Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(Vajuza @ 2013 11 13, 17:01)
*Mamytes,turiu viena klausimeli,gal kas zino kokia gudrybe,kuri padetu duonytei kepant orkaiteje 'nesutrukyneti'/'nesuplysti'.

**Asmeniskai as uzmaisau tesla gerai,tada idedu rauga ir gerai uzminkiusi palieku nuo ryto iki vakaro,kol ji subresta, o vakare pries dedant i orkaite atgnybiu gabaleli ir i saldytuva padedu sekanciam kartui,tai skaitosi,kad jis pamaitintas  smile.gif

*Suplyšti gali, jei per mažai minkyta, arba tešla buvo neiškilus. Dar pabandykit ne skylutes, o šlapiu peiliu įpjauti. **Atgnybtas gabaliukas tešlos yra pagrandukas, jis su visais priedais. Raugas yra tik miltai ir vanduo. Raugą galima palikti nemaitintą ir pamaitintą. Aš kitam kartui palieku kelis šaukštus raugo šaldytuve, o pamaitinu tik prieš kitą kepimą reikiamu kiekiu miltų ir vandens. Kitos šeimininkutės pamaitina likutį ir tada stato į šaldytuvą. Prieš kitą kepimą tik išima anksčiau, kad sušiltų.
Atsakyti
Rekomenduoju...
Įsigijau knygą Naminė duona (dabar kaip tik akcija 50% internetu)
user posted image
Labai patiko, radau daug naudingos informacijos, be to, ir rašymo stilius toks linksmas, su juokeliais.
Pvz. jeigu ryte pusryčiams mylimam žmogui nori pateikti šviežių bandelių gali arba atsikelti labai labai anksti ir iškepti arba pasiruošti iš vakaro, užšaldyti, o ryte tik iškepti ir pasibarstyti plaukus miltais, kad pamatytų, kaip tu aukojaisi. (cituoju iš atminties)
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 11 13, 23:23)
*Suplyšti gali, jei per mažai minkyta, arba tešla buvo neiškilus. Dar pabandykit ne skylutes, o šlapiu peiliu įpjauti. 

Aciu,butinai pabandysiu sekanti karta butent taip padaryti 4u.gif
Atsakyti
Galiu gauti ekologisku kmynu, 1kg 5lt, 25kg maisas 100Lt. Jei ka domintu pasikooperuotume. Jei domins parasykite AZ, pats daug vazineju galeciau i Vilniu ar Kauna koki maisa ir pats uzvezti.
Atsakyti
QUOTE(asta1976 @ 2013 11 09, 22:02)
O orkaiteje iseitu si skanumyna issikept ?

deja, orkaites nesu ivaldzius isvis, tai neatsakysiu blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas,
ar pavyksta kam nors duonkepėje iškepti ruginių miltų duoną su raugu ?
Su kvietiniais miltais ir mielėmis jau lyg ir įvaldžiau, prisirinkau mums skanių varintų, o vat su raugu vis nesiseka. Orkaitėje terliotis neturiu laiko.
Pasidalinkit, prašau, patirtimi
Atsakyti
mano naujai isbandytas receptas duonkepej:
1 kiausinis+pienas (307 ml)
alyv. aliejus 40 g
miltai 480 g
kakavos 2 valg saukstai (galima 3)
druska 1 arb saukstelis
cukrus 9 valg saukst
mieles 3 arb saukst
Programa Pagrindine, duonkepe Philips.
labai gerai uzaugo, duona puri, skani.
rekomeduoju ideti ir kokiu skrudintu riesutu - bus isvis super.

Atsakyti
QUOTE(Garmina @ 2013 11 15, 09:07)
Labas rytas,
ar pavyksta kam nors duonkepėje iškepti ruginių miltų duoną su raugu ?
Su kvietiniais miltais ir mielėmis jau lyg ir įvaldžiau, prisirinkau mums skanių varintų, o vat su raugu vis nesiseka. Orkaitėje terliotis neturiu laiko.
Pasidalinkit, prašau, patirtimi
Ruginiai tešlai reikia kiek kitokiu mentelių nei kvietiniai ir duoną reikia daryt su tešlos programą, kai pakankamai iškils (gali ir po programos baigimo kiek stovėt) tik tada įjunginėt kepima, jei pas jus galima nustatyt laiką, puiku, nes ruginę reikia kiek daugiau pakept nei kvietinę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2013 11 16, 11:35)
Ruginiai tešlai reikia kiek kitokiu mentelių nei kvietiniai ir duoną reikia daryt su tešlos programą, kai pakankamai iškils (gali ir po programos baigimo kiek stovėt) tik tada įjunginėt kepima, jei pas jus galima nustatyt laiką, puiku, nes ruginę reikia kiek daugiau pakept nei kvietinę  4u.gif

AŠ bandžiau žaisti taip (mano duonkepė turi spec programą ruginei duonai). Tai tešlą užmaišyt su rugine programa trunka apie porą val (su pašildinimais ir t.t.), tada reiktų palikt kilt, ir tik tada jungt kepimo programą. Tai man daug paprasčiau buvo užminkint rankom, ir tada kept dėt į duonkepę. Ale paskutiniu metu kepu orkaitėj.
Atsakyti
Laba diena, duonelės kepėjos 4u.gif

Įmonė "Malsena" ( http://www.malsena.lt/ ) ieško profesionalaus, "išprotėjusio", aistringo, kūrybingo duonos kepėjo (-os) !

Gal tarp jūsų atsirastų profesionali, ieškanti darbo kepėja? smile.gif

Susidomėjus galima rašyti čia AŽ, arba:

sakambinti tel. 861493157
rašyti d.strazdiene@malsena.lt

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,Turiu prasima,gal kas is Vilniaus mamyciu galetumete pasidalinti ruginiu raugu? 4u.gif Pries metus pasidariau rauga pati, pirmos trys duonos nesigavo,bet ko toliau,to skanesne duonite gaudavosi. Vasara ilgai atostogavom,duona kepiau reciau it kazkaip tas raugas jau netaip gerai kildavo,bandziau atgaivinti,bet nesigavo,pries savaite ismeciau schmoll.gif Buciau labai dekinga jeigu pagelbetumet,norime vel namine duona dziaugtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2013 11 17, 22:25)
AŠ bandžiau žaisti taip (mano duonkepė turi spec programą ruginei duonai). Tai tešlą užmaišyt su rugine programa trunka apie porą val (su pašildinimais ir t.t.), tada reiktų palikt kilt, ir tik tada jungt kepimo programą. Tai man daug paprasčiau buvo užminkint rankom, ir tada kept dėt į duonkepę. Ale paskutiniu metu kepu orkaitėj.
smile.gif tai jau sekantis kepimo etapas 4u.gif
Atsakyti