Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 41

QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 09 15, 21:29)
CA-125 yra kiausidziu vezio zymuo ir tai - nespecifinis. Tai jis cia kaip cia pasakius  g.gif
Kolonoskopija - yra zarnyno tyrimas, kolposkopija- gimdos kaklelio tyrimas, bet ne gimdos.
Kazkaip labai keista, kad nedaryta KT. Pries operacija - gali buti, bet po... Operacijos metu paaiskeja, kurios vietos pirminis vezys. KT  nerodo nei stadijos, nei pirminio ar antrinio vezio. Kur jus gydotes, kad toks bardakas? KT daroma pries pirma karta lasinant chemija, chemijos viduryje ir pabaigoje, siekiant suzinoti, ar efektyvus gydymas. O cia...Kazkokia cia nesamone gaunasi.  doh.gif

zinok ir man viso kuno nedare KT.tik pries operacija krutu padare ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 09 15, 22:29)
CA-125 yra kiausidziu vezio zymuo ir tai - nespecifinis. Tai jis cia kaip cia pasakius  g.gif
Kolonoskopija - yra zarnyno tyrimas, kolposkopija- gimdos kaklelio tyrimas, bet ne gimdos.
Kazkaip labai keista, kad nedaryta KT. Pries operacija - gali buti, bet po... Operacijos metu paaiskeja, kurios vietos pirminis vezys. KT  nerodo nei stadijos, nei pirminio ar antrinio vezio. Kur jus gydotes, kad toks bardakas? KT daroma pries pirma karta lasinant chemija, chemijos viduryje ir pabaigoje, siekiant suzinoti, ar efektyvus gydymas. O cia...Kazkokia cia nesamone gaunasi.  doh.gif

Ir man klausimas dėl to KT darymo. Pirmą kartą prieš, chemijos metu ir po chemijos - ar čia visoms v.. rūšims. Kur tai nustatyta? Gal žinote kur tai įteisinta. Man KT darė tik žymėdami taškus spinduliavimui 2010. Ir šiemet, kai pasakiau, kad skrepliuoju kelis mėnesius, tai padarė krūtinės ląstos KT dėl mts į plaučius. O taip tai tikrai būtų nedarę. Dabar jau vėl gavau pusę chemijos, tai tikrai nedarys. Reikės klausti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 16 rugsėjo 2013 - 08:39
QUOTE(Edmė @ 2013 09 16, 09:38)
Ir man klausimas dėl to KT darymo. Pirmą kartą prieš, chemijos metu ir po chemijos - ar čia visoms v.. rūšims. Kur tai nustatyta? Gal žinote kur tai įteisinta. Man KT darė tik žymėdami taškus spinduliavimui 2010. Ir šiemet, kai pasakiau, kad skrepliuoju kelis mėnesius, tai padarė krūtinės ląstos KT dėl mts į plaučius. O taip tai tikrai būtų nedarę. Dabar jau vėl gavau pusę chemijos, tai tikrai nedarys. Reikės klausti.

o tai kokiu būdu stebi dinamiką? Siūlau internete panaršyti kokios paslaugos turi būt suteiktos, ligos gydymo protokolas, stebėsena pagal ligos kodą.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2013 09 15, 21:02)
Mamai buvo prieš 5m. gimdos kūno 1 st. Gavo tik švitinimą. Tada gydantis gydytojas sakė, kad tokiu atveju CA kraujo tyrimas nieko nerodo, todėl jai jo nedarė.

Na Jums tikrai pasisekė, nuoširdžiai džiaugiuosi. O kokia ligos diagnozė tiksli - mano mamai - serozinė papilinė adenokarcinoma (angliškai UPSC). Gydytojas įspėjo, kad labai agresyvi forma. Šiaip pati liga labai reta, informaciją susirinkau skaitydama tik angliškai įvairiuose forumuose bei JAV ir Kanados vėžio institutų puslapius.

QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2013 09 15, 22:29)

Gydomės KMUK. Deja KT nedarė - nei prieš, nei po. Net nepasiūlė darytis - atseit prie tokios ligos pakanka sekimo ekoskopu. Suprantu - gal taupo valstybės pinigus, bet bent pasiūlytų mokamą pasidaryti. Dabar jau akivaizdu, kad to visiškai nepakako.

QUOTE(dina1 @ 2013 09 16, 07:45)
zinok ir man viso kuno nedare KT.tik pries operacija krutu padare ir viskas.

O tolesnio gydymo metu, jei toks buvo paskirtas, Jums darė KT tyrimą?

Šiaip kiek skaičiau JAV ir Kanadoje - sekimas ne ekoskopu, o KT ir PET. Taip gal ir mamai būtume anksčiau pastebėję progresą. Dabar kiekviena iškovota diena prilygsta stebuklui.

Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2013 09 16, 09:38)

Kokioje ligoninėje Jūs gydotės?
Atsakyti
Labas,

ilgai nedrįsau čia apsilankyti. O tai padariau kaip tik tuomet, kai atsisveikinote su Emily. Tiesą sakant, skaičiau ir verkiau... Net susiradau ankstesnes temas, kad sužinočiau, kada ir kaip ji susirgo. Žodžiu... O dabar prie manęs...
Mano tėčiui balandžio 13 d. diagnozuotas plaučių vėžys. Mėnesį laiko nuo jo tai slėpiau... Lipau sienom, verkiau, šaukiau. Taip yra, kad mano mamą prieš 5 m. ištiko nelaimė, galima sakyti, ją turiu, bet ir neturiu (nei pasikalbėt žmoniškai, nei pasiguost negaliu, kadangi po traumos pašlijo psichika), tai dabar dar ir šita nelaimė. Bet kad nepasakočiau čia ilgų istorija, tėčio diagnozė - infiltracinė plokščialąstelinė karcinoma G2, 3A, T3 N2 M0. Praėjome keturis kursus chemoterapijos cisplatina ir gemzar (jei nesupainiojau pavadinimų). Nuslinko plaukai, antakiai, krito blakstienos. Nors šiaip, sakyčiau, ištvėrė chemiją gan gerai. Pasisekė tuo, kad nereikėjo gultis, buvo galimybė vežioti į chemoterapijos dienos stacionarą. Susipažinome su gyd. M. Vaitkumi, kuris ne tik viską paaiškindavo, bet ir palaikė psichologiškai. Šiuo metu tėtis guli KMUK ir yra spinduliuojamas. Procedūros truks 6 sav. Jei gyventume arčiau arba bent jau pati nedirbčiau, nebūčiau leidusi jam gultis į ligoninę, bet... Yra kaip yra. Gal iš jūsų tarpo yra plepučių su tokia pat diagnoze? Vis dar renku visokią informaciją, kaip pagerinti ir pailginti brangaus žmogaus gyvenimą. Labai viliuosi, kad dar ilgai turėsiu jį šalia. Tėčio brolis pries 2,5 m mirė taip pat nuo šios ligos...
Atsakyti
Korcula,
Tikslios mamos diagnozės jau neatsimenu, tik žinau, kad adenokarcinoma 1 st. Pašalino gimdą su priedais ir limfmazgius kažkur dubenyje. Ląstelių rado tik gimdos kūne. limfmazgiai buvo švarūs. Todėl, matyt, toliau skyrė tik švitinimą.
Aš pati KMUK. Man sekimas 2 metus tik ultragarsu buvo, krūtų, pilvo organų, mamograma, plaučių rentgenas, kaulų scintigrama. Prašiau kažkada daryti KT, tai nedarė. Niekuo ypatingai nesisikundžiau, tai nedarė. Galbūt, būtų darę KT, būtų anksčiau pastebėję antrą mano kartą ir dabar vėl nereikėtų chemijos. Kaip, anksčiau rašiau, man mamograma ir echo neinformatyvi buvo. Kai pati jau užsičiuopiau guzelį apie 2 cm, tai tada biopsiją paėmė ir rado v. ląsteles. Bandysiu pasieškoti daugiau info dėl to sekimo. Blogai, kad aš angliškai neskaitau.
Atsakyti
QUOTE(s3mka @ 2013 09 16, 11:35)
Labas,

ilgai nedrįsau čia apsilankyti. O tai padariau kaip tik tuomet, kai atsisveikinote su Emily. Tiesą sakant, skaičiau ir verkiau... Net susiradau ankstesnes temas, kad sužinočiau, kada ir kaip ji susirgo. Žodžiu... O dabar prie manęs...
Mano tėčiui balandžio 13 d. diagnozuotas plaučių vėžys. Mėnesį laiko nuo jo tai slėpiau... Lipau sienom, verkiau, šaukiau. Taip yra, kad mano mamą prieš 5 m. ištiko nelaimė, galima sakyti, ją turiu, bet ir neturiu (nei pasikalbėt žmoniškai, nei pasiguost negaliu, kadangi po traumos pašlijo psichika), tai dabar dar ir šita nelaimė. Bet kad nepasakočiau čia ilgų istorija, tėčio diagnozė - infiltracinė plokščialąstelinė karcinoma G2, 3A, T3 N2 M0. Praėjome keturis kursus chemoterapijos cisplatina ir gemzar (jei nesupainiojau pavadinimų). Nuslinko plaukai, antakiai, krito blakstienos. Nors šiaip, sakyčiau, ištvėrė chemiją gan gerai. Pasisekė tuo, kad nereikėjo gultis, buvo galimybė vežioti į chemoterapijos dienos stacionarą. Susipažinome su gyd. M. Vaitkumi, kuris ne tik viską paaiškindavo, bet ir palaikė psichologiškai. Šiuo metu tėtis guli KMUK ir yra spinduliuojamas. Procedūros truks 6 sav. Jei gyventume arčiau arba bent jau pati nedirbčiau, nebūčiau leidusi jam gultis į ligoninę, bet... Yra kaip yra. Gal iš jūsų tarpo yra plepučių su tokia pat diagnoze? Vis dar renku visokią informaciją, kaip pagerinti ir pailginti brangaus žmogaus gyvenimą. Labai viliuosi, kad dar ilgai turėsiu jį šalia. Tėčio brolis pries 2,5 m mirė taip pat nuo šios ligos...

Jūsų situacija yra vidutiniška ir palyginti nebloga. Mano visi tie patys skaičiai, tik mano adenokarcinoma. Tegu gydosi, rūpinasi savimi, ir gal Dievas duos, bus viskas gerai ar bent neblogai. Ar jam daryta operacija?

Aš jau skaičiuoju nuo diagnozės 3 metai ir 4 mėn. Nueinu kasdien po 4 km ir gyvenu maždaug visavertį, labai panašų į sveiko žmogaus gyvenimą.

Laikylitės, skaitykite temas, domėkitės viskuo.
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2013 09 16, 10:09)
informaciją susirinkau skaitydama tik angliškai įvairiuose forumuose bei JAV ir Kanados vėžio institutų puslapius.

gal galetumete tinklalapiu pavadinimus parasyti?
Atsakyti
Ačiū jums visoms už palaikymą. Aš visais būdais bandau tėtį nuteikti kuo geriau. Tik, kaip žinot, visaip būna. Man pačiai kartais "stogą rauna", o jam... Bet, kol gali, jis gyvena visavertį gyvenimą. Net į darbą ėjo iki spinduliavimo pradžios. Žodžiu, prisijungsiu prie jūsų būrelio ir bandysiu likti optimiste.
Operuoti jo negali, bent kol kas, nes auglys apaugęs kažkokią arteriją ar kažką panašaus, dėl ko yra labai didelė rizika, kad operacija būtų nesėkminga, netgi rizikinga. Aš net nežinau, ar jis sutiktų operuotis, jei kažkada gyd pasiūlys
Atsakyti
[quote=korcula,2013 09 16, 10:09]

npraejau chemija ,spindulius,biologine terapija nedare nei pries nei po.dabar paskyre gruodzio menesi pasidaryti kaulu sintigracija.tai vat ir galvoju ar cia ir bus ta KT? g.gif nes nezinau.ir tai dar abejoju ar darysiu nes ten leidzia kontrasta radioaktyvu,o as jo nenoriu.dar pagalvosiu
Atsakyti
[quote=dina1,2013 09 16, 14:38]

npraejau chemija ,spindulius,biologine terapija nedare nei pries nei po.dabar paskyre gruodzio menesi pasidaryti kaulu sintigracija.tai vat ir galvoju ar cia ir bus ta KT? g.gif nes nezinau.ir tai dar abejoju ar darysiu nes ten leidzia kontrasta radioaktyvu,o as jo nenoriu.dar pagalvosiu
[/quote]

Mano teciui leido kazkokias radioaktyvias medziagas. Tas tyrimas PET vadinosi. Bet butent jis ir parode tiksliai viska apie ta bjaurybe v...
Atsakyti
[quote=dina1,2013 09 16, 15:38]

[/quote]

Kaulų scintigrama ir KT du skirtingi tyrimai, be to scintingrama priskiriama prie labiau pavojingų nei KT, po jos reikėtų nors jau su vaiku nebendrauti dieną, šie du tyrimai papildo vienas kitą, o atsisakyti dėl kontrasto, atleiskit bet juokinga, tikrai doh.gif Esu darius ir vieną, ir kitą, ir abu dėl informatyvumo ir nieko va vis dar esu. Ir šiaip kaip gi sužinoti kas vyksta, jei nesidarote tyrimų, jie neatstoja vienas kito, tik papildo, prie kiekvienos ligos yra labiau informatyvus KT, mažiau sakykim scintigrama arba atvirkščiai, bet vis tiek tik išsamūs atlikti tyrimai gali parodyti kaip sekasi įveikti ligą. Todėl niekad nesuprasiu to NESIDARYSIU 4u.gif
Atsakyti