Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2014 02 13, 21:34)
jūs užakcentavot alkoholį, o kur yra rūgimas-yra ir alkoholis  ax.gif o tie 30-36val. tam, kad iš giros nevirstų broga  smile.gif
Norint pasigamint be raugo ir mielių? Tai darykit vien su duona, galit įdėt razinų/cukraus...bet, jei jus norit giros (savaime rauginto gėrimo) jums teks susitaikyt su mintimi, kad ten nors kiek, bet bus %  smile.gif Ar jus dėsit mieles, ar raugą, ar duoną, gira gi nenustos būt bloga ir nesveika  smile.gif Raugas jūsų recepte tik atstoja mieles ir tiesiog pagreitina rūgimo procesą, ir viskas, darant be jo, jūs gausit tokią pat skanią girą, tik kad procesas kiek užtruks  4u.gif

Be raugo ir mielių? Tik duonos? Tai jau ne gira, o balzganas gėrimėlis, mūsų kraštuose vadinamas "ciupka", kitaip šaltsriubė lotuliukas.gif
Taip susidaro uždaras ratas Jūsų diskusijai, pradedate sau prieštarauti.
Turbūt neskiriate pramoniniu būdu pagamintų mielių nuo raugo iš vandens ir miltų. Beprasmiška įrodinėti pramoninių mielių žalą...
Renkamės, ką dėti į save, tik patys.
Sėkmės kulinarijos paslapčių pasaulyje 4u.gif
Atsakyti
Kai Jums bandoma išaiškint kas prie ko, jūs neklausot, tai duodu Jums kelią!

Tik paskutini karta užduokit SAU klausimą, kaip gi tada raugas pasidaro, kuris atstoja mieles, vien iš vandens ir miltų. Gal pagaliau tada suprasit ką bandoma pasakyt ir paaiškint 4u.gif

Ir daugiau nenoriu aptarinėt tai, kas kitiems ir taip jau suprantama ir žinoma nuo senu laiku, o mūsų vaikams iš chemijos vadovėliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 14 vasario 2014 - 08:36
ech,mergaites,negraziai cia isejo blush2.gif gyvenkim draugiskai 4u.gif drinks_cheers.gif gal zinote kur galima nusiprikti skysta salykla?Nes radau tik rugiu salykla ir milteliais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pampuckyte @ 2014 02 16, 00:34)
ech,mergaites,negraziai cia isejo blush2.gif  gyvenkim draugiskai 4u.gif  drinks_cheers.gif  gal zinote kur galima nusiprikti skysta salykla?Nes radau tik rugiu salykla ir milteliais doh.gif
niekas ir nesipyko schmoll.gif tik gražiai buvo bandoma pataisyt klaidingą informaciją ir praplėst žinias 4u.gif
Šiaip, skystą salyklą galima rast prie gaminamos giros (pakeliuose), bet kam jums? Juk galit pati pasidaryt jį, reikia tik salyklo (ruginio, kvietinio,miežinio) žiūrint kam ir padaryt skystą užplikius karštu vandeniu.

O kaip suprast milteliais? Nes žinau kad salyklas būna sausas (kaip smulkinti grūdai) ir dribsniais (labai paplitę UK, Vokietijoje...)
Atsakyti
QUOTE(Pampuckyte @ 2014 02 16, 00:34)
ech,mergaites,negraziai cia isejo blush2.gif  gyvenkim draugiskai 4u.gif  drinks_cheers.gif  gal zinote kur galima nusiprikti skysta salykla?Nes radau tik rugiu salykla ir milteliais doh.gif

Skystą salyklą parduoda čia.
Atsakyti
dekoju, sivita 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2014 02 16, 14:17)
niekas ir nesipyko schmoll.gif  tik gražiai buvo bandoma pataisyt klaidingą informaciją ir praplėst žinias  4u.gif
Šiaip, skystą salyklą galima rast prie gaminamos giros (pakeliuose), bet kam jums? Juk galit pati pasidaryt jį, reikia tik salyklo (ruginio, kvietinio,miežinio) žiūrint kam ir padaryt skystą užplikius karštu vandeniu.

O kaip suprast milteliais? Nes žinau kad salyklas būna sausas (kaip smulkinti grūdai) ir dribsniais (labai paplitę UK, Vokietijoje...)



vis viena nemalonu,kazkaip blush2.gif matot as to salyklo gyvai neciupineju,tai ir nepagaunu kas kaip doh.gif tai gal tada geriau sausa uzpilti vandeniu ir bus jis man ramiai,kiek reikes atsidesiu,kiek nereikes tegu guli smile.gif dekoju,uz patarimus mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal žinote kaip prie alaus pasigaminti duonos spurgų smile.gif
user posted image
Atsakyti
gal kas is kauno padovanotu raugo? mano senasis sugedo, o naujo pasidaryt neiseina..
Atsakyti
bandziau pasidaryti kvietini rauga pagal 1psl recepta,3para pradejo pavieniai pelesiai detis,idomu ka ne taip padariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2014 02 18, 21:35)
Gal žinote kaip prie alaus pasigaminti duonos spurgų smile.gif

tai pabandykit padaryt pagal spurgų receptą, tik miltus maišykit su ruginiais, daugiau prieskonių, cukraus iki minimumo mirksiukas.gif


QUOTE(Pampuckyte @ 2014 02 21, 23:08)
bandziau pasidaryti kvietini rauga pagal 1psl recepta,3para pradejo pavieniai pelesiai detis,idomu ka ne taip padariau g.gif
daug gali būt priežasčių ir šiaip, kvietinis raugas labai nestabilus, geriausia pasidaryt kvietinį raugą- permaitint iš šaukšto ruginio arba jei nedažnai naudosit, kokiam porai kartui, aš gaminu pagal šį receptą 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galėtumėt pasakyti, kur kaune galima nusipirkti salyklo miltelių? Radau tik kur po 25 kg parduoda doh.gif
Atsakyti