Įkraunama...
Įkraunama...

Foksterjerai

Įkelia ir mano grybautojas save smile.gif

O, pareina liaudis su grybais
user posted image

Ką turi?
user posted image

Rodyk, rodyk pilną kibirą grybų:
user posted image

Cha, cha cha, dabar rimtai galvok, kur tuos tris grybus dėsi biggrin.gif
user posted image

O šiaip liežuvis iki žemės, nes keturkojis grybaunykas dvi valandas davėsi su kamuoliuku ir įvairiais pagaliais, jau energijos turėjimas begalinis. Už tai dabar vaikinas ne ryšio zonoje biggrin.gif
Atsakyti
Mes vėl parodinomės Kaune. Rezultatai tie patys:
Kokosas TF- puikiai, JN, BOS ( Koksas po šitos parodos užsidarė LT JCH titulą thumbup.gif ) ;
Kerija TF- puikiai, JN, BOB ( LT JCH ji jau turi po Šalčininkų).
Iš parodos nuotraukų nėra. O po jos buvo šašlykai... ax.gif

Pirmiau Koksas užsihipnotizavo prie stalo...
user posted image

...paskui ir Keri prisijungė biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(musyle @ 2013 09 07, 16:16)
Pasirodom musu isdykelis po kirpyklos

gražutis! smile.gif kirpo ar pešė jį?
ir žiūriu, kad šukuosena šnaucerio smile.gif bet mes kojas irgi kaip šnauceriams nupešam saviškei - mažiau plaukų, mažiau veliasi ir mažiau žolių parsineša plaukuose smile.gif

QUOTE(Arvika @ 2013 09 07, 20:34)
Įkelia ir mano grybautojas save smile.gif

Koris tai mano simpatija. Ir draugui jį vis parodau, jam irgi Koris laaabai patiko. Fainuolis jis smile.gif
p.s. matau, kad žetonėlį turite jau. Smagu, kad informacija buvo naudinga smile.gif

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 09 07, 21:50)
Mes vėl parodinomės Kaune. Rezultatai tie patys:
Kokosas TF- puikiai, JN, BOS ( Koksas po šitos parodos  užsidarė LT JCH titulą thumbup.gif ) ;
Kerija TF- puikiai, JN, BOB ( LT JCH ji jau turi po Šalčininkų).

wouw!! šaunuoliai čempionai thumbup.gif ir šašlikų nusipelnė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 09 08, 09:33)
p.s. matau, kad žetonėlį turite jau. Smagu, kad informacija buvo naudinga smile.gif
wouw!! šaunuoliai čempionai thumbup.gif  ir šašlikų nusipelnė  biggrin.gif

Ačiū. 4u.gif O žetonėlius ir mes turim. biggrin.gif Antroje nuotraukoje pas Keri truputį matosi ( šonu pasisukęs). Informacija ir man buvo naudinga- padariau juos net 4 savo šunims . Tik aš dariau tokius didesnius, nes į mažus netilpo telefono numeris su LT kodu (+370...). O kadangi tenka į užsienius važiuoti, pagalvojau- o jeigu ten pasimes, taigi niekas neras pagal 86...teko daryti didesnius žetonus. Rotveilerei ir malinai visai normaliai atrodo, foksams gal kiek didoki, na bet ką padarysi...
Dar kartą ačiū už info. Tikrai padarė greitai ir kokybiškai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 08 rugsėjo 2013 - 08:46
Sveikinimai parodistams, puikūs rezultatai 4u.gif

QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 09 08, 08:33)
Koris tai mano simpatija.

wouw!! šaunuoliai čempionai thumbup.gif  ir šašlikų nusipelnė  biggrin.gif

Smagu, kad mūsų vaikinas džiugina ir kitus 4u.gif

Žetoniuku labai džiaugiuosi, puiki idėja ir kaip gerai, kad laiku nuotrauką įkėlėt, kaip tik tada, kai buvau paieškose thumb_yello.gif Užsisakymą didesnį dariau, tai lyg ir visi patenkinti liko. O dėl užsienio kažkaip nepagalvojau, nors kiek mes ten ir tebūnam, gal braliukai latviai atrastų biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos visos,
tikiuosi neprieštarausite, jog čia rašau, nors fokso dar neturiu smile.gif Turiu pripažinti, kad paskaitau šią temą dažnai...senai svajoju apie foksterjerą ir pavydžiu baltu pavydu šitų džiaugsmelių smile.gif Nuo pat vaikystės turėjau vokiečių aviganių šunis, ką reiškia auginti šunį - kaip ir žinau, bet noriu jūsų patarimų ar nuomonės būtent dėl foksterjero. Kaip manote apie foksą auginamą bute? Mąstant praktiškai, šiuo metu dirbu 8 val. per dieną, ar šiam mano išsvajotam kompanijonui užtektų pasivaikščiojimo ryte ir vakarinio pabėgiojimo/pasivažinėjimo dviračiu ar dar kokis aktyvesnės veiklos? Kol kas negaliu pasiūlyti žalio nuosavo žolynėlio prie namų sad.gif
Taip pat įdomu, ar skiriasi medžioklinių linijos ir parodinių linijos šuniukų charakteris/temperamentas?
Ir šiaip jei turite kokių pastebėjimų ar patarimų prieš renkantis šuniuką, labai prašom, patarkite. Nesinori daryti skuboto sprendimo, kad ir kokie šarmingi tie foksterjerai smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Zalias_zolynelis @ 2013 09 08, 11:53)
Sveikos visos,
tikiuosi neprieštarausite, jog čia rašau, nors fokso dar neturiu smile.gif Turiu pripažinti, kad paskaitau šią temą dažnai...senai svajoju apie foksterjerą ir pavydžiu baltu pavydu šitų džiaugsmelių smile.gif Nuo pat vaikystės turėjau vokiečių aviganių šunis, ką reiškia auginti šunį - kaip ir  žinau, bet noriu jūsų patarimų ar nuomonės būtent dėl foksterjero. Kaip manote apie foksą auginamą bute? Mąstant praktiškai, šiuo metu dirbu 8 val. per dieną, ar šiam mano išsvajotam kompanijonui užtektų pasivaikščiojimo ryte ir vakarinio pabėgiojimo/pasivažinėjimo dviračiu ar dar kokis aktyvesnės veiklos? Kol kas negaliu pasiūlyti žalio nuosavo žolynėlio prie namų sad.gif
Taip pat įdomu, ar skiriasi medžioklinių linijos ir parodinių linijos šuniukų charakteris/temperamentas?
Ir šiaip jei turite kokių pastebėjimų ar patarimų prieš renkantis šuniuką, labai prašom, patarkite. Nesinori daryti skuboto sprendimo, kad ir kokie šarmingi tie foksterjerai smile.gif

Sveiki sveiki. Malonu, kad atsiranda naujų žmonių mūsų temoje.
Dėl foksų, auginamų bute. Jie lygiai tokie patys, kaip ir auginami nuosavame name su žolynėliu. Kartais, jei buto foksui pasiseka su šeimininkais, toks šuo dar netgi bus laimingesnis ir gaus daugiau šeimininko dėmesio ir fizinio krūvio, negu tas, kuris be savo žolynėlio niekur toliau neišbėga. Viskas priklauso nuo noro ir galimybių. Juk šuo išsikraus tik gavęs fizinio ir protinio darbo ( t.į abiem atvejais- bendraujant su šeimininku), o gulėdamas ant žolynėlio ar apibėgęs ratą kieme palei tvorą- tikrai ne. Todėl labiau reikėtų akcentuoti ne šuns gyvenamą vietą, o tai, kiek norite/galite skirti jam laiko ir kokių užsiėmimų galite pasiūlyti. Nes visais atvejais neturintis ką` veikti foksas pats susiras veiklos. Tik ji jums nepatiks... doh.gif
Didžioji dauguma foksų šeimininkų- dirbantys žmonės, todėl kaip ir kitiems šunims, foksams taip pat reikia namuose pabūti vieniems. Sunkiau su mažiuku šuniuku ( jo ir pūslytė dar maža, ir maitintis dažniau reikia, ir pažaisti norisi, ir šiaip vienam liūūūūūdna...), o vėliau šuo jau puikiai žino tvarką ir vienas likęs namuose pučia sau į akį nuvirtęs ant šoniuko. smile.gif Visada atiduodama šuniuką šeimininkams siūlau įsigyti narvą- tiek dėl jūsų namų, tiek dėl šuniuko saugumo. Prie narvo šuo pripranta stebėtinai greitai ( ne taip kaip kai kurie šeimininkai- būna, kad kai kurie taip ir nesirįžta jo išbandyti). Pavyzdžiui pas mane, kai mes namuose, šunys vaikšto palaidi po namus, bet artėjant vakarui ima sukinėtis arčiau narvo- kuris pirmas užsiims vietą jame nakčiai. biggrin.gif Aišku, aš paskui pakoreguoju savaip ir narve nakvoja Keri (kartais abi su Nike).
Ar skiriasi medžiokliniai ir parodiniai foksai?...Na, eksterjeru skiriasi tikrai. Dar, kiek girdėjau iš medžiotojų- skiriasi aršumu žvėriui ( parodiniai jo neturi, arba jis silpniau išreikštas). Kiek pastebėjau pati- medžioklinių kraujų foksai gal ir super "krūti" miške, bet labiau isteriški, bailesni kasdieniniame gyvenime ( nors gal gera socializacija nuo pat mažens tą pataisytų...bet kiek man teko su jais susidurti- aš tokio šuns tikrai nenorėčiau- man foksas turi būti draugiškas, naglas, drąsus, bėgti susipažinti tiek su visais žmonėmis, tiek šunimis ( ne paslaptis- ir pasipešti su kai kuriais:oh , bet jokiais būdais nekiauksėti iš baimės ir nebėgti slėptis po šeimininko kojomis)), mažiau kontaktiniai su šeimininku.
Be abejo, visur yra išimčių, ir netgi vienoje vadoje gimę šuniukai gali būti skirtingi, tuo labiau negalima dėti kažkokių klišių visai veislei. Tai tik tendencijos. Ir jūs pati turite nuspręsti, ko jums reikia iš šuns ir kokį jį norite matyti. Tada ir bus aišku, ar tai bus medžioklinių, ar parodinių kraujų foksas.
Atsakyti
mike-pukuotuk,
ačiū už atsakymą. Vis ta mintis dėl šuniuko kirba ... smile.gif
Tik pažiūrėjau, kad palyginti su kitomis veislėmis, nėra trumpaplaukiai labai populiarūs...Na bent jau pažiūrėjus skelbimuose, tai nėra daug veislynų ar veisėjų. Bet girdėjau, kad Nikė gali greit gerų naujienų pranešti, tai lauksiu ir aš žinių smile.gif Fainuoliai tie jūsų foksiukai wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Zalias_zolynelis @ 2013 09 08, 19:27)
mike-pukuotuk,
Tik pažiūrėjau, kad palyginti su kitomis veislėmis, nėra trumpaplaukiai labai populiarūs...Na bent jau pažiūrėjus skelbimuose, tai nėra daug veislynų ar veisėjų. Bet girdėjau, kad Nikė gali greit gerų naujienų pranešti, tai lauksiu ir aš žinių smile.gif Fainuoliai tie jūsų foksiukai  wub.gif

Ačiū. 4u.gif O jus labiau trumpaplaukiai domina? Ko norite iš šuniuko- tik draugo, kompanjono, sporto, medžioklės partnerio, ar parodų žvaigždės?
Taip, parodiniai trumpaplaukiai Lietuvoje turbūt tik pas mane. Kiti, jeigu ir būna, tai pas medžiotojus. Miglė turėjo vadą nuo medžioklinių kraujų kalės ir parodinio patino. Vis dar turi kalytę, tik neaišku, ar atiduos kažkam, ar pasiliks sau... ax.gif Be abejo, galima šuniukų ieškoti artimame užsienyje. Lenkijoje yra visko- tiek labai puikių šunų, tiek paprastesnių, namams. Rusijoje labai gražūs trumpaplaukiai ( tam tikruose veislynuose), bet ten ir kainos atitinkamos...
Aš esu sukergusi savo kalę Nikę, bet dar nežinau, ar bus šuniukų- per mažai laiko praėjo. Jei viskas gerai, šuniukai gimtų spalio pabaigoje, į naujus namus galės keliaut Kalėdoms. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 08 rugsėjo 2013 - 20:04
QUOTE(Zalias_zolynelis @ 2013 09 08, 18:27)
mike-pukuotuk,
Tik pažiūrėjau, kad palyginti su kitomis veislėmis, nėra trumpaplaukiai labai populiarūs...

Gal ir gerai, kad nėra jų daug, mažiau pridaugintų ir bele kaip prikergtų vadų.
Populiarūs tikrai nėra, kažkodėl džeko raselo terjerų yra žymiai daugiau.

Bijojom ir mes, ar sugebėsim, ar ne siautės enerdžaizeris po namus. O namie dar ir katinai yra, ar nesumėdžioti bus biggrin.gif
Bet kas dėl laikymo bute - mūsiškis jame auga. Ryte išvedžiojamas apie pusvalandį, vyras grįžta namo pietauti ir dažniausiai išveda, bet būna,kad ir nepavyksta. Dabar jau išbūna puikiausiai (10 mėn. mūsiškis). Mažam nelaimių pasitaikydavo, bet ganėtinai nedaug, nes narvas tarnavo nuo pirmos dienos. Būdavo, kad laiptais lėkdamas nebeišlaikydavo smile.gif
O vakarais veikla įvairi. Kai vakarai laisvi,nekeliaujam į agility treniruotes (pradžioje keliavom dresūron), tai ilgesni pasivakščiojimai, pajungiant paklusnumo komandų šlifavimą ir žinoma kamuoliukai, pagaliukai ir virvelės. Visais atvėjais šuns namie nebelieka, nes pats kiutina į savo vietą miegoti.
Savaitgalio rytais pastebėjau, kad pasivaiksčiojęs taip pat eina miegoti, čia jau matys priprato prie tokio ritmo.

Jei skirsit laiko tiek fizinei, tiek protinei šuns veiklai, jis puikiai ir laimingai gyvens bute. Ir jam bus žymiai geriau, nei tam, kuris dykas laksto savo pievutėje ir loja ant praeivių smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 09 08, 19:58)
Jei viskas gerai, šuniukai gimtų spalio pabaigoje, į naujus namus galės keliaut Kalėdomsbiggrin.gif

Kalėdų senis po egle su bantuku atneš tokią "nekaltą" dovanėlę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2013 09 08, 21:08)

Kalėdų senis po egle su bantuku atneš tokią "nekaltą" dovanėlę biggrin.gif

Na taip, praeita vada irgi buvo tokiu pačiu laiku, tai Koksas ir buvo "kalėdinė dovanėlė" paaugliui sūnui, bet labiau- mamai... lotuliukas.gif Va nuotrauka, koks buvo pasipuošęs kelionei į naujus namus Kalėdų rytą biggrin.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
Taip, labiau trumpaplaukiai traukia smile.gif Norėtųsi draugo-kompanijono. Sportu užsiminėju dėl savęs, tai manau puikiai pripratinčiau pabėgioti, ar kur netoli su dviračiu pavažiuoti smile.gif Dėl parodų, tai sunku pasakyti...esu visiškai žalia tamia dalyke ir net nesu buvusi parodoje sad.gif Vistiek parodiniams šunims turbūt reikia kažkokios specialaus ruošimo...Na reiks pasidomėti, teik parodomis, tiek vikrumo užsiėmimais smile.gif Manau būtų tiek man, tiek šuniui būtų įdomu smile.gif
Dėl šuniuko įsigijimo aš labai neskubu, laukiu kantriai smile.gif o geresnės dovanėlės Kalėdoms turbūt ir negalėtų būti!

Arvika, man toks klausimas irgi kyla - ar sugebėsiu? smile.gif na bet jei jūsų patirtis sako, kad gyventi bute nėra blogai ir visi sugyvenate, tai manau ir aš sugebėsiu rolleyes.gif
Atsakyti