Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(Džigė @ 2014 03 28, 12:07)
O gal galite pasidalinti patarimais, kur ir kokia zeme pirkti (suprantu, kad silauogems) bet kad butu ir kokybes ir kainos geras santykis. Nes zemiu reiks nemazai.

Misinys silauogems kad ir su nuoalida dabar, vistiek gerokai brangesnis nei naturali durpe. Daugiau krumu sodinant, geriau pirkti naturalia durpe, atsivezti spygliu, o antrais metais patresti su silauogiu trasomis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MRD: 29 kovo 2014 - 20:17
QUOTE(MRD @ 2014 03 29, 22:17)
Misinys silauogems kad ir su nuoalida dabar, vistiek gerokai brangesnis nei naturali durpe. Daugiau krumu sodinant, geriau pirkti naturalia durpe, atsivezti spygliu, o antrais metais patresti su silauogiu trasomis...

Dekui, ieskausi dar pigiau smile.gif Labai noreciau isigyti misini silauogems, kad nereiketu paskiau tresti,nebent veliau, nes galiu labai nusigrybauti doh.gif biggrin.gif Kai nusipirksiu zemes, dar kart jums parasysiu del silauogiu sodinuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2014 03 29, 21:17)

skaičiau skaičiau ir kilo klaisimų :-) , dirva rugštins spygliai , spygliuočiu žievė ir pjuvenos? Bet visa tai turi būt padžiuvę pagulėję? Spygliai ne žali, pjuvenos ne dabar pjautos

Turim griovį jau iškasta 5 ilgio 1 pločio ir gera pusmetri gylio , į jį ruošiamės dėti durpes kelis pakus po 250 lt, smeliuko kokius tris kibirus, juodzemio turim gero :-) ir spygliu žieves pjuvenų, ar bus gerai?
Atsakyti
sveiki, gal atsiras protingu zmoniu, galinciu patarti...
bandziau ziuret info internete, bet baigia galva susisukti nuo aprasymu...
tos pacios veisles ir ankstyvumas ir derlingumas aprasomi labai jau skirtingai (skirtingu pardaveju)...

noriu pasisodinti tris krumus - ankstyvu, vidutiniu ir velyvu (tokiu, kad daugmaz spetu sunokti) Norisi kuo derlingesniu ir atsparesniu. genet nebijau smile.gif

gal galit parekomenduoti veisles?
pati is ankstyvu nusiziurejau ir negaliu apsispresti - bluetta, earliblue, chanticleer
velyvu - hardyblue, bluecrop...

zeme pas mane labai molinga ir rugsti, bet zinoma silauogem kasiu duobes, desiu durpes, pjuvenas ir t.t.
dar viena beda - auksti gruntiniai vandenys - turbut silauogems ner gerai?

Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2014 04 09, 11:40)

Turim griovį jau iškasta 5 ilgio 1 pločio ir gera pusmetri gylio , į jį ruošiamės dėti durpes kelis pakus po 250 lt, smeliuko kokius tris kibirus, juodzemio turim gero :-)  ir spygliu žieves pjuvenų, ar bus gerai?

Mes irgi jau isikase griovi, kai kur tik 40cm gylio, nes zvyras, ir neimanoma nugremzt doh.gif planuoju sodinti i pirktas durpes silauogems ir pamaisyti tik spygliu ir konkorieziu is misko. Kaip surantu, jos negali buti sviezios, turi bur pastovejusios jau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 04 10, 10:21)
tos pacios veisles ir ankstyvumas ir derlingumas aprasomi labai jau skirtingai (skirtingu pardaveju)...

noriu pasisodinti tris krumus - ankstyvu, vidutiniu ir velyvu (tokiu, kad daugmaz spetu sunokti) Norisi kuo derlingesniu ir atsparesniu. genet nebijau smile.gif

pati is ankstyvu nusiziurejau ir negaliu apsispresti - bluetta, earliblue, chanticleer

zeme pas mane labai molinga ir rugsti, bet zinoma silauogem kasiu duobes, desiu durpes, pjuvenas ir t.t.

Man irgi aktualus klausimas ir analogiška situacija - gal patartumėt kas 4u.gif Iš anksto dėkui
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 04 10, 09:21)
noriu pasisodinti tris krumus - ankstyvu, vidutiniu ir velyvu (tokiu, kad daugmaz spetu sunokti) Norisi kuo derlingesniu ir atsparesniu.

iš savo patirties galiu pasakyt - kai aš ilgai ilgai rinkausi veisles internete, galų gale išsirinkau, pasirodė , kad toli gražu ne visų išsirinktų nusipirkti tuo metu yra smile.gif
Bluecrop dažniausiai turi, ir tai tikrai gera veislė, pasirodo - ir auga gerai, ir dera, ir uogos skanios.
Atsakyti
O man Patriot uogos skanesnės, saldesnės ax.gif net sraigės ją pirmą užpuola doh.gif Patriot ir anksčiau dera nei Bluecrop. Na, bet dėl skonio nėr draugų: vienai vienos uogos gali būt skanios, kitai - kitos smile.gif
Atsakyti
nu o aš va dar neįsiskanavau labai visų veislių. Nebuvo dar tiek daug - vaikas nulesiojo. Šiems metams jau tikimės rimto derliaus biggrin.gif tik va pasakysiu tokį dalyką. lietuviška veislė Danutė. Krūmelis mažiukas palyginus su kokia duke ar toro. Metūgliai jei pastarųjų apie 80 cm, tai danutės geriausiu atveju kokie tik 30-40 cm buvo. Bet va ragavau uogeles tai pasirodė labai saldžios palyginus su kitomis. Gal tiesiog pasirodė kad labiau sunokę gal buvo...... nu vat šiems metams reiks atlikti rimtą degustaciją visų veislių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*TAU* @ 2014 04 10, 17:52)
O man Patriot uogos skanesnės, saldesnės  ax.gif

Patriot aš neturiu smile.gif Norėjau, bet tuo metu negavau.
O skanumo man visos mano turimos skanios. Va tik Bluehaven išsiskiria, nes akivaizdžiai nėr tokia saldi - bet man irgi skanu.
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 04 10, 09:21)

Nokimo laikas gali labai skirtis. Tai priklauos nuo:
1. Metų, vasaros. Toje pacioje vietoje tas pats krumas vienais metais nokina vienu laiku, kitais - jau savaite ar dvi veliau... Jei vasara lietinga, saules mazia, tai ir derlius vus velaiu.
2. Derlaisu kiekio. Kuo maziau derliaus, tuo greiciau ji sunokina krumas. Ir uogos buna didesnes, jeigu ju maziau (jeigu krumas genimas). Genint galima nokima siek tiek paankstinti.
3. Augimo vietos. Jeigu uzuoveja, isaulis, pietinis slaitas ir pan, aisku, kad uogos sunoks anksciau. Netgi zydes kurkas anksciau.
4. Geografines vietos Lietuvoje. Zemaiciai skanauja veliau, nei dzukai. Jau nekalbant apie tai, kad lenkai tas pacias veisles skina kurkas anksciau nei mes. O jeigu veisles aprasymas isverstas is lenku pardaveju aprasymu, stai jums ir plius vienos ar dvieju savaiciu rezultatas nokimo neatitikimo.
5. Pacios veisles. Tai vistik daugiausia reiksmes turi uogu nokimui. Silauogyne pasodinus ivairiu veisliu, uogu galime tureti nuo liepos pradzios iki spalio galo. Kiekviena veisle nunoksta taip pat nevienodai greitai. Kai kurias nuskinsite per 2 kartus, kitas - tik per keturis.

P.S. aukstas gruntinis vanduo - blogiausias dalykas silauogyne. Blogiau net uz zuiki.
Atsakyti
Sveiki,

vienos šilauogės krūmas kažkaip susmego į žemę( gal pasodinom per giliai, nors atrodo visas sodinom vienodai).Ar galiu mulčiuoti jei liesis mulčas su šakom? Nepradės gesti šakelės dėl jo?
Ar iš viso reikia persodinti tą krūmelį (pakeliant toj pačioj duobėj giliau)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 11 balandžio 2014 - 08:11