne taip aplink apsimiltuočiau  lotuliukas.gif

Laisvai, ypač plikyta tešla koldūnams- įjungiu virdulį ir uždedu tešlos funkcija maišytis 3 stiklines miltų, 3 šaukštus aliejau ir truputį druskos. Kai vanduo užverda, įpilu 1 stiklinę- užsiminko puiki, elastinga tešla.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2014 04 25, 11:27)
Sveikos,

kažkada esu lyg skaičius apie duonelės kildinimą šaldytuve, kad neperrūgtų. O kiek laiko reikėtų ten jai iškilt? Nes aš saviškę kildindavau kambario temperatūroje per naktį, apie 9 val., bet pastaruoju metu labai smarkiai pakyla, o kepdama suslūgsta, nelabai daili forma gaunasi. Galvoju, taip yra dėl to, kad atšilo. Dieną užmaišyt ir kept po kokių 6 val. man nesigauna, tai vat ir svarstau, ar būtų gerai kildint šaldytuve, tarkim, 12 valandų? Užtektų tiek?


priklauso nuo tešlos, raugo kiekio ir miltų santykio, raugo stiprumo.
Ir dar aš ką pastebėjau, kad jei įdedi pradėjusią kilt, t.y. kažkiek pastovėjusią kambario temperatūroj, tai ir šaldytuve ji pakyla greičiau. Jei įdedi tik užminkytą, kartais ir visai nenoriai kyla
Atsakyti