QUOTE(Nada... @ 2014 06 09, 07:20)
lyg ir aiskinau, ka turejau minty, sakydama "laukinukas"- needantis nuo stalo, nemiegantis ant sofu ir negyvenantis su pavadeliu, turintis neuzslopintus instinktus.
Bet kaip suprantu, sios veisles sunys nebuna labai klusnus, nes yra savarankiski, o be to, isvesti medzioklei, kur daug sprendimu tenka priimt patiems ( pvz. oloje) , ar jusu, merginos, sunys absoliuciai paklusnus?
Tai pas mane laukinukas - galėtų tik pasvajoti apie ėdimą nuo stalo ir miegojimą ant sofų. Ir jis visai dėl to nepergyvena, pats ramybės nerasdamas kiutina į savo narvą, kuriame praleidžia didžiąją dienos dalį. Kad foksas gyventų be pavadėlio, tai prakaito reikia daug išlieti, štai kodėl jūsiškis ir uždaromas voljere.
Kaip jau buvo minėta, neįsivaizduoju, kaip tuos inkstinktus užslopinti tiesiog bendraujant, dirbant, žaidžiant su šunimi. Miškas jam turėtų būti darbas, o namai - poilsio vieta, kur jis žino nustatytas taisykles, jų laikosi, bet tuo pačiu už tai apdovanojamas šeimininko dėmesio, žaidimais ir t.t. Ne tik šeimininkams gerai, bet ir pačiam šuniui, kai jis žino tvarką ir tai nepriklauso nuo to ar šuo parodinis, ar medžioklinis.
Ką reiškia absoliučiai paklusnus terjeras? Ne, mūsiškis toks nėra, bet aš nenurašau to veislei, aš žinau, kad tai pačių aplaidumas, gal net tingėjimas šlifuoti paklusnumą, stiprinti kontaktą. Gal terjeras ir nėra ta kontaktinė veislė, bet nesutinku su pasakymais "Ai, tai gi terjeras, ko iš jo norėti". Manau, kad viskas įmanoma, tik reikia ta linkme dirbti, atrasti tinkamą priėjimą, apsišarvoti didžiule kantrybe, nes gi niekas nekaltas, kad tokią veislę pasirinkai
Burnoju ir aš kartais, bet niekas už mus to sprendimo nepadarė, perspėta buvau, ką gausim
O namie jis nu toks fainas, auksinis šuo, nors daug kas netiki
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 09, 09:52)
O Jūs treniruotėse irgi mažą aukštį šokat, kaip varžybose, ar medikų? Bet viskas šiaip ar taip ateity dar, laukiu, kada pavyks Jus varžybose išvyst
Ir dar smalsu, kodėl, Arvika, pati nebėgiojat su juo? Reiks Jum antro fokso, va, vada bus kaip tik pas Mikę Pūkuotuką
Agnė jau atsakė dėl treniruočių - ruošiamas kaip priklauso
Dėl manęs, tai pradžia buvo tokia, kad mokėmės abu. Ką aš žinau, nesvarbu kad abu šeimininkai, bet abiejų ir judėsiai, greitis, orientavimasis skirtingas. Man tai atrodė, kaip šuns balamutinimas. Kiekvienas savo šunį turi turėti, kadangi vyras pasirinko foksą, tai pats su juo ir vargsta
Juokauju žinoma, bet va jei man reiktų rinktis agiličiui, nežinau, ar aš pasirinkčiau foksą, man gal kažko lėtesnio, mažiau spirgančio ir sprogstančio reikėtų.
Nors vėl, man patinka, kad foksas kaip tankas, atsparus viskam
eina kiaurai, sunku būtų prie kitokio jau priprasti, o iš medikų jau sudėtingiau kažką panašaus atrasti.
Papildyta:
QUOTE(Nada... @ 2014 06 09, 07:20)
grazus suo, Arvika, beje, spalviskai labai i maniski panasus
Dėkui, parodykit ir savąjį šernų siaubą