QUOTE(amba41 @ 2013 07 30, 14:50)
... Atsisakiau jos dėl neatsparumo šalčiui.
Santrauka užrašuose:
CHANDLER (5-8 kg) ištęstas derėjimas 08.01-09.15 labai didelės, neskystos, itin gero skonio.Neatspari šalčiams.
Gal galit ką nors iš praktikos pasakyti apie CHANDLER atsparumą. Kiek metų auginate ir kurioje Lietuvos vietoje? Man tai aktualu, nes noriu dar įsigyti, bet randamės į pietus nuo Vilniaus ir žiemos metu šaltį lyginame ne su Vilniaus, o su Varėnos.
Santrauka užrašuose:
CHANDLER (5-8 kg) ištęstas derėjimas 08.01-09.15 labai didelės, neskystos, itin gero skonio.Neatspari šalčiams.
Gal galit ką nors iš praktikos pasakyti apie CHANDLER atsparumą. Kiek metų auginate ir kurioje Lietuvos vietoje? Man tai aktualu, nes noriu dar įsigyti, bet randamės į pietus nuo Vilniaus ir žiemos metu šaltį lyginame ne su Vilniaus, o su Varėnos.
Mano idetos foto yra jau ne vienu metu krumu. Jie nebuvo apsale nei viena ziema. Auga Jurbarko rajone. Pas mane taip pat paskutines dvi ziemas perziemojo puikiai (prie Kauno).
Papildyta:
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 30, 15:25)
eik tu sau, tai kiekvieną dieną su kibiriukais?
Kieviena diena nei vieno uogakrumio ar vaismedzio laistyti negalima, jeigu nera irengtos lietinimo sistemos, kuri uztikrintu pastovu ir TINKAMA dregmes kieki augalui.
Lietinimo sistema "padead" uzauginti kuokstine saknu sistema, kurioje daugybe smulkiu dregme ir medziagas siurbianciu kapiliaru visai salia augalo ir labai mazai skeletiniu saknu, kurios smulkiasias paskirsto dideliame zemes turyje. Augalas su tokai saknu sistema yra labai lepus staigiam dregmes trukumui. Jei toke mazoje vietoje, kur nuolat kasdiena laisteme, staiga (pvz isvaziavus atostogauti) nepalaistysime viena ar dvi dienas, augalas gali net zuti, nes smulkios saknys greitai mirsta ir jos visos yra paciam zemes pavirsiuje.
Kas neturi lietinimo sistemos (o tai retas dalykas privaciam sode), daugiamecius augalus reiketu laistyti kuo reciau ir labai gausiai, kad dregme patektu zemiau apatiniu saknu.