Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(nataliuncik @ 2013 11 16, 13:35)
Ruginiai tešlai reikia kiek kitokiu mentelių nei kvietiniai ir duoną reikia daryt su tešlos programą, kai pakankamai iškils (gali ir po programos baigimo kiek stovėt) tik tada įjunginėt kepima, jei pas jus galima nustatyt laiką, puiku, nes ruginę reikia kiek daugiau pakept nei kvietinę  4u.gif

QUOTE(laurechka @ 2013 11 17, 22:25)
AŠ bandžiau žaisti taip (mano duonkepė turi spec programą ruginei duonai). Tai tešlą užmaišyt su rugine programa trunka apie porą val (su pašildinimais ir t.t.), tada reiktų palikt kilt, ir tik tada jungt kepimo programą. Tai man daug paprasčiau buvo užminkint rankom, ir tada kept dėt į duonkepę. Ale paskutiniu metu kepu orkaitėj.

ačiū už idėjas, kiek supratau reikia daug patirties, ir daug daug eksperimentų verysad.gif
Teks ruginę duoną pirkt Maximoj
Atsakyti
Kodėl taip žiauriai iš karto? Viskas įmanoma wink.gif Tik su raugu kept duonkepėj neišeit tik programos nustatymu ir laukimu... Reiks truputį pažaist, bet... Tai nereiškia, kad neįmanoma wink.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2013 11 19, 01:06)
Kodėl taip žiauriai iš karto? Viskas įmanoma wink.gif Tik su raugu kept duonkepėj neišeit tik programos nustatymu ir laukimu... Reiks truputį pažaist, bet... Tai nereiškia, kad neįmanoma wink.gif
drinks_cheers.gif nieko nėra neįmanomo, svarbu noras ir užsispyrimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 11 19, 09:49)
drinks_cheers.gif nieko nėra neįmanomo, svarbu noras ir užsispyrimas  smile.gif

sutinku, kad įmanoma, tik gaila produktus mest į šiukšliadėžę po eilinio nepavykusio bandymo, todėl ir klausiau gal kas jau praėjot tuos kančių kelius ax.gif . Pabandysiu Nataliuncik variantą, nes Laurechka jau kepa orkaitėje, matyt duonkepė ruginei nelabai tinka
Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 11 19, 10:19)
sutinku, kad įmanoma, tik gaila produktus mest į šiukšliadėžę po eilinio nepavykusio bandymo, todėl ir klausiau gal kas jau praėjot tuos kančių kelius ax.gif . Pabandysiu Nataliuncik variantą, nes Laurechka jau kepa orkaitėje, matyt duonkepė ruginei nelabai tinka

Tinka ir duonkepė, tik reik pažaist. Kelis metus kepiau duonkepėj ir viskas gerai buvo wink.gif Surašiau juk ką ir kaip darydavau wink.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal kas galite pasidalinti duonos raugu? Bandžiau padaryti, deja doh.gif Jaučiu namie per šalta ir nėra šiltos vietelės raugui gamintis. Man net nesuputojo doh.gif Tinka Kaune ir Panevėžyje 4u.gif
Atsakyti
SVEIKI,

Pas mane guli ant auksto duonkepe kur uz IKI libdukus buvo galima nusipirkt. Gal kazkuri mamyte gali pasidalinti duonytes ,formines duonytes,saldesiu receptukais butent siai duonkepiai.Pagal ta knygute niekas nesigavo,tai taip numeciau salin. Dabar vel nusprendziau pamegint,jei ne tai teks parduoti.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Nedaznai cia kas beuzsuka,tai kazin ar staigiai gausiu atsakyma bigsmile.gif
Uzmaisiau tesla siandien 15h ruginei duonytei orkaitej kepti ir galvoju ar ji suspes man surugti iki vakaro,nes rauginu ja apie 9h, o cia kaip ir nespesiu,tai galvoju ar ji nesugestu/neperrugtu,jei as ja iskepciau ryt is ryto,kaip manote? Ar geriau jau kepti siandien 21h,gal bus pribrendusi,m? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2013 12 10, 16:40)
Nedaznai cia kas beuzsuka,tai kazin ar staigiai gausiu atsakyma  bigsmile.gif
Uzmaisiau tesla  siandien 15h ruginei duonytei orkaitej kepti ir galvoju ar ji suspes man surugti iki vakaro,nes rauginu ja apie 9h, o cia kaip ir nespesiu,tai galvoju ar ji nesugestu/neperrugtu,jei as ja iskepciau ryt is ryto,kaip manote? Ar geriau jau kepti siandien 21h,gal bus pribrendusi,m? mastau.gif

Statykit indą su kildoma tešla kur nors šiltai, pvz. ant radiatoriaus, paklojus kokį rankšluostuką ir pridengus. Greičiau pakils ir kepsit.
Atsakyti
QUOTE(Vajuza @ 2013 12 10, 17:40)
Nedaznai cia kas beuzsuka,tai kazin ar staigiai gausiu atsakyma  bigsmile.gif
Uzmaisiau tesla  siandien 15h ruginei duonytei orkaitej kepti ir galvoju ar ji suspes man surugti iki vakaro,nes rauginu ja apie 9h, o cia kaip ir nespesiu,tai galvoju ar ji nesugestu/neperrugtu,jei as ja iskepciau ryt is ryto,kaip manote? Ar geriau jau kepti siandien 21h,gal bus pribrendusi,m? mastau.gif
na jei dar ne vėlu arba ateičiai smile.gif
-jei reikia greitai, tai apsukit rankšluosčių/pledų ir kur šiltai, tinka radiatoriai, vonia, orkaitė vos pašildyta
-jei bijot kad neiškils, tada iki ryto drąsiai statykit į šaldytuvą, tešla po truputi kils ir nesurugs. O ryte reikės tik išimt, palaikyt 30min-1val. ir statykit kept
Atsakyti
Noriu išsikepti tikros rugines naminės duonos, tokios kaip aldutes. Ar galit mane nukreipti, kur rasciau tokį recepta. Aciu
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 12 11, 10:52)
na jei dar ne vėlu arba ateičiai  smile.gif
-jei reikia greitai, tai apsukit rankšluosčių/pledų ir kur šiltai, tinka radiatoriai, vonia, orkaitė vos pašildyta
-jei bijot kad neiškils, tada iki ryto drąsiai statykit į šaldytuvą, tešla po truputi kils ir nesurugs. O ryte reikės tik išimt, palaikyt 30min-1val. ir statykit kept

Na jau velu,bet visgi nesugadinau teslos,iskepiau tik siand ryte,tai gavosi,kad tesla prastovejo puse dienos bei nakti,bet nieko nenutiko,tik gal gavosi ciut ciut rugstoka,bet skanu,svarbu neperrugo tesla.
Aciu Jums wub.gif
Atsakyti