QUOTE(Miglė. @ 2013 12 31, 02:35)
Niekada šuo tinkamai neišsikraus, ar turės 8 metrų pavadį, ar aptvertą kiemą, ar dar ką. Ypač foksas. Jam reikia veiklos su šeimininku ir veiklos protui. Net, jei bus paleistas lauke visą laiką, vis tiek neišsikraus normaliai. Užsiimti su šuniu reikia.
Gyvenu nuosavam name (na, dabar studijom išlėkus, tai bute esam, bet vis tiek), turiu aš tą kiemą, aptvertas (paprasta tvora, bet neperlipa), paleidžiu kartais, pagraužia pagalį kokį, šiek tiek palaksto, bet akys į žmogų, su klausimu, ką veikiam. Dėl to keliauja visur kartu, sportuoja agility. Būtent dėl to vaikšto beveik visur be pavadžio, dėl to namų nesiaubia ir išsikrauna. Žinoma, pas mane kalytė, vadinasi, aktyvumo ir foksiškumo per pus mažiau. Bet foksterjerai tokie jau, reikia jiems fizinės veiklos (bėgimas šalia dviračio, žmogaus, agility, pitch&go, žygiai, kelionės, lakstymai su kitais šunim ir t.t.) ir, žinoma, protinės (tos pačios dresūros, užduotys, komandos, agility ir t.t.)
Tai tiek iš mano pusės, gal neišsireiškiau visiškai, kaip norėjau, bet esmė lyg yra. Mikė Pūkuotukas atsakys plačiau, manau
Dar aš pasidomėsiu, ar su dokumentais Jūsų foksas, kokio amžiaus, ar tik ne medžioklinių kraujų?
O ką čia bepridursi- viską išsamiai parašei.
Papildyta:
QUOTE(saulespukis123 @ 2013 12 31, 00:56)
Sveikos foksiukų mylėtojos
Senai čia bebuvau užsukus
Norėjau paklausit, ar yra čia toks foksiukas, kuris būtų alergiškas maistui? Mes vat kenčiam
Buvom pas veterinarą ir pripažino alergiją maistui, o kas keisčiausia, kad perku specialiai alergiškiems, tai dabar liepė pirkti gydomąjį pašarą. Ryt gausiu SPECIFIC CDD. Visas kirkšnis sau išsigraužė, letenas pastoviai kramto
Suleido dabar vaistų tai nebegriaužia.
Kadangi senai čia buvau tai ir klausimų daugiau
Sakykit, kažkur užmačiau, kad trumpaplaukius foksus taip pat triminguoja
Tik neįsivaizduoju kaip.. nes aš tai kerpu. Turiu Furminatorių dar, negyviem plaukam sušukuoti. Trimingavus nesu niekad, bet gal geriau tie negyvi plaukai kažkaip pasišalintų
Dėl charakterio: Turėjom tokią problemą, kaip agresiją kitiems šunims. Su žmonėm ir vaikais auksinis (aišku jei jo netampo), nu visi giria koks fainas, koks geras, bet antkaklis griežtas ir plius antsnukis
Pusę metų ėjom į dresūros pamokas- rezultatas 0, kaip puolė ant šunų, taip puolė.. veterinaras pasiūlė iškastruot, sako jis nori būti tas aktyvus patinas, nori imti viršų, atseit padės. Na paklausėm. Praėjo jau geri metai, o rezultatas taspats
oooo kad galėčiau atsukt dabar laikrodį- nebekastruočiau
Manau, kad gal jis tiesiog mažai išsilaksto. paleisti jo negaliu, nes pabėgs. Turiu 8 metrų pavadį, tai aplink zuja. Turiu idėją pabandyti elektrinį antkaklį nuo lojimo. Nes kai puola, juk loja, tai gal suveiktų? Kaip manot? Ir dar...
Nu 100 klausimų pas mane
Gal gyvenate kas nuosavame name ir turite el. tvorą? Mes statomės namą, planuojam kitąmet išsikelti, tik bėda ta, kad manasis perlipa tvorą
Galvoju, gal ta elektrinė padėtų. tada galėtų lauke kad ir visą dieną lakstyti
Ačiū už kantrybę
Mano nė vienas jokių alergijų neturi (tfu-tfu-tfu), tai nelabai ką patarsiu.
Dėl santykių su kitais patinais, manau, kad nieko jau čia nepakeisit, reikia įsitaisyti akis ir užpakalinėje kūno dalyje ir išėjus su šuniu stebėt aplinką, kad išvengt nereikalingo konflikto. Aš irgi tikėjausi, kad kastracija sušvelnins Moro neapykantą kitiems patinams- klydau. Viskas liko kaip anksčiau.
Elektrinis antkaklis peštynių metu nepadės- šuo tiesiog nieko nejaus tuo momentu.
Papildyta:
QUOTE(Miglė. @ 2013 12 27, 18:12)
Su šventėm visus[I]
Moro labai gražiai sniego fone baltas atrodo, o Koris su katinais
Aš norėjau paklausti, gal žinot, kur galima įsigyti gražių, orginalių, tikrai patvarių antkaklių? Norėtųsi kažko mielo akiai, bet ir, kad nebūtų taip, kad sagtelės prastos (trūktelėjo mano mergina katę pamačius, sagtelė išsibalansavo, antkaklis atsisegė, gerai, kad kelio šalia nebuvo, po ratais palindus būtų), smaugiamo irgi nenoriu, turi jau vieną. Kol kas labiausiai patinka iš dogus.lt Gal dar patarsit ką?
Aš saviškius dažniausiai vedžioju su petnešom arba su odiniais antkakliukais iš Kikos. Dar nebuvo nutrūkę...
Bet tikrai geri ir kokybiški yra ROGZ antkakliai:
http://www.pet24.lt/...ai-sunims/rogz/
P.S Šitą nuorodą įdėjau kaip pavyzdį, šiaip jų galima įsigyti daugumoje vetklinikų, galima tiesiog užeiti ir pačiupinėti, pasimatuoti
Kitas varijantas- firma Dogis- jie š...eliais irgi neprekiauja. Ypač geri Julius K-9 produktai.
http://www.dogis.lt/...antkakliai.html