Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(vasare02 @ 2015 05 05, 13:38)
o per kiek laiko "papuna" tos pjuvenos? turim metus laiko isgulejusiu pjuvenu- jau tokios geros, ar dar per sviezios?

Aš naudoju tada, kai pradeda pilkėti t. y prasideda puvimas. Gali juk ir 3 metus po stogu pragulėti ir nieko jos nepasikeis. Atviram lauke pernykštė krūvelė iš viršaus buvo medžio spalvos, ir tik apačioje jau prasidėjęs puvimas.
Atsakyti
MRD negasdinkit, tikrai 20 krumu nereikia, kaimynams nepardavinesim ir nevalgom saldytu.
O ka del pleveles, ar atkasineti zeme ir bandyti tiesti?
Atsakyti
Sveikos, labai reikia jusu patarimo smile.gif Auginam kelis šilauogių krūmelius, bet jau taip vangiai auga kad vaje vaje... Pasodinta prieš pora metų. Vakar patikrinau dirvos rūgštingumą ir buvau nustebinta: pH 7 doh.gif Gal yra koks būdas greitai parūgštinti dirvą jų nepersodinant?.. Gal galima kažkokiu tirpalu palaistyt ar dar kažkaip parūgštint, visad manėm, kad dirva rūgšti, asiūkliai stypsta vienas po kito, o čia vat kaip būna g.gif
nelabai norisi tuos augaliukus kilnot, tad gal yra kokia laistymo priemonė, ar jau iki rudens palikt persodinimui?..
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2015 05 05, 22:31)
MRD negasdinkit, tikrai 20 krumu nereikia, kaimynams nepardavinesim ir nevalgom saldytu.

mes turim 15 krūmelių, tai nepasakyčiau, kad labai persivalgom smile.gif Nepardavinėjam ir šaldymui praktiškai nelieka.
Papildyta:
QUOTE(crazy woman @ 2015 05 05, 22:49)
Gal yra koks būdas greitai parūgštinti dirvą jų nepersodinant?..

yra dirvos rūgštintojas. Taip ir vadinasi. Laistot pagal instrukciją ir netrukus rezultatą matysit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2015 05 05, 22:31)
O ka del pleveles, ar atkasineti zeme ir bandyti tiesti?

Jeigu saldymu ir liofilizavimu neuzsiimate, nenorite ziema paskanauti silauogemis, tai gal ir 10 krumu pakaktu... Galima paskaiciuoti: 10 suaugusiu krumu vidutiniskai duoda 50 kg uogu, kurias galima valgyti apie 70 dienu. Tai gaunasi po 700 g. kasdien. Seimai tai net labai "ne per daug". As pvz kasdien po litra galiu suvalgyti be dideliu pastangu, priejes ryte ir vakare prie krumo... smile.gif, todel man nuo 15 krkumu vargu ar liks saldymui daug uogu... Kita vertus, jeigu jums uztenka saujos per diena, tai sodinkit tris krumus seimai... Man tai zirniu, serbentu ar vysniu gali būti sauja dienai, bet ne silauogiu...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 05 06, 08:19)
mes turim 15 krūmelių, tai nepasakyčiau, kad labai persivalgom  smile.gif  Nepardavinėjam ir šaldymui praktiškai nelieka.

Pas mani 19,bet irgi neužtenka tiek,kad atsivalgyčiau schmoll.gif Matyt,reikia verkiant dar tos vienos,kad būtų 20 biggrin.gif . Labai jau anos gardžios wub.gif Jei ir sušaldau kokį indelį,tai pasibaigus uogoms ant krūmelių,po savaitės nelieka ir šaldytų.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 05 06, 08:51)
Pas mani 19,bet irgi neužtenka tiek,kad atsivalgyčiau   schmoll.gif  Matyt,reikia verkiant dar tos vienos,kad būtų 20  biggrin.gif

ui, tai ir man tada reik dar pasisodint, jei pas tavi daugiau biggrin.gif
O ir svečių jei kokių užsuka, tai visi prie šiluogių taip ir užstringa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 gegužės 2015 - 09:03
QUOTE(saintlina @ 2015 05 06, 09:57)
O ir svečių jei kokių užsuka, tai visi prie šiluogių taip ir užstringa.

Tai vat,aš dėl to jas beveik visas ir persodinau toliau,kad nebūtų ant akių,abo nulesa kaip špokai,nespėji vaikyt biggrin.gif Kažkaip į kitas uogas nieks nežiūri,kai šilauoges pamato.
Atsakyti
O kaip dėl tikrų špokų, tikriausiai irgi reikėtų saugot?
Atsakyti
Mes tai tvora padarem nuo kiskiu,o ant virsaus tinkla nuo pauksciu wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2015 05 06, 14:49)
O kaip dėl tikrų špokų, tikriausiai irgi reikėtų saugot?

nieks pas mane jų nelesa.
Atsakyti
labas merginos
prisijungiu ir as i jusu bureli. kadangi pries pusmeti isigijau nemaza sodo sklypa,pasisodinau kelis krumelius silauogiu.ziuresiu kaip seksis,jei sigebesiu su jomis sutart tai daugiau sodinsiu. pasisodinau jas va pavasari tarp spes durpiu daug,atrodo neblogai. tik va toks klausimelis kuom jus laistot,ar tik tyri vandeneliu? nes sodo kaimyne pasakojo kad ji pila surugusi kompota kuris buna lb rugstus tipo gerai nes zeme rugstina. ar tai tinka joms?
Atsakyti