QUOTE(asta1976 @ 2013 09 30, 17:28)
asta1976, 30 Rgs 2013 - 17:28, parašė:
asta1976, 30 Rgs 2013 - 17:28, parašė:
Mergaites,niekaip neiseina iskept duonos is raugo. Kepiau jau tris kart,ir vis suzmekus,neiskyla. Idedu i karstesne orkaite,poto prisuku,vistiek sonai apskrunda,o vidus slapias
Gal kokia paslapti reik zinoti. Nors drauge,kuri dave rauga kepa kuo puikiausiai,o man nepavyksta...
Mergaites,niekaip neiseina iskept duonos is raugo. Kepiau jau tris kart,ir vis suzmekus,neiskyla. Idedu i karstesne orkaite,poto prisuku,vistiek sonai apskrunda,o vidus slapias

Gal kokia paslapti reik zinoti. Nors drauge,kuri dave rauga kepa kuo puikiausiai,o man nepavyksta...
Aš dedu TIK į šaltą orkaitę. Su tešlos tirštumu ilgai žaidžiau, kol duonelė pradėjo gautis visa porėta, graži

, bet kepti visada dėjau tik į šaltą orkaitę.
Maniškė paprastutė, nėra galimybės nustatyti tempertūros, iki kurios pakiltų, todėl darau taip: pirmas 20 min kepu atsukus max ugnį, tada sumažinu perpus, ir taip kepu dar 40 min, o tada jau mažinu iki minimumo, ir dar kepu 15-20 min.
Kolegė tiesiog deda į šaltą orkaitę, užstato, kad kiltų iki 200 laipsnių, ir kepa 2 val 20 min.