Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Mano šilauogės išleido lapukus, bet jų galiukai rausvi.... unsure.gif Kažin kas joms nepatinka?
Atsakyti
QUOTE(Šilauogė* @ 2014 04 21, 17:14)
Matau verda diskusijos forume, smagu , kad tiek daug siu uogyciu gerbeju  smile.gif

As tiesiog isiterpsiu ir pasiulysiu ir siais metais isigyti is musu sodo silauogiu krumeliu.
user posted image

Ohoho kokios uogos thumbup.gif
Aš šiandien persodinau 3 krūmelius, kuri pas mane per 3 metus užaugino 5 uogas sad.gif ir tai tik ant 2 krūmų doh.gif

Viena šilauogė buvo įkišta ne į rūgščią durpę, tai gal dėlto nevedė vaisių. Bet kitos dvi tai buvo durpėje, bet uogų vis tiek nesulaukėm...

O Jūs tręšiat kuo nors ar čia nuo veislės priklauso derlingumas?
Atsakyti
Sveikos, pagaliau ir mes pasisodinom šilauogių, du krūmus – Chandler ir Bluecrop, pirkom keturmetes, kasėm duobes 80x80, pripylėm po maišą žvyro, pušų žievės bei po 1000 litrų durpių šilauogėms, žodžiu investicija nemaža, tikuosi, kad mūsų uogytėms bus gerai augti.
user posted image
user posted image
Tik, kadangi pardavėjo nepaklausiau, gal šilauogių augintojos galėtų man pasakyti, ar čia viskas gerai, kad tie lapeliai rasvėja ir lyg sukasi, bei ta sumedėjusio ūglio žievė suskilinėjusi g.gif Būčiau labai dėkinga 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2014 04 27, 19:11)
Ohoho kokios uogos  thumbup.gif
Aš šiandien persodinau 3 krūmelius, kuri pas mane per 3 metus užaugino 5 uogas sad.gif ir tai tik ant 2 krūmų  doh.gif

Viena šilauogė buvo įkišta ne į rūgščią durpę, tai gal dėlto  nevedė vaisių. Bet kitos dvi tai buvo durpėje, bet uogų vis tiek nesulaukėm...

O Jūs tręšiat kuo nors ar čia nuo veislės priklauso derlingumas?

taip tręšiame anksti pavasary. plius kiekvienais metais mulčiuojame spygliukais. Kaikada dar ir parūgštinti tą durpę reikia. Po poros metų ir genėjimas prasideda. Jei per metus neužauga metūgliai apie bent jau pusę metro - ieškokit kas netinka. Gal kur po medžiu pasodinta? gal velėna apėjo ir taip auga pievelėje....
aš šiandien penkis krūmelius pasodinau tai jau nugarą lenkia doh.gif gerai kad dar pagalbininkų buvo duobėms kast.
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 04 27, 19:44)
Sveikos, pagaliau ir mes pasisodinom šilauogių, du krūmus – Chandler ir Bluecrop, pirkom keturmetes, kasėm duobes 80x80, pripylėm po maišą žvyro, pušų žievės bei po 1000 litrų durpių šilauogėms, žodžiu investicija nemaža, tikuosi, kad mūsų uogytėms bus gerai augti.

Na, kubas durpiu i tokia duobe tai tikrai netilpo... dar su zieve ir maisu zvyro... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 04 27, 20:52)
Na, kubas durpiu i tokia duobe tai tikrai netilpo... dar su zieve ir maisu zvyro...  schmoll.gif

Jeigu tiksliau, į tas dvi duobes supylėm 13 maišų po 150 litrų durpių šilauogėms (13x150/2=975), po maišą žvyro (40 litrų) ir po maišą pušų žievės (80 litrų), viską pirkom senukuose, taip kad kažkaip tilpo 4u.gif
O ką Jūs MRD manot dėl tų lapelių ir sumedėjusio ūglio žievės, viskas čia gerai?
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 04 27, 20:45)
taip tręšiame anksti pavasary. plius kiekvienais metais mulčiuojame spygliukais. Kaikada dar ir parūgštinti tą durpę reikia. Po poros metų ir genėjimas prasideda. Jei per metus neužauga metūgliai apie bent jau pusę metro - ieškokit kas netinka. Gal kur po medžiu pasodinta? gal velėna apėjo ir taip auga pievelėje....

Pas mane auga sode, bet saulės, mano manymu, tikrai užtenka...
O kokiom trąšom reiktų tręšti? Ir dar klausimas - gal yra kokia ypač derlinga veislė?

QUOTE(madi @ 2014 04 27, 22:09)
Jeigu tiksliau, į tas dvi duobes supylėm 13 maišų po 150 litrų durpių šilauogėms (13x150/2=975), po maišą žvyro (40 litrų) ir po maišą pušų žievės (80 litrų), viską pirkom senukuose, taip kad kažkaip tilpo 4u.gif

doh.gif vaje, kiek daug doh.gif aš pyliau vienam krūmui 45 l durpių, bet negavau skirtų būtent šilauogėms, tai pirkau rododendrams. Ar ir vėl padariau klaidą? Paprotinkit, prašau, nes vyras jau sakė, jei šįmet nebus uogų, tai viską iškas ir išmes... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2014 04 28, 09:44)
... nes vyras jau sakė, jei šįmet nebus uogų, tai viską iškas ir išmes...  verysad.gif

kad ir kokias geras sąlygas šiemet suteiktumėt, šiemet uogų tikrai nebus daugiau. Krūmeliai tik leis naujus ūglius, augins masę ir stiprės. O jau uogyčių teks palaukti. Jei neklystu, ant šiemet išleistų ūglių uogos bus ne kitais, o dar kitais metais. Bent jau pas save matau, kad pernykščiai stiprūs ūgliai tik lapelius skleidžia, žiedelių nesimato.
Taip kad vyrui kantrybės belieka susirasti.
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2014 04 27, 21:09)
O ką Jūs MRD manot dėl tų lapelių ir sumedėjusio ūglio žievės, viskas čia gerai?

Su lapeliais ir ugliais viskas ten gerai. Gal tik krumeliai kaip keturiu metu, mazoki... bet ugliai paskutiniu metu uzauge stiprus.
Jeigu jus kasete 0,8 gylio duobes, tai be reikalo. 0,8*0,8*0,8 tai turetu buti 0,512 kubinio metro. Dvi silauoges, tai ir gaunasi kubas durpiu. Galejote keturias pasodinti i toki kieki..
As kasu 0,9 plocio ir 0,4 gylio duobe. Tai yra 0,254 kubo. Pridejus spygliu, uztenka vieno 250 litru durpiu maiso. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 28 balandžio 2014 - 11:08
QUOTE(dista @ 2014 04 28, 09:44)
doh.gif  vaje, kiek daug  doh.gif aš pyliau vienam krūmui 45 l durpių

Pas mane kiekvienam krūmeliui maždaug po 250 l rūgščios durpės supilta.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 04 28, 11:02)
Jeigu jus kasete 0,8 gylio duobes, tai be reikalo. 0,8*0,8*0,8 tai turetu buti 0,512 kubinio metro. Dvi silauoges, tai ir gaunasi kubas durpiu. Galejote keturias pasodinti i toki kieki..

Gal šiek tiek ir persistengėm, bet vadovavomės sodo expertų video, kaip teisingai pasodinti šilauoges, tai jie griežtai rekomendavo duobę kasti 1 m x 1 m doh.gif , tai mes šiek tiek sumažinom, bet ir taip su tom dviem duobėm darbo buvo visai dienai, nes pas mus 30 cm. normali žemė, o toliau – raudonas molis doh.gif, kurio iš dviejų duobių prikasė pilną automobilinę priekabą blink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 28, 10:59)
kad ir kokias geras sąlygas šiemet suteiktumėt, šiemet uogų tikrai nebus daugiau. Krūmeliai tik leis naujus ūglius, augins masę ir stiprės. O jau uogyčių teks palaukti. Jei neklystu, ant šiemet išleistų ūglių uogos bus ne kitais, o dar kitais metais. Bent jau pas save matau, kad pernykščiai stiprūs ūgliai tik lapelius skleidžia, žiedelių nesimato.
Taip kad vyrui kantrybės belieka susirasti.

QUOTE(R&B @ 2014 04 28, 12:05)
Pas mane kiekvienam krūmeliui maždaug po 250 l rūgščios durpės supilta.

Ačiū už komentarus 4u.gif

Kaip supratau, per mažą duobę iškasiau g.gif Ar persodinti dar kartą ar palikti kaip yra? Ką patartumėte?
Atsakyti