Įkraunama...
Įkraunama...

Šilauogės

QUOTE(Dusia37 @ 2014 03 21, 22:24)
Norėjau paklausti - ar dabar geras laikas tręšt šilauoges? Sodintos praėjusi pavasarį , tvarkingai į durpe . Pirkau Ermitaže tipo ekologiškų trąšų...

Ka reiskia "ekologiskos trasos"? Ar ten presuotas s...s ir pelenai?
Atsakyti
MRD
- klausimukas - Klaipėdoje nusimato 3 sodo mugės. Gal jūs būsite nors vienoje iš jų?
Atsakyti
Aš jau patręšiau saviškes, bet tokios nuvargusios jos man po žiemos g.gif .

Kažkas joms nepatinka, kaimynės šalimais kotai stori ,aukšti, o mūsiškių ploni kaip siūlai g.gif , pasodintos durpėje, plačiai, nežinau ko jos benori?
Atsakyti
Sveiki, intensyviai duomiuosi silauogiu sodinimu (ruosiuosi isiveisti kokius 5 krumus smile.gif ), netycia FB radau puslapi sodoekspertai, tai pas juos labai neblogas video yra Silauogiu auginimas. Gal temoje jis yra minetas, bet kas nemate ir tuo domisi, siulau paziuret, man jis buvo labai informatyvus.
Atsakyti
kreipiuosi į žinovus. Ar galit pasakyti ką reiškia
užrašas 2,2 Cu Ft ant įpakavimo
http://www.menards.c...487-c-10116.htm
Ar čia koks suspaudimo laipsnis, ar dar kas. Kaip supratau čia yra kiminų durpių mišinys. Pirktas sodinti šilauogėm. Jokio rūgštingumo nenurodo. Sudėties taip pat
prašau nesibarti, nes pirko mano vaikai JAV. Atseit jiems pardavėjas patarė. Man kilo įtarimas, kad gali netikti
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2014 03 27, 22:35)
kreipiuosi į  žinovus. Ar galit pasakyti ką reiškia
užrašas  2,2 Cu Ft ant įpakavimo
http://www.menards.c...487-c-10116.htm
Ar čia koks suspaudimo laipsnis, ar dar kas. Kaip supratau čia yra kiminų durpių mišinys. Pirktas sodinti šilauogėm. Jokio rūgštingumo nenurodo. Sudėties taip pat
prašau nesibarti, nes pirko mano vaikai  JAV. Atseit jiems pardavėjas patarė. Man kilo įtarimas, kad gali netikti

cu ft = cubic feet. kubinė pėda, amerikietiškas tūrio matas. SI sistemoj, tai būtų apie 0.06 kubinio metro arba, kaip ant pako dešinėj ir pažymėta, apie 62 litrus.
Atsakyti
QUOTE(valkata222 @ 2014 03 27, 23:48)
cu ft = cubic feet. kubinė pėda, amerikietiškas tūrio matas. SI sistemoj, tai būtų apie 0.06 kubinio metro arba, kaip ant pako dešinėj ir pažymėta, apie 62 litrus.

dėkui už informaciją 4u.gif
Atsakyti
as esu skaicius kad silauoge yra skurdziu zemiu augalas, tai kuo daugiau sokineji apie ja tuo jai blogiau,pasodinai ir lauk uogu, bet cia tik mano nuomone biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sebile @ 2014 03 27, 23:10)
as esu skaicius kad silauoge yra skurdziu zemiu augalas, tai kuo daugiau sokineji apie ja tuo jai blogiau,pasodinai ir lauk uogu, bet cia tik mano nuomone biggrin.gif

mano patirtis rodo visiškai priešingai. Kol tiesiog laukiau, tai atitinkami ir krūmeliai buvo. Kai pradėjau šokinėt, teigiami pokyčiai daugiau nei akivaizdūs smile.gif
Atsakyti
Pritariu saintlinai, kažkiek tai dėmesio reiktų skirti šiam vaiskrūmiui, kad ir vasaros metu, jei lietaus tenka ilgokai laukti, reikia palaistyti. Dėl tręšimo nežinau, nes netrešiau, tik kasmet pamulčiuoju rūgščia durpe, spygliais, laistant į vandenį įberiu truputėlį citrinos rūgštelės, o tai jau irgi kažkoks prisilietimas siekiant geresnio derėjimo. Kas be ko, juk ir pagenėti tenka, žvilgtelėti, ar kenkėjai lapukų negraužia. Įdomu, ar yra čia iš auginančių šilauoges, kurios nieko nedaro ir uogų sulaukia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 03 28, 10:58)
Pritariu saintlinai, kažkiek tai dėmesio reiktų skirti šiam vaiskrūmiui, kad ir vasaros metu, jei lietaus tenka ilgokai laukti, reikia palaistyti. Dėl tręšimo nežinau, nes netrešiau, tik kasmet pamulčiuoju rūgščia durpe, spygliais, laistant į vandenį įberiu truputėlį citrinos rūgštelės, o tai jau irgi kažkoks prisilietimas siekiant geresnio derėjimo. Kas be ko, juk ir pagenėti tenka, žvilgtelėti, ar kenkėjai lapukų negraužia. Įdomu, ar yra čia iš auginančių šilauoges, kurios nieko nedaro ir uogų sulaukia  bigsmile.gif

tikra tiesa šokinėti gal ir nereikia ištisai bet į metus prieiti bent kelis kartus būtina. Genėjimas, pamulčiavimas kokiais spygliukais ir paliejimas joms būtinas. Anksti pavasarį dar ir patręšimas specialiomis trąžomis reikalingas.
Pastebėjimas mano toks - kad nepridėsi rankos prie augalėlių - rezultatas bus menkas. Yra dar tokia nuomonė - va įkišai medelį ir jis jau augs ir derės....... Gal ir augs, gal ir derės. Bet ar derliaus kiekis ir kokybė tenkins? nežinau kaip kitiems bet man svarbi ir kokybė. Ištisus dešimtmečius obelys negenimos būna - obuoliai susisukę, maži, sukirmiję........
na po truputį skinasi sodo priežiūros kultūra pas mus...... bet kai apsidairai aplink, ypač provincijoj, vaizdelis dar liūdnokas būna.
Atsakyti
man tai ir pašokinėti reikia. Varputis pro bet kokį mulčą prasimuša - reikia ravėti. Per karščius reikia laistyti. Ir tręšiu keliskart, ir žemę rūgštinu. Kol nieko nedariau, uogų buvo, bet krūmeliai nedidukai buvo. O tai, kad šilauogių ūgliai per vasarą daugiau kaip pusmetriniai užauga, man atrodė iš fantastikos srities. Pasirodo - išties užauga biggrin.gif
Atsakyti