Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(Sebile @ 2014 03 02, 09:31)
jau saukstai po pietu,nepavyks persodinti ir noro neturiu,o gal aplink galima papilt ir kokias spanguoles pasodint, labai jau grazi nuotrauka buvo pas viena forumiete

Jeigu neseniai sodinot (pries metus ar tris) tai geriau aplinkui pakeiskite zeme, netingekit, nes ne braske trims metams cia, jei dar po keliu metu tai tikria nepadesite jai, o uzskursti tikrai gali jei oro per mazai bus saknims... Galima aplinkui griovi iskasti, augala su daugiau zemiu sukelti svertu ir pripilti durpiu po apacia ir aplinkui... Na, bent jau griovi aplink tai as tikrai iskasciau - saknys juk plesis...
Atsakyti
pas viena forumiete macia spanguoliu pasodinta, tai kaip nusipirksiu tai aplink nukasus zeme durpiu pripilsiu ir pasodinsiu......bus gerai manau aciukas uz patarima
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 02, 10:31)
jau saukstai po pietu,nepavyks persodinti ir noro neturiu,o gal aplink galima papilt ir kokias spanguoles pasodint, labai jau grazi nuotrauka buvo pas viena forumiete

na jei noro neturit ar verta dar spanguoles besodinti? ax.gif viskam reikia noro. Kai yra noras tai ir šaukštai nebūna po pietų biggrin.gif man amseniškai patogiau kai spanguolės auga atskirai. Na bet čia jau kaip kam.
O jei vistik noras pasodinti spanguoles bus, tai jau nepatingėkit padaryti taip kaip rašė MRD. Nes kai nesidomėjau šilauogėmis tai man atrodė jos nerimtas krūmelis augantis na kelis metus ir tiek. Niekad negalvojau kad tai rimtas krūmas augantis tiek metų. Tai ir investicija turi būti atitinkama. Kaži tik kaip šiemet bus su tom šilauogėm. Nes per kalėdas kai apžiūrinėjau krūmelius - tai buvo jau su pumpuriukais mažučiais.
Atsakyti
Mane taip pat domina spanguoles po silauogem. Ar nepatogu del to, kad pasidaro nepatogu prieiti prie silauogiu, skinti, geneti, ar kitos priezastys?
Atsakyti
as neturiu tiek vietos atskirai sodinti spanguoles, pie namu visai nedidelis sklypelis,tad reikes salia
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 03 06, 19:17)
Mane taip pat domina spanguoles po silauogem. Ar nepatogu del to, kad pasidaro nepatogu prieiti prie silauogiu, skinti, geneti, ar kitos priezastys?

na bent jau mes tai po savo krūmeliais kiekvienais metais klojam sluoksnį spyglių. Tai nelabai įsivaizduoju kaip tai daryt reiktų pasodinus spanguoles. Tai numatėm plotelį uogytėms - spanguolėms ir bruknėms - atskirą. Na dar ir dėl vaizdo - nes tėvų sodas matosi kaip ant delno visiems einantiems gatvele. Tai ko tik nebuvo su tom šilauogėm. Ir fotkino ir kalbėjo sustoję prie tvoros lotuliukas.gif nes jos auga vienoj eilutėj 10 krūmelių, dar įrėminti taip pievutėj. Tai matyt domisi žmonės - juk jau plačiai jos paplitusios. Aš tik va gaila jas atradau prieš porą metų.......
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 03 06, 17:24)
na bent jau mes tai po savo krūmeliais kiekvienais metais klojam sluoksnį spyglių. Tai nelabai įsivaizduoju kaip tai daryt reiktų pasodinus spanguoles. Tai numatėm plotelį uogytėms - spanguolėms ir bruknėms - atskirą. Na dar ir dėl vaizdo - nes tėvų sodas matosi kaip ant delno visiems einantiems gatvele. Tai ko tik nebuvo su tom šilauogėm. Ir fotkino ir kalbėjo sustoję prie tvoros  lotuliukas.gif nes jos auga vienoj eilutėj 10 krūmelių, dar įrėminti taip pievutėj. Tai matyt domisi žmonės - juk jau plačiai jos paplitusios. Aš tik va gaila jas atradau prieš porą metų.......

labai idomu kaip jus jas suvartojat ka darot kaip buna didelis derlius?
Papildyta:
QUOTE(Sebile @ 2014 03 07, 18:41)
labai idomu kaip jus jas suvartojat ka darot kaip buna didelis derlius?

silauogiu
Atsakyti
10 krumu nera seimai daug, jeigu megsta seima vaisius ir uogas. Silauoges valgomos ilgai tiesiog nuo krumo, t.y. jos ilgai noksta, jei ivairios veisles sodinamos.
Galima paskaiciuoti:
turint 10 silauogiu, nokstanciu nuo liepos pradzios iki rugsejo pradzios, tai gauname apie 50 kg. uogu, kurios nuskinamos per 60 dienu. Tai viso labo nepilnas kilogramas per diena. Jei seima megsta uogas, tai kila per diena tikrai suvalgys. O kur saldymas, uogienes, dzemai ir kt...? mes visko neisbandem, bet saldymas - jega. Tam tikrai galima paskirti viena saldikli ir uogomis megautis ziema. Dar reikes isbandyti liofilizavima, nes islaikoma visa uogos verte.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 03 07, 19:37)
10 krumu nera seimai daug, jeigu megsta seima vaisius ir uogas. Silauoges valgomos ilgai tiesiog nuo krumo, t.y. jos ilgai noksta, jei ivairios veisles sodinamos.
Galima paskaiciuoti:
turint 10 silauogiu, nokstanciu nuo liepos pradzios iki rugsejo pradzios, tai gauname apie 50 kg. uogu, kurios nuskinamos per 60 dienu. Tai viso labo nepilnas kilogramas per diena. Jei seima megsta uogas, tai kila per diena tikrai suvalgys. O kur saldymas, uogienes, dzemai ir kt...? mes visko neisbandem, bet saldymas - jega. Tam tikrai galima paskirti viena saldikli ir uogomis megautis ziema. Dar reikes isbandyti liofilizavima, nes islaikoma visa uogos verte.

man cia i reklamini triuka panasu,viskas negerai ka zmones zinojo iki siol, ir viskas labai puiku kas naujai sukurta, cia tik mano nuomone biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 03 07, 20:37)

Turime 3 krūmus ir pilnai 4 žmogams užtenka. Veislės derančios paeiliui. Negi 1 kg galima kasdien suvalgyti. Juolab tuo metu ir avietės, serbentai, vėliau gervuogės. Aišku tik pavalgymui. Nešaldom.
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 07, 21:23)
man cia i reklamini triuka panasu,viskas negerai ka zmones zinojo iki siol, ir viskas labai puiku kas naujai sukurta, cia tik mano nuomone biggrin.gif

Nieko nereklamuoju, nes liofilizavimo paslauga ne ant kiekvieno kampo gausi (ji brangi). Ja pats ketinu isbandyti (pirkti).
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2014 03 07, 22:40)
Turime 3 krūmus  ir pilnai  4 žmogams užtenka. Veislės derančios paeiliui. Negi 1 kg galima kasdien suvalgyti.  Juolab tuo metu ir avietės, serbentai, vėliau gervuogės.  Aišku tik pavalgymui. Nešaldom.

Tai individualu. Nesakau, kad kiekvienai seimai BUTINA tureti 20 krumu... Vieniems 3 pakanka pavalgyti, pas mane 6 krumai ir uogos nelabai speja sunokti. Zinau pas ka per 20 krumu ir viska sunaudoja (suvalgo, uzsaldo, i pyragus deda, serbeta daro, dzema...). Nesigincykim, ar kilograma per diena zmones suvalgo. Suvalgo ir daugiau nei kilograma, taciau tai individualu. Kitiems ir stiklines per diena pakaks. amba41 teisi - priklauso ir nuo to, kiek kitu uogu turima. Bet atsakykite man kas nors, kas turite visko, kiek per diena suvalgote juoduju serbentu ir kiek silauogiu???
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 03 08, 07:31)
Nieko nereklamuoju, nes liofilizavimo paslauga ne ant kiekvieno kampo gausi (ji brangi). Ja pats ketinu isbandyti (pirkti).
Papildyta:

Bet atsakykite man kas nors, kas turite visko, kiek per diena suvalgote juoduju serbentu ir kiek silauogiu???

Aš galiu pasisakyti mirksiukas.gif .Turiu sausmedžius 2 - treti metai, šilauoges 5, bet tik 2 ir 3 metai, serbentai juodi 8 krūmai- senokai, raudonas 1metai, braškės pora lysvių, žemuogės 2 metrai šiltnamyje, gervuogė 2 metai, agrastas 1, vyšnios ir slyvos man jos ir prie uogų -2 medžiai, noriu dar geltono serbento. Tai va. Iš visų išvardintų gėrybių per akis - tik juodų serbentų - net nenuskyniau 2 krūmų pernai - šaldom, valgom, verdam, dalinamės thumbup.gif . Aišku, kad jei tiek būtų šilauogių, tai net kalbos nėra, kad visi tupėtų prie šitų krūmų. Serbentas lieka serbentas...O šilauogė šilauoge. Bet tai tik mano nuomonė smile.gif
Atsakyti