
Mano duona vis gaunasi viduj "slapia". Sian bandziau kvietine duona, ir vistiek viduj, kaip kokia rugine slapia duona. Ka daryt?
As minkau ir maisau rankomis, kombaino neturiu, kildimo krepselio irgi. Kepu orkaitei

Sveikos, as ir vel su savo problema del raugo, bandziau deti maziau vandenuko primaitnau dar kelias dienas bet jis neberode jokiu gyvybes zenklu. Dabar ir vel uzsiraugiau nauja,dvi dienas viskas labai gerai, po dvieju dienu maitinimo ir vel sustojo jis ruges nebeliko jokio rugimo proces. Padekit net neisivaizduoju ka darau negerai. o taip noretusi rugines duonos

Kadangi gavosi pagaliau uzauginti rauga, tai galiu pasakyti kaip jis augo.
Po paros jis pakilo dvigubai, tada pamaitinau. vel po paros priaugo visas indelis. Tada puse ismeciau ir vel idejau sviezio maisto. Po triju paru beveik nepaaugo, bet matesi burbuliukai. Vel puse ismeciau ir pamaitinau. Ketvirta para vis dar nedaug paauges, bet vel puse ismetu ir pamaitinu. O tada jau uz 12 val buvo gerokai ugtelejes. Cia jau buvo 5-a para. tai ta 5-a para dali emiau ir maisiau jau duonai kepti, o i likuti idejau maisto ir tada maitinau jau kas 12 val labai jis auga pas mane (nu man jo daug ir reikia). temperatura 25-26.
Po paros jis pakilo dvigubai, tada pamaitinau. vel po paros priaugo visas indelis. Tada puse ismeciau ir vel idejau sviezio maisto. Po triju paru beveik nepaaugo, bet matesi burbuliukai. Vel puse ismeciau ir pamaitinau. Ketvirta para vis dar nedaug paauges, bet vel puse ismetu ir pamaitinu. O tada jau uz 12 val buvo gerokai ugtelejes. Cia jau buvo 5-a para. tai ta 5-a para dali emiau ir maisiau jau duonai kepti, o i likuti idejau maisto ir tada maitinau jau kas 12 val labai jis auga pas mane (nu man jo daug ir reikia). temperatura 25-26.
Aš rauga dariausi pagal šį receptą iš Paul Hollywood. Man jis paaugo gal antrą dieną, o paskui subliuško. BUrbuliuoja, kvapas geras, bet dydžiu neauga, toks skystokas
Netgi pasisluoksniuoja kartais (skystis ant paviršiaus laikosi), tada maitinu su daugiau miltų ir mažiau vandens. Geriausia, kad net neaugdamas jis man padeda išsikepti puikią duonytę
Tik aišku įdedu medaus ir pieno, kad geriau kiltų
Dar tik bandau atitaikyti skonį, nes dabar toks švelnus, o norėtųsi stipresnio
Reik peržiūrėt receptus plikytai duonai, gal kas pavyks. Ir dar reiks išsiaiškinti kaip pritaikyti recepta iš mielių į raugą (jei įmanoma).
Dar norėjau pasitikslinti, ar visada išmetate pusę raugo maitinant? Gal galima tik primaitinti į bendrą masę?




Dar norėjau pasitikslinti, ar visada išmetate pusę raugo maitinant? Gal galima tik primaitinti į bendrą masę?

as tik ismetu puse kol uzsiauginau 5 dienu rauga, paskui jau nebeismetu
Galima ir neišmetinėt, o pvzd. blynus išsikept, nes jiems tinka ir jaunas raugas

QUOTE(nataliuncik @ 2013 09 06, 17:10)
O blynai pagal standartini recepta su mielem, tik vietoj mieliu - raugas? Kokiom proporcijom naudot?


Sveikos kėpėjėlės,
prašausi į Jūsų būrį
nusipirkau duonkepę (kepaliukai 500 arba 750 g dydžio)
peržiūrėjau aibę receptų, išbandžiau kelis, bet ...
viskas kažko trūksta, tai sukrito, tai nedakepė vidus, tai limpanti kažkokia.
Labai prašau pasidalinti IŠBANDYTU baltos duonos ( be raugo) receptu. Reikia elementaraus, be visokių įmantrybių.
Būčiau labai dėkinga
, nes jau atsibodo produktus gadint ...
prašausi į Jūsų būrį
nusipirkau duonkepę (kepaliukai 500 arba 750 g dydžio)
peržiūrėjau aibę receptų, išbandžiau kelis, bet ...

Labai prašau pasidalinti IŠBANDYTU baltos duonos ( be raugo) receptu. Reikia elementaraus, be visokių įmantrybių.
Būčiau labai dėkinga


QUOTE(Garmina @ 2013 09 10, 09:54)
Sveikos kėpėjėlės,
prašausi į Jūsų būrį
nusipirkau duonkepę (kepaliukai 500 arba 750 g dydžio)
peržiūrėjau aibę receptų, išbandžiau kelis, bet ...
viskas kažko trūksta, tai sukrito, tai nedakepė vidus, tai limpanti kažkokia.
Labai prašau pasidalinti IŠBANDYTU baltos duonos ( be raugo) receptu. Reikia elementaraus, be visokių įmantrybių.
Būčiau labai dėkinga
, nes jau atsibodo produktus gadint ... 
prašausi į Jūsų būrį
nusipirkau duonkepę (kepaliukai 500 arba 750 g dydžio)
peržiūrėjau aibę receptų, išbandžiau kelis, bet ...

Labai prašau pasidalinti IŠBANDYTU baltos duonos ( be raugo) receptu. Reikia elementaraus, be visokių įmantrybių.
Būčiau labai dėkinga


Sveikute,
patys paprasčiausi ir patikrinti yra receptuose, kurie pridėti prie duonkepės. Pabandykit!
QUOTE(Terra2 @ 2013 09 10, 13:00)
Sveikute,
patys paprasčiausi ir patikrinti yra receptuose, kurie pridėti prie duonkepės. Pabandykit!
patys paprasčiausi ir patikrinti yra receptuose, kurie pridėti prie duonkepės. Pabandykit!
prie mano naujos duonkepės nėra nė vieno recepto, tik taisyklės kaip naudotis
prie senosios buvo - bet kažkokie nevykę, buvau radusi gerą receptą SM, tačiau kažkur dingo
ar tikrai nieks neturit mėgstamo receptuko be raugo?
QUOTE(Garmina @ 2013 09 10, 13:04)
prie mano naujos duonkepės nėra nė vieno recepto, tik taisyklės kaip naudotis
prie senosios buvo - bet kažkokie nevykę, buvau radusi gerą receptą SM, tačiau kažkur dingo
ar tikrai nieks neturit mėgstamo receptuko be raugo?
prie senosios buvo - bet kažkokie nevykę, buvau radusi gerą receptą SM, tačiau kažkur dingo
ar tikrai nieks neturit mėgstamo receptuko be raugo?
Aš visada kepu pagal šį:
60 g margarino ar minkšto sviesto
310 ml pieno
7 g sausų arba 15- 20 g šlapių (čia priklauso nuo to, kiek labai jos šviežios)
nuo 420 iki 520 g miltų (jau geriau įpilt mažiau, o paskui vis pridėt, kol tešla susisuks į kamuoliuką)
2,5 šaukšto cukraus
2 a. š. druskos
kokių tik noriu ar turiu sėklų, o jei neturiu- tai ir be jų
QUOTE(Grucė @ 2013 09 10, 15:18)
Aš visada kepu pagal šį:
ačiū
