Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(MRD @ 2014 05 17, 21:01)
Jai is ................

dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Gal kas galėsite pagelbėti... unsure.gif Pernai pavasarį pasodinome šilauoges pagal visas rekomendacijas.Trys prigijo, peržiemojo ir šį pavasarį sužaliavo, tačiau dabar lapeliai išmarginti juodais taškeliais ir pradėjo ruduoti ir raitytis.Vabaliukų jokių nesimato...Kas tai galėtų būti ir kaip pagelbėti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 05 15, 14:39)
P.S. pusu zieve tinka. Tiesiog spygliai pigiau, o dar tuo paciu ekskursija i miska galima pasidaryti... thumbup.gif

Sakykit, o jei pušų žievė neseniai nužievinta, jos naudoti negalima? Kokiom sąlygom ją tada reikėtų palaikyti, kad ji šiek tiek "apipūtų", bet nesupelytų?
Atsakyti
QUOTE(ddd @ 2014 06 07, 16:37)
Sakykit, o jei pušų žievė neseniai nužievinta, jos naudoti negalima?

Galima naudoti. Nereikia jos papildomai kažkur laikyti.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 06 08, 12:18)
Galima naudoti. Nereikia jos papildomai kažkur laikyti.

Ačiū už atsakymą. O gal jūs patartumėt, kadangi žievės nemažai, visos nesunaudosim, liks ir kitiems metams. Kaip jūs manot, ją reikėtų išdžiovinti ir laikyti sausai ar bandyti "papūdyti"? Patikslinsiu, aš ją kitais metais galvoju ne tik mulčiavimui naudoti, bet ir sodindama naujas šilauoges, apačioj duobės pamaišyti su durpėm.
Atsakyti
Tokiu atveju, geriau butu „papudyti”. Kai uzpilsite ta zieve kitais metais, ji puvimo procesui naudos azota,ir tokiu budu jo gali trukti silauogems.
Atsakyti
Mergaites, mano silauoge apniko juodi mazi vabaliukai, speju amarai. Skruzdes zuja apie juos doh.gif nuo skruzdziu jau papyliau kazkokio atbaidanciu priemoniu. O tuos amarus ? Galiu Decis nupurkst ? Uogu siemet nera, silauoges pernai sodintos, tai ziedus siemet isskabiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 06 08, 23:10)
Tokiu atveju, geriau butu „papudyti”. Kai uzpilsite ta zieve kitais metais, ji puvimo procesui  naudos azota,ir tokiu budu jo gali trukti silauogems.

Aš ir galvoju, kad "papūdyt" būtų neblogai, tik bijau, kad nesugadinčiau, kad koks pelėsis neįsimestų. Gal kas iš praktikos gali pasakyti, kaip jūs laikote žievę, jei visos nesunaudojat per vienus metus.
Atsakyti
Aš esu bandžiusi amarus "deciu" purkšti, tai nesunaikinau jų. Bet buvo apsėdę ne šilauoges

QUOTE(beladona @ 2014 06 09, 12:28)
Mergaites, mano silauoge apniko juodi mazi vabaliukai, speju amarai. Skruzdes zuja apie juos  doh.gif  nuo skruzdziu jau papyliau kazkokio atbaidanciu priemoniu. O tuos amarus ? Galiu Decis nupurkst ? Uogu siemet nera, silauoges pernai sodintos, tai ziedus siemet isskabiau  ax.gif

Atsakyti
mūsiškis šilauogynas - kairėje. ik kad fotografas galėjo fotkinti iš kitos pusės, nes dabar vėliausiai sodinti krūmeliai iš arti matosi. O rimtieji krūmeliai toli...... lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 06 14, 18:53)
mūsiškis šilauogynas - kairėje. ik kad fotografas galėjo fotkinti iš kitos pusės, nes dabar vėliausiai sodinti krūmeliai iš arti matosi. O rimtieji krūmeliai toli......  lotuliukas.gif

wub.gif wub.gif wub.gif
kaip gražiai wub.gif
Atsakyti
[quote=Avijacija,2014 06 14, 19:53]
mūsiškis šilauogynas - kairėje. ik kad fotografas galėjo fotkinti iš kitos pusės, nes dabar vėliausiai sodinti krūmeliai iš arti matosi. O rimtieji krūmeliai toli...... lotuliukas.gif

thumbup.gif Tobulas šilauogynas thumbup.gif
Atsakyti