Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(sinta @ 2014 01 12, 18:49)
Sveikutes norejau paklausti jei recepte dedasi sausas raugas ar galeciau vietoj jo deti mieles? Nes dabar gyvenu ne LT ir cia nezinau ar yra pirkt.

jei taip tai 1 v.s sauso raugo jei keisti mielem kiek tai butu?

Aciu uz ats.  4u.gif


sausas raugas dedamas dėl skonio (parūgština kepinį)
mielės kilimui.
Galit tiesiog nedėt sauso raugo, arba jį pakeist citrinos rūgštim (tik mažesniu kiekiu)
Atsakyti
Labas visoms kepejelems 4u.gif
jau keturis kartus meginau ta nelemta rugini rauga gaminti. jis puksi,kyla o paskui susisluoksniuoja nelabasis.. nieko neiseina jau tris savaites makaluoju tuos miltus ir jokio rezultato..
Tiesiog dievinu duona su raugu. pameginau pasikept duona su mielem,viskas puikiai pavyko bet NE TAS.. tai tiesiog duona ir tiek,nera to ypatingo skonio, kai vienu prisedimu gali kepala suvartoti wink.gif
ar atsirastu geradare, galinti raugo padovanoti uz sokolado plyta? smile.gif (Vilniuje, as beveik Riesej gyvenu)
Atsakyti
Sinta, keistuolė jau parašė dėl raugo... Aš kažkada ir buvau nusipirkus, bet išmečiau, nes nereikalingas dalykas man ten pasirodė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurechka: 13 sausio 2014 - 15:23
QUOTE(m00n @ 2014 01 12, 19:41)
Labas visoms kepejelems  4u.gif
jau keturis kartus meginau ta nelemta rugini rauga gaminti. jis puksi,kyla o paskui susisluoksniuoja nelabasis.. nieko neiseina jau tris savaites makaluoju tuos miltus ir jokio rezultato..
Tiesiog dievinu duona su raugu. pameginau pasikept duona su mielem,viskas puikiai pavyko bet NE TAS.. tai tiesiog duona ir tiek,nera to ypatingo skonio, kai vienu prisedimu gali kepala suvartoti wink.gif
ar atsirastu geradare, galinti raugo padovanoti uz sokolado plyta? smile.gif (Vilniuje, as beveik Riesej gyvenu)


galiu duot, bet aš centre
Atsakyti
QUOTE(m00n @ 2014 01 12, 20:41)
Labas visoms kepejelems  4u.gif
jau keturis kartus meginau ta nelemta rugini rauga gaminti. jis puksi,kyla o paskui susisluoksniuoja nelabasis.. nieko neiseina jau tris savaites makaluoju tuos miltus ir jokio rezultato..
Tiesiog dievinu duona su raugu. pameginau pasikept duona su mielem,viskas puikiai pavyko bet NE TAS.. tai tiesiog duona ir tiek,nera to ypatingo skonio, kai vienu prisedimu gali kepala suvartoti wink.gif
ar atsirastu geradare, galinti raugo padovanoti uz sokolado plyta? smile.gif (Vilniuje, as beveik Riesej gyvenu)

Galiu ir as duoti,bet as is Zirmunu 4u.gif


O is kita klausima turiu. Ar imanoma isskepti paprasta batona (na ale prancuziska,bet nebutinai) orkaiteje? Ar butina kepimo masina tiems batanomas?
As neturiu duonkepes,bet galeciau gauti tam reikalui,bet pamaniau gal imanoma issikepti ji ir orkaiteje?
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2014 01 17, 21:35)

O is kita klausima turiu. Ar imanoma isskepti paprasta batona (na ale prancuziska,bet nebutinai) orkaiteje? Ar butina kepimo masina tiems batanomas?
As neturiu duonkepes,bet galeciau gauti tam reikalui,bet pamaniau gal imanoma issikepti ji ir orkaiteje?


tai žinoma įmanoma.
Man jis žymiai skanesnis keptas orkaitėj
Atsakyti
Aš duonkepės neturiu, batoniukus sėkmingai kepu orkaitėje smile.gif

Šiandien duona kažkaip įdubo kepdama... g.gif Paprastai užmaišau apie vidurnaktį, 9 val. ryte kepu, o vakar užmaišiau gerokai anksčiau, apie 6 vakare, gali būti, kad perrūgo? Skonis įprastas, akytumas, sausumas - viskas įprastai, tik tas sudubimas nelabai gražiai atrodo. Kildinu šaltoje orkaitėje, niekur šiltai nededu, uždengiu drobele ir tiek.
Atsakyti
Ko truksta ar perdaug,jei duona su mielemis buna per sausa. Labai skani, bet noresi, kad nebutu tokia trapi, byranti?
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 01 19, 10:06)
Ko truksta ar perdaug,jei duona su mielemis buna per sausa. Labai skani, bet noresi, kad nebutu tokia trapi, byranti?


Manau, per kieta tešla. Reikia daugiau skysčių.
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 01 19, 10:06)
Ko truksta ar perdaug,jei duona su mielemis buna per sausa. Labai skani, bet noresi, kad nebutu tokia trapi, byranti?

Kokio tirštumo būna tešla? Aš darau tokią, kaip tiršta košė, maišau, ne minkau, bet maišymui reik jėgos, nelabai skysta. Tai per sausa niekada nesigavo.
Tiesa, mano su raugu, be mielių.
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2014 01 19, 13:42)
Manau, per kieta tešla. Reikia daugiau skysčių.



QUOTE(Miaška @ 2014 01 19, 19:11)
Kokio tirštumo būna tešla? Aš darau tokią, kaip tiršta košė, maišau, ne minkau, bet maišymui reik jėgos, nelabai skysta. Tai per sausa niekada nesigavo.
Tiesa, mano su raugu, be mielių.

kepu su duonkepe, tai tiksliai nepasakysiu ar kieta, vizualiai gerai atrodo tešla. Reiks pabandyt pamažint miltų kiekį. Dar kažkas minėjo, kad daugiau riebalų reikia....
Ačiū, bandysiu
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2014 01 19, 18:31)
kepu su duonkepe, tai tiksliai nepasakysiu ar kieta, vizualiai gerai atrodo tešla. Reiks pabandyt pamažint miltų kiekį. Dar kažkas minėjo, kad daugiau riebalų reikia....
Ačiū, bandysiu


riebalai iš tikro mažina birumą.
Ir šiaip tešla visad geriau kiek per skysta nei per tiršta.
Atsakyti