Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 41

QUOTE(oliuxxx @ 2013 09 13, 12:39)
SVETA.K sakykit prasau,kokie simptomai jums liko ar atsirado po gydymo?
Man vel atsinaujino krutines spaudimas,istisai krenksiu,kartais su krauju,bet dar itariu,kad kraujuko gali buti del stemples eroziju.
Man kaip jau minejau limfoma ne Hodzkino IV st.Siuo metu jau du menesiai kaip esu remisijoj,bet savijauta nedziugina,prisigalvoju,kad gydytoja gal ne viska man pasako g.gif

"krenksiu" ir as istisai,tik va po gydymo su krauju,nebuvo niekada,gydytoja kazkaip nieko nesako del to kosulio,as irgi nurasau svitinimui,net pagalvoju kad gal ir nuo stemples truputi,nes labai keistai,kai pavalgau -iskart pradetu koseti.
spaudimas krutines irgi buna uzeina,aplamai as ta kairia puse kazkaip jauciu visada,arba pakoseju stipriau,arba pakeliu ka sunkiau ,iskart kazkoki tempima jauciu,"skruzdeliukus",bet manau cia taip ir turi buti...nemanau kad gydytoja jums gali ne viska pasakyti 4u.gif as irgi ,ypac pirmais menesiai,metais po gydymo ko tik neprisigalvodavau,man tai tikrai tie skausmai krutineje ir dar panasiai visokie buvo nuo baimes,budavo labai stiriai spaude,skaudejo,po vizito pas gydytoja,po visu tirymu,kai jie geri-praeina iskart viskas
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2013 09 13, 00:48)
smile.gif jo,"zvaigzde" dabar busiu ...bet istikruju labai prasminga akcija...

Gražiai atrodai 4u.gif Ir šiaip stirpi moteris thumbup.gif
Atsakyti
Sveta - mes su chebra net pavadinimą šitiems siptomams davėm: patikros paranoja. Aš atmenu kaip kartą net vaistus gėriau nuo širdies, nes pradėjau ją jaust ko gyvenime nebuvo, tai šeimos gydytoja lašiukų išrašė, praėjau patikrą ir kaip ranka nuėmė, aišku nereikia nekreipti dėmesio į tuos simptomus, bet kai kartojasi jie periodiškai, tai doh.gif
Atsakyti
Mes po radiologo konsultacijos.viskas vel apsiverte aukstyn kojom.chemija norimo rezultatu nedave verysad.gif ..reikia pradet kartu ir svytinima.tipo bus kombinuotas gydymas.Pirmadieni i ligonine. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2013 09 13, 13:02)
Mes po radiologo konsultacijos.viskas vel apsiverte aukstyn kojom.chemija norimo rezultatu nedave verysad.gif ..reikia pradet kartu ir svytinima.tipo bus kombinuotas gydymas.Pirmadieni i ligonine. doh.gif

Laikykitės, jei tik taiko gydymą, visada yra viltis pasveikti, tiesiog reikia laiko kol atitaiko kiekvienam, juk mes visi unikalūs 4u.gif ju sakiau, kad vienam "kolegai" pataikė gydymą tik iš trečio karto, pirmi du nedavė rezultato, tad vėl keitė schemas vaistų ir pavyko pasiekti remisiją.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2013 09 13, 12:48)
"krenksiu" ir as istisai,tik va po gydymo su krauju,nebuvo niekada,gydytoja kazkaip nieko nesako del to kosulio,as irgi nurasau svitinimui,net pagalvoju kad gal ir nuo stemples truputi,nes labai keistai,kai pavalgau -iskart pradetu koseti.
spaudimas krutines irgi buna uzeina,aplamai as ta kairia puse kazkaip jauciu visada,arba pakoseju stipriau,arba pakeliu ka sunkiau ,iskart kazkoki tempima jauciu,"skruzdeliukus",bet manau cia taip ir turi buti...nemanau kad gydytoja jums gali ne viska pasakyti 4u.gif as irgi ,ypac pirmais menesiai,metais po gydymo ko tik neprisigalvodavau,man tai tikrai tie skausmai krutineje ir dar panasiai visokie buvo nuo baimes,budavo labai stiriai spaude,skaudejo,po vizito pas gydytoja,po visu tirymu,kai jie geri-praeina iskart viskas

O jegu jums atsirado?
Dar labai nugara pradejus skaudeti(stuburo apacioj).
Sakykit dar prasau,ar kazka pakeitet savo valgiarastyje?Man gydytoja pasake,kad galima viska valgyti,juokiu apribojimu g.gif Zinoma stengiuosi pati dometis sveika mityba,bet nelabai iseina nuolat sveikai maitintis ax.gif
Aciu jums uz atsakymus 4u.gif

QUOTE(Deganti @ 2013 09 13, 13:10)
Sveta - mes su chebra net pavadinimą šitiems siptomams davėm: patikros paranoja. Aš atmenu kaip kartą net vaistus gėriau nuo širdies, nes pradėjau ją jaust ko gyvenime nebuvo, tai šeimos gydytoja lašiukų išrašė, praėjau patikrą ir kaip ranka nuėmė, aišku nereikia nekreipti dėmesio į tuos simptomus, bet kai kartojasi jie periodiškai, tai  doh.gif

Turbut kitaip ir buti negali,prisigalvojam pacios tu simptomu po tokiu diagnoziu ir gydymu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2013 09 12, 22:48)
smile.gif jo,"zvaigzde" dabar busiu ...bet istikruju labai prasminga akcija...

Skaitydama ankstesnes temas, kažkodėl visada labai atidžiai skaitydavau tavo žinutes ir žavėjaus tavim. Šaunu girdėti, kad viskas gerai.
Dažnai pagalvoju, kad surinkus visas žinutes nuo pirmos temos gautųsi jėginė knyga. Kiek ten visko daug. Ir patarimų, ir diskusijų, ir džiaugsmo bei skausmo ašarų ir t.t rolleyes.gif
Skaičiau visas temas ir tarsi perbėgau per gyvenimą. Daug išmokau iš jūsų.

QUOTE(ida1 @ 2013 09 13, 12:02)

Mano mamai tikrą poveikį turėjo tik treti chemijos vaistai. Pirmieji du nedavė jokių razultatų. Navikai augo toliau sekmingai. O dabar padarius tyrimus vidury šios chemijos parodė, kad navikai sumažėję. Tad labai nepulkit į paniką. Chemija lašinama nuo 2012 metų rugpjūčio.
Atsakyti
Aš, kai pradėjau skaityti šią temą, man didžiulį pasitikėjimą suteikė Svetos, šiandien besišypsančios, vėliau Nidos44 žinutės. Visos merginos stiprios, protingos,be galo nuoširdžios, tačiau Jumis be galio žaviuosi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Tėčiui 2stadija plaučių. Išoperuotas, gavo 33 švytinimus. Susidarė randai, sako, kad nuo švytinimo. Gyd. Sako, kad jam pagal ligą priklauso ir 4 chemijos. Jam sunku kvėpuoti, dūsta. Siūlo atsisakyti chemijos, nes dusins dar labiau. Nežinau ką daryti? Gal galite patarti ką daryti....ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ide @ 2013 09 13, 16:55)
Sveikos,
Tėčiui 2stadija plaučių. Išoperuotas, gavo 33 švytinimus. Susidarė randai, sako, kad nuo švytinimo. Gyd. Sako, kad jam pagal ligą priklauso ir 4 chemijos. Jam sunku kvėpuoti, dūsta. Siūlo atsisakyti chemijos, nes dusins dar labiau. Nežinau ką daryti? Gal galite patarti ką daryti....ačiū 4u.gif

Dusina, nes organizmas turi adaptuotis prie pasikeitusių sąlygų. Pamažu praeis, reiktų lėtai vaikštinėti.
Ir negi taip jau kraupiai dusina? Tie vyrai jau tokie. Gydymą atidėti yra blogai, reikia mušti iš karto
Atsakyti
Gal kam dare vidini svitinima.kazkokia brachoterapija vadinasi
Atsakyti
QUOTE(oliuxxx @ 2013 09 13, 16:29)
O jegu jums atsirado?
Dar labai nugara pradejus skaudeti(stuburo apacioj).
Sakykit dar prasau,ar kazka pakeitet savo valgiarastyje?Man gydytoja pasake,kad galima viska valgyti,juokiu apribojimu g.gif Zinoma stengiuosi pati dometis sveika mityba,bet nelabai iseina nuolat sveikai maitintis ax.gif
Aciu jums uz atsakymus 4u.gif
Turbut kitaip ir buti negali,prisigalvojam pacios tu simptomu po tokiu diagnoziu ir gydymu biggrin.gif

Jeigu man atsirado po truputi,bet tikrai ne po poros menesiu..ir dabar daznokai greit pavargstu,tai jau stengiuosi diena nors kiek pailseti.valgiarastyje nieko nekeiciau kardinaliai,man gydytoja pasake irgi kad valgyti galima viska,tai ir valgau,stengiuosi ko sveikiau,kaip as tai issivaizduoju:maziau sukraus,miltiniu,bulviu,bet tikrai neatsisakau visai,o ir riboju daugiau del svorio,nes kai numeciau per gydyma virs 10kg,tai po to priaugau daugiau dar.daugiau darzoviu,vaisiu nedaug,nes yra ten nemazai kaloriju,mesa,zuvi be apribojimu valgau..nu v.z. normaliai valgau viska su saiku 4u.gif
del nugaros skausmo ,tai man periodiskai paskauda nestipriai,praeina.aisku jei skausmas labai stirus prasidejo,tai butinai pasakykite gydytojai,jums gi kas 3 menesius patikra?
Atsakyti