QUOTE(sivita @ 2014 02 10, 15:32)
Šita diskusija, karts nuo karto, vis kartojasi... Sakysite, buvo jau kalbėta apie tai...
Bet tai tikrai aktualu. O ir duoną šeimininkės pradėjo kepti namie, norėdamos vartoti kuo mažiau cheminių priedų (kurių būna parduotuvinėje duonoje), ir visokių kenksmingų susidarančių medžiagų, t.y., natūralią duoną.
Duonos vidus tai nepasiekia aukštos temperatūros. Bet sėmenys yra ne tik viduje, o ir paviršiuje. O paviršiuje - plutoje - temperatūra gana aukšta, tokia nepageidaujama sėmenims. Sakysite, tik mažuma sėklelių paviršiuj, bet kam jas deginti, kad ir kelias. Jei norit sėmenų, geriau užbarstyti ant riekelės duonos natūralių, ir tada valgyti...
Žinoma, niekas neverčia nenaudoti įvairių aliejinių sėklų duonoje, pasirinkimo laisvė Jūsų.
Bet tai tikrai aktualu. O ir duoną šeimininkės pradėjo kepti namie, norėdamos vartoti kuo mažiau cheminių priedų (kurių būna parduotuvinėje duonoje), ir visokių kenksmingų susidarančių medžiagų, t.y., natūralią duoną.
Duonos vidus tai nepasiekia aukštos temperatūros. Bet sėmenys yra ne tik viduje, o ir paviršiuje. O paviršiuje - plutoje - temperatūra gana aukšta, tokia nepageidaujama sėmenims. Sakysite, tik mažuma sėklelių paviršiuj, bet kam jas deginti, kad ir kelias. Jei norit sėmenų, geriau užbarstyti ant riekelės duonos natūralių, ir tada valgyti...
Žinoma, niekas neverčia nenaudoti įvairių aliejinių sėklų duonoje, pasirinkimo laisvė Jūsų.
pritariu tiesa,gal bandete daryti giras is raugo?gerai iseina?O del duoneles,tai rugine man nuolat iseina tobula,bet su balta turiu bedu mama paeme 550C,matyt todel nelabai tiko,skystoka tesla padariau,tai nebuvo labai pureta ir skonis tolumoj priminne miltinius blynus maniskiui patiko,bet man nelabai esme,kad nupirko miltu 550C 5kg,tai reikes kazkaip isnaudoti gal kokiu patarimu turite? tiesa,vakar vaziavau autobusu,stoviu stotelej,o maise garuoja sviesi ir rugine duoneles,gale manes jaunos paneles gincijasi kas cia taip kvepia ar bandeles ar duona norejau isikisti,bet smagu buvo klausytis kaip aptarineja ir uodzia,ko gero nesuprato,kad is mano maiso