Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(Avijacija @ 2014 05 10, 21:15)
* tai va galvoju kas bandėt - na kas geriau.
** Man tai tas tirpinimas pasirodė kaip trūkumas.

*su šilauogių trąšomis nebandžiau, bet šios firmos trąšos yra labai geros.
**man tirpios labiau patinka, nes mažesnė tikimybė padauginti augalui trąšų.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 05 10, 20:15)
Man tai tas tirpinimas pasirodė kaip trūkumas. Bet gal geriau pasisavinamos jos tada?

jos labai greit tirpsta. Į kibirą įbėrus kol vandens prisipila, jau praktiškai ir ištirpę būna.
Tai tirpinimas ne bėda tikrai. O va kurios geriau - ar ilgo veikimo, ar tirpstančios - nežinau.
Atsakyti
Sveikos mamytes, kokias silauogiu veisles rekomenduotumet augint? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kantvili @ 2014 05 12, 23:33)
Sveikos mamytes, kokias silauogiu veisles rekomenduotumet augint? ax.gif

skoniui draugų nėra smile.gif Rekomenduočiau įvairaus ankstyvumo.

Atsakyti
na taip jus teisi 4u.gif taciau galvoju gal kazkurios veisles lepesnes, uogu maziau buna, planuoju isigyt kelis krumelius. ir kaip visi noriu skaniu, daug ir dideliu uogu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2014 05 10, 13:48)
Ar galite patarti: tarp silauogių kamieno (prie šaknu) užsisėjo givatvore kaulene. Vis is apacios lenda nauji zali sio krumo lapeliai, o mano silauogės panasu, kad jau antri metai neduos uogu, dar vis nedentifikuoju priezasties. Aišku supratau, kad visai nerugšti dirva, nors ir pries ziema uždengiau rugsčiomis durpemis.

Ar man reikia persodinti šilauoge ir is ten pašalinti kaulenes šaknis? Krumai jau "suaugę", kiek metu net ir nežinau, bet kamienai sumedije.

MRD, gal Jus duosite patarimą ?
Papildyta:
Ar galite patarti: tarp silauogių kamieno (prie šaknu) užsisėjo givatvore kaulene. Vis is apacios lenda nauji zali sio krumo lapeliai, o mano silauogės panasu, kad jau antri metai neduos uogu, dar vis nedentifikuoju priezasties. Aišku supratau, kad visai nerugšti dirva, nors ir pries ziema uždengiau rugsčiomis durpemis.

Ar man reikia persodinti šilauoge ir is ten pašalinti kaulenes šaknis? Krumai jau "suaugę", kiek metu net ir nežinau, bet kamienai sumedije.

MRD, gal jus duosite patarimą ?
Papildyta:

MDR, gal jus galite duoti patarima?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
gal kas gali pasiulit sodinuku silaogiu, nors kelis ax.gif parasykit i az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2014 05 14, 14:51)
MRD, gal Jus duosite patarimą ?
Papildyta:
MRD, gal jus duosite patarimą ?
Papildyta:
MDR, gal jus galite duoti patarima?

Neprasyta augala is silauoges saknu galima isprasyti herbicidu patepliojus lapelius (nebutina purksti), kad jo nepatektu ant silauoges lapu. Jeigu silauoge pasodinote i nerugscia zeme, kuri be kitako dar ir nelaidi orui bei vandeniui, tai ja reikia persodinti. Rugscios durpes uzpylimas ant virsaus nepades. Iskaskite silauoges su tiek zemiu, kiek dregnu ju laikosi ant saknu ir pasodinkite i metro skersmens naturalios durpes pripilta duobe (taip neseniai persodinau virs metro aukscio deranti kruma), pamulciuokite spygliais, gausiai palaistykite ir daugiau nieko nedarykite tik uztikrinkite drekmes kieki. eabejoju, kad ji kitiems metams sukraus ziedus. Dirvos rugstingumas yra svarbu, bet ne vien jis. Dirva turi buti labai laidi orui ir vandeniui. Stai kodel negalima sodinti i paprasta zeme ir rugstinti ja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 15 gegužės 2014 - 11:38
SILAUOGIU SODINIMAS VAIZDZIAI smile.gif
Iskasam duobes 0,8-1 m. skersmens, 0,4 m. gylio
user posted image
pripilam pilnas duobes rugscios durpes
user posted image
Uzpilam po dideli kibira spygliuociu nuokritu
user posted image
visa duobes turini sumaisome
user posted image
i duobes pilame vandens kol pasidaro kose, vandeniui nubegus, sumindome duobes turini kojomis. Jeigu truksta, ipilame dar durpiu. Duobes turinys turi buti suspaustasir auksciau aplinkines zemes bent 10 cm.
user posted image
pasodiname sodinukus. P.S. veliau as juos dar pakeliau auksciau. Sodinukas turi buti ant 10 cm. kaupo, kitaip po metu jis bus duobeje. O tai jau negerai.
user posted image
Atsakyti
Nusipirkę sodą Šilauoges radom apmulčiuotais kakliukais.Ar teisingai padariau,atidengusi juos-sulyginus supiltus kauburelius su lig žemes pavirsium.Ar mulčiuojamos šaknys šilauogems žiemai papildomai? Ačiu rolleyes.gif
Atsakyti
O kur gauti spygliuočių nuokritų, t.y. spyglių? Skaičiau, kad šviežių negalima dėti. Ar yra kur pirkti? Vakar apvažinėjau kelias parduotuves, niekur neradau, tik žievės mulčius yra, jis kaip suprantu netinka g.gif Ačiū atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BonaDona @ 2014 05 15, 15:03)
O kur gauti spygliuočių nuokritų, t.y. spyglių? Skaičiau, kad šviežių negalima dėti. Ar yra kur pirkti? Vakar apvažinėjau kelias parduotuves, niekur neradau, tik žievės mulčius yra, jis kaip suprantu netinka  g.gif  Ačiū atsakiusioms  4u.gif

Miške
Atsakyti