Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 41

QUOTE(willow @ 2013 09 17, 15:27)
Sveikos,
aš jau po kaulų tyrimo. Nors oficialiai atsakymą gausiu ryt, tyrimą atliekanti moteris pasakė, kad mato, jog viskas gerai.Dabar geriu raudoną vyną, užsikąsdama keptais obuoliais lotuliukas.gif

sveikinimai! smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
May, dėl lankstumo, tai ir man panašiai: lenkiuosi lėtai, kojos pastoviai kažkokios vatinės, jau nekalbu apie rankas... Chemija pakenkė kraujagyslėms, o gal ir sausgyslėms, dar radioterapija padžiovino. Kažin kaip mes sau galėtume padėti atstatyti kraujagyslių, audinių elastingumą?
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 09 17, 16:27)
Sveikos,
aš jau po kaulų tyrimo. Nors oficialiai atsakymą gausiu ryt, tyrimą atliekanti moteris pasakė, kad mato, jog viskas gerai.Dabar geriu raudoną vyną, užsikąsdama keptais obuoliais lotuliukas.gif

Sveikinu, willow! Nepadaugink mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2013 09 17, 19:23)
Sveikinu, willow! Nepadaugink  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Kartais reikia mirksiukas.gif gi švenčia moteris 4u.gif
Atsakyti
As irgi noriu pasidziaugti ir padekoti Deganti ir Sveta, jums mergaites, uz didele vilti, kuria cia atnesat kaskart ir kad nepavargstat visu guosti, dalintis patirtim ir isblaivint protus pasiklydusioms sieloms biggrin.gif Visa laika is jusu sulaukiu greitu atsakymu. Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
QUOTE(SVETA K. @ 2013 09 12, 21:51)
Deganti as irgi koseju ir kiek pasisneku,visi kam buvo tarpuplautyje limfoma (o man plius dar ir plautyje)  koseja pastoviai,as irgi nurasau svitinimui ir t.t.

g.gif maniskis nebekoseja. kosulys baiges turbut po pirmos chemijos. uztai tinimas islikes iki siol. rytais uztinsta. vis mastom, kad del kraujo nepakankamumo, sirdis nespeja varinet.
beja, bijau dar kazka sakyt, bet turim naujienu is siandieninio gydytojo skambucio. kazkoki virusa atrado, kuris neisleidzia kraujo is kaulu ir del to kauluose hemaglobinas buvo perteklinis, o paciam anemija stipri. sake pagydoma. brangiom injekcijom. tikiuosi viskas pasitvirtins...dar turim sulaukt spalio 1 ir kaulu meginio tyrimo. vasara jis buvo geras. ir dabar tokio laukiam. gyvenimas svieseja. as to skambucio nelaukiau, kasdien atsibusdavau su didesne sypsena, neskambino - matyt nieko rimto nerado. o vyras toks saltakraujis doh.gif sako as net buvau pamirses, kad atsakymu laukiam doh.gif jis visiskai uzbrauke liga, sako as jau pasveikau ir viskas praeity wub.gif kasdien vis noriu ismokti is jo tokio ramaus poziurio i viska biggrin.gif tik karta maciau ji paluzusi, tik tai truko labai trumpai, uztai kaip skausmingai man stebeti ji toki azuola sulinkusi...

QUOTE(SVETA K. @ 2013 09 12, 22:48)
smile.gif jo,"zvaigzde" dabar busiu ...bet istikruju labai prasminga akcija...

Sveta, jus svytit thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2013 09 13, 10:48)
"krenksiu" ir as istisai,tik va po gydymo su krauju,nebuvo niekada,gydytoja kazkaip nieko nesako del to kosulio,as irgi nurasau svitinimui,net pagalvoju kad gal ir nuo stemples truputi,nes labai keistai,kai pavalgau -iskart pradetu koseti.
spaudimas krutines irgi buna uzeina,aplamai as ta kairia puse kazkaip jauciu visada,arba pakoseju stipriau,arba pakeliu ka sunkiau ,iskart kazkoki tempima jauciu,"skruzdeliukus",bet manau cia taip ir turi buti...nemanau kad gydytoja jums gali ne viska pasakyti 4u.gif as irgi ,ypac pirmais menesiai,metais po gydymo ko tik neprisigalvodavau,man tai tikrai tie skausmai krutineje ir dar panasiai visokie buvo nuo baimes,budavo labai stiriai spaude,skaudejo,po vizito pas gydytoja,po visu tirymu,kai jie geri-praeina iskart viskas

Vyras irgi tebejaucia krutinej pamaudenimus. jam dar sonkaulis buvo nupjautas, tai turbut ir tas prisideda.

Deganti, mesk rukyti biggrin.gif

QUOTE(willow @ 2013 09 17, 17:02)
May, dėl lankstumo, tai ir man panašiai: lenkiuosi lėtai, kojos pastoviai kažkokios vatinės, jau nekalbu apie rankas... Chemija pakenkė kraujagyslėms, o gal ir sausgyslėms, dar radioterapija padžiovino. Kažin kaip mes sau galėtume padėti atstatyti kraujagyslių, audinių elastingumą?

abejoju ar jos atsistato. nuo chemijos jos sukieteja. isoriskai tepdamas nebepaminkstinsi. Matytumet, kaip maniskiui surandejo ta vieta, kur buvo praleista chemija po oda unsure.gif visas pajuodes gabalas liko.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 09 17, 15:27)
Sveikos,

dziaugiuosi kartu su tavim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2013 09 17, 19:53)
Kartais reikia  mirksiukas.gif gi švenčia moteris  4u.gif

Aš nešvenčiu, o radioaktyvius izotopus iš savęs varau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(May20 @ 2013 09 17, 16:16)
kadangi pasidariau gan paranojiška visų neįprastų dalykų klausimu, noriu pasikonsultuot, gal kam yra taip buve..

Platinos preparatai yra neurotoksiški. O kur dar kraujagyslės, pašalinti limfmazgiai... Kiek laiko praėjo nuo chemijos? Aš pati irgi daug šokau iki ligos. Po pirmo kurso dar gršžau. Bet judesiai buvo toli gražu ne tokie. Stengiausi, kiek galėjau, bet visa "padrika" tapau. Po antro kurso irgi bandžiau grįžti. Bet paskui mečiau - bergždžias užsiėmimas. O dabar neturiu jėgų verysad.gif Šiaip tai chemija vieną gydo, kitą - žaloja.
Bet... vertinam galimą žalą su galima nauda g.gif
Geriu dabar Liponexin būtent neuropatijų reiškiniams sumažinti. Bet čia viso labo papildas, tai stebuklo tikėtis neverta.
Laikas - geriausias vaistas.
Papildyta:
QUOTE(viltelėė @ 2013 09 16, 23:05)
Sveikutes 4u.gif  skaitau jusu siandienines diskusijas ir vis mastau, tikrai, o ka daryti po gydymo g.gif  Mama jau atlaike 3 chemijas(karbo +paklitakslis) gana gerai, liko dar trys kartai ir viskas, gydytoja sako stebesime kas tris men. Bet man taip neramu, o gal chemija bus nesuveikusi arba netaip gerai suveikusi kaip mes noretumeme. Kaip tirtis ka daryti baigus chemija (kiausidziu v.)? Po chemijos mama labai gerai jauciasi, kaip niekur nieko, negulejo lovoje nei dienos, toliau dirba iprastinius darbus, tik plauku nebera(nors keista antakiai ir blakstienos vietoje) verysad.gif

Kokia šaunuolė. Va 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Taigi turbūt tikrina CA-125? Jeigu nedaro- paprašykit t.y. pareikalaukit. Apie KT jau rašiau: prieš, tarp ir po chemijos kurso.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 09 18, 06:52)
Aš nešvenčiu, o radioaktyvius izotopus iš savęs varau  cool.gif

4u.gif thumbup.gif

Mano teciui vakar sesute i palata atejo pimti krauja is venos. Ir ka manot? Nepaeme... Pasirodo, kazkokios venos pasidariusios nuo chemijos verysad.gif Du kartus bande, nieko. Tada patare po karstu vandenuku palaikyt abi rankas. Trecias kartas nemelavo, pavyko, bet kai tetis apie tai pasakojo, man siurpuliukai kunu begiojo
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 09 18, 08:25)
Apie KT jau rašiau: prieš, tarp ir po chemijos kurso.

mamai butent taip ir dare KT: pries chemija, po 3 kartu sulasinimo ir paskui jau pabaigus skirta kursa.
skirto kurso paskutinis (6-asis) kartas buvo birz. pradzioj. KT dare liepos 17 d. paskui dar 10 kartu svitino. dabar pas gydytoja spalio 23 d. darys echo ir kazkur dar po menesio (cia jau lapk. pabaigoje vel KT).
Atsakyti
šiandien besišypsanti - viso labo nepilnos 3 savaitės smile.gif) tai ko čia ir norėt..išties..smile.gif

dėl venų - man po chemijos paskutinės darė MRT, ir bandė kateterį įvest į tą ranką, kur buvo statyta chemija - nepavyko iš 3 kartų..nebėgo kontrastas.
į kitą pavyko šiaip ne taip...bet vis dar tebeskauda man rankas ties riešais, kur buvo kateteriai per paskutines dvi chemo..
Atsakyti
Sveikos.vyrui nuo siandien ryte svitinimas,per pietus chemija.vakare svitinimas doh.gif .Visom sveikatos 4u.gif
Atsakyti