Įkraunama...
Įkraunama...

Foksterjerai

QUOTE(saulespukis123 @ 2013 12 31, 00:56)

Manau, kad gal jis tiesiog mažai išsilaksto. paleisti jo negaliu, nes pabėgs.

Niekada šuo tinkamai neišsikraus, ar turės 8 metrų pavadį, ar aptvertą kiemą, ar dar ką. Ypač foksas. Jam reikia veiklos su šeimininku ir veiklos protui. Net, jei bus paleistas lauke visą laiką, vis tiek neišsikraus normaliai. Užsiimti su šuniu reikia. smile.gif
Gyvenu nuosavam name (na, dabar studijom išlėkus, tai bute esam, bet vis tiek), turiu aš tą kiemą, aptvertas (paprasta tvora, bet neperlipa), paleidžiu kartais, pagraužia pagalį kokį, šiek tiek palaksto, bet akys į žmogų, su klausimu, ką veikiam. Dėl to keliauja visur kartu, sportuoja agility. Būtent dėl to vaikšto beveik visur be pavadžio, dėl to namų nesiaubia ir išsikrauna. Žinoma, pas mane kalytė, vadinasi, aktyvumo ir foksiškumo per pus mažiau. Bet foksterjerai tokie jau, reikia jiems fizinės veiklos (bėgimas šalia dviračio, žmogaus, agility, pitch&go, žygiai, kelionės, lakstymai su kitais šunim ir t.t.) ir, žinoma, protinės (tos pačios dresūros, užduotys, komandos, agility ir t.t.)
Tai tiek iš mano pusės, gal neišsireiškiau visiškai, kaip norėjau, bet esmė lyg yra. Mikė Pūkuotukas atsakys plačiau, manau 4u.gif
Dar aš pasidomėsiu, ar su dokumentais Jūsų foksas, kokio amžiaus, ar tik ne medžioklinių kraujų?
Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2013 12 31, 02:35)
Niekada šuo tinkamai neišsikraus, ar turės 8 metrų pavadį, ar aptvertą kiemą, ar dar ką. Ypač foksas. Jam reikia veiklos su šeimininku ir veiklos protui. Net, jei bus paleistas lauke visą laiką, vis tiek neišsikraus normaliai. Užsiimti su šuniu reikia.  smile.gif
Gyvenu nuosavam name (na, dabar studijom išlėkus, tai bute esam, bet vis tiek), turiu aš tą kiemą, aptvertas (paprasta tvora, bet neperlipa), paleidžiu kartais, pagraužia pagalį kokį, šiek tiek palaksto, bet akys į žmogų, su klausimu, ką veikiam. Dėl to keliauja visur kartu, sportuoja agility. Būtent dėl to vaikšto beveik visur be pavadžio, dėl to namų nesiaubia ir išsikrauna. Žinoma, pas mane kalytė, vadinasi, aktyvumo ir foksiškumo per pus mažiau. Bet foksterjerai tokie jau, reikia jiems fizinės veiklos (bėgimas šalia dviračio, žmogaus, agility, pitch&go, žygiai, kelionės, lakstymai su kitais šunim ir t.t.) ir, žinoma, protinės (tos pačios dresūros, užduotys, komandos, agility ir t.t.)
Tai tiek iš mano pusės, gal neišsireiškiau visiškai, kaip norėjau, bet esmė lyg yra. Mikė Pūkuotukas atsakys plačiau, manau  4u.gif
Dar aš pasidomėsiu, ar su dokumentais Jūsų foksas, kokio amžiaus, ar tik ne medžioklinių kraujų?

O ką čia bepridursi- viską išsamiai parašei. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(saulespukis123 @ 2013 12 31, 00:56)
Sveikos foksiukų mylėtojos smile.gif Senai čia bebuvau užsukus smile.gif Norėjau paklausit, ar yra čia toks foksiukas, kuris būtų alergiškas maistui? Mes vat kenčiam sad.gif Buvom pas veterinarą ir pripažino alergiją maistui, o kas keisčiausia, kad perku specialiai alergiškiems, tai dabar liepė pirkti gydomąjį pašarą. Ryt gausiu SPECIFIC CDD. Visas kirkšnis sau išsigraužė, letenas pastoviai kramto sad.gif Suleido dabar vaistų tai nebegriaužia.
Kadangi senai čia buvau tai ir klausimų daugiau smile.gif
Sakykit, kažkur užmačiau, kad trumpaplaukius foksus taip pat triminguoja  g.gif Tik neįsivaizduoju kaip.. nes aš tai kerpu. Turiu Furminatorių dar, negyviem plaukam sušukuoti. Trimingavus nesu niekad, bet gal geriau tie negyvi plaukai kažkaip pasišalintų  blink.gif  ax.gif
Dėl charakterio: Turėjom tokią problemą, kaip agresiją kitiems šunims. Su žmonėm ir vaikais auksinis (aišku jei jo netampo), nu visi giria koks fainas, koks geras, bet antkaklis griežtas ir plius antsnukis sad.gif Pusę metų ėjom į dresūros pamokas- rezultatas 0, kaip puolė ant šunų, taip puolė.. veterinaras pasiūlė iškastruot, sako jis nori būti tas aktyvus patinas, nori imti viršų, atseit padės. Na paklausėm. Praėjo jau geri metai, o rezultatas taspats sad.gif oooo kad galėčiau atsukt dabar laikrodį- nebekastruočiau  schmoll.gif  verysad.gif
Manau, kad gal jis tiesiog mažai išsilaksto. paleisti jo negaliu, nes pabėgs. Turiu 8 metrų pavadį, tai aplink zuja. Turiu idėją pabandyti elektrinį antkaklį nuo lojimo. Nes kai puola, juk loja, tai gal suveiktų? Kaip manot? Ir dar...  blush2.gif  doh.gif  Nu 100 klausimų pas mane  biggrin.gif
Gal gyvenate kas nuosavame name ir turite el. tvorą? Mes statomės namą, planuojam kitąmet išsikelti, tik bėda ta, kad manasis perlipa tvorą smile.gif Galvoju, gal ta elektrinė padėtų. tada galėtų lauke kad ir visą dieną lakstyti smile.gif
Ačiū už kantrybę  4u.gif  blush2.gif

Mano nė vienas jokių alergijų neturi (tfu-tfu-tfu), tai nelabai ką patarsiu.
Dėl santykių su kitais patinais, manau, kad nieko jau čia nepakeisit, reikia įsitaisyti akis ir užpakalinėje kūno dalyje ir išėjus su šuniu stebėt aplinką, kad išvengt nereikalingo konflikto. Aš irgi tikėjausi, kad kastracija sušvelnins Moro neapykantą kitiems patinams- klydau. Viskas liko kaip anksčiau.
Elektrinis antkaklis peštynių metu nepadės- šuo tiesiog nieko nejaus tuo momentu.

Papildyta:
QUOTE(Miglė. @ 2013 12 27, 18:12)
Su šventėm visus[I]  4u.gif

Moro labai gražiai sniego fone baltas atrodo, o Koris su katinais  biggrin.gif  drinks_cheers.gif

Aš norėjau paklausti, gal žinot, kur galima įsigyti gražių, orginalių, tikrai patvarių antkaklių? Norėtųsi kažko mielo akiai, bet ir, kad nebūtų taip, kad sagtelės prastos (trūktelėjo mano mergina katę pamačius, sagtelė išsibalansavo, antkaklis atsisegė, gerai, kad kelio šalia nebuvo, po ratais palindus būtų), smaugiamo irgi nenoriu, turi jau vieną. Kol kas labiausiai patinka iš dogus.lt Gal dar patarsit ką?

Aš saviškius dažniausiai vedžioju su petnešom arba su odiniais antkakliukais iš Kikos. Dar nebuvo nutrūkę... ax.gif
Bet tikrai geri ir kokybiški yra ROGZ antkakliai:
http://www.pet24.lt/...ai-sunims/rogz/

P.S Šitą nuorodą įdėjau kaip pavyzdį, šiaip jų galima įsigyti daugumoje vetklinikų, galima tiesiog užeiti ir pačiupinėti, pasimatuoti

Kitas varijantas- firma Dogis- jie š...eliais irgi neprekiauja. Ypač geri Julius K-9 produktai.
http://www.dogis.lt/...antkakliai.html
Atsakyti
Ačiū, Mike Pūkuotuk, nupirkau dvigubos odos antkaklį vet klinikoj, turėtų puikiai laikyti, o dar vieną bandysiu nusipinti pati.
Dėl alergijų, tai čia beveik visad genetika kalta, ar aš klystu? Pažįstamos džeko raselė iš vados, kur keturi šuniukai alergiški vos ne viskam, nuo tam tikrų žolių, šiaudų, iki maisto. Darėsi tyrimą, siuntė į Vokietiją (jei neklystu), dabar ir maistą iš ten specialų siunčiasi, LT jo neparduoda. O alergija pasireiškia, pradedant nuo snukio, nukasymais iki žaizdų.
Atsakyti
O man su Moro prieš kelias dienas buvo nelaimė įvykus su pavadžiu smile.gif išėjom į lauką, pamatė šunį, timptelėjo pavadėlį ir jis nutrūko. Kadangi flexas, tai visas susivyniojo, galo nebeina ištraukti, Moro palaidas, stovim abu vidury miško, bandau šalia vestis, bet aišku tik pajuto kad laisvas ir į kojas..Susiradau, pasiėmiau ant rankų ir parėjom namo išdidžiai smile.gif Tiek iš to pasivaikščiojimo verysad.gif
Pavadėlis prieš mėnesį pirktas, naujas, mandras...turėjo atlaikyt iki 25 kg, o nutrūko net nuo ne pačio smarkiausio timptelėjimo g.gif tiesiog nuplyšo ta juostelė... Nupirkau dabar flexą kur virvelė, gal stipresnis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zalias_zolynelis @ 2014 01 01, 14:16)
pamatė šunį, timptelėjo pavadėlį ir jis nutrūko.

O kuo situacija baigėsi?
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 01 01, 19:11)
O kuo situacija baigėsi?

Nieko baisaus. Visa drama vyko kol nepriėjo artyn. Kai nusitraukė, pribėgo, tas kitas šuo urgztelėjo ir Moro iškart nebeįdomu pasidarė. Pašaukiau ir atbėgo pas mane.
Atsakyti
QUOTE(Zalias_zolynelis @ 2014 01 01, 21:02)
Nieko baisaus. Visa drama vyko kol nepriėjo  artyn. Kai nusitraukė, pribėgo, tas kitas šuo urgztelėjo ir Moro iškart nebeįdomu pasidarė. Pašaukiau ir atbėgo pas mane.

thumbup.gif Malačius vaikis. smile.gif
Papildyta:
O maniškės mergos pratinasi prie naujos sugyventinės:
user posted image

Visada norėjau kačiuko, bet kažkaip prisibijojau, kad foksės nepapjautų. Bet susidarė tokia situacija, kad ėmiau ir parsivežiau. Ir nustebau- nė viena nenori užmušti naujokės, joms tik baisiai smalsu, lenda uostytis, Keri bandė išprovokuoti žaisti... biggrin.gif O katė prie šunų pripratus, nebėga, nepurškia, tik kai labai užknisa, skelia antausį be nagų. Taigi, tikiuosi, kad viskas bus puikiai. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 01 sausio 2014 - 20:21
Super, sveikinu, su nauja augintine. thumbup.gif Chill kates vejasi, jei bėga. Jei nebėga, draugiškai uosto ar slankioja aplink.
Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2013 12 31, 01:35)

Kilmingas, visa giminė MEDŽIOKLINIAI doh.gif Mūsų Maksas buvo parodinis ir gerai sekės. Nemažai titulų, bet čia ne girtis atėjau blush2.gif biggrin.gif
Namų nesiaučia, nė vienas baldas nebuvo paliestas thumbup.gif Čia bėda tik su kitais šunim unsure.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saulespukis123 @ 2014 01 02, 00:26)
  Mūsų Maksas buvo parodinis ir gerai sekės. Nemažai titulų, bet čia ne girtis atėjau  blush2.gif  biggrin.gif 

Girkitės girkitės- vienoje parodoje Maksas Moro nugalėjo. biggrin.gif
Atsakyti
Su Naujais visas foksininkes 4u.gif

Miglė, man labai patinka Red dingo antkakliukai, pusiau smaugiami būna,tikrai gerai tarnauja,turim tokio tipo:
http://www.pet24.lt/...unims-raudonas/
Papildyta:
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2014 01 01, 20:26)
Taigi, tikiuosi, kad viskas bus puikiai.

Pagausėjimas, nuosavas katinas foksams thumbup.gif viskas ir bus gerai,jei jau katė draugoviska tokia smile.gif
Man labai patinka margutės trispalvės wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 02 sausio 2014 - 19:36
QUOTE(saulespukis123 @ 2013 12 30, 23:56)
Sveikos foksiukų mylėtojos smile.gif

Sveiki,jei alergiškas sausam, tai gal išeitis maitintinti natūraliai RAW ? Alergija maistui,bet neaišku kam būtent, gal kokiai sudedamai daliai: grūdai, mėsa pvz. vištiena.
O dėl neišsilakstimo, jis niekuo nesusijęs su dominavimu, agresija kitiems šunims. Ar jusiškis turi mėgstamus žaislus? Kamuoliukais, pagaliukas rankoje ir maniskio akys tik į mane, aplinkos nebelieka. Ir kaip Miglė minėjo, niekas taip gerai ir greitai nenuvarginas šuns, kaip protiškas darbas, dresūra, komandos.
Mes va tynginiaujam, pusvalandis su Mikes pūkuotuko pinta visve ir šuns nebėra namie, jau dėl šito žaislo iškišęs liežuvį iš paskutiniųjų varo,nenukalamas tuo momentu būna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 02 sausio 2014 - 19:35