Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Grazi jusu Danute.O mano silauoge kazkokia keista.Sakos driekiasi pagal zeme,o i auksti neauga.Sodinta pernai vasara.Cia tokia veisle,ar kas negerai?
Atsakyti
QUOTE(alionke @ 2014 06 15, 17:34)
Grazi jusu Danute.O mano silauoge kazkokia keista.Sakos driekiasi pagal zeme,o i auksti neauga.Sodinta pernai vasara.Cia tokia veisle,ar kas negerai?

gali būti veislė. Nes jei žvilgteltumėt į foto 21 puslapy kurią įkėliau trečia skaičiuojat - tokia žema ir daugiau į šonus auganti. Keista jinai... jei gerai pamenu north country vadinasi. Sodinta praeitą pavasary, rašyta kad jos aukštis lygtais iki 1,5 metro. Tačiau labai abejoju....... nors jau šiais metais stebina uogelių gausa. Dėlto rinkausi iš daug veislių,kad atsirinkti sau topines : Spartan, Duke, Toro, Patriot, Chandler, North country, Danutė. Danutė tik gal šiaip iš patriotiškumo biggrin.gif tai va žiūrėsim kuri skoniu ir derlingumu mums priimtiniausia. Ir kadangi palikome nemažai vietos tarp krūmų - svarstom galimybė dar į jų tarpus sodinti.
Atsakyti
Sveikos mergaitės,

ateinu PAGALBOS!!!
Auginau jau kelis metus šilauoges, niekad jokių bėdų neturėjau, o dabar kažkas joms negerai. Pradėjo lapelius mesti ir lyg rudeniui ruošiasi, lapeliai gelsta, rausta. Kas negerai, ko trūksta? verysad.gif Krūmai dideli jau, apie 1,5 metro, pilni uogų ir va...
Atsakyti
Greičiausiai tai ta pati priežastis, kodėl mano šilauogės neauga. Jų lapai gana raudoni lyginant su kaimynų gerai augančiomis. Ne nėra jie tokie jau raudoni, bet tikrai rausvi, ne žali. Googlinau, ten buvo apie tai kalbėta kažkada, bet įdėta nuoroda į kažkokį neegzistuojantį puslapį. Prašau pasidalinti info kas žinote, kodėl šilauogių lapai raudonuoja ir jos neauga.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 19, 22:19)
Greičiausiai tai ta pati priežastis, kodėl mano šilauogės neauga. Jų lapai gana raudoni lyginant su kaimynų gerai augančiomis. Ne nėra jie tokie jau raudoni, bet tikrai rausvi, ne žali. Googlinau, ten buvo apie tai kalbėta kažkada, bet įdėta nuoroda į kažkokį neegzistuojantį puslapį. Prašau pasidalinti info kas žinote, kodėl šilauogių lapai raudonuoja ir jos neauga.

Raudonuoja lapeliai kai durpes nerugscios.Mano pavasari buvo vysniavi,bet pavasari gal ir taip buna.Bet bandziau rugstint,kad ir katik neseniai supiltas neutralias durpes.Pirkau kazkokius miltukus(niekaip nerandu dabar jokios nuorodos),nors apie juos atsiliepimai ne kokie blush2.gif .Bet lapai nebe vysniavi,o zali.
Siaip sako reikia sieros r.miltelius barstyt ar skiesta sieros r.laistyt.Kitur skaiciau,kad galima ir citrinos r.,actu(skiestais)palaistyt.Kai kas pasukomis laisto,bet lyg nerekomenduojama.

Atsakyti
ne sieros rūgšties reik, o sieros įterpt smile.gif Yra prekyboj.
Po sieros rūgšties nei žalių, nei vyšniavų šilauogių neliks.

Yra ir specialūs dirvos rūgštintojai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 20, 08:20)
ne sieros rūgšties reik, o sieros įterpt  smile.gif  Yra prekyboj.

Radau. Va toks
http://www.senukai.l...ija-500g_5.html

Ok, bandysiu kazka burt, aciu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 06 20, 09:20)
ne sieros rūgšties reik, o sieros įterpt  smile.gif  Yra prekyboj.

biggrin.gif Na va,o as jau rimtai buvau pradejus iesot sieros r.Kad milteliu buna-tai zinau.Bet man sake jog ir sieros r.galima i vandeni ipilt ir laistyt. blush2.gif As kai su chemija nedraugaauju-tai ir patikejau. blush2.gif

QUOTE(zydinti_gele @ 2014 06 20, 10:11)
Radau. Va toks
http://www.senukai.l...ija-500g_5.html

Ok, bandysiu kazka burt, aciu.

As toki ir naudojau.
Bet vat siandien buvau sode-tai ziuriu vel paraude lapeliai.Reiks kita diena pamatuot ph.Yra ir tame kibiriuke su rugstintoju ph matavimo popiereliai.As tai dar pries tai ir atskirai juos pirkau. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 20 birželio 2014 - 22:52
QUOTE(Liutukeee @ 2014 06 20, 23:52)
biggrin.gif Na va,o as jau rimtai buvau pradejus iesot sieros r.Kad milteliu buna-tai zinau.Bet man sake jog ir sieros r.galima i vandeni ipilt ir laistyt. blush2.gif As kai su chemija nedraugaauju-tai ir patikejau. blush2.gif
As toki ir naudojau.
Bet vat siandien buvau sode-tai ziuriu vel paraude lapeliai.Reiks kita diena pamatuot ph.Yra ir tame kibiriuke su rugstintoju ph matavimo popiereliai.As tai dar pries tai ir atskirai juos pirkau. blush2.gif

Kelis lapus atgal merginos rase kad silauogiu lapeliai rausta kai saltos naktys g.gif mano silauoges buvo labai raudonais lapeliais pavasari, nes buvo salta, paskui graziai pazialiavo, dabar kai vel ne silta o naktimis tera +8 vel lapukai rausteleje. Jei kai atsils lapukai vel bus zali - galutinai isitikinsiu kad cia nuo zemos temperaturos smile.gif
Atsakyti
Jau pradėjo nokti šilauogės. Pavasarį iš miško spygliais patręšėm ir spec. trąšom na, tikrai yra rezultatas -išleido daug naujų ūglių biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, o dabar šilauogių tręšt negalima, kažkaip man jos lyg sustoję, praktiškai neauga ax.gif
P.S. uogų nėra, šiemet tik pasodinom ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madi: 13 liepos 2014 - 17:20
QUOTE(madi @ 2014 07 13, 18:20)
Sakykit, o dabar šilauogių tręšt negalima, kažkaip man jos lyg sustoję, praktiškai neauga ax.gif
P.S. uogų nėra, šiemet tik pasodinom ax.gif

Aš tai anksti pavasarį ir po mėnesio patręšiau, daugiau nežinau ar reikia g.gif
Atsakyti