Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(Šilauogė* @ 2014 05 05, 12:24)
Madi ,
Tik krumeliai kaip 4meciai mazoki  unsure.gif  Mes tokio dydzio 3mecius parduodame, o stai kaip atrodo 8meciai  ax.gif

Kažkaip pirkdami į dydį nekreipėm dėmesio, dabar matau, kad mažoki pagal amžių, tikiuosi derėjimui tai nepakenks, be to, svaitgaly iš miško parsivežėm pušų spyglių, žievės, apmulčiavom, kartą į savaitę krūmui supilu po tris kibirus vandens, žodžiu padedam augti, tikiuosi, kad
krūmeliai su laiku pasivys savo bendraamžius rolleyes.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(BaTika @ 2014 05 03, 18:37)
Sveiki. gal kas žinot, ar nenušąla šilauogių žiedai. kažkoks siaubas. nušalo labai magnolija, jei ir šilauogės nušals?

pas mane vienos pumpurai jau anksčiau nušalo. Dabar gi po šitų šalnų nė nežinau, kaip kitos bus.. vakar lyg ir atrodė gyvi, bet nesu tikra.
Atsakyti
Vakar buvo atėjusi žiema, šiandien apžiūrėjau lyg ir nepažeisti žiedai:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Šilauogė* @ 2014 05 05, 12:24)
Madi ,

Lapeliai paraudonave , nes buna dar saltos naktys.
O tas sumedejimas toks ir turi buti, viskas tvarkoj.
Tik krumeliai kaip 4meciai mazoki  unsure.gif  Mes tokio dydzio 3mecius parduodame, o stai kaip atrodo 8meciai  ax.gif
user posted image

O štai taip atrodo 7 metu krumas, kuris buvo pasodintas dvimetis i žemę...
user posted image
Papildyta:
QUOTE(madi @ 2014 05 05, 15:18)
.......... tikiuosi, kad krūmeliai su laiku pasivys savo bendraamžius rolleyes.gif mirksiukas.gif

Pasivys ir tikrai aplenks. thumbup.gif Ilgai auginto vazone pirkti tikrai neapsimoka. Geriau uz ta pinigu skirtuma nusipirkti uogu turgui... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 05 gegužės 2014 - 20:09
Grazus ir jusu, bet kaip 7metis mazokai sumedejes rolleyes.gif
Kam taip kategoriskai teigti, as matau tik pliusus nusipirkus dideli kruma.
7 ziemas jau perziemojo, kaip nuotraukoj matosi, pilnai sumedejes, nenusals, puikus saknynas ir nereikes laukti 3 metu kol duos derliu, nusiperkat ir uogaujat thumbup.gif Atsipirks greitai biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, patarkit kur pigiausiai galima nusipirkti durpiu silauogiu sodinimui, reikia 5 maisu po 250 l. Is anksto dekui. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(baka2 @ 2014 05 06, 22:29)
Sveiki, patarkit kur pigiausiai galima nusipirkti durpiu silauogiu sodinimui, reikia 5 maisu po 250 l. Is anksto dekui. 4u.gif  4u.gif

Aš tiesiai iš "Durpetos" perku: 250 l. maišo kaina 20,57.
Atsakyti
Ar galite patarti: tarp silauogių kamieno (prie šaknu) užsisėjo givatvore kaulene. Vis is apacios lenda nauji zali sio krumo lapeliai, o mano silauogės panasu, kad jau antri metai neduos uogu, dar vis nedentifikuoju priezasties. Aišku supratau, kad visai nerugšti dirva, nors ir pries ziema uždengiau rugsčiomis durpemis.

Ar man reikia persodinti šilauoge ir is ten pašalinti kaulenes šaknis? Krumai jau "suaugę", kiek metu net ir nežinau, bet kamienai sumedije.
Atsakyti
šiandien susimėčiau pamačiau žalioj stotelėj trąšas šilauogėms Shultz bet jos tirpios, tręšiant reikia jas tirpinti ir laistyti. Kaina jų lygtais 26 Lt. Turiu šios firmos gėlėms - tai beprotiškai geros ir pasiteisinusios. Praeitais metais pirkau Vilmorin (jei gerai pamenu firmos pavadinimą, pamenu kad iš raidės). jos tokios granuliuotos ir paberiamos šalia augalėlio. Kaina jų irgi apie 25 Lt tik kai būna akcijos gaunasi pigiau. tai va galvoju kas bandėt - na kas geriau. Man tai tas tirpinimas pasirodė kaip trūkumas. Bet gal geriau pasisavinamos jos tada? bet va tos granuliuotos gal ilgesnio poveikio? nors persiplėšk vadinasi smile.gif
Atsakyti
Po tų šalčių šilauogių viršūnėlės pavytusios ir pamėlynavusios - čia gal šalti pakando tuos liaunus lapukus ar kas ?
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 11, 09:58)
Po tų šalčių šilauogių viršūnėlės pavytusios ir pamėlynavusios - čia gal šalti pakando tuos liaunus lapukus ar kas ?

taip. Šaltis pasidarbavo.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 11, 10:03)
taip. Šaltis pasidarbavo.

Aišku, ačiū., o tai gal juos nukirpti?
Atsakyti