QUOTE(nataliuncik @ 2014 02 13, 21:34)
jūs užakcentavot alkoholį, o kur yra rūgimas-yra ir alkoholis o tie 30-36val. tam, kad iš giros nevirstų broga
Norint pasigamint be raugo ir mielių? Tai darykit vien su duona, galit įdėt razinų/cukraus...bet, jei jus norit giros (savaime rauginto gėrimo) jums teks susitaikyt su mintimi, kad ten nors kiek, bet bus % Ar jus dėsit mieles, ar raugą, ar duoną, gira gi nenustos būt bloga ir nesveika Raugas jūsų recepte tik atstoja mieles ir tiesiog pagreitina rūgimo procesą, ir viskas, darant be jo, jūs gausit tokią pat skanią girą, tik kad procesas kiek užtruks
Norint pasigamint be raugo ir mielių? Tai darykit vien su duona, galit įdėt razinų/cukraus...bet, jei jus norit giros (savaime rauginto gėrimo) jums teks susitaikyt su mintimi, kad ten nors kiek, bet bus % Ar jus dėsit mieles, ar raugą, ar duoną, gira gi nenustos būt bloga ir nesveika Raugas jūsų recepte tik atstoja mieles ir tiesiog pagreitina rūgimo procesą, ir viskas, darant be jo, jūs gausit tokią pat skanią girą, tik kad procesas kiek užtruks
Be raugo ir mielių? Tik duonos? Tai jau ne gira, o balzganas gėrimėlis, mūsų kraštuose vadinamas "ciupka", kitaip šaltsriubė
Taip susidaro uždaras ratas Jūsų diskusijai, pradedate sau prieštarauti.
Turbūt neskiriate pramoniniu būdu pagamintų mielių nuo raugo iš vandens ir miltų. Beprasmiška įrodinėti pramoninių mielių žalą...
Renkamės, ką dėti į save, tik patys.
Sėkmės kulinarijos paslapčių pasaulyje