Sveikos merginos noriu pasidalinti savo atradimu. Turiu duonkepe ir prie jos buvo kompaktas su receptais ten buvo begetes sendien isbandziau. Skonis pasakiskas nors nelabao panasu y tas begetes kur is parduotuves bet skonis tobulas. taigi receptas
4 begetems skliausteliuose 8
Vanduo 170ml. (305ml.)
alyvuogiu aliejus 1,5 v.s (2,5v.s)
druska 3/4 a.s (1,5 a.s)
cukrus 1a.s (1,5 a.s)
miltu 270gr. (485gr.)
sausos mieles 1a.s (80gr.)
QUOTE(agente25 @ 2013 12 12, 17:51)
na bet mielių čia žiauriai daug, drąsiai mažinkit perpus ir netgi daugiau, o ką skliaustose parašyta tai be žodžių... QUOTE(agente25 @ 2013 12 13, 11:37)
skliausteliuose tai suklydau ten turejo but 1,5a.s. O del mieliu kiekio as vakar kepiau 4 begetes gavosi labai skanio purios purios kaip is parduotuves mazinti tikrai nereikia
dauguma tiesiog ir pradėjo kept duoną/batonus namie, nes norėjo žinot ką deda sau į burną ir sumažint visokiu puriklių, mielių ir t.t. Jums ir su puse kiekio mielių t.p. gautusi purios, bet kiekvieno teisė rinktis
Labai reik patarimo. Kas turi ar žino, kaip kepa duoną mini orkaitė DELONGHI EOB2071 pangourmet. Ji turi apvalią tešlos maišyklę, ir teigia galinti kepti duoną. Ar galima tikėtis kad rezultatas gausis toks pat geras, kaip ir su paprasta duonkepe..?
Sveikos kepejeles Jau senokai kepu duona su raugu,bet vienas dalykiukas man neaiskus-ant raugo starterio(ilgiau ji palaikius saldytuve) atsiranda tokia plutele.Pelesiu lyg ir nekvepia Ir nezinau ka su ja daryt-nuemus nuo pavirsiaus ismest,ar sumaisyt viska su ta plutele
QUOTE(ingaaaa @ 2014 01 05, 13:07)
Sveikos kepejeles Jau senokai kepu duona su raugu,bet vienas dalykiukas man neaiskus-ant raugo starterio(ilgiau ji palaikius saldytuve) atsiranda tokia plutele.Pelesiu lyg ir nekvepia Ir nezinau ka su ja daryt-nuemus nuo pavirsiaus ismest,ar sumaisyt viska su ta plutele
nieko nereikia išmetinėt, pakaks ir sumaišyt kai maitinsit
dekui uz atsakyma,bet kas ten per plutele
QUOTE(ingaaaa @ 2014 01 05, 20:10)
dekui uz atsakyma,bet kas ten per plutele
padžiūsta šiek tiek viršutinis sluoksnis
QUOTE(keistuole @ 2014 01 05, 21:36)
padžiūsta šiek tiek viršutinis sluoksnis
Nu kad jis nesausas,nesuskeldejes.Po juo ir vandeniuko yra,o jau toliau raugas.Gaunas tokie trys sluoksniai,nuo apacios imant-raugas,skystis,pluta.O gal cia pelesis?
QUOTE(ingaaaa @ 2014 01 06, 21:05)
Nu kad jis nesausas,nesuskeldejes.Po juo ir vandeniuko yra,o jau toliau raugas.Gaunas tokie trys sluoksniai,nuo apacios imant-raugas,skystis,pluta.O gal cia pelesis?
O koks raugas? Ruginis?
Kai pabūna šaldytuve kokias dvi savaites, mano ruginis raugas irgi užsideda plutelę. Jei nesandariai uždarytas, jis greit apdžiūna, o po to šaltoj vietoj suslūgsta. Viršutinė plutelė lieka prikibus prie kraštų, o viskas nusėda (jei skystas, tai ir atsiskiria vanduo). Raugas nepelyja taip greitai, kaip Jūs manote. O jei ilgėliau nekepu duonos, tai ir laikau šaldytuve tik skepeta pridengus - geriau tegu apdžiūna, negu suges.
Viskas ten su juo gerai
Sveikutes norejau paklausti jei recepte dedasi sausas raugas ar galeciau vietoj jo deti mieles? Nes dabar gyvenu ne LT ir cia nezinau ar yra pirkt.
jei taip tai 1 v.s sauso raugo jei keisti mielem kiek tai butu?
Aciu uz ats.
jei taip tai 1 v.s sauso raugo jei keisti mielem kiek tai butu?
Aciu uz ats.