Man protinį dantį šalino KMUK, ėjau su siuntimu.
Darbą atliko studentas. Nuskausminimas minimalus. Nežinau, kokius ten vaistus leido, bet beveik
niekas man nenusiskausmino. (Lyginu su ankstesniais nuskausminimais, kuomet sau galėjau tiek liežuvį, tiek žandą atsikasti ir visiškai nejausti skausmo).
O šitie KMUK nuskauminamieji vaistai labai kartūs, jutau jų nemalonų skonį, ko ankščiau leidžiant kitur nuskausminamus vaistus nieko panašaus nebuvo.
Pasakius apie tai, kad jaučiu skausmą, buvo suleista pakartotinė dozė, bet ir po jos niekas nepasikeitė.
Pliusas tik tas, kad išėjus nereikėjo laukti kol viskas "atitirps"
Pati rovimo procedūra buvo siaubinga, rovė, drąskė, tąsė Juk viską jutau dėl silpno nuskausminimo.
Visą valandą prakankino. (Maždaug po pusvalandžio jau norėjau bėgti, bet susilaikiau, iškentėjau)
Destytojas nestovėjo šalia ir nieko nevertino.
Skaudžiausia buvo tas momentas (as skausmui esu labai pakanti) kuomet įkišo į burną reples ir tas replių sujungimas, spaudžiant suėmė lūpos kraštą ir prakiurkdė kampą skaudėjo labiau nei dantį, kurį traukė.
Žodžiu, dantį po ilgiau kaip valandos traukimo šiaip ne taip ištraukė, pajutau didžiulį palengvėjimą... Nors dar turėjo kitą protinį dantį išrauti, pirmi ištarti žodžiai buvo, kad kito netrauksiu, paliksiu kitam kartui...
už šį darbą sumokėjau 6, 58 lt.
Daugiau į KMUK pas studentus traukti dantų niekada negrįšiu, verčiau jau sumokėsiu kad ir 300 lt.
P.S. niekas ten atėjusius neįspėja, kad rovimo darbą atliks studentai.
Na va, turiu ir aš jau ką papasakoti. Aš jau po visko. Išoperavo visus 4 protinius dantukus be narkozės. Procedūra ne itin maloni, kai girdi raunamų dantų šaknų traškėjimą ir matai išimamus kruvinus dantis. Svarbiausia, operacija praėjo sklandžiai ir sėkmingai. Visus keturis išoperavo per gerą valandą. Operavo chirurgė Ieva Gendvilienė. Nuostabi! Visiems rekomenduoju. Po operacijos dar keturias dieneles teko praleisti klinikoje, bet jau visi baisumai praeity. Džiaugiuosi, kad atsikračiau tų dantukų. Kas turite problemų, rekomenduoju nedelsti - nėra ko bijoti, operacija tikrai ne iš baisiųjų (žinoma, daug kas priklauso nuo to, į kieno rankas pateksite). Sėkmės!
Visgi vienas klausimukas liko. Pamiršau prieš išeinant pasiklausti gydytojos. Žaizdas susiuvo su tirpstančias siūlais. Bet, sakė, jei noriu, kad gražiau sugydų, reikia tuos siūlus ištraukti. Tai klausimas, ar eiti siūlų traukti ten, kur mane operavo (ar priimtų neužsirašiusią? ir kur kreiptis?) ar šitą reikalą sutvarkytų poliklinikoje?
Visgi vienas klausimukas liko. Pamiršau prieš išeinant pasiklausti gydytojos. Žaizdas susiuvo su tirpstančias siūlais. Bet, sakė, jei noriu, kad gražiau sugydų, reikia tuos siūlus ištraukti. Tai klausimas, ar eiti siūlų traukti ten, kur mane operavo (ar priimtų neužsirašiusią? ir kur kreiptis?) ar šitą reikalą sutvarkytų poliklinikoje?
QUOTE(Metamorfozė @ 2014 03 07, 15:25)
Na va, turiu ir aš jau ką papasakoti. Aš jau po visko. Išoperavo visus 4 protinius dantukus be narkozės. Procedūra ne itin maloni, kai girdi raunamų dantų šaknų traškėjimą ir matai išimamus kruvinus dantis. Svarbiausia, operacija praėjo sklandžiai ir sėkmingai. Visus keturis išoperavo per gerą valandą. Operavo chirurgė Ieva Gendvilienė. Nuostabi! Visiems rekomenduoju. Po operacijos dar keturias dieneles teko praleisti klinikoje, bet jau visi baisumai praeity. Džiaugiuosi, kad atsikračiau tų dantukų. Kas turite problemų, rekomenduoju nedelsti - nėra ko bijoti, operacija tikrai ne iš baisiųjų (žinoma, daug kas priklauso nuo to, į kieno rankas pateksite). Sėkmės!
Visiškai pritariu, kad viskas priklauso nuo to į kieno rankas patenki
Įdomu, kiek kainavo? Ar skausmas labai juntamas? Ar visai nėra skausmo tik, kad nemalonu?
Dėl siulų manau juos gali visur išimti manyciau nebūtina važiuoti ten kur operavo.
Bet aš jų visai neišimčiau juk ištirps, bet kokiu atveju nesimatys
Visiškai nieko nekainavo, nė cento nemokėjau nei už operaciją, nei už sunaudotas medžiagas, nei už slaugymą (turėjau siuntimą iš poliklinikos). Po operacijos truputį maudeno, bet sekančią dieną jau nejutau jokių skausmų. Tik vienas žandas gerokai patino, dabar jau su kiekviena diena mažėja. Šian ketvirta diena po operacijos, žandas pagelto (džiaugsmas vietoje mėlynės ), tikiuosi, greitai praeis.
Siūlus vis tik norėčiau išsitraukti, manau, keliausiu į polikliniką.
Siūlus vis tik norėčiau išsitraukti, manau, keliausiu į polikliniką.
Na dabar ir aš turiu patirties šioje srityje tai galiu pasidalinti savo įspūdžiais.
Tai va rovė man visai ne per seniausiai, prieš tris dienas.
Rovė be narkozės tik suleidus nuskausminamuosius ir rovė visus keturis iš karto.
Pats rovimas man tetruko apie 25 minutes. Iš pradžių suleido vaistų i viena veido pusę... palaukiau apie 15 min nes dešinė mano veido pusė pasirodo ilgiau reaguoja į vaistus.
Išrovus iš dešinės veido puses protinius nuskausmino kairę ir iš karto rovė iš kairės. Jokio skausmo nejutau, vienu momentu gal tik truputi išsigandau kad kažką jaučiu tai dar suleido vaistų ir visa laiką stebėjo ar skauda man ar ne.
Ir nepasakyčiau kad mano dantys buvo idealus rovimui, kaip tik buvo labai ilgos ir labai lenktos šaknys, net pat seselė nustebo
Taip pat visą laiką kai rovė viena seselė laikė mano galvą, kol daktaras traukė dantis nes labai jau nenorėjo lįsti jie man lauk
Jei kam įdomu tai du pas mane buvo išdygę viršuje o du apačioje buvo neišdygę, tai teko prapjauti man ten Apačioje man ten paskui pakarpė dantenas ir susiuvo, o viršuje tiesiog paliko kad sugytu savaime :)Taip pat išrovė man visus dantis nesuskaldžius visus
Šiaip jokio tinimo nebuvo pirmas 24valandas, vėliau truputi apačioje patino bet labai labai nedaug Skausmo jokio nejutau operacijos eigoje, o po jos nors ir bijojau kad skaudės vaistams išgaravus bet viskas buvo gerai ir nuskausminamųjų nereikėjo gerti
Pirmą dieną valgiau tik sriubytes, bet antra dieną jau ir šiek tiek kieto maisto paragavau , o dabar jau kaip ir viską valgau nors stengiuosi labai atsargiai nekliudant ko nereikia
Ir paleido mane namo iš karto niekur nereikėjo gulėti ar sedėti
Viską man darė Žalgirio poliklinikoje jei kam įdomu galiu duoti ir daktaro vardą.
Tai va rovė man visai ne per seniausiai, prieš tris dienas.
Rovė be narkozės tik suleidus nuskausminamuosius ir rovė visus keturis iš karto.
Pats rovimas man tetruko apie 25 minutes. Iš pradžių suleido vaistų i viena veido pusę... palaukiau apie 15 min nes dešinė mano veido pusė pasirodo ilgiau reaguoja į vaistus.
Išrovus iš dešinės veido puses protinius nuskausmino kairę ir iš karto rovė iš kairės. Jokio skausmo nejutau, vienu momentu gal tik truputi išsigandau kad kažką jaučiu tai dar suleido vaistų ir visa laiką stebėjo ar skauda man ar ne.
Ir nepasakyčiau kad mano dantys buvo idealus rovimui, kaip tik buvo labai ilgos ir labai lenktos šaknys, net pat seselė nustebo
Taip pat visą laiką kai rovė viena seselė laikė mano galvą, kol daktaras traukė dantis nes labai jau nenorėjo lįsti jie man lauk
Jei kam įdomu tai du pas mane buvo išdygę viršuje o du apačioje buvo neišdygę, tai teko prapjauti man ten Apačioje man ten paskui pakarpė dantenas ir susiuvo, o viršuje tiesiog paliko kad sugytu savaime :)Taip pat išrovė man visus dantis nesuskaldžius visus
Šiaip jokio tinimo nebuvo pirmas 24valandas, vėliau truputi apačioje patino bet labai labai nedaug Skausmo jokio nejutau operacijos eigoje, o po jos nors ir bijojau kad skaudės vaistams išgaravus bet viskas buvo gerai ir nuskausminamųjų nereikėjo gerti
Pirmą dieną valgiau tik sriubytes, bet antra dieną jau ir šiek tiek kieto maisto paragavau , o dabar jau kaip ir viską valgau nors stengiuosi labai atsargiai nekliudant ko nereikia
Ir paleido mane namo iš karto niekur nereikėjo gulėti ar sedėti
Viską man darė Žalgirio poliklinikoje jei kam įdomu galiu duoti ir daktaro vardą.
Salala, o kiek kainavo?
QUOTE(Diaina @ 2014 03 04, 14:31)
Man protinį dantį šalino KMUK, ėjau su siuntimu...
Norejau keliauti antra protini ten rauti, bet paskaicius jusu posta, geriau vel sumokesiu 250lt, bet israus be tokiu kankinimu
Pirma protini roviausi Denticijoje - sumokejau +-250Lt.
Isrove greitai - pats rovimas apie 5min, paskui susiuvo ir paleido. Pries tai teko apie 15-20min palaukti, kol vaistai suveiks.
Laaabai bijojau, skausmui esu nepakanti - bet visiskai nieko nejauciau.
Chirurgas labai malonus, pavarde berods Baškys.
merginos kiek laiko gijo zaizda po protinio danties rovimo?kiek laiko skaudejo?istrauke penktadieni apatini,bet isdyges buvo tai neisdraske nereikejo ne pjauti nieko,nesiuvo net.vakar daugiau skaudejo,nakti buvo uzeje,snd tik toks maudimas yra dar.bet nesutines veidas nieko.
Man daugiau vargo buvo su siūlių ištraukimu, nei su operacija. Nuėjau į Žalgirio klinikas, ten sako, kad siūliu netraukia, nebent už konsultaciją sumokėsiu 89 Lt ir dar pats siūlių traukimas kainuotų... Nesąmonė kažkokia, operuot operavo, bet siūlių ištraukti negali. Nuvažiavau į polikliniką vakarop likus valandai iki darbo dienos pabaigos, tai net neberegistravo, tik susakė valandas, kuriomis registruojama.. Šian iš pačio ryto vėl nusigrūdau, davė papildomą talonėlį. Valandą pralaukiau, ištraukė siūliukus ir sako susimokėti kelis litukus kasoje. O kasoje sako: 9,19 Lt. Niu jooo... Už siūlių ištraukimą beveik 10 litų...
Na va as mokejau po 100lt uz danti tai is viso gavosi 400lt.
Siaip kadangi is anglijos atvykau, nes ten mokaus tai reikejo greitai viska susitvarkyti ir jokio siuntimo neturejau. Gal su siuntimu ir nemokamai butu buve
Ir siules nemokamai man iseme toje pacioje zalgirio poliklinikoje
O gijo viskas irgi Jau kita diena minksta maista kramciau, o po savaites kaip nieko ir nebuvo rauta atrodo
Ir jokiu skausmu nejutau Nes neisdraske man nieko, nei skalde, nei aplink grezinejo, nors visada kai buna tokie dantys kaip pas mane (linkusios saknys, kitos i skirtingas puses issisakojusios) skaldo nes paciam dantistui lengviau rauti, nors pacientui taip zymiai sunkiau gyti.
Siaip kadangi is anglijos atvykau, nes ten mokaus tai reikejo greitai viska susitvarkyti ir jokio siuntimo neturejau. Gal su siuntimu ir nemokamai butu buve
Ir siules nemokamai man iseme toje pacioje zalgirio poliklinikoje
O gijo viskas irgi Jau kita diena minksta maista kramciau, o po savaites kaip nieko ir nebuvo rauta atrodo
Ir jokiu skausmu nejutau Nes neisdraske man nieko, nei skalde, nei aplink grezinejo, nors visada kai buna tokie dantys kaip pas mane (linkusios saknys, kitos i skirtingas puses issisakojusios) skaldo nes paciam dantistui lengviau rauti, nors pacientui taip zymiai sunkiau gyti.
Aš šiandien registravausi į Žalgirio klinikas chirurgo konsultacijai dėl protinio danties traukimo su siuntimu, tai mane užregistravo tik liepos 31d. Ar gali būti kad taip ilgai reikia laukti? Gal jeigu mokėčiau už konsultaciją, eičiau be siuntimo, viskas vyktų greičiau? Man protinis stumia kitus dantis, vienas pasidarė toks jautrus, kad nebegaliu valgyti ta puse ir skauda jau kiekvieną dieną, nežinau ar ištversiu tiek laiko.