Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(madi @ 2014 07 13, 18:20)
Sakykit, o dabar šilauogių tręšt negalima, kažkaip man jos lyg sustoję, praktiškai neauga ax.gif
P.S. uogų nėra, šiemet tik pasodinom ax.gif

Jau liepos vidurys, aš jau netręsčiau. Nes ūgliai gali nespėti sumedėt ir tada nušals - tai ir naudos nebus iš naujų ūglių. Praeitais metais mano mama sugalvojo pora krūmelių tokiu metu patręšt, tai jau net bariau. Bet nieko netaistiko. Bet reikiaprisiminti kad labai ilgas buvo šiltas ruduo ir šalčių nebuvo labai ilgai........ vistik geriau tai atlikti anksti pavasarį ir nesitikėti šilto ilgo rudens biggrin.gif
Atsakyti
aš irgi pernai tręšiau panašiu laiku. Viskas gerai buvo smile.gif Aš tai tikiuosi gražaus rudens ir šiemet smile.gif
Atsakyti
Sveiki gal kas parduodate sodinukus šilauogiu aplink Molėtus ar vilniu arčiau jų?
Atsakyti
sveiki, o kaip manot kokia priezastis, jei krumai labai mazi savo ugiu, jau keturmeciai, uogu gal po 30 ant krumo, jos grazios, bet krumai labai mazi?

aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ikeja: 20 liepos 2014 - 15:38
QUOTE(ikeja @ 2014 07 20, 15:38)
sveiki, o kaip manot kokia priezastis, jei krumai labai mazi savo ugiu, jau keturmeciai, uogu gal po 30 ant krumo, jos grazios, bet krumai labai mazi?

aciu

Per aukstas PH, per mazai azoto, per mazai dregmes, per aukstas gruntinis vanduo, per mazai oro saknims (per maza duobe sodinant).
Viena arba kelios is situ priezasciu... Kurios, tai jau jums geriau zinoti.
Atsakyti
per aukstas Ph, tai cia per didelis rugtingumas? sorry, nieko neismanau sad.gif, nes jau kaip tik planuoju daug spygliu joms paberti
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2014 07 22, 10:25)
per aukstas Ph, tai cia per didelis rugtingumas?  sorry, nieko neismanau sad.gif, nes jau kaip tik planuoju daug spygliu joms paberti

per mažas rūgštingumas. Jei sodinot ne į specialiai tam skirtas durpes, tai vien spygliai vargu ar padės.
Atsakyti
prieš 10metų buvau JAV,už Niujorko apie 150 mylių,kalnuose prie Hudzono upės.Kaimynės sode augo šilauogės,dar Lietuvoj mano nepažintos-krūmas-ne krūmas...na,kaip karklai.Būdavo einu pas ją pasipliurpti(labai maloni ponia-mane mokino angliškai,nes Lietuvoj tesimokiau vokiečių)-ir vis prie anos krūmo pripuolu-visą vasarą turėjo uogų,nes noko palaipsniui.Bet negirdėjau,apie jokias specialias priemones joms auginti...augo ir tiek.Matyt,veislė pritaikyta tam klimatui.O čia,Lietuvoj,šitokia mandrybė juos augi nti?????
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 07 22, 16:07)
prieš 10metų buvau JAV,už Niujorko apie 150 mylių,kalnuose prie Hudzono upės.Kaimynės sode augo šilauogės,dar Lietuvoj mano nepažintos-krūmas-ne krūmas...na,kaip karklai.Būdavo einu pas ją pasipliurpti(labai maloni ponia-mane mokino angliškai,nes Lietuvoj tesimokiau vokiečių)-ir vis prie anos krūmo pripuolu-visą vasarą turėjo uogų,nes noko palaipsniui.Bet negirdėjau,apie jokias specialias priemones joms auginti...augo ir tiek.Matyt,veislė pritaikyta tam klimatui.O čia,Lietuvoj,šitokia mandrybė juos augi nti?????

na kokia čia mandrybė? pasodinimui durpės, pamulčiuoti spoygliais ir viskas. Parinkti žinoma kuo tinkamesnę vietą. Paskui kaip ir kiekvieną krūmą po poros metelių pradėti genėti ir kas pavasarį pamaitinti trąšomis. Gal jums atrodė kad tik skinti uogas, o ta šeimininkė pridėdavo rankelę prie auginimo. Paprastam medeliui reikia priežiūros nuolatinės jei nori gero ir kokybiško derliaus. Ir iš vis - dar labai gaji nuomonė kad sodas tai toks reikalas - kad sukiši viską į žemę ir auga viskas savaime. Ateini tik derliaus susirinkti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 07 23, 06:23)
na kokia čia mandrybė? pasodinimui durpės, pamulčiuoti spoygliais ir viskas. Parinkti žinoma kuo tinkamesnę vietą. Paskui kaip ir kiekvieną krūmą po poros metelių pradėti genėti ir kas pavasarį pamaitinti trąšomis. Gal jums atrodė kad tik skinti uogas, o ta šeimininkė pridėdavo rankelę prie auginimo. Paprastam medeliui reikia priežiūros nuolatinės jei nori gero ir kokybiško derliaus. Ir iš vis  - dar labai gaji nuomonė kad sodas tai toks reikalas - kad sukiši viską į žemę ir auga viskas savaime. Ateini tik derliaus susirinkti  biggrin.gif

Kas del silauogiu genejimo po pasodinimo, tai siemet pats dariau eksperimenta ir rezultatas paneigia ta rekomendacija negeneti pirmus du metus. Pasodinus negenejau, augo silpnai (turejo ismaitinti esamus uglius), nauju ugliu is saknu neleido. Geguzes gale isgenejau pasalindamas po ketvirti ar trecdali saku ir lapu, ispjoviau silpnas bevertes sakeles. Rezultatas - jau po savaites visi krumai pradejo leisti atzalas is saknu ir zymiai stipriau auginti naujsu uglius. Is tikruju nematau prasmes negeneti pasodinus... o kodel negalima geneti pasodinus??? Nerandu argumentu...

Del sodo prieziuros:
Skandinavijos ir kitose Europos salyse grizta "naturalaus" sodo tradicija. Teko pries kelis metus buti tokiame sode Svedijoje. 5 metrai apie nama idealiai priziureta, nusienauta ir isgeneta, o toliau - neizengiamso dziungles biggrin.gif pilnos pauksciu, eziu driezu ir kitokiu gyviu... prikritusiu nudziuvusiu saku, dilgeliu ir t.t. Viskas auga naturaliai. Praminti tik takeliai pasivaiksciojimui ir derlaisu surinkimui. Toks sodas yra gerai - sutaupo daug laiko ir naudos ment puse gauname... Tik tiems, ka toks sodas zavi ir ketina toki tureti, noriu pabrezti ir uzakcentuoti, kad tike Svedijoje tiek Lietuvoje ar bet kur Europoje toks sodas gali klesteti tik tolimam vienkiemyje, kur aplinkui nera sodu. Del pavojingiausiu ligu, kurios gali sunaikinti istisus sodus, siandiena jau negalime tokio sodo tureti urbanizuotose vietose, kur aplink daug kitu sodu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 23 liepos 2014 - 07:24
QUOTE(Gražina30 @ 2014 06 16, 12:43)
Sveikos mergaitės,

ateinu PAGALBOS!!!
Auginau jau kelis metus šilauoges, niekad jokių bėdų neturėjau, o dabar kažkas joms negerai. Pradėjo lapelius mesti ir lyg rudeniui ruošiasi, lapeliai gelsta, rausta. Kas negerai, ko trūksta? verysad.gif  Krūmai dideli jau, apie 1,5 metro, pilni uogų ir va...

O pasirodo priežastis buvo visai paprasta....trūko drėgmės doh.gif Priliejau, priliejau ir atsigavo, bujoja krūmai, uogas nokina thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif jungiuosi prie jūsų. pasisodinau tris krūmus šilauogių: reka, goldtraube, bluecrop smile.gif duobes iškasiau visko pripyliau rodos kaip reikia, žiūrėsim kas gero bus ax.gif
Atsakyti