Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(amba41 @ 2013 09 11, 11:09)
Man atrodo , kad šilauogės skurdžių žemių augalas. Nereikia joms trąšų. Tik trąšų palaikančių rūgščią žemę.

su šituo drįsčiau nesutikti.. bent jau pas mane yra daugiau nei akivaizdus skirtumas tarp tręšiamų ir netręšiamų šilauogių. Ir kalbu ne apie derlių, bet apie patį krūmų augimą.
Galbūt turi įtakos ir dirva - po durpe yra smėlis, visos naudingos medžiagos greit išsiplauna. Taigi ir laisčiau šiemet sąžiningai dažnai, ir keliskart tręšiau. Rezultate anksčiau vos vos augę krūmeliai neatpažįstamai išsikerojo wub.gif Jau ir ūglių pamačiau pusmetrinių, kas man anksčiau iš fantastikos srities buvo smile.gif
Atsakyti
ar dar nevėlu sodinti šilauoges. Jei nevėlu, gal kas galėtų pasiųlyti sodinukų Vilniuje? dekoju
Atsakyti
Aš nerizikuočiau. Iš patirties žinau, kad rudenį labai didelė rizika, jog neprigis schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo harilla: 03 spalio 2013 - 15:57
QUOTE(saintlina @ 2013 09 12, 17:19)
su šituo drįsčiau nesutikti.. bent jau pas mane yra daugiau nei akivaizdus skirtumas tarp tręšiamų ir netręšiamų šilauogių. Ir kalbu ne apie derlių, bet apie patį krūmų augimą.
Galbūt turi įtakos ir dirva - po durpe yra smėlis, visos naudingos medžiagos greit išsiplauna. Taigi ir laisčiau šiemet sąžiningai dažnai, ir keliskart tręšiau. Rezultate anksčiau vos vos augę krūmeliai neatpažįstamai išsikerojo  wub.gif  Jau ir ūglių pamačiau pusmetrinių, kas man anksčiau iš fantastikos srities buvo  smile.gif

QUOTE(harilla @ 2013 10 03, 16:56)
Aš nerizikuočiau. Iš patirties žinau, kad rudenį labai didelė rizika, jog neprigis  schmoll.gif

Sutinku.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 12, 16:19)
Galbūt turi įtakos ir dirva - po durpe yra smėlis, visos naudingos medžiagos greit išsiplauna. Taigi ir laisčiau šiemet sąžiningai dažnai, ir keliskart tręšiau. Rezultate anksčiau vos vos augę krūmeliai neatpažįstamai išsikerojo  wub.gif  Jau ir ūglių pamačiau pusmetrinių, kas man anksčiau iš fantastikos srities buvo  smile.gif

http://www.lrytas.lt...-nuotraukos.htm
Stai cia trumpai apie NEtresima...
http://www.manosodas...uogiu-tresimas/
Cia pas mane taip pat uzakcentuota...
http://www.botanikos...gentys/silauoge
Apie minimalu tresima raso ir botanikos sodas...
Turiu pavyzdi (pas tevus), kur silauoges auga ispudingu tempu ir derliai fantastiski galima sakyti visiskai be tresimo. Pas amne pati irgi uzaugo pernai uglis virs metro, o derliumi siemet nesiskundziau (esu ikeles ir foto), taciau tresiu minimaliai - pagal rekomendacijas. TIK AZOTAS PAVASARI per du kartus (amonio salietra su siera). Tokio tresimo geresniam ugliu auginimui turi pakakti. Kitu medziagu silauogems pakanka kiek gauna su mulcu, t.y. jei kasmet mulciuojame, tai ir medziagu dar kai kuriu pasipildo.
Grazu augima po gausaus tresimo pamaciusias siulau labai tuo nepiknaudziauti visviena, nes velai tresiant, uogose gali likti to, ko nepageidaujam (pvz. nitratu). Juk tam ir auginames pcios, kad tureti EKOLOGISKA uoga.
Atsakyti
Derlius iš šilauogyno-spanguolyno
user posted image
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti jei silauogiu krumai paraudo, lapai nekrenta, krumas veslus ar tai rodo kad kazko truksta? Aciu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitele22 @ 2013 10 12, 21:56)
Sveiki, norejau paklausti jei silauogiu krumai paraudo, lapai nekrenta, krumas veslus ar tai rodo kad  kazko truksta? Aciu. ax.gif

Tai rodo kad jau ruduo g.gif biggrin.gif

Beja tikrai jie gražūs raudoni krūmai šiuo metų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 10 12, 22:37)
Derlius iš šilauogyno-spanguolyno
user posted image

Šaunu mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena.
Susirūpinau dėl savo šilauogių.
Pasodinau užpraeitą rudenį. Aną žiemą normaliai peržiemojo. Dabar gi, kai tokie šilti orai, mano šilauogės pradėjo lapelius leisti. Gal kas gali patarti, ką daryti? Ar taip ir palikti? Laukti rezultatų pavasarį?
Ar krūmeliai nežus-juk artėja šalčiai.
Šilauoges esu truputį pridengus eglišakiais.
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2014 01 08, 09:28)
Laba diena.
Susirūpinau dėl savo šilauogių.
Pasodinau užpraeitą rudenį. Aną žiemą normaliai peržiemojo. Dabar gi, kai tokie šilti orai, mano šilauogės pradėjo lapelius leisti. Gal kas gali patarti, ką daryti? Ar taip ir palikti? Laukti rezultatų pavasarį?
Ar krūmeliai nežus-juk artėja šalčiai.
Šilauoges esu  truputį pridengus eglišakiais.

Patys krūmai tai nežus, bet susprogusių pumpurų tai tikrai neteks per šiuos šalčius. Jei nušals tik pumpurai (ne šakos), tai neskubėkite pavasarį nukirpti nesusprogusias šakas - miegantys pumpurai susprogsta negreitai...
Atsakyti
[quote=Para,2013 10 13, 07:42]
Šaunu mirksiukas.gif
[/quot
Ar cia spanguoles pritaikytos darzo salygom augint,labai jau uzsimaniau ,reikes nusipirkt. Kada jas geriause sodint rudeni ar pavasari?
Atsakyti