Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 41

[quote=dina1,2013 09 16, 15:38]
[quote=korcula,2013 09 16, 10:09]
O tolesnio gydymo metu, jei toks buvo paskirtas, Jums darė KT tyrimą?

npraejau chemija ,spindulius,biologine terapija nedare nei pries nei po.dabar paskyre gruodzio menesi pasidaryti kaulu sintigracija.tai vat ir galvoju ar cia ir bus ta KT? g.gif nes nezinau.ir tai dar abejoju ar darysiu nes ten leidzia kontrasta radioaktyvu,o as jo nenoriu.dar pagalvosiu
[/quote]

Šį tyrimą dariausi du kartus. Suleidžia radioaktyvią medžiagą į veną. Kai ši pasiskirsto, skenuoja kaulus. Parą laiko reikia vengti arti vaikų ir nėščių moterų, nes esi radioaktyvus. Vyras taip pat kartu su manim nemiegojo parą tongue.gif . Su šlapimu, prakaitu ši medžiaga pasišalina. Išskalbiau visus drabužius, kuriuos vilkėjau tą parą ir patalynę.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2013 09 16, 15:51)
Todėl niekad nesuprasiu to NESIDARYSIU  4u.gif

As irgi 4u.gif Nedrisciau daktarei sakyti, kad nesidarysiu...

Man niekada nedaro KT, neskaitant kai pries pora metu atsikosint kraujas kelis kartus pasirode, tada jau padare plauciu KT. Baisu taip, kai nedaro rimtu tyrimu, visgi liga pazengusi... Vat dabar atliko paprasta echospopija pilvo srities, mamograma, plauciu rentgena, ir... paleido pusmeciui. Daktare motyvuoja tuo, kad nereikia tau spinduliu. Ale dvi medalio puses - spinduliai ir praziopsota liga g.gif Nors echoskopija eisiu darytis kas 3 men. privaciai uz pinigus pas geriausia Klaipedos echoskopuotoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 16 rugsėjo 2013 - 15:29
[quote=Deganti,2013 09 16, 14:51]
Kaulų scintigrama ir KT du skirtingi tyrimai, be to scintingrama priskiriama prie labiau pavojingų nei KT, po jos reikėtų nors jau su vaiku nebendrauti dieną, šie du tyrimai papildo vienas kitą, o atsisakyti dėl kontrasto, atleiskit bet juokinga, tikrai doh.gif Esu darius ir vieną, ir kitą, ir abu dėl informatyvumo ir nieko va vis dar esu. Ir šiaip kaip gi sužinoti kas vyksta, jei nesidarote tyrimų, jie neatstoja vienas kito, tik papildo, prie kiekvienos ligos yra labiau informatyvus KT, mažiau sakykim scintigrama arba atvirkščiai, bet vis tiek tik išsamūs atlikti tyrimai gali parodyti kaip sekasi įveikti ligą. Todėl niekad nesuprasiu to NESIDARYSIU 4u.gif
[/quote
as suprantu apie ka tu kalbi,bet pas mane metastaziu nebuvo kauluose ,kad butu sekama ligos eiga,.suprantu kai jau buna pazeisti kaulai tai aktualu paziureti kaip gydymas padejo,o mano tai kitokia situacija nemanau,kad butina.tuolabiau ,kad parasei ,kad tas tyrimas dar radioaktyvesnis tai vat reiks dar labiau pagalvot.gal geriau eile prie PET paprasyt ir palaukt,kad padarytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(dina1 @ 2013 09 16, 17:42)
[/quote
as suprantu apie ka tu kalbi,bet pas mane metastaziu nebuvo kauluose ,kad butu sekama ligos eiga,.suprantu kai jau buna pazeisti kaulai tai aktualu paziureti kaip gydymas padejo,o mano tai kitokia situacija nemanau,kad butina.tuolabiau ,kad parasei ,kad tas tyrimas dar radioaktyvesnis tai vat reiks dar labiau pagalvot.gal geriau eile prie PET paprasyt ir palaukt,kad padarytu g.gif

reiktų pasiaiškinti manau tada, koks būtent Jums tyrimas būtų informatyvus, pvz. limfomoms informatyviausias PET, paskui limfmazgių scintigrama, KT parodo tik susikaupusių masių didumą, bet neaišku ar tai navikas ar limfmazgiai ir t.t. geriau tada jau MRT daryt su kontrastu. Manau pasiskaitinėsit ir nuspresit smile.gif Tada kai gydžiausi PET dar nebuvo, bet tiek KT, tiek scintigramas esu dariusi ir nieko, gyva va. Manau nereikia bijot tyrimų, kad ir kokie radioktyvūs jie būtų, pražiopsota liga žymiai baisiau, dažnai iš aplinkos gaunam dar baisesnių medžiagų.
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 09 15, 21:29)
KT daroma pries pirma karta lasinant chemija, chemijos viduryje ir pabaigoje, siekiant suzinoti, ar efektyvus gydymas. O cia...Kazkokia cia nesamone gaunasi.  doh.gif

Man KT darė tik baigus chemoterapiją....
Papildyta:
QUOTE(dina1 @ 2013 09 16, 14:38)
dabar paskyre gruodzio menesi pasidaryti kaulu sintigracija.tai vat ir galvoju ar cia ir bus ta KT? g.gif nes nezinau.ir tai dar abejoju ar darysiu nes ten leidzia kontrasta radioaktyvu,o as jo nenoriu.dar pagalvosiu

Man ryt darys kaulų scintigramą. Pati išsiprašiau. Žinau, kad pavojinga, bet visą vasarą maudė nugarą, tai ką aš žinau.... Užsidengt akis ir kažko laukt? Po IIIst aš taip rizikuot nenoriu. Pernai po gydymo nedarė.
Atsakyti
O man nutiko istorija. Naktį pabudau nuo laukinio skausmo, kairę blauzdą buvo sutraukęs mėšlungis, yra buvę, bet tokių skausmų - ne. Patampiau kojos pirštus, pamaigiau, pamažu praėjo, bet pati blauzda buvo medinė ir suledėjusi. Kažkas bemiegant nutiko su kraujotaka. Padidinsiu magnį, bet tą blausdą ir šiaip paskauda, maudžia, ypač po vaikštynių. Kas kenčiate nuo mėšlungių? Šiaip jie mane nedažnai ištinka, bet šis kartas - daugiau nebenoriu,
Atsakyti
Man irgi kaulų scintigramą skyrė, nes skaudėdavo dešinėje nugaros pusėje, kažkur po šonkauliais. Esu skaičiusi, kad krūties v.. dažnai metastazuoja į kaulus. Tai gal tikslinga kartas nuo karto pasidaryti šį tyrimą.
Man po operacijos mėšlungis sutraukdavo kairę koją, vieną kartą taip pat miegant sutraukė. Papildų nenaudojau, bet chemijas pradėjus lašinti, pradėjau labai daug Vytauto mineralinio gerti, nes kitų skysčių nelabai priimė mano savijauta. Dabar jau nebetraukia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 16 rugsėjo 2013 - 18:50
QUOTE(nida44 @ 2013 09 16, 19:44)
O man nutiko istorija. Naktį pabudau nuo laukinio skausmo, kairę blauzdą buvo sutraukęs mėšlungis, yra buvę, bet tokių skausmų - ne. Patampiau kojos pirštus, pamaigiau, pamažu praėjo, bet pati blauzda buvo medinė ir suledėjusi. Kažkas bemiegant nutiko su kraujotaka. Padidinsiu magnį, bet tą blausdą ir šiaip paskauda, maudžia, ypač po vaikštynių. Kas kenčiate nuo mėšlungių? Šiaip jie mane nedažnai  ištinka, bet šis kartas - daugiau nebenoriu,

Pabandykit magnesium diasporal 10 dienu po viena pakeli miltuku.labai gerai isisavinamas magnis 4u.gif man padeda.
Atsakyti
[quote=dina1,2013 09 16, 15:38]
[quote=korcula,2013 09 16, 10:09]
O tolesnio gydymo metu, jei toks buvo paskirtas, Jums darė KT tyrimą?

npraejau chemija ,spindulius,biologine terapija nedare nei pries nei po.dabar paskyre gruodzio menesi pasidaryti kaulu sintigracija.tai vat ir galvoju ar cia ir bus ta KT? g.gif nes nezinau.ir tai dar abejoju ar darysiu nes ten leidzia kontrasta radioaktyvu,o as jo nenoriu.dar pagalvosiu
[/quote]
man dare kaulu sintigrafika,sis tyrimas pats geriausias nei KT .suleido ir man ta kontrasta,tikrai nesvaigo nei galva,tik minusas,kad para laiko negali buti salia savo vaiku.jie labai sugeria tas radioaktyvias medziagas.darykite si tyrima ir neabejokite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2013 09 16, 18:44)
O man nutiko istorija. Naktį pabudau nuo laukinio skausmo, kairę blauzdą buvo sutraukęs mėšlungis, yra buvę, bet tokių skausmų - ne. Patampiau kojos pirštus, pamaigiau, pamažu praėjo, bet pati blauzda buvo medinė ir suledėjusi. Kažkas bemiegant nutiko su kraujotaka. Padidinsiu magnį, bet tą blausdą ir šiaip paskauda, maudžia, ypač po vaikštynių. Kas kenčiate nuo mėšlungių? Šiaip jie mane nedažnai  ištinka, bet šis kartas - daugiau nebenoriu,

Naktį buvau pabudus nuo skausmo po laukinių prakaitavimų kai gaudavau dexametazoną ir taxotere. Chemikė prirašė preduktalio ir kalio chlorido. po gydymo lankiausi pas man asmeniškai kol kas geriausią kardiologę V. Milašienę, tai pagal elektrokardiogramą įtarė, o tyrimais patvirtino, kad pamažėję K ir Mg kiekiai. Prirašė tą patį ir rekomendavo periodiškai juos pagerti. taigi, dabar geriu. kai tik pajaučiu, jog rytais besirąžant mėšlungis kimba, ar šiaip širdelė pradeda plazdėt - pavartoju kokį mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2013 09 16, 19:50)
Naktį buvau pabudus nuo skausmo po laukinių prakaitavimų kai gaudavau dexametazoną ir taxotere. Chemikė prirašė preduktalio ir kalio chlorido. po gydymo lankiausi pas man asmeniškai kol kas geriausią kardiologę V. Milašienę, tai pagal elektrokardiogramą įtarė, o tyrimais patvirtino, kad pamažėję K ir Mg kiekiai. Prirašė tą patį ir rekomendavo periodiškai juos pagerti. taigi, dabar geriu. kai tik pajaučiu, jog rytais besirąžant mėšlungis kimba, ar šiaip širdelė pradeda plazdėt - pavartoju kokį mėnesį.

Aš geriu seną gerą pananginą (magnis ir kalis) taip pat seną gerą karvalolį ir šiandien pirkau seną gerą validolį su sacharoze bei kraują skystinantį aspiriną.

Kaulų scintigramą reikėtų daryti tiems, kam yra grėsmė, kad ten gali mestis MTS. Krūtų yra iš tų, nors mano pažįstamai scintigrafija nerodė nieko, o MR parodė. Buvo, ir labai rimtai
Atsakyti
labas,
gal galit paprotint mane kaip ten su ta neįgalumo tarnyba?smile.gif)
šeimos gydytoja užpildė formą ir davė siuntimą - tai ten tiesiog eini į Švitrigailos gatvę ir tiek? ar registruotis iš anksto? bandžiau internetu registruots, ale rodo, tik kitos dsavaitės laikus, o man būtinai reik šią savaitę susitvarkyt, bo jau kitą savaitę į darbelį.
Atsakyti