Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Pampuckyte @ 2014 03 05, 20:46)
bet mansikiai sako,kad kombainui gali skirti 300lt,tai koks cia kombainas...jauciu reikes prasyti kitos dovanos g.gif

duonkepė už tiek išeis, komabainas niekaip. Nebent paprastas mikseris, bet su duonos kepimu jis mažai ką bendro turi
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 03 05, 22:05)
duonkepė už tiek išeis, komabainas niekaip. Nebent paprastas mikseris, bet su duonos kepimu jis mažai ką bendro turi

keistuole,o ka tu naudoji?as daznai duona is ruginio raugo kepu,idomu kiek laiko keptu duonkpej kepaliukas,hmm blush2.gif maciau is topshop kazkokia,bet komentaru apie ja labai nedaug radau schmoll.gif neseniai namiskiu prasymu kepiau batona tiksliau 4 doh.gif tai labai skaniau gavosi,bet su duonkepe nespeciau tiek prikepti,nebent kazkas maciau daro taip:duonkepei sumaiso isminko,o orkaitej kepa smile.gif irgi variantas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2014 03 05, 21:26)
bet kainų skirtumai labai jau ryškūs, jei kombainas geras

Kombainui galėčiau skirti apie 3000 - 3500 Lt. kadangi kepu po du kepalus duonos , tai tenka minkyti rankomis. Duonkepė tokio kiekio nepajėgi išminkyti, nors turiu neblogą ir naudoju tik mielinių gaminių minkymui
Atsakyti
QUOTE(Pampuckyte @ 2014 03 05, 23:19)
keistuole,o ka tu naudoji?as daznai duona is ruginio raugo kepu,idomu kiek laiko keptu duonkpej kepaliukas,hmm blush2.gif  maciau is topshop kazkokia,bet komentaru apie ja labai nedaug radau schmoll.gif  neseniai namiskiu prasymu kepiau batona tiksliau 4 doh.gif tai labai skaniau gavosi,bet su duonkepe nespeciau tiek prikepti,nebent kazkas maciau daro taip:duonkepei sumaiso isminko,o orkaitej kepa smile.gif  irgi variantas biggrin.gif

duoną minkau su duonkepe, be mano pagalbos ji aišku nesusitvarko, bet vis tiek man palengvinimas. O kepu orkaitėj. Tiek forma, tiek skonis man žymiai priimtinesni keptos orkaitėj.
Bet pvz tešlą bandelėms ar batonui duonkepė suminko pati labai puikiai, man tereikia suformuot ir iškept.
Kepu viską orkaitėj.

QUOTE(Terra2 @ 2014 03 06, 08:37)
Kombainui galėčiau skirti apie 3000 - 3500 Lt. kadangi kepu po du kepalus duonos , tai tenka minkyti rankomis. Duonkepė tokio kiekio nepajėgi išminkyti, nors turiu neblogą ir naudoju tik mielinių gaminių minkymui

Nepaisant to, kad po pusmečio man sugedo, aš vis tiek pirkčiau tik kitchenaid'ą.
Jokie kenwood'ai ar bosch'ai mano akim neprilygsta aniems.

Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2014 03 05, 08:49)
Sveiki,
aš senai svajoju apie kombainą, bet esu ieškojimo stadijoje. Nesinori visai prasto, o techninėse charakteristikoje visai nesigaudau. Kokį Jūs naudojat, arba gal galit ką patarti? Ačiū.
QUOTE(Terra2 @ 2014 03 06, 08:37)
vienareikšmiškai KitchenAid 'ą thumbup.gif
Kiek perpus pigiau Bosh MUM 6 ar 8 serijos, bet kokybė jų skiriasi ir jei galit skirt tiek, tai pasikartosiu su keistuolė, tik Kitchen'ą imkit thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2014 03 06, 21:24)
vienareikšmiškai KitchenAid 'ą  thumbup.gif
Kiek perpus pigiau Bosh MUM 6 ar 8 serijos, bet kokybė jų skiriasi ir jei galit skirt tiek, tai pasikartosiu su keistuolė, tik Kitchen'ą imkit thumbup.gif  wub.gif

Ačiū už patarimus. Jei atvirai, tai ir aš jaučiu simpatiją Kitchen modeliams, tik mane glumina, kad minkymo kablys padengtas nailonu. Man atrodo, kad būtų patvaresnis visas iš metalo. Va, tai ir kelia susirūpinimą. Užsienio kataloguose yra ir grynai metalinių, bet man problematiška iš ten uzsisakyti. Tai, jei dar galite, atsakykite, ar nailonu dengtas kablys neturi minusų minkymo procese( turiu omenyje sunkių tešlų minkyme)
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2014 03 07, 08:17)
Ačiū už patarimus. Jei atvirai, tai ir aš jaučiu simpatiją Kitchen modeliams, tik mane glumina, kad minkymo kablys padengtas nailonu. Man atrodo, kad būtų patvaresnis visas iš metalo. Va, tai ir kelia susirūpinimą. Užsienio kataloguose yra ir grynai metalinių, bet man problematiška iš ten uzsisakyti. Tai, jei dar galite,  atsakykite, ar nailonu dengtas kablys neturi minusų minkymo procese( turiu omenyje sunkių tešlų minkyme)

jei tik kablį užsisakinėt, tai jokios problemos, bet vat, ar jis tiks LT parduodamiems modeliams tai čia kitas klausimas.

Aš turėjau su metaliniu, tai apie kitokius nieko nežinau.
Atsakyti
Sveikos, merginos, prisidirbau. Net nesuprantu kaip čia išėjo. Jau kokius penkis metus kepu duonelę iš raugo namuose, o šį kartą neatidėjau raugo. verysad.gif Niekad nėra taip atsitikę, o raugo pati daryti nedrįstu. blush2.gif Gal sakau, kas iš vilniečių pagelbėti gali? Už šokoladą atidėti kvietinio raugo porciją? wub.gif
Atsakyti
Labas, duonos kepėjos. Gal galite ką patarti, atleiskit temos neskaičiau, aš kepu duoną orkaitėje iš turimo raugo. Man labai kyla tešla kepdama ir duonos viršus pastoviai sutrūkinėja labai. Mąstau, gal temperatūra per didelė, ar kas čia gali būti?
Atsakyti
QUOTE((mirtise) @ 2014 03 26, 20:19)
Labas, duonos kepėjos. Gal galite ką patarti, atleiskit temos neskaičiau, aš kepu duoną orkaitėje iš turimo raugo. Man labai kyla tešla kepdama ir duonos viršus pastoviai sutrūkinėja labai. Mąstau, gal temperatūra per didelė, ar kas čia gali būti?
priežasčių gali būt keletą:
-statot kept ne iki galo iškilusią
-kepat be dangčio ir be garų
-duonos viršų neįpjaunat
Atsakyti
4u.gif

atradau duonkepę ir aš wub.gif mama savo atidavė, tris mėnesius sėdėjo be darbo, o dabar taip susižavėjau ja, kad norisi eksperimentuoti ir žaisti. Gaila, pas mus, matyt, elektra kažkaip prastai atvesta (gyvenam NO), dukart kepiau batoną, ir paskutinę valandą, kai jau belieka pradėt kepimą, išmuša saugiklius, pirmąkart maniau, kad duonkepė sugedo, nes kiti prietaisai virtuvėj veikė, tai baigiau kepti orkaitėj. Gana gražiai pakilo. O antrąsyk įjungiau saugiklius ir toliau kepiau. Tai subliuško apie porą cm batoniukas unsure.gif galvoju, kitas duonas kepsiu orkaitėj, tik minkymą užstatysiu aparate. Bet tada dar reik atskirai kažkur šiltai kildint, ar ne?

Ir kaip dėl kitų gaminių su duonkepe. Pyragus pirma su minkymo funkcija darot, o paskui kepimą užstatot?

Ar daug naudojat aparatą uogienėms? Galima bet kokias virt ar visgi čia reiktų specialių receptų ieškoti?

Tešlas absoliučiai visas galima maišyti? koldūnams, makaronams? pasidalinkit prašau savo patirtim 4u.gif o gal atskira tema yra tam? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulčia trupinėlis: 06 balandžio 2014 - 14:47
Duonkepe yra skirta kepti duonai
Atsakyti