Įkraunama...
Įkraunama...

Foksterjerai

QUOTE(Miglė. @ 2014 06 07, 22:52)
Mačiau facebook'e, baisiai keista, net savotiškai pasipiktinau dėl įvertinimo, norėčiau teisėją pamatyti gyvai  g.gif
O kokie Elfinos rezultatai gal žinot?

Ačiū už palaikymą. drinks_cheers.gif Aš lyg ir ne pasipiktinau, bet likau nesupratusi. Teisėja gražiai šypsojos, buvo labai maloni, aprašymą irgi puikų parašė ( vienas "kabliukas"- norėtųsi "gražiau nešamo kaklo" (?... vertimas kažkoks toks būtų), o paskui atidavė visus popierius, tipo, laisvi. biggrin.gif
Nu matyt, amerikietišku supratimu foksas turi būti baltas ir didelis... lotuliukas.gif
Ne, apie Elfiną nežinau, kažkaip pražiopsojau ją. Kol mažylis, ne taip ir įdomus tas įvertinimas. Tikriausiai "didelė perspektyva". smile.gif
Atsakyti
Ikisiu ir as savo trigrasi smile.gif Kadangi ir mes auginam maza foksiuka su tendencija nusivezt i medziokle. Taciau pirmoje vietoje mums yra bendro paklusnumo dresura, kadangi seimoje yra du mazi vaikai, tad apie jokia suns agresija pries zmones, o ypac vaikus negali buti ne kalbos. Suniukui reikia zaislu, kramtuku ir panasiu dalyku, jis turi tureti kur islieti energija. O del ranku kandziojimo, suniukai tarpusavyje bendrauja apziodami ir kandziodamiesi. Jokiais budais negalima leisti klandzioti ranku ar kitu kuno daliu, nes po to bus sunku istaisyti sia problema. Su suniuku zaiskit su zaislais, kad turetu ka isikasti, patampyti, ir kaip jau buvo pamineta, jei ikanda, reikia staigiai sucypti/susukti ir baigti iskart zaidimus, apsisukti ir nueiti i sali. Tikrai youtube yra daug filmuku apie dresura, kad ir smagus Victoria Stilwell trumpi filmukai. Taip pat paskaitykite straipsniukus apie dominavima reksas.lt tinklapyje.
O azartas medzioklei mano manymu turi buti ugdomas salia paklusnumo. Tokio amziaus suniuka jau galima supazindinti su gyvunu kvapais, duoti patampyti sumedzioto gyvuno kailio gabala, turint savo kiema galima pasiulyti ir tokia atrakcija http://www.youtube.c...h?v=r5wRhVjU6xY
Esu macius nemazai puikiai medziojanciu sunu, kurie yra puikiai dresuoti ir net dalyvauja parodose. Tad as tikrai nesutinku su tuo kad suni reikia laikyti uzdaryta voljere, kad butu a la "laukinis". Jei rusu kalba nesvetima, siame forume yra nemazai info apie foksterjerus ir medziokle http://foxterrier.forum24.ru/?0-3
O paciai pradziai siulau jums Nada bandyti pakeisti savo poziuri i jusu santyki su sunimi, visgi jis su jumis gyvens ne viena penketa metu wink.gif Tad lai tampa jis ir jums draugu bei seimos nariu 4u.gif
Atsakyti
Teko paskaitinėti hunter forumą, tai atskira respublika ten. Uodegą tikiriausiai maniškiui ir dabar nukirstų biggrin.gif

O mes labai smagiai praleidom šeštadienį Palangoje - puikus oras ir kompanija, pasijutom kaip ir mini mini atostogų grįžę smile.gif Savo rezultatais nebuvom labai patenkinti, klaidos doh.gif o bet tačiau, grįžom su trečios vietos taure third.gif
Koris, pamatęs bėgančius šunis ir agility trasą tiesiog pablūstą - cypia, draskosi, batareika po uodegą įsijungia visu pajėgumu, galėtum plūgą prisegti, išartų pievą momentaliai biggrin.gif

Kas nematė FB, tai kelios akimirkos smile.gif

Aš jau bėgu...
user posted image

Skrendu
user posted image
user posted image

Manevruoju
user posted image
user posted image

O va jūra smagi tol, kol papilvė nešlampa smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2014 06 08, 22:10)

Koris, pamatęs bėgančius šunis ir agility trasą tiesiog pablūstą - cypia, draskosi, batareika po uodegą įsijungia visu pajėgumu, galėtum plūgą prisegti, išartų pievą momentaliai biggrin.gif

Su maniške identiška situacija. Jau starte išvis vos nusėdi. Azartas per kraštus lipa. Gali net nebėgiot šunys, svarbu, trasą pamato, tai ardytis pradeda. Barimai jokie nepadeda, tik daug komandų, dėmesiui nukreipt. Prieš startą kokias 15min su išsedėjimu reikia padirbėt netoli trasos doh.gif Visas tas man tiktų puikiai, jei ne tos zonos, kurių iš azarto irgi nesusituri ir prašoka. Bat gal susidirbsim kada tuo klausimu smile.gif

Vienaip ar kitaip - ŠAUNUOLIAI, kur nuvažiuojat, vis taures parsivežat drinks_cheers.gif thumbup.gif
Ir dar paklaust norėjau, ar čia taip nuotraukose visad atrodo, ar jis tikrai iš toli labai spirtis pradeda prieš kliūtį? Nemėto kartelių (nors šokimas, faktas, jiem ne problema, bet vis tiek)?

Bonifacija05, pasirašau po kiekvienu žodžiu drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 08, 22:59)
Ir dar paklaust norėjau, ar čia taip nuotraukose visad atrodo, ar jis tikrai iš toli labai spirtis pradeda prieš kliūtį? Nemėto kartelių (nors šokimas, faktas, jiem ne problema, bet vis tiek)?

Gera mintis dėl išsedėjimo, nes pastaruoju metu nebeišlaukti pradėjo ir rauna iš vietos nesulaukęs leidimo.
Prie finišo kai pasitinki su žaislu, tai pagatavas jį nugalabyti Koris, o po to atsipeikėja "Ką, jau nebebėgu, nebevarom blink.gif "

Iš toli šoka, su kartelėmis būna, pasitaiko, nors šiaip šuolis geras. Dabar foto kai žiūrėjom, sakom gal kad posūkius tokius daro ir neįsipaišo kartais. Bet vėl privalumas - suka ir nedaro didelio lanko.
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija05 @ 2014 06 08, 18:31)
Ikisiu ir as savo trigrasi smile.gif Kadangi ir mes auginam maza foksiuka su tendencija nusivezt i medziokle. Taciau pirmoje vietoje mums yra bendro paklusnumo dresura, kadangi seimoje yra du mazi vaikai, tad apie jokia suns agresija pries zmones, o ypac vaikus negali buti ne kalbos. Suniukui reikia zaislu, kramtuku ir panasiu dalyku, jis turi tureti kur islieti energija. O del ranku kandziojimo, suniukai tarpusavyje bendrauja apziodami ir kandziodamiesi. Jokiais budais negalima leisti klandzioti ranku ar kitu kuno daliu, nes po to bus sunku istaisyti sia problema. Su suniuku zaiskit su zaislais, kad turetu ka isikasti, patampyti, ir kaip jau buvo pamineta, jei ikanda, reikia staigiai sucypti/susukti ir baigti iskart zaidimus, apsisukti ir nueiti i sali. Tikrai youtube yra daug filmuku apie dresura, kad ir smagus Victoria Stilwell trumpi filmukai. Taip pat paskaitykite straipsniukus apie dominavima reksas.lt tinklapyje.
O azartas medzioklei mano manymu turi buti ugdomas salia paklusnumo. Tokio amziaus suniuka jau galima supazindinti su gyvunu kvapais, duoti patampyti sumedzioto gyvuno kailio gabala, turint savo kiema galima pasiulyti ir tokia atrakcija http://www.youtube.c...h?v=r5wRhVjU6xY
Esu macius nemazai puikiai medziojanciu sunu, kurie yra puikiai dresuoti ir net dalyvauja parodose. Tad as tikrai nesutinku su tuo kad suni reikia laikyti uzdaryta voljere, kad butu a la "laukinis". Jei rusu kalba nesvetima, siame forume yra nemazai info apie foksterjerus ir medziokle http://foxterrier.forum24.ru/?0-3
O paciai pradziai siulau jums Nada bandyti pakeisti savo poziuri i jusu santyki su sunimi, visgi jis su jumis gyvens ne viena penketa metu wink.gif Tad lai tampa jis ir jums draugu bei seimos nariu  4u.gif

nelabai supratau, kodel man taikot g.gif lyg ir aiskinau, ka turejau minty, sakydama "laukinukas"- needantis nuo stalo, nemiegantis ant sofu ir negyvenantis su pavadeliu, turintis neuzslopintus instinktus . o mano suo didziaja dali dienos , o kai visi namie - visa diena praleidzia su mumis name, kieme, sodyboj ir t.t. idomu, kur cia iskaitet, kad suni laikyt voljere nuolat reikia biggrin.gif as ji uzdarineju tik is baimes, kad pabegs, nes neklusnus jis pas mus.
Bet kaip suprantu, sios veisles sunys nebuna labai klusnus, nes yra savarankiski, o be to, isvesti medzioklei, kur daug sprendimu tenka priimt patiems ( pvz. oloje) , ar jusu, merginos, sunys absoliuciai paklusnus?

Si savaitgali suo jau "dalyvavo"medzioklej- atseke serniuka nusauta smile.gif Tai dabar nuo vyro nebesitraukia, kai tik tas prie auto, suo sienom laksto namie, bijodamas, kad be jo isvaziuos medziot smile.gif

Esu macius nemazai puikiai medziojanciu sunu, kurie yra puikiai dresuoti ir net dalyvauja parodose.

tuo net neabejoju, mes irgi dalyvausim ax.gif

grazus suo, Arvika, beje, spalviskai labai i maniski panasus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 09 birželio 2014 - 07:28
QUOTE(Arvika @ 2014 06 09, 00:25)
nes pastaruoju metu nebeišlaukti pradėjo ir rauna iš vietos nesulaukęs leidimo.

Iš toli šoka, su kartelėmis būna, pasitaiko, nors šiaip šuolis geras. Dabar foto kai žiūrėjom, sakom gal kad posūkius tokius daro ir neįsipaišo  kartais. Bet vėl privalumas - suka ir nedaro didelio lanko.

Dėl išsedėjimo, tai jei Chill neišlaukdavo, bėgdavau aš su ja, anksčiau, prie jos prisitaikydavau, bet oooi kaip nesiūlau Jum daryt taip pat. Pajuto maniškė, kad varžybose starte atgal negrąžinama, tai teko ilgai jai iš galvos tai išmetinėt, varžybas aukojant. Dėl to siūlau, jei neišlaukia, gaukit geriau DQ, bet atgal grąžinkit, kad neįprastų, bus bėdos ateity.

O Jūs treniruotėse irgi mažą aukštį šokat, kaip varžybose, ar medikų? Jis taip šoka, nes neužvedat pakankamai ir nepasukat, todėl šoka, kaip išeina jam smile.gif Nuo lankų galima saugotis ir nerizikuojant taip, kad numes kartelę, ypač, kai aukštis jau bus 40cm. Bet viskas šiaip ar taip ateity dar, laukiu, kada pavyks Jus varžybose išvyst thumbup.gif Ir dar smalsu, kodėl, Arvika, pati nebėgiojat su juo? Reiks Jum antro fokso, va, vada bus kaip tik pas Mikę Pūkuotuką biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglė.: 09 birželio 2014 - 09:53
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 09, 10:52)
O Jūs treniruotėse irgi mažą aukštį šokat, kaip varžybose, ar medikų?

Jei galima, atsakysiu aš - treniruotėse šoka medikų aukštį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 06 09, 10:56)
Jei galima, atsakysiu aš - treniruotėse šoka medikų aukštį smile.gif

Tai ir puiku, reiškia netyčiukai tos kritusios kartelės retsykiais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2014 06 09, 07:20)
lyg ir aiskinau, ka turejau minty, sakydama "laukinukas"-  needantis nuo stalo, nemiegantis ant sofu ir negyvenantis su pavadeliu, turintis neuzslopintus instinktus.

Bet kaip suprantu, sios veisles sunys nebuna labai klusnus, nes yra savarankiski, o be to, isvesti medzioklei, kur daug sprendimu tenka priimt patiems ( pvz. oloje)  , ar jusu, merginos, sunys absoliuciai paklusnus?

Tai pas mane laukinukas - galėtų tik pasvajoti apie ėdimą nuo stalo ir miegojimą ant sofų. Ir jis visai dėl to nepergyvena, pats ramybės nerasdamas kiutina į savo narvą, kuriame praleidžia didžiąją dienos dalį. Kad foksas gyventų be pavadėlio, tai prakaito reikia daug išlieti, štai kodėl jūsiškis ir uždaromas voljere.
Kaip jau buvo minėta, neįsivaizduoju, kaip tuos inkstinktus užslopinti tiesiog bendraujant, dirbant, žaidžiant su šunimi. Miškas jam turėtų būti darbas, o namai - poilsio vieta, kur jis žino nustatytas taisykles, jų laikosi, bet tuo pačiu už tai apdovanojamas šeimininko dėmesio, žaidimais ir t.t. Ne tik šeimininkams gerai, bet ir pačiam šuniui, kai jis žino tvarką ir tai nepriklauso nuo to ar šuo parodinis, ar medžioklinis.

Ką reiškia absoliučiai paklusnus terjeras? Ne, mūsiškis toks nėra, bet aš nenurašau to veislei, aš žinau, kad tai pačių aplaidumas, gal net tingėjimas šlifuoti paklusnumą, stiprinti kontaktą. Gal terjeras ir nėra ta kontaktinė veislė, bet nesutinku su pasakymais "Ai, tai gi terjeras, ko iš jo norėti". Manau, kad viskas įmanoma, tik reikia ta linkme dirbti, atrasti tinkamą priėjimą, apsišarvoti didžiule kantrybe, nes gi niekas nekaltas, kad tokią veislę pasirinkai lotuliukas.gif Burnoju ir aš kartais, bet niekas už mus to sprendimo nepadarė, perspėta buvau, ką gausim biggrin.gif O namie jis nu toks fainas, auksinis šuo, nors daug kas netiki biggrin.gif

QUOTE(Miglė. @ 2014 06 09, 09:52)
O Jūs treniruotėse irgi mažą aukštį šokat, kaip varžybose, ar medikų?  Bet viskas šiaip ar taip ateity dar, laukiu, kada pavyks Jus varžybose išvyst  thumbup.gif  Ir dar smalsu, kodėl, Arvika, pati nebėgiojat su juo? Reiks Jum antro fokso, va, vada bus kaip tik pas Mikę Pūkuotuką  biggrin.gif

Agnė jau atsakė dėl treniruočių - ruošiamas kaip priklauso smile.gif
Dėl manęs, tai pradžia buvo tokia, kad mokėmės abu. Ką aš žinau, nesvarbu kad abu šeimininkai, bet abiejų ir judėsiai, greitis, orientavimasis skirtingas. Man tai atrodė, kaip šuns balamutinimas. Kiekvienas savo šunį turi turėti, kadangi vyras pasirinko foksą, tai pats su juo ir vargsta lotuliukas.gif Juokauju žinoma, bet va jei man reiktų rinktis agiličiui, nežinau, ar aš pasirinkčiau foksą, man gal kažko lėtesnio, mažiau spirgančio ir sprogstančio reikėtų.
Nors vėl, man patinka, kad foksas kaip tankas, atsparus viskam biggrin.gif eina kiaurai, sunku būtų prie kitokio jau priprasti, o iš medikų jau sudėtingiau kažką panašaus atrasti.

Papildyta:
QUOTE(Nada... @ 2014 06 09, 07:20)
grazus suo, Arvika, beje, spalviskai labai i maniski panasus  smile.gif

Dėkui, parodykit ir savąjį šernų siaubą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 09 birželio 2014 - 14:13
QUOTE(Arvika @ 2014 06 09, 15:12)

Juokauju žinoma, bet va jei man reiktų rinktis agiličiui, nežinau, ar aš pasirinkčiau foksą, man gal kažko lėtesnio, mažiau spirgančio ir sprogstančio reikėtų.
Nors vėl, man patinka, kad foksas kaip tankas, atsparus viskam biggrin.gif  eina kiaurai, sunku būtų prie kitokio jau priprasti, o  iš medikų jau sudėtingiau kažką panašaus atrasti.

Va galvoju ir aš apie antrą šunį. ax.gif Šiuo metu tik svajojimas, ne anksčiau kaip po kokių 3 metų galvočiau parsivežti. Bet ir tai šiuo metu tiesiog domiuosi ir žiūrinėjuosi interneto platybėse. Ir vis tik nemanau, kad tai bus foksas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 09, 14:35)
Va galvoju ir aš apie antrą šunį.  ax.gif  Šiuo metu tik svajojimas, ne anksčiau kaip po kokių 3 metų galvočiau parsivežti. Bet ir tai šiuo metu tiesiog domiuosi ir žiūrinėjuosi interneto platybėse. Ir vis tik nemanau, kad tai bus foksas  biggrin.gif

Daug kas priklauso nuo to, kam tą šunį renkiesi. Kaip tik Palangoje buvo toks pokalbis, kad gal viena veislė dėl savęs, dūšiai kaip sakant, o visai kas kita gali būti, jei turi planų pvz. sportuoti. Tada jau groja visai kitokie kriterijai. Bet tai ir su laiku matyt ateina, kai ne pirmas šuo į namus atkeliauja.
O mano vyriškis kategoriškas - tai būtų tik foksas ir dar kartą foksas ir dūšiai ir sportui ir viskam kitam biggrin.gif Ir aš Korio į nieką kitą nekeisčiau, bet va dėl antro būtų labai sunku apsispręsti, jei tai asmeniškai mane ir agility liestų.
Atsakyti