Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 41

QUOTE(May20 @ 2013 09 16, 21:16)
labas,
gal galit paprotint mane kaip ten su ta neįgalumo tarnyba?smile.gif)
šeimos gydytoja užpildė formą ir davė siuntimą - tai ten tiesiog eini į Švitrigailos gatvę ir tiek? ar registruotis iš anksto? bandžiau internetu registruots, ale rodo, tik kitos dsavaitės laikus, o man būtinai reik šią savaitę susitvarkyt, bo jau kitą savaitę į darbelį.

Seimos gyd. duoda siuntima ir varot tiesiai i NDNT. Negalima praleisti ne dienos, ypac jeigu esat poi nedarb. pazymejimo. Bandykit anksti ryte - eiles bus mazesnes.
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2013 09 16, 21:07)
Aš geriu seną gerą pananginą (magnis ir kalis) taip pat seną gerą karvalolį ir šiandien pirkau seną gerą validolį su sacharoze bei kraują skystinantį aspiriną.  

O as tai kartas nuo karto pageriu diasporali ir kalio kursus kas keli men pasidarau.

Nezinau, ar verta atsisakineti siulomu tyrimu g.gif Ne karta rasiau ir dar karta parasysiu,eidami patikra pries skrendant lektuvu gaunam nerealiai didele radiacijos doze ir vis tiek visi skraido: nestukes, kudikiai... O cia jusu sveikata...dozes apsvitos ir spinduliavimas radioaktyvaus kontrasto palyginus yra niekinis. Zinoma, kiekvienas sprendzia pats, ka rinktis, bet... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 16 rugsėjo 2013 - 20:29
šiandien besišypsanti, rimtai čia taip griežtai?? man nedarbingumas baigėsi preitą savaitę ir aš išvykus buvau, be to gydytoja tik dabar parengė tą pažymą: sakė nieko čia baisaus...
Atsakyti
[quote=arune,2013 09 16, 16:28]As irgi  4u.gif  Nedrisciau daktarei sakyti, kad nesidarysiu...

Man niekada nedaro KT, neskaitant kai pries pora metu atsikosint kraujas kelis kartus pasirode, tada jau padare plauciu KT. Baisu taip, kai nedaro rimtu tyrimu,  visgi liga pazengusi... Vat dabar atliko paprasta echospopija pilvo srities, mamograma, plauciu rentgena, ir... paleido pusmeciui. Daktare motyvuoja tuo, kad nereikia tau spinduliu. Ale dvi medalio puses - spinduliai ir praziopsota liga  g.gif Nors echoskopija eisiu darytis kas 3 men. privaciai uz pinigus pas geriausia Klaipedos echoskopuotoja.
[/quote]

Kadangi mūsų šeima turi labai karčią patirtį su mama, kai buvo sekama tik ekoskopu - sausio pabaigoje atseit kepenys viskas gerai, tik viena cistelė - po 3 mėnesių - pilna mts darinių. Gal ir tuomet tai buvo visai ne cista, o gal ir kitų mts židinių pradžios su ekoskopu nepastebėjo. Jau kai mama atvyko su skysčiais pilve nuo mts - ir tai nesiūlė daryti KT. Tada tiesiog susimokėjome už patį tyrimą. Todėl dabar , gal mąstau ir per daug kategoriškai, geriau jau spinduliai, bent kartą į pusę metų, nei nepastebėta liga. Reikia įvertinti ir tai, kad pats tyrimas valstybei yra pakankamai brangus - deja tokia žiauri tiesa. Todėl ir ligoninės, ir gydytojai turi tam tikrą kvotų skaičių ir deja papildomų vietų ligonių kasos nekompensuoja.

Papildyta:
[quote=dina1,2013 09 16, 15:38]
[quote=korcula,2013 09 16, 10:09]
npraejau chemija ,spindulius,biologine terapija nedare nei pries nei po.dabar paskyre gruodzio menesi pasidaryti kaulu sintigracija.tai vat ir galvoju ar cia ir bus ta KT? g.gif nes nezinau.ir tai dar abejoju ar darysiu nes ten leidzia kontrasta radioaktyvu,o as jo nenoriu.dar pagalvosiu
[/quote]

Tik neabejokite, o būtinai darykitės. Nerizikuokite savo sveikata ir gydymu. smile.gif
Papildyta:
[quote=safyre,2013 09 16, 13:50]gal galetumete tinklalapiu pavadinimus parasyti?
[/quote]

Nuoroda į forumą sergantys/pasiekę remisiją:
http://csn.cancer.org/forum/1

JAV nacionalinis vėžio institutas:
http://www.cancer.gov/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 19 rugpjūčio 2014 - 17:09
Sveikutes 4u.gif skaitau jusu siandienines diskusijas ir vis mastau, tikrai, o ka daryti po gydymo g.gif Mama jau atlaike 3 chemijas(karbo +paklitakslis) gana gerai, liko dar trys kartai ir viskas, gydytoja sako stebesime kas tris men. Bet man taip neramu, o gal chemija bus nesuveikusi arba netaip gerai suveikusi kaip mes noretumeme. Kaip tirtis ka daryti baigus chemija (kiausidziu v.)? Po chemijos mama labai gerai jauciasi, kaip niekur nieko, negulejo lovoje nei dienos, toliau dirba iprastinius darbus, tik plauku nebera(nors keista antakiai ir blakstienos vietoje) verysad.gif
Labai labai labai gaila Emilly 4u.gif Uzuojauta seimai verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2013 09 16, 22:01)
Nuoroda į forumą sergantys/pasiekę remisiją:
http://csn.cancer.org/forum/1

JAV nacionalinis vėžio institutas:
http://www.cancer.gov/

dekui.
neigalumo tarnyboje baisiniskos eiles. reik koki skaitala pasiimt su savim, kad laikas greiciau praeitu.
Atsakyti
ale visi dėl tos tarnybos sako, kad labai ilgos eilės, pasiėmiau knygą smile.gif) buvau vietoj 7:48, numeriukas 12 buvo ir per valandą viską susitvarkiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dina1 @ 2013 09 16, 14:38)
npraejau chemija ,spindulius,biologine terapija nedare nei pries nei po.dabar paskyre gruodzio menesi pasidaryti kaulu sintigracija.tai vat ir galvoju ar cia ir bus ta KT? g.gif nes nezinau.ir tai dar abejoju ar darysiu nes ten leidzia kontrasta radioaktyvu,o as jo nenoriu.dar pagalvosiu

Pritarsiu daugumai, jei yra bent menkiausia tikimybė netastazuoti į kaulus, tyrimas būtinas. Dukterėčiai šį tyrimą darė jau 2 kartus šiais metais ir tikrai žinau, kad dar spalį darys.
May20, jums labai pasisekė, kad tik tiek teužtrukote.
Atsakyti
sveikos,turiu klausima,gal galit isversti man ka reiskia,labai neaiskiai parasyta
iŠS KA kl2 ŠNK PVR PL nR3 gal kas panasaus
daktarai labai buvo nelinke kalbet tik rankom skesciojo ir tiek,Isjusu suzinojau,kad leido tuos vaistus ir gerti dave ries kt ir net neispejo,kad vaiku neprileist arti.nu šiauliu daktarai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 09 17, 12:19)
As daktarus "pramusineju", informacija, paskui mama psichologiskai paruosiu, paskui nubliaunam abi po posma, tada kazkaip sviesiau viskas pasidaro ir ne taip baisu, o jau tada sypsodamos einam pas teti ir jam sakom viska ta pati, tik daug svelniau. Tad tetis kai vienas nuvyksta pas daktarus ir tie ji su informacijos srautu ji "primusa"

As irgi darau ta pati. Visada su teciu vaziuoju kartu, einu i kabineta kartu, paskui isejus viska jam paaiskinu, nes arba nedagirdi, arba is baimes nesiklauso, arba nesupranta. Ir siaip kuo daugiau bunu salia, per diena n kartu skambinu, kartais juokiasi is manes, kad pristojau biggrin.gif Ir dabar, kai guli spinduliavimui, nuolat "ant rysio" abu esam. Taip ir jam lengviau, ir man ramiau...
Atsakyti
kadangi pasidariau gan paranojiška visų neįprastų dalykų klausimu, noriu pasikonsultuot, gal kam yra taip buve..
žodžiu, problema mano buvo žarnyne. paskutinis gydymo etapas buvo chemo. per 8-ą chemo, pradėjus lašint oksaliplatiną, pasireiškė ūmi alerginė reakcija, oksalį išjungė ir dar tris sekančias chemijas darė be oksalio. iki to laiko kažkokių pašalinių poveikių nelabai jaučiau, tik kartumas burnoj, ir šalčio pojūtis paėmus šaltą daiktą pora dienų po chemoterapijos. o po alerginės reakcijos pradėjo tirpti pėdos, toks jausmas, tarsi visada vaikščiočiau su 12 cm aukščio kablais. ir pojūtis nepranyksta. kiek domėjaudsi oksaliplatina - galūnių tirpimas yra vienas iš dažniausiai pasitaikančių pašalinių poveikių, gydytoja irgi patvirtino, kad tai visiškai normalu. šiaip visą gyvenimą sportuojanti buvau, tai sporto, kiek leido sveikata, neapleidau ir sirgdama (aišku visada su gydytojų ir kinezeterapeutų leidimu ir rekomendacijom), iš pradžių užsiiminėjau lengvais sportais (kinezeterapija, pilates, kalanetika), o gavus gydytojos palaminimą ir po operacijos praėjus pusei metų išejau pabėgiot. prabėgau 5 km, ale tos kojos kaip negyvos :/. bet čia nieko. dabar gydymas mano baigtas ir pradėjau jausti dar vieną keistą dalyką, dėl kurio neramu. kūnas pasidarė kažkoks nepaslankus ir nelankstus. visada buvau itin lanksti, o dabar net sunku nuo žemės kažką nukrituio pakelt. toks jausmas kad sausgyslės visos sutrumpėjo smile.gif) ypač jaučiasi kojų srityje..o gal čia dėl to, kad iš dubens srities pašalinti limfazgiai keli? nes kad pranyko lankstumas - negali būt. gal yra kam taip buvę? kažkaip nesinori ir gydytojos visokiais menkniekiais trukdyt, nes kažkaip įtariu, kad čia tik vienas iš tų šalutinių poveikių gydymo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo May20: 17 rugsėjo 2013 - 15:20
Sveikos,
aš jau po kaulų tyrimo. Nors oficialiai atsakymą gausiu ryt, tyrimą atliekanti moteris pasakė, kad mato, jog viskas gerai.Dabar geriu raudoną vyną, užsikąsdama keptais obuoliais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 09 17, 15:27)
Sveikos,
aš jau po kaulų tyrimo. Nors oficialiai atsakymą gausiu ryt, tyrimą atliekanti moteris pasakė, kad mato, jog viskas gerai.Dabar geriu raudoną vyną, užsikąsdama keptais obuoliais lotuliukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti