Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

Aš šilauogėms nusipirkau specialią priemonę žemei rūgštinti. Gal bandėt?
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2014 03 28, 11:11)
Aš šilauogėms nusipirkau specialią priemonę žemei rūgštinti. Gal bandėt?

taip, aš naudoju specialią.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 28, 12:19)
taip, aš naudoju specialią.

Gal pavadinimą pasufleruosit?
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2014 03 28, 11:32)
Gal pavadinimą pasufleruosit?

nepamenu unsure.gif Bet nėra kažkokio vardinio užvadinimo. Tiesiog rūgštinimo skystis šilauogėms ar kažkaip labai panašiai ir pavadintas. Aš pirkau šilauogių ūkyje, tai net nežinau, ar didžiosiose parduotuvėse jų yra. Bet kažkokių turbūt vistiek yra.
MRD, pamenu, siūlė sierą naudoti dirvos rūgštinimui.
Atsakyti
O gal galite pasidalinti patarimais, kur ir kokia zeme pirkti (suprantu, kad silauogems) bet kad butu ir kokybes ir kainos geras santykis. Nes zemiu reiks nemazai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 28, 12:00)
man tai ir pašokinėti reikia.

Ir da kaip reikia,bent pas mani irnesakyk.gif Buvau ir aš prisigalvojusi,kad,jei skurdžių dirvų augalas,tai tik skink saujom ir jokios priežiūros.Ir laistau,ir tręšiu,ir mulčiuoju.Nu,ne topinambai,kurie be jokio vargo bujoja,tikrai ne schmoll.gif Tik bais paukščiai šitas uogas mėgsta,reiks tinklu traukt.Tiesiog tupi prie krūmo ir laukia,kada pamėlynuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 28, 13:31)
Tik bais paukščiai šitas uogas mėgsta,reiks tinklu traukt.Tiesiog tupi prie krūmo ir laukia,kada pamėlynuos  biggrin.gif

ania? blink.gif Pas mane visai nesidomi kol kas. 3xtfu unsure.gif Gal dar nesurado unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 03 28, 15:31)
Ir da kaip reikia,bent pas mani  irnesakyk.gif Buvau ir aš prisigalvojusi,kad,jei skurdžių dirvų augalas,tai tik skink saujom ir jokios priežiūros.Ir laistau,ir tręšiu,ir mulčiuoju.Nu,ne topinambai,kurie be jokio vargo bujoja,tikrai ne  schmoll.gif Tik bais paukščiai šitas uogas mėgsta,reiks tinklu traukt.Tiesiog tupi prie krūmo ir laukia,kada pamėlynuos  biggrin.gif

O gal beda kad ziedeliai nusala, uztat ir uogyciu nebuna smile.gif? Nu cia as tokia teorija isvedziau smile.gif nes va ir dabar suku galva kaip cia su jom daryti, nes lapukai pumpuriukai jau sprogsta o naktimis zada minusa, tai reiks turbut su agro plevele dangstyti, nes nugi nusals tie pumpuriukai ir kapec uogom, ar kaip jus manot?
Atsakyti
zuikiai ir stirnos labai krūmelius mėgsta. užpernai apsižioplinom, lapkričio pabaigoj atvažiavom su tinklu aprišti žiemai, tai jau radom nuėstus krūmelius iki žemės. pernai kaip iš naujo augo, tai jau spalį tinklu apsukom nebelaukdami žiemos.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 03 28, 14:36)
ania?  blink.gif  Pas mane visai nesidomi kol kas. 3xtfu  unsure.gif  Gal dar nesurado  unsure.gif

Pas mani jau atmintinai žino,kas kur skanaus yr .Prikėlėm inkilų ant savo galvos biggrin.gif Nulesa ir šilauoges,ir aktinidijas .Raudoni serbentai irgi tik padavaj,ale tų negaila.Ačiū dievui,juodųjų neliečia...kol kas g.gif
QUOTE(Katuliux @ 2014 03 28, 14:42)
O gal beda kad ziedeliai nusala, uztat ir uogyciu nebuna smile.gif?

Nea,nenušala schmoll.gif .Paprasčiausiai reikia joms priežiūros ir tiek.Pernai laisčiau,tręšiau,net aplink, rankom atsargiai atkasus, naujų durpių spec.šilauogėm pripyliau.Ir uogų buvo daugiau nei per tris metus prieš tai,kai paliktos kaip siratukai augo.Ir paaugo,ir ūglių prileido.

Atsakyti
Žemės rūgštintojas
Aš tokį turiu ir naudoju šilauogėms.
Atsakyti
sveikos,

pirkau šilauogę rudenį,bet į nuolatinę vietą nepasodinau ,nebuvau apsisprendus kur sodinti ir dar galvojau gal neprigis,tai tik įkišau į šiltnamį,kad peržiemotų.Dabar ji jau pradeda sprogti ten,noriu sodint į pastovią vietą.Kažin ne per anksti jei sodinčiau savaitgalį?Šalnų aišku dar bus tikrai ,ar nenušals man ji?
Atsakyti