Aciu visom.kad taip rupinates ir parasot.nezinau ka be jusu daryciau Rytoj vyrui pirma chemija.o ka man daryt.ji maitint nemaitint.girdyt negirdyt.atsiprasau praitas temas skaudu skaityti.bet ir laiko nelabai turiu.gal galit kas pasidalint patirtim.ir dat klaviaturoj klaustukas neveikia.tai tekstas be rysio
Dar viename J. Ruolios straipsnyje reabilituotos bulves:
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833
Butent su lupena virtas bulves as ir valgau (man bulviu sunku atsisakyti). Daug darzoviu - megstu brokolius, burokelius... Saldumynu mazai, bet va buvo keli gimtadieniai, tai juose valgiau torto gabaliuka, ledu.
Per mano ligos metus stebejau ivairiu situaciju - artimai pazinau moteri, kuri labai labai laikesi norodymu - na jokiu bulviu, ryziu, baltu miltu, duona kepdavosi pati, ir t.t. na ir jos jau nebera, nors ir liga jos nebuvo toli pazengusi (2 st. kruties). O kita (irgi artimai bendraujam), jau 15 metu su ta pacia 2 st. kruties - viska valganti ir ramiai sau besidziaugianti gyvenimu. Sunku kartais viska teisingai suvokt, kas ir kodel vyksta.
http://www.delfi.lt/...e.d?id=60747833
Butent su lupena virtas bulves as ir valgau (man bulviu sunku atsisakyti). Daug darzoviu - megstu brokolius, burokelius... Saldumynu mazai, bet va buvo keli gimtadieniai, tai juose valgiau torto gabaliuka, ledu.
Per mano ligos metus stebejau ivairiu situaciju - artimai pazinau moteri, kuri labai labai laikesi norodymu - na jokiu bulviu, ryziu, baltu miltu, duona kepdavosi pati, ir t.t. na ir jos jau nebera, nors ir liga jos nebuvo toli pazengusi (2 st. kruties). O kita (irgi artimai bendraujam), jau 15 metu su ta pacia 2 st. kruties - viska valganti ir ramiai sau besidziaugianti gyvenimu. Sunku kartais viska teisingai suvokt, kas ir kodel vyksta.
QUOTE(ida1 @ 2013 07 30, 16:56)
Aciu visom.kad taip rupinates ir parasot.nezinau ka be jusu daryciau Rytoj vyrui pirma chemija.o ka man daryt.ji maitint nemaitint.girdyt negirdyt.atsiprasau praitas temas skaudu skaityti.bet ir laiko nelabai turiu.gal galit kas pasidalint patirtim.ir dat klaviaturoj klaustukas neveikia.tai tekstas be rysio
taikant chemiją labai svarbu gerti daug vandens, o valgyti privalu, reikia tik tikėtis, kad apetitas nedings, kuo geriau ir įvairiau maitinsis tuo stipresnis bus ir geriau atlaikys chemiją Aš asmeniškai valgydavau viską, pinigų neturėjau tiek, kad sau atskirai gamint, bet man ir blogą nebūdavo praktiškai, aš ėjau į darbą ir tik po 7 chemijos turėjau biuletenį kol gulėjau ligoninėj ir leido antibiotikus.
Čia iš mūsų puslapio, bet pagrindiniai principai surašyti, rekomendacijos ką valgyt ir kaip elgtis chemoterapijos metu: http://www.kraujas.l...kiniu-terapija/
QUOTE(ida1 @ 2013 07 30, 16:56)
Chemijos buna skirtingos ir skirtingai kiekvienas zmogus toleruoja. Jei tik gales valgyti-tai ir maitinkite. Rekomenduojama labai daug vandens isgerti. Del mitybos-as irgi pastebejau, kad nera labai tiesioginio rysio del maisto raciono ir vezio. Taciau laikausi nuomones, kad jei nors truputi tam tikru produktu ribojimas apsunkina lasteliu piktybejimo procesui, tai pasistengsiu tu produktu nevartoti(pvz.cukraus atsisakyti visiskai, miltinius produktus-riboti, rinktis tik pilno grudo miltu produkcija ir pan.). Ir sutinku su tuo, kad labai svarbus yra pasitenkinimas-jei jau leidai sau ledu porcija suvalgyti-tai megaukis kiekviena ledu valgymo akimirka:))
QUOTE(Deganti @ 2013 07 30, 16:18)
taikant chemiją labai svarbu gerti daug vandens, o valgyti privalu, reikia tik tikėtis, kad apetitas nedings, kuo geriau ir įvairiau maitinsis tuo stipresnis bus ir geriau atlaikys chemiją Aš asmeniškai valgydavau viską, pinigų neturėjau tiek, kad sau atskirai gamint, bet man ir blogą nebūdavo praktiškai, aš ėjau į darbą ir tik po 7 chemijos turėjau biuletenį kol gulėjau ligoninėj ir leido antibiotikus.
Čia iš mūsų puslapio, bet pagrindiniai principai surašyti, rekomendacijos ką valgyt ir kaip elgtis chemoterapijos metu: http://www.kraujas.l...kiniu-terapija/
papildant, reiktu valgyti dazniau ir mazesnemis porcijomis. nuo pykinimo mamai padedavo vanduo su citrina bei barjomi mineralinis, bei vaistas cirukalis.
jei atsirastu opeliu burnoje, maista reiktu blenderiuoti. taip pat svarbu kruopsciai valytis dantis. Gydytojo duotose rekomendacijose buvo rekomenduojama pirma savaite po chemijos vengti pieno produktu ir zaliu darzoviu bei vaisiu.
galvoju, kad reiktu i pirma temos puslapi sudeti nuorodas i vertinga info. kazi, ar galima keisti sios temos pirma zinute ar reik laukt naujos temos paskelbimo
QUOTE(ida1 @ 2013 07 29, 11:09)
aciu uz vilty.sito nezinojau.
Esu isitikinus, kad chemija pries operacija, geresne alternetyva, manau, kad operacijos metu visos tos vezines lasteles paleidziamos, o chemija gal but uzmus viska ir liks tik isimti ta nelabaji.
Jetau..Pasiskaičiau, tai širdį suspaudė. , vargšiukės, kaip gaila. Sveikit, linkiu visko ko geriausio Jums.
Sveiki.Gal kas susidurete su tokia problema? Sergant kruties veziu, leidžiant chemija (jau trecias kartas) ziauriai, tiesiog siaubungai skauda venos... Skausmas toks, kad kila abejoniu ar galima bus istverti ketvirta chemija...Gal kas jaute ta pati, gal kas zino del ko taip yra, gal kas gali patarti???
QUOTE(OlesiaK @ 2013 07 30, 22:40)
Sveiki.Gal kas susidurete su tokia problema? Sergant kruties veziu, leidžiant chemija (jau trecias kartas) ziauriai, tiesiog siaubungai skauda venos... Skausmas toks, kad kila abejoniu ar galima bus istverti ketvirta chemija...Gal kas jaute ta pati, gal kas zino del ko taip yra, gal kas gali patarti???
gal jums labai greitai lasina delto ir skauda?geriau kai lasina isleto,nezinau ka jus gaunat,bet turetu lasint apie 4 valandas
QUOTE(OlesiaK @ 2013 07 30, 23:40)
Man irgi skaudėjo. Ir tebeskauda, ir guzai liko nors jau daugiau nei pusmetis praėjo. Raudoną sulašindavo per valandą. Vėliau irgi truputuką pasilėtindavau. Per tarpus tepiau su Liotonu.
mums kazkoks prakeikimas.chemijos negalima leisti.nes jis karsciuoja.bet jis karsciuoja jau senai.gal kas susiduret su tuo.ka jie daro tais atvejais.mums gi jau visi antibiotikai isbandyti kitoj ligoninej
QUOTE(OlesiaK @ 2013 07 30, 23:40)
Tinka tepti Lioton, Troxsevasin, Heparoid tepalais. Dar yra toks natūralus A. Karaliūnaitės tepalas su žile. Man iš visų paminėtų labiausiai suminkštindavo Heparoid.