Įkraunama...
Įkraunama...

Foksterjerai

QUOTE(Nada... @ 2014 06 06, 12:44)
Musu suo - busimas medziotojas. Speju, kad su zaidimais irgi reikia nepersistegt, kad isliktu  "laukinukas" ?

viska suprantu, ir sutinku su jumis, bet yra kaip yra, negali juk prisiverst but suns draugu

keista, kad su kandziojimusi nebuna problemu, pas mus didele problema, nors daiktu negrauzia, bet kandziojasi labai, nors ir gauna per snuki..

Nesusidūriau su medžiotojais, bet nemanau, kad jų tikslas "laukinukas", šuo kaip tik turėtų labai kontaktuoti su šeimininku, o ne nusirauti kur jam įdomu. Juk medžioklė ne vien inkstikntai, kontaktas čia būtinas, aš taip galvočiau biggrin.gif
Šuo turi namuose turėti taisykles, su juo turi būti taip pat užsiimama arba taip ir tupės voljere.

Suprantu, kad sunku, jei noro nėra, bet su šiuo gyvūnu jums visvien teks gyventi, tiesiog pačiai bus lengviau pradžią kažkokią padarius.

Nežinau, nebuvo tikrai problemos, turėjo žaislų, kramtalų džiovintų. Šiuo metu turėtų dantukai keistis, gal dėl to taip intensyviai kandžiojasi. Kanda - surikit, kad jum labai skauda, nutraukit žaidimus, ignoruokit tiesiog. Tas davimas snapan iššaukia dar didesnį azartą "žaisti" kandžiojant, smaguma. Foksai kaip tankai, tikrai nėra jautruoliai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 06 birželio 2014 - 12:55
Mano galva Arvika labai teisingai išdėstė viską. O dėl dresūros, irgi nesu medžiojus, bet mano galva jiem reik kontakto su žmogum ir neužmušt azarto, o tai reiškia, kad kaip tik dar daugiau žaidimų. g.gif Bet aš siūlyčiau palaukti Mikės Pūkuotuko, ji susidūrus su viskuo, patars tikrai biggrin.gif
Iš savo pusės, aš terjero pas Avtuško nevesčiau, bet čia mano asmeninė nuomonė ir tikrai puikus jis dresuotojas, tik nemanau, kad tinkamiausias terjerui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2014 06 06, 13:54)
Nesusidūriau su medžiotojais, bet nemanau, kad jų tikslas "laukinukas", šuo kaip tik turėtų labai kontaktuoti su šeimininku, o ne nusirauti kur jam įdomu. Juk medžioklė ne vien inkstikntai, kontaktas čia būtinas, aš taip galvočiau biggrin.gif
Šuo turi namuose turėti taisykles, su juo turi būti taip pat užsiimama arba taip ir tupės voljere.

Suprantu, kad sunku, jei noro nėra, bet su šiuo gyvūnu jums visvien teks gyventi, tiesiog pačiai bus lengviau pradžią kažkokią padarius.

Nežinau, nebuvo tikrai problemos, turėjo žaislų, kramtalų  džiovintų. Šiuo metu turėtų dantukai keistis, gal dėl to taip intensyviai kandžiojasi. Kanda - surikit, kad jum labai skauda, nutraukit žaidimus, ignoruokit tiesiog. Tas davimas snapan iššaukia dar didesnį azartą "žaisti" kandžiojant, smaguma. Foksai kaip tankai, tikrai nėra jautruoliai biggrin.gif

drinks_cheers.gif kuo vaikas labiau rekia, tuo labiau isiazartina ji "papjaut".
sakydama "laukinukas" turejau minty, kad instinktai isliktu neuzgosti, kad netaptu "sofiniu" biggrin.gif o kontaktas tikrai labai butinas, nemazai foxu ir kitu sunu dingsta medzioklese unsure.gif .. randa po to nusautus gretimo burelio medziotoju ..
bandysiu "prisiverst" but autoritetu, jei jau ner iseities biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 06, 14:02)
Mano galva Arvika labai teisingai išdėstė viską. O dėl dresūros, irgi nesu medžiojus, bet mano galva jiem reik kontakto su žmogum ir neužmušt azarto, o tai reiškia, kad kaip tik dar daugiau žaidimų.  g.gif  Bet aš siūlyčiau palaukti Mikės Pūkuotuko, ji susidūrus su viskuo, patars tikrai  biggrin.gif 
Iš savo pusės, aš terjero pas Avtuško nevesčiau, bet čia mano asmeninė nuomonė ir tikrai puikus jis dresuotojas, tik nemanau, kad tinkamiausias terjerui  smile.gif

o pas ka vestumet? smile.gif girdejau daug geru zodziu apie Timosiuna, gal kas susiduret su juo?
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2014 06 06, 14:11)
sakydama "laukinukas" turejau minty, kad instinktai isliktu neuzgosti, kad netaptu "sofiniu" biggrin.gif

Jei šuo turi gerus instinktus, "draivą" ar darbines savybes, net labai norint ir stengiantis, sunku jį padaryt "sofiniu". Kitas dalykas, mano nuomone, auginant šunį "darbui" (medžioklei, sportui ar kitai konkrečiai veiklai), investicija į šuns dresūrą ir juo labiau kontaktą su šeimininku, turi būti vienas iš svarbiausių dalykų. Jei šuo "sofinis", jam gali būti atleidžiama daugiau, "darbiaškai" - taisyklės turi būti griežtos. Dėl tos pačios Jūsų minėtos šuns saugumo medžioklėje priežasties.
Atsakyti

o pas ka vestumet?  smile.gif  girdejau daug geru zodziu apie Timosiuna, gal kas susiduret su juo?

Vesčiau arba pas D. Jurkuvėnienę, arba pas J. Juškevičiūtę (ten perėjo po I. Avtuško mano vados kalytė ir nepaprastai laimingi yra). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 06, 14:33)
Vesčiau arba pas D. Jurkuvėnienę, arba pas J. Juškevičiūtę (ten perėjo po I. Avtuško mano vados kalytė ir nepaprastai laimingi yra).  smile.gif

Aciu, pasidomesiu smile.gif
Atsakyti
Įlindau į medžiotojų forumą kažkaip pasiskaitinėti įdomumo dėlei, tai vieno nario parašas prajuokino biggrin.gif
'Foksas - tai velnias, jei ne velnias - tai ne Foksas !"
Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 06, 14:02)
ji susidūrus su viskuo,

Oi ne, su medžiokliniais foksais nesusidūrus. Pas mane tik sofiniai... lotuliukas.gif
O jei rimtai, aš jau nustojau ginčytis su medžiotojais, nes jie tokie...sakykim...su savotišku gyvenimo ir kinologijos supratimu...Ir medžiojantis šuo ( anot jų)- visiškai kitoks, negu skirtas namams...Ir auginti, pasirodo, reikia visiškai kitaip...Geriausia- uždaryti voljere ir pamiršti iki sekančios medžioklės. Tada šuo bus pilnas energijos ir azarto...Nu, o jeigu paleidus miške šuo dingsta...nu tada reikia toje vietoje palikti striukę ar kepurę- po kokios savaitės savo foksą rasi šalia jos...Nu o jei nerasi- ką padarysi, žioplas buvo šuo...teks pirkti kitą...
Nada, tikrai netaikau jums konkrečiai, tiesiog pasakoju savo įspūdžius su pabendravimu su medžiotojais...Todėl ir nedegu noru parduoti savo šuniukus medžioklei, nes nesinorėtų, kad patektų į tokias rankas, apie ką pasakoju....Nors iš principo aš nesu prieš medžioklę- esu išauginta ant žvėrienos, dar ir dabar jaučiu jai silpnybę... biggrin.gif būčiau diedas, greičiausiai ir aš valkiočiausi miškais su šautuvu...( ne taip seniai ir valkiojausi, ir su ginklu, tik kad žvėrių šaudyt negalėjau... biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Miglė. @ 2014 06 06, 14:33)
Vesčiau arba pas D. Jurkuvėnienę, arba pas J. Juškevičiūtę (ten perėjo po I. Avtuško mano vados kalytė ir nepaprastai laimingi yra).  smile.gif

drinks_cheers.gif Ypač rekomenduočiau Justiną- pati augina terjerus, puikiai žino, kokie tai šunys ir kaip su jais elgtis.
Papildyta:
  girdejau daug geru zodziu apie Timosiuna, gal kas susiduret su juo?

Tamošiūnas paruoš jūsų šuniuką urvams, varymui ar kraujo pėdsakui, bet bendram paklusnumui- tikrai ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 06 birželio 2014 - 22:25
sveika, mike-pukuotuk, esu su jumis gyvai bendravusi, tik seniai, nebeprisiminsit jau manes smile.gif

del medziotoju- dalinai sutinku, dauguma veisia bet ka su bet kuo, kad tik arsus butu, o veisles normos paskutinej vietoj, pilnas internetas skelbimu po 200 lt suniuku, ko noret, cholopu krastas biggrin.gif

Kai ieskojom suniuko, mum irgi vieni atsake, nenorejo medzioklei parduot smile.gif
kita vertus, patys irgi nepirkom is nemedziojanciu tevu.

O Justina Juskeviciute individualiai treniruoja ar urmu?

Pas Tamosiuna ne taip lengva ir patekt, nors dar ir per anksti, kaip suprantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 07 birželio 2014 - 08:20
Justina pagal susitarimą dresuoja, arba individualiai, arba grupėse.
O aš savo vados šuniukų medžioklei irgi nepardvinėjau.
Atsakyti
Grįžom iš Rygos, bet pasigirti neturim kuo. Gavom VG ( "labai gerai"), net nesupratau dėl ko, nes aprašymas labai geras. Keri buvo vienintelė suaugusi kalė ( mažyliuose buvo Elfina iš Latvijos) ir du patinai. Viską laimėjo Čiekurs.

https://www.facebook...2...e=1
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 06 07, 21:15)
Grįžom iš Rygos, bet pasigirti neturim kuo. Gavom VG ( "labai gerai"), net nesupratau dėl ko, nes aprašymas labai geras. Keri buvo vienintelė suaugusi kalė ( mažyliuose buvo Elfina iš Latvijos) ir du patinai. Viską laimėjo Čiekurs.

https://www.facebook...2...e=1

Mačiau facebook'e, baisiai keista, net savotiškai pasipiktinau dėl įvertinimo, norėčiau teisėją pamatyti gyvai g.gif
O kokie Elfinos rezultatai gal žinot?
Atsakyti