Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

sveikos,

gal galite parekomenduoti koki privatu odontologijos kabineta ?
Atsakyti
Aš roviausi protinius dantis vienoje pusėje (viršuj ir apačioj) pas chirurgę Aliną Čebatoriūnienę, Žvėryno odontologijos klinikoje Vilniuje. Sumokėjau nemažai, bet viskas buvo atlikta profesionaliai, jokio diskomforto nejaučiau smile.gif
Dabar bandysiu registruotis, kad išrautų ir kitoje pusėje. Nėra dantų - nėra problemų biggrin.gif
Atsakyti
Matau cia truputi nesusipratimas del vietines ir bendrosios nejautros smile.gif O yra taip - dazniausiai salina 2 protinius dantis (nesvarbu, ar jie kaule, ar isdyge) vienoje puseje virsuje ir apacioje, kito vizito metu - kitoje puseje (cia kai reikia visus 4 salinti). Yra variantas salinti visus 4 iskart, tai 99% gydytoju atlieka bendrojoje nejautroje. Taciau YRA gydytoju (labai mazai) kurie salina ir vietineje nejautroje visus 4 (ir retinuotus, ir isdygusius). Bet cia labiau isimtis is taisykles, tokiu gydytoju labai mazai, nes sudetinga, reikia greitai labai suktis, o zmogui privalumas - viena nemaloni procedura vietoje dvieju. Taigi, jums rinktis. Zinoma, visada pasiklauskite burnos chirurgo, kokiu budu jis rekomenduotu. Bet del bendrines nejautros as geeerai pagalvociau ax.gif O siaip studentai odontologai isdygusius, nesancius kaule dantis, tuo tarpu ir protinius, salina praktiskai nemokamai (10-12Lt), priziurimi tu paciu chirurgu destytoju, pas kuriuos danties salinimas 300Lt. mirksiukas.gif Kalba eina apie Zalgirio klinika Vilniuje smile.gif
Atsakyti
Del visu 4 protiniu dantu rovimo VIETINEJE nejautroje, tai noreciau isiterpti, jog pas toki gydytoja neiciau... Kodel? Problema su apatinio zandikaulio nuskausminimu. Nuskausminant viena puse apacioje daroma laidine (virsutiniame zandikaulyje infiltracine) nejautra, kurios metu aptirpsta zandas, puse dantu (tos puses, kuri nuskausminta) ir puse LIEZUVIO, dantenos. Jei to paties vizito nuskausminama ir kita puse zandikaulio, nutirpsta KITA PUSE LIEZUVIO, todel jus visiskai nevaldote liezuvio. Tai pavojinga, nes galite uzspringti.
Atsakyti
QUOTE(Justislovas @ 2014 02 03, 01:17)
Del visu 4 protiniu dantu rovimo VIETINEJE nejautroje, tai noreciau isiterpti, jog pas toki gydytoja neiciau... Kodel? Problema su apatinio zandikaulio nuskausminimu. Nuskausminant viena puse apacioje daroma laidine (virsutiniame zandikaulyje infiltracine) nejautra, kurios metu aptirpsta zandas, puse dantu (tos puses, kuri nuskausminta) ir puse LIEZUVIO, dantenos. Jei to paties vizito nuskausminama ir kita puse zandikaulio, nutirpsta KITA PUSE LIEZUVIO, todel jus visiskai nevaldote liezuvio. Tai pavojinga, nes galite uzspringti.

Jus neitumete, yra kas eina, ir puikiai viskas gyja. Kalbeti sunku zinoma del liezuvio nutirpimo (svepluojama siek tiek kelias val), bet juk nejautra max 4-6val. po proceduros trunka. Privalumai - viena nemaloni procedura vietoje dvieju, viena karta gerti antibiotikus vietoje dvieju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krema @ 2014 02 09, 20:08)
Jus neitumete, yra kas eina, ir puikiai viskas gyja. Kalbeti sunku zinoma del liezuvio nutirpimo (svepluojama siek tiek kelias val), bet juk nejautra max 4-6val. po proceduros trunka. Privalumai - viena nemaloni procedura vietoje dvieju, viena karta gerti antibiotikus vietoje dvieju smile.gif

Čia labiau minusas - viena nemaloni procedūra, smūginė trauma organizmui schmoll.gif
Antibiotikai profilaktiškai neskiriami, o stipriam, sveikam organizmui, praktiškai jų niekada neprireikia.
Atsakyti
QUOTE(Intrinsa @ 2014 02 10, 15:36)
Čia labiau minusas - viena nemaloni procedūra, smūginė trauma organizmui schmoll.gif
Antibiotikai profilaktiškai neskiriami, o stipriam, sveikam organizmui, praktiškai jų niekada neprireikia.

Ka jus sakot. Tikrai kad didesne trauma yra 2 operacijos vietoje vienos doh.gif Antibiotikus retinuotu kaule esanciu dantu salinimo atveju skiria praktiskai visada, nepriklausomai, koks "stiprus organizmas". Tai gal dar pasakysite, kad ir nuskausminamuosius geriau du kartus gerti vietoeje vieno? doh.gif
Atsakyti
Aš nekantrauju, kada sulauksiu savo operacijos. Esu užsirašiusi kovo 3 d. Šalinsiu visus 4 protinius dantukus (trys iš jų retinuoti) vienu metu, be narkozės Žalgirio klinikose. Kilo keli klausimai:
1. Ar mane operuos tas pats gydytojas, pas kurį buvau konsultacijoje? Nes kažkaip budinti gydytoja, užrašinėjant tik paklausė, kurią dieną tinka, net nežiūrėjo, kada kas dirba..
2. Kiek man operacija kainuos, turint siuntimą?
Atsakyti
QUOTE(Metamorfozė @ 2013 10 13, 16:45)
Labutis,

gal galite parekomenduoti gerą burnos chirurgą Žalgirio klinikose? Noriu išsioperuoti protinius dantukus. smile.gif

Rekomenduoju R. Rastenienę. Ji man rovė 2 retinuotus protinius dantis. Puiki gydytoja.
Tik aš tikrai visų iš karto 4 neraučiau. 2 vienoj pusėj, paskui 2 kitoj. Kad ir kaip puikiai gytų, išrovus 4 dantis abejoju, ar paskui po operacijos galėsit valgyt kelias dienas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 11 vasario 2014 - 08:50
QUOTE(krema @ 2014 02 10, 15:34)
Ka jus sakot. Tikrai kad didesne trauma yra 2 operacijos vietoje vienos  doh.gif Antibiotikus retinuotu kaule esanciu dantu salinimo atveju skiria praktiskai visada, nepriklausomai, koks "stiprus organizmas". Tai gal dar pasakysite, kad ir nuskausminamuosius geriau du kartus gerti vietoeje vieno? doh.gif

Patikslinsiu, tikrai mažesnė trauma traukiant po vieną dantį su vietine anestezija, nei visus 4 iškart, kaip ir peroraliniai analgetikai geriant po 1x2 ar x3 kart, bet ne 3 tab. iš karto.
Atsakyti
Man pries savaite isrove protini danti. Siaubingai bijojau, nes prisiklausiau istoriju apie komplikacijas ir pan., o realiai viskas truko apie 3 minutes, jokio skausmo thumbup.gif Po operacijos suleido priesuzdegiminius vaistus, ir dar dvi dienas reikejo gerti antibijotikus profilaktiskai.
Atsakyti
QUOTE(Metamorfozė @ 2014 02 10, 23:53)
1. Ar mane operuos tas pats gydytojas, pas kurį buvau konsultacijoje? Nes kažkaip budinti gydytoja, užrašinėjant tik paklausė, kurią dieną tinka, net nežiūrėjo, kada kas dirba..

Kas nors? Jau pirmadienį guluosi į ligoninę (jei tyrimų rezultatai bus geri), nenoriu nemalonių staigmenų. biggrin.gif
Atsakyti