Įkraunama...
Įkraunama...

Foksterjerai

QUOTE(Zalias_zolynelis @ 2013 09 08, 21:38)

Arvika, man toks klausimas irgi kyla  - ar sugebėsiu? smile.gif

Na taip, dabar jau Arvikos eilė pasakoti kaip ten viskas buvo...nes tie patys klausimai ir baimės ir jai nedavė ramybės ( o gal jiems buvo dar baisiau, nes tai buvo aplamai pirmas jų šuo?...)... ax.gif Bet dabar- kai kuriems netgi labiau patyrusiems galima pasimokyti bendravimo su šunimi. Nors Koris charakteriu tikrai nėra iš minkščiausių šunų... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 08 rugsėjo 2013 - 20:48
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 09 08, 20:24)

biggrin.gif kaip ir sakiau, nuotraukos patvirtino - iš veidelio ir kaspinėlio nu tooookia nekalta dovanėlė lotuliukas.gif

QUOTE(Zalias_zolynelis @ 2013 09 08, 20:38)
Arvika, man toks klausimas irgi kyla  - ar sugebėsiu? smile.gif na bet jei jūsų patirtis sako, kad gyventi bute nėra blogai ir visi sugyvenate, tai manau ir aš sugebėsiu  rolleyes.gif

Jei skirsit laiko ir užsiimsit/užimsit, tai sugebėsit. Bent jau mūsų šeimynai agility labai patinka, įsitraukėme visi, su vyru aikštelėje jau kaip maži vaikai net žaislą čiumpam iš šuns abu, kuris dabar bėgs su šunimi doh.gif lotuliukas.gif O parodos, čia jau kaip kam, manęs kažkodėl netraukia, man patinka, kad kažkiek judi pats ir šuo išsikrauna, labai patiko dresūros užsiėmimai, ne tik vien dėl šuns, bet patiems daug kas kitaip nušvito.
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 09 08, 20:45)
Na taip, dabar jau Arvikos eilė pasakoti kaip ten viskas buvo...nes tie patys klausimai ir baimės ir jai nedavė ramybės ( o gal jiems buvo dar baisiau, nes tai buvo aplamai pirmas jų šuo?...)... ax.gif
Bet dabar- kai kuriems netgi labiau patyrusiems galima pasimokyti bendravimo su šunimi. Nors Koris charakteriu tikrai nėra iš minkščiausių šunų... mirksiukas.gif

Jo, klausimų galvoje buvo daaaug. Gerai, kad jau turint katinus ir šunų forumą nuolat aplankydavau, čia jau nemažai informacijos atrasdavau. Keli metai sedėjimo davė savo vaisių gal biggrin.gif buvo aptarta, kad dresūra bus būtina, jos teko kiek palaukti, tai vėl grįžau į forumą, googlinau, youtubinau kaip užsiimti galėtume patys. Vis ta baimė savo darė, ar tikrai sugebėsim, ar nieko nepraleisim ir laiku suimsim, gi foksą parsivežėm, aktyvumas iš 10 balų - 11 biggrin.gif
Dėkui už tokius žodžius 4u.gif Aš kai neturiu su kuo lyginti, kadangi pirmas šuo,tai man neatrodo jis nei per daug judrus ir charakteris visai nieko sakyčiau, foksiškas kaip priklauso biggrin.gif Darbo su juo turim dar sočiai, mums dar mokytis ir mokytis iš tikro blush2.gif

O jei rimtai, tai visos veislės su savo ypatumais,jei jau traukia aktyvi veislė,tai žinoma, kad turi numatyti, kiek galėsi skirti jam laiko, kokia veikla užsiimsi, nes tai ne vien pavedžiojimas sisi ir kaka ir nesvarbu, kad vaikštinėji valandą laukais su telefonu rankose, o po to skundies,kad koks beprotis šuo, tiek ilgai buvo lauke ir siaučia namuose. Čia šiaip kaip pavyzdys, tenka susidurti dažnai (šiandien moteris savo haskiu skundėsi,kad jam vis maža ir maža, kaip neklauso), kai pasakiau apie dresūrą - ogo, tai gi tai kainuoja, susitupės ir taip su metais. Pirko, nes gražus. O šitų problemų būtų mažiau, jei prieš perkant būtų svarstę, paskaičiavę savo tiek laisvo laiko, tiek finansines galimybes, galų gale būtų bijoję (čia gi HASKIS biggrin.gif ).
Išsiplečiau kažko, žodžiu, bijoti yra gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 08 rugsėjo 2013 - 21:16
QUOTE(Arvika @ 2013 09 08, 22:11)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(musyle @ 2013 09 07, 13:16)
Pasirodom musu isdykelis po kirpyklos

na taip mes ir neparudavom tik zandus turim rudus  g.gif

Kos grozis smile.gif musu ciucius irgi neparudavo, zandenos tik rudos. Apkirptas labai fainai.
As galvoju ar kirpti pries ziema ar laikyti gauruota g.gif plaukas po nuskutimo kai ataugo, tai toks storulis atrodo...

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 09 08, 10:44)

Ar skiriasi medžiokliniai ir parodiniai foksai?...Na, eksterjeru skiriasi tikrai. Dar, kiek girdėjau iš medžiotojų- skiriasi aršumu žvėriui ( parodiniai jo neturi, arba jis silpniau išreikštas). Kiek pastebėjau pati- medžioklinių kraujų foksai gal ir super "krūti" miške, bet labiau isteriški, bailesni kasdieniniame gyvenime ( nors gal gera socializacija nuo pat mažens tą pataisytų...bet kiek man teko su jais susidurti- aš tokio šuns tikrai nenorėčiau- man foksas turi būti draugiškas, naglas, drąsus, bėgti susipažinti tiek su visais žmonėmis, tiek šunimis ( ne paslaptis- ir pasipešti su kai kuriais:oh , bet jokiais būdais nekiauksėti iš baimės ir nebėgti slėptis po šeimininko kojomis)), mažiau kontaktiniai su šeimininku.

Musu Korio tevai ir proteviai medziotojai, tai kas liecia eksterjera pastebejau, kad jis daug tvirtesnis, vyrukas ''prie raumenio'' biggrin.gif didziausias priesas yra kate ir varles doh.gif miske tikrai nalaksto ir nerausia visu urvu, mes to ir neskatinam. O del bailumo... musiskis bijo tamsos lotuliukas.gif kai tamsu i lauka vieno neisleisi doh.gif

Ir viena didziausiu problemu lojimas. Kaimynai skundziasi, kad kiauksi ant visko, niekaip nepavyksta atpratinti. Apskritai sunkokai dresuoti sekasi sad.gif palyginus su visais turetais sunimis, sitas sunkiausiai dresurai pasiduoda. Toks jausmas, kad as su juo bendrauju, o jam ''iki leputes'' ziuri i mane, kaip i nenormaliai. Pasku pakelia antaki, mazdaug - tu man cia aiskini??? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavazza @ 2013 09 09, 20:42)
Ir viena didziausiu problemu lojimas. Kaimynai skundziasi, kad kiauksi ant visko, niekaip nepavyksta atpratinti. Apskritai sunkokai dresuoti sekasi sad.gif palyginus su visais turetais sunimis, sitas sunkiausiai dresurai pasiduoda. Toks jausmas, kad as su juo bendrauju, o jam ''iki leputes'' ziuri i mane, kaip i nenormaliai. Pasku pakelia antaki, mazdaug - tu man cia aiskini???  doh.gif

O kaip suprasti "kaimynai skundziasi, kad kiauksi ant visko", čia likęs vienas namuose ar kieme lakstydamas?
Jūs dresuojate patys ar konsultavotės su dresuotoju? Kaip skatinate dresūros metu?
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2013 09 09, 19:16)
O kaip suprasti "kaimynai skundziasi, kad kiauksi ant visko", čia likęs vienas namuose ar kieme lakstydamas?
Jūs dresuojate patys ar konsultavotės su dresuotoju? Kaip skatinate dresūros metu?

Cia lauke jaucia pareiga kiekviena pro sali einanti nepazystama ar dviraciu vaziuojanti aploti. O musu kaimynai ''labai jautrus'' jiems ir musu vaikai trugdo, neva per garsiai triuksmauja ir suo per daug loja... patys turi toki uzguita spanieli, kuris zmogui i akis bijo paziureti, o jau garso isleisti tuo labiau, nes gauna spyri uz tai...
o as suns ir norejau, kad lotu, o ne siap, del grozio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lavazza @ 2013 09 09, 20:42)
Ir viena didziausiu problemu lojimas, niekaip nepavyksta atpratinti.

QUOTE(Lavazza @ 2013 09 10, 16:37)
o as suns ir norejau, kad lotu, o ne siap, del grozio smile.gif

Tai problemos visgi nėra, ko norėjote, tą turite biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2013 09 10, 16:06)
Tai problemos visgi nėra, ko norėjote, tą turite biggrin.gif

Mums ner smile.gif be to, jei namie sedi, tai net nebando loti. O kaimynai gali ir ausu kistukus isigyti, tuo labiau, kad ne visa para gi skalija...
Tik siap, anksciau turejau pudelius, tai tie super lengvai dresuojami buvo, o su foksu vargstam, reikalai juda ne taip greitai, kaip noreciau
Atsakyti
QUOTE(Lavazza @ 2013 09 10, 18:13)
Mums ner  smile.gif  be to, jei namie sedi, tai net nebando loti. O kaimynai gali ir ausu kistukus isigyti, tuo labiau, kad ne visa para gi skalija...
Tik siap, anksciau turejau pudelius, tai tie super lengvai dresuojami buvo, o su foksu vargstam, reikalai juda ne taip greitai, kaip noreciau

Man asmeniškai be reikalo amsiantys šunys schmoll.gif mes gyvenam daugiabutyje, čia gal kiek kitaip, tad pasiūlius kaimynui ausų kištukus nežinau, ar nebūtų jie man pačiai kur sukišti lotuliukas.gif Mūsiškis balsą rodo tik įsiaudrinęs žaidimo metu.
Dėl dresūros - pasikonsultuokite su dresuotoju, gal darote kažką ne taip.
Atsakyti
Šiaip pasirodom smile.gif

user posted imageuser posted image

user posted image

Ir šiuo metu mėgiamiausias veisėjos gamintas žaislas. Nebereikia nei skanukų paskatinimui, tarnauja tiek laisvalaikio, tiek agility metu 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Grįžom po kelionių, šiek tiek jau atsigavom, tai galiu sutvarkyti nuotraukas ( tuoj įdėsiu nuorodą). Buvom su Keri ir šiurkščiaplaukių kompanija Čekijoje, dvejose parodose: EUROPEAN FOX TERRIER WINNER SHOW 2013 ir CZECH FOX TERRIER CLUB SHOW 2013 . Savęs parodyt, bet labiau- kitų pasižiūrėti. Tiek foksų vienoje vietoje dar neteko matyti. Pirmą dieną užregistruota 138 šunys iš 12 šalių, antrą- 149 šunys. Kaip bebūtų keista, trumpaplaukių- dvigubai daugiau. Konkurencija didelė, pavyzdžiui su Keri klasėje varžėsi 11, antrą dieną- 15 kalių. Teisėjavo trys teisėjai, visi iš foksų tėvynės- Didžiosios Britanijos.
Mūsų rezultatai vidutiniai: pirmą dieną:"Very good", antrą- "Excellent". Aprašymai abi dienas puikūs. Be abejo, su garsiausiais Europos veislynais dėl prizinių vietų varžytis negalėjom, bet paroda sukėlė daug minčių- yra kur tobulėti. ax.gif

Kolkas organizatorių nuotraukos:
https://www.facebook...6...0523&type=1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 17 rugsėjo 2013 - 15:22