Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 41

QUOTE(willow @ 2013 09 19, 06:34)
Nidut, kad šio pirmadienio nuo...iki buvo apie lietuviškas "švaikštes"... man atrodo kitą pirmadienį šita laida bus....

Kadangi man įdomūs visokie burtai, išdaigos velnių, ten pateikiamas toks burtelis onkoligoniams - į tekantį vandenį mesti anglies gabaliuką. Kaip supratau, nuneša ligą. Įdomios pastabos ir apie pirmadienį.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2013 09 19, 13:01)
Kadangi man įdomūs visokie burtai, išdaigos velnių, ten pateikiamas toks burtelis onkoligoniams - į tekantį vandenį mesti anglies gabaliuką. Kaip supratau, nuneša ligą. Įdomios pastabos ir apie pirmadienį.

jei kas noretumete paziureti: http://lnkgo.lt/vide...-iki-2013-09-16
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 09 18, 09:25)
Papildyta:
Kokia šaunuolė. Va  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Taigi turbūt tikrina CA-125? Jeigu nedaro- paprašykit t.y. pareikalaukit. Apie KT jau rašiau: prieš, tarp ir po chemijos kurso.

CA-125 dare pries chemija, dabar darys po. KT tai kas kompiuterinis rezonansas? g.gif Nedare nei pries nei tarp, nieko nesake kad ir po darys g.gif Ka jis parodo ir kokios kuno dalies daromas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(viltelėė @ 2013 09 19, 16:22)
CA-125 dare pries chemija, dabar darys po. KT tai kas kompiuterinis rezonansas? g.gif  Nedare nei pries nei tarp, nieko nesake kad ir po darys g.gif  Ka jis parodo ir kokios kuno dalies daromas? g.gif

Kompiuterine tomografija. Man paprastai daro pilvo ir gal kas antra trecia karta plius plauciai
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2013 09 19, 13:18)

mačiau... eisiu į Nerį angliukų mėtyt ir pirmadienų bei trečiadienį vegetariškai pagal vedas maitinsiuos.... ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,

na ką vakar buvau pirmą kartą patikroj, po gydymo, tada darė ir echoskopą.
Žodžiu kairėj kruty, mato mikrokalcinantus, kurių anksčiau nebuvo. Suprantu, kad negalima pulti į paniką, bet... Gydytoją vėl paskyrė po trijų mėnesių mamogramą ir echoskopiją.
Ką patartumėt, laukti tuos tris mėn., ar eiti kažku rprivačiai ansčiau.

P.S. man v dešinės krūties(2010 balandį), recidyvas (2012 gruodį).

Atsakyti
QUOTE(Nioliux @ 2013 09 20, 08:12)
Žodžiu kairėj kruty, mato mikrokalcinantus, kurių anksčiau nebuvo. Suprantu, kad negalima pulti į paniką, bet... Gydytoją vėl paskyrė po trijų mėnesių mamogramą ir echoskopiją.

Tikrai nepanikuok, man tų mikrokalcinatų kiekvieną kartą randa. Gydytoja paaiškino, kad jie yra nepiktybiniai ir būdingi amžiaus pakitimams. Man taip paaiškino, ir aš rami.

O biopsijos nesiūlė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 20 rugsėjo 2013 - 07:41
QUOTE(arune @ 2013 09 20, 09:25)
Tikrai nepanikuok, man tų mikrokalcinatų kiekvieną kartą randa. Gydytoja paaiškino, kad jie yra nepiktybiniai ir būdingi amžiaus pakitimams.  Man taip paaiškino, ir aš rami.

O biopsijos nesiūlė?

Ne, kol kas nesiūlė.
O man gydytoja sakė, kad jie šitų mikrokalcitų nemėgsta, nes tai reiškia suaktyvintą kraujotaką. Ir 2013.01 darytoje echo jų nematė.

Nu va ir ramiau pasidarė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nioliux @ 2013 09 20, 08:49)
Ne, kol kas nesiūlė.
O man gydytoja sakė, kad jie šitų mikrokalcitų nemėgsta, nes tai reiškia suaktyvintą kraujotaką. Ir 2013.01 darytoje echo jų nematė.

Nu va ir ramiau pasidarė 4u.gif

Na, tas ramumas toks... Aš ir pati pasiskaitinėjus radau, kad gali iš tų kalcinatų susiformuoti ir v, bet ŠIAI dienai man buvo paraminimas tie daktarės žodžiai.

Man mamograma bedaryta preitų metų gruodį blink.gif Susirūpinau ir aš, kas ten darosi.
Atsakyti
QUOTE(Nioliux @ 2013 09 20, 08:12)
Labas rytas,

na ką vakar buvau pirmą kartą patikroj, po gydymo, tada darė ir echoskopą.

P.S. man v dešinės krūties(2010 balandį), recidyvas (2012 gruodį).

man 2010 m. buvo dešinėj krūty, o 2013 07 išoperavo kaitėj. Mamogramą dariausi 2012 lapkritį, tai nieko nematė. 2013m. kovą užsičiuopiau guzelį. Vėl darė mamogramą, matė padidėjusią liauką, bet v nmatė. 2010 m pirmiuaisia rado echoskopu mažą darinuką su mikrokalcinatais, liepė atieti po 4 mėnesių pakartotinai, darinukas po tų 4 mėn padidėjo, ir reikėjo daug krūties išpjauti, buvo pažeisti limfmazgiai
Aišku kiekvienam skirtingai, bet laukti dar tris mėnesius labai daug, kai esi rizikos grupėj. Mums laikas labai svarbus.
Atsakyti
Labas,
Edme, pritariu tau, mums laikas negailestingas, deja. Aš tai nelaukčiau. Ir dabar girdžiu mikrochirurgo pasakytus žodžius - "gerai, kad nepalaukei dar pora mėnesių, jau būtum negalėję padėti".
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2013 09 20, 07:25)
Tikrai nepanikuok, man tų mikrokalcinatų kiekvieną kartą randa. Gydytoja paaiškino, kad jie yra nepiktybiniai ir būdingi amžiaus pakitimams.  Man taip paaiškino, ir aš rami.

O biopsijos nesiūlė?

Jokiu būdu nenoriu gąsdinti. Prieš pora metų man A.Lukšytė Grybo g. rado tuos kalcinatus, echoskopija nieko nerodė,o po metų diagnozuota III st trigubai neigiamo krūties vėžio. Kiek tai įtakojo troleibusui trūktelėjus vieno vyriškio vožtelėjimas alkūne iki sąmonės aptemimo į tą krūtį, vienas Dievas težino. Gąsdintis nereikia, bet reikia užsispirti ir tikrintis dažniau nei gydytojai teikiasi siųsti 1k per pussmetį - echoskopija juk nekenksminga. Ar ne geriau būtų sukontaktuoti su operavusiu chirurgu, lai išoperuoja, 3 dienoms guldo tokiai operacijai, ištirs išoperuotą medžiagą - nieko nebus, valio, o jei , tpfu tpfu tpfu , kas nors negero, laiku bus padarytas geras darbas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 20 rugsėjo 2013 - 17:11