Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(saintlina @ 2015 03 18, 11:40)
*Šiaip aš irgi linkusi manyti, kad protingai tręšti reikia.
** jas patręšiau, išvydau daugiau nei akivaizdų rezultatų. Ir pagaliau pamačiau tuos metrinius ūglius, ir krūmai vešlūs tapo, ir uogų pagaliau atsirado.

*pritariu drinks_cheers.gif daržo netręšiu, bandžiau ir šilauoges auginti taip pat, bet uogų būdavo tik kelios.
**pas mane ta pati situacja mirksiukas.gif
Atsakyti
Na as tik pernai pasodinau silauoges, tai ir ziuresiu kaip man seksis be trashu jas auginti, butinai pasidalinsiu rezultatais smile.gif Nes treshtu vaikams tikrai neduociau biggrin.gif
Siltnamyje naudoju komposta pomidorams ir mulciuoju, dar palaistau kartais su "Baikal" mikroorganizmais, na jau 4 metai sociai to pakanka, labai grazus ir skanus uzauga.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2015 03 18, 13:55)
Na as tik pernai pasodinau silauoges, tai ir ziuresiu kaip man seksis be trashu jas auginti, butinai pasidalinsiu rezultatais smile.gif Nes treshtu vaikams tikrai neduociau biggrin.gif
Siltnamyje naudoju komposta pomidorams ir mulciuoju, dar palaistau kartais su "Baikal" mikroorganizmais, na jau 4 metai sociai to pakanka, labai grazus ir skanus uzauga.

o tai ir kiaules ir vistas savo uzsiauginat? o gal mesos nevalgot? man kazkaip biski paranojiskai skamba toks "chemijos" bijojimas. ir tikrai nuo to meslo ir mulciavimo kartais nitratu buna desimtim kartu daugiau nei norma. nieks gi nesako patresti pries pat skinant uogas, arba nupurksti kokiais chemikalais pries savaite pries valgant doh.gif tikriausiai nezinot kiek trasu ir chemijos varo tie kur pardavimui augina- tai palyginus su tuo pavasarinis nupurskimas ar patresimas yra lasas juroj. ar taip jau absoliuciai vaikams duodat viska tik savo uzauginta? nei bananu nei apelsinu nieko neduodat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vasare02 @ 2015 03 18, 14:33)
.... absoliuciai vaikams duodat viska tik savo uzauginta? nei bananu nei apelsinu nieko neduodat?  g.gif

Ir duonos pirktinės t.y iš pirktinių miltų ? Ar matėt kaip atrodo dabar javų laukai.
Švarutėliai , jokios piktžolytės. Prieš kuliant dar deciu ar kuo ten pavaro, kad vienodai sunoktų. Kur besdėsi - valgom visi nuo vaiko iki seno tą duoną. Girnomis nemalam savų grūdų.
Šilauoges tręšiu joms skitroms trašom vieną kartą pavasarį. Auga , mezga ir dera pakankamai gerai, nors ūgliai metro tikrai nesiekia. Matyt pidėt reiks. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2015 03 18, 13:55)
Nes treshtu vaikams tikrai neduociau biggrin.gif

O netrešiant - neturėsit ką vaikams duoti ax.gif Aš kelis metus nuo pasodinimo netręšdavau, tik pamulčiuodavau rūgščia durpe, pušų spygliais, bet to nepakako, nes labai jau nenoriai augo ir po kelias uogytes užaugindavo. Tik patręšus rūgštų dirvožemį mėgstančių augalų trąšomis, rezultatas buvo akivaizdus - tiek naujų stiprių šakelių šilauogės per tris metus nepriaugino, kiek per vieną vasarą po pavasarinio patręšimo bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos kaip manot ar galima siuo metu pasalinti senas silauogiu sakas, isgenet, internete skaiciau kad reik kaip tik pasalas iseina ir krumai be pumpuru, o pas mane jau su pumpurais, netgi kiti vos smulkius lapelius skleidzia. kaip manot? kaip jus darot? mano krumai jau kokiu 6-7m.
Atsakyti
Galima, tik saugokite, kad neišlaužytumėte pumpurų. Dėl to ir perspėjimas. O genėti kasmet būtina.
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2015 03 18, 14:55)

Na nežinau ar eina lyginti pomidorus ir šilauoges. Pomidorus bva jūs mulčiuojat, tai jau trąša. Plius pomidorams auginimo vietą galima pakaitaliot kas keli metai. sėjomaina užsiimti kitaip tariant. O šilauogės krūmas genimas auga vienoje vietoje ne vieną dešimtmetį. Tai ar galima ką užauginti nieko netręšiant? logikos kaip ir nerasta. Tręšiamos jos labai anksti pavasarį tai kad praeina daug laiko nuo tręšimo ir uogelių skanavimo. nereikia prisigalvoti baubų kur jų nėra. Nebent tikrai valgote tik žvėrieną ar laukinių paukštukų mėsą. Ir duonytę kepate pati iš miltų, kuriuos sumalate iš grūdų kuriuos ravite rankomis smile.gif
Atsakyti
Kadangi gyvenu ten kur lapes uodega is kaminelio daznai regima. Tai galvoju kad ir per kritulius ateina tas baubas ant rankomis ravimu kvieciu
Atsakyti
Sveikos, pas mane yra 2.krumai bet jau tokiu maziukai o jau 3 metai kaip man tinkamai juos atgaivinti. Anyta aiskina savo tvarka o niekas nesigauna.
Atsakyti
QUOTE(LOLITA-X @ 2015 03 27, 21:13)
Sveikos, pas mane yra 2.krumai bet jau tokiu maziukai o jau 3 metai kaip man tinkamai juos atgaivinti. Anyta aiskina savo tvarka o niekas nesigauna.

Patręškit šilauogėms skirtomis trąšomis. Įterpkit į žemę aplimk krūmą ir anyta nesuuos. biggrin.gif .
1 kartą pavasarį aš patręšiu ir jos normaliai paauga ir dera gerai. Pirmus 2 metus silpnai augo. Tų trąšų daugeliau metų užteks, jei tik 2 krūmai.
Atsakyti
QUOTE(LOLITA-X @ 2015 03 27, 21:13)

Speju, kad duobes buvo per mazos, o dabar durpe nurugstejo... Keliskart jas mulciavote per tuos tris metus?
Jeigu jas pasodinot ir pamirsot, tai reikes ne trasu, o persodinimo ir geriausia nauju sodinuku, o ne tu uzskurdusiu. Kitaip tariant, jeigu paseno neuzauge, tai viska pradekit nuo pradziu tik teisingai...
Atsakyti