Įkraunama...
Įkraunama...

Foksterjerai

Fainuolė wub.gif
Atsakyti
Momentas iš treniruotės, kaip nereiktų pamesti šuns ir dar tokioje situacijoje biggrin.gif Iššovė Chill iš tunelio kaip raketa biggrin.gif
https://www.facebook...733078400039083

Ir dar iš kitos treniruotės. https://www.facebook...7...e=2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglė.: 21 spalio 2013 - 12:31
Migle, ačiūū 4u.gif Jūsiškė man toookia juokinga - bėga ir visąlaik loja, matos, kad kaifuoja šuo nerealiai thumbup.gif

P.S. Kas pametė šiurkštukę?

Spalio 11 d. Vilniuje rasta foksterjerų veislės kalytė. Draugiška ir aktyvi, netgi lengvabūdėsmile.gif, amžius gali būti apie 5 m.

Dėl jos skambinkite tel. nr. 8 683 39826, rašykite el.adresu info@sos-gyvunai.lt
Minsko pl. 33A, Vilnius.

Neatsiradus šeimininkams kalytė bus dovanojama su sąlyga, kad bus sterilizuota.

user posted image

http://www.gyvunuglo....search/g.62423
Atsakyti
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 10 23, 17:25)
Jūsiškė man toookia juokinga - bėga ir visąlaik loja, matos, kad kaifuoja šuo nerealiai thumbup.gif

Mūsiškis atvažiavęs į treniruočių aukštelę tokią kakarynę paleidžia paskutiniu metu, o dar kai išgirsta, kad jau bėga kažkas, tai pagatavas su visu medžiaginiu narvu prasilėkti biggrin.gif

Bitė tokia smagiai pašėlus mergiotė visose foto wub.gif

Kelios foto iš sekmadienį Raudondvaryje vykusių agility varžybų:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Arvika, video, video!! lotuliukas.gif o šiaip, laaaabai suvyriškėjo Koris, gražuolis wub.gif

Pasiutus ta mūsų Bitė. Dabar čia verda kitoj temoj diskusija apie agresiją, tai ir aš pati susimąsčiau. Mes Bitės neauginom nuo mažens, rastinukė ji, pasiėmėm gal 8-10 mėn. ją. Ilgokai jaukinomės ir aiškinomės hierarchija, iš pradžių nepripažino mūsų kaip šeimininkų, nepasitikėjo. Na, žodžiu, tokia bjauri kaip reikalas buvo. Mano draugas visą gyvenimą bijojęs šunų, tai jos irgi bijojo biggrin.gif bet apsitrynėm, dresūra palankėm (gėda, kad apsileidom ir dabar nebelankom, bet stengiamės komandų nepamiršti), žodžiu, dabar ji mums geriausias šuo thumbup.gif beeet.... kelis kartus ji yra puolusi žmogų (draugo brolį ir mūsų draugę), aišku, buvo gerai papurtyta už pakarpos pakėlus ir nutrenkta žemėn, tai daugiau tokių bajerių nebuvo. Bet nebuvo taip, kad ji pultų iš lempos, ji prieš tai įspėja - urzgia, kenčia ir tik tada puola, bet nekanda, o labiau gasdina su dantimis klaksėdama, įtrenkia su dantimis, gal grybšteli, bet nekanda, negriebia, nelaiko. O abukart puolė, nes ją erzino, tuzgijo ir neatstojo, kai ji įspėjo burzgimu. Tačiau kai jai kas nepatinka galėtų pati nueiti kur nors nuošaliau, bet taip nedaro. Aišku, už kiekvieną burzgimą ant žmonių yra baudžiama. Kad su šunim nesutaria, o su kai kuriais ypač - loja, net jei jie eina kitoje gatvės pusėje, labai nepergyvenu, nes tikrai yra ir tokių su kuriais gali palaida lakstyti ir žaisti. Tai aš dabar galvoju, ar mums reikia susirūpinti, kad ji puolė žmogų? ar čia jau agresija žmogui? kaip tai paaiškinti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2013 10 23, 18:48)

Kelios foto iš sekmadienį Raudondvaryje vykusių agility varžybų:

Nepasigyrėt, kaip sekėsi... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 10 23, 18:25)

P.S. Kas pametė šiurkštukę?

Kokia murzė... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 10 23, 18:41)
Arvika, video, video!! lotuliukas.gif  o šiaip, laaaabai suvyriškėjo Koris, gražuolis wub.gif

Pasiutus ta mūsų Bitė.

Nežinau, skaičiau ir aš kitą temą, norėjau pasisakyti, bet susilaikiau, nes nepažįstu realiai šios veislės. o bet tačiau visada buvau įsitikinusi, kad agresyvių veislių nėra, yra tik netinkamas veisimas/auklėjimo klaidos ar aplamai auklėjimo nebūvimas. Kad yra dominuojantys ir besiaiškinatys santykius patinai, čia daugmaž viskas aišku. Bet kad šunį, kuriam pasakoma komandą,reikia apsipūtuojusį nutempti, kad jam galiu nepatikliai pasirodyti aš, nes nešu skėtį ir tai gali būti potenciali grėsmė jam/jo šeimininkui... Nežinau, kažkada kažkas sakė, kad šitą veislę lanku parodoje aplenkčiau, tai numojau ranka, galvoj eilinis briedas kokį straipsnį nežinia apie ką perskaičius. O dabar, kai patys augintojai taip atsiliepia apie savo veislę, tai nebežinau, ar su pilnom kelnėm iš miško neišeičiau tokioje situacijoje atsidūrus, nes negaliu įvertinti, ar šeimininkei tikrai užteks jėgų savo azijatą nusitempti į šalį ( dar duok dievė, kad su antsnukiu būtų).
Nežinau, bet visvien esu įsitikinus, kad kažką ne taip supratau ir įvertinau, beskaitant apie šią veislę....

O jūsų atvėju, jei tai buvo erzinimas, tai aš nepateisinu pyktybinio šuns erzinimo ir kad ir kaip norisi, kad jau šuo būtų pakantus, bet pakantumas turi ribas. Ypač kai šuo neaugintas nuo mažens ir taip įdėta nemažai darbo auklėjant ir socializuojant jį.

QUOTE(mike-pukuotukas @ 2013 10 23, 18:50)
Nepasigyrėt, kaip sekėsi... ax.gif

Bendram kontekste, vertinant kad kaip ir pirmosios rimtos varžybos ir tai tik pradžių pradžia - tai gerai. Medalių nėra, bet labai džiaugiuosi pačiu Koriu, kad koncentruojasi tik ties veikla ir bėgančiu šeimininku, nesiblaško, pilnas noro ir azarto. O viskas priklauso jau nuo vedlio susikaupimo, tikslumo vedant šunį. Bambėjo va maniškis ant savęs visą kelią grįždamas po varžybų, šunį girdėjau, kad tik gyrė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 23 spalio 2013 - 19:12
Sveikinimai su pirmu oficialiu startu Koriui drinks_cheers.gif
Man Chill irgi agility juokinga, iš proto eina, jau jei suklystu, tai užlos mane negyvai doh.gif
Gal galit nuorodą numesti, kur apie tą agresiją skaitėt? Chill ant žmonių nei urzgia, nei loja, o aš ir šiaip netoleruočiau jokios agresijos žmogaus atžvilgiu, nesvarbu, ką žmogus darė. Nors, žinoma, žmogui irgi pasakyčiau, kad neerzintų. O šiaip su šunim sutaria, bėdų tik agility kyla kartais, jei koks greitas šuo laksto aplink, o aš jos nesukoncentruoju, ji gali pulti, nes nesitveria savo kaily ten.
Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2013 10 24, 15:35)
Gal galit nuorodą numesti, kur apie tą agresiją skaitėt? Chill ant žmonių nei urzgia, nei loja, o aš ir šiaip netoleruočiau jokios agresijos žmogaus atžvilgiu, nesvarbu, ką žmogus darė. Nors, žinoma, žmogui irgi pasakyčiau, kad neerzintų. O šiaip su šunim sutaria, bėdų tik agility kyla kartais, jei koks greitas šuo laksto aplink, o aš jos nesukoncentruoju, ji gali pulti, nes nesitveria savo kaily ten.

azijos aviganių temoje aistros verda smile.gif
Netoleruojam ir mes, jau daugiau kaip metai tokių bajerių nebuvo. Griežtai buvo nubausta. bet nežinau, kaip jai išaiškinti, kad jei jai kas nors nepatinka - eina į narvą, į vietą ir pan. Bet neee, ji suburzgia ir sėdi toliau davolna tokia.
Bet mes ir su šunime ne visais sutaria - nepatinka dideli, ypač dideli ir juodi (nors su dviem zenenhundais gerai sutaria, bet tam reikėjo laiko), nepatinka įkyriai lendantys, uostantys ir nagli, ir tokie, kurie nenusileidžia jai. Su kitais mielai žaidžia, o su kitais apsiusto ir eina sau toliau. Atsirenka ji kažkaip draugelius.
Atsakyti
QUOTE(Miglė. @ 2013 10 24, 14:35)
Chill ant žmonių nei urzgia, nei loja, o aš ir šiaip netoleruočiau jokios agresijos žmogaus atžvilgiu, nesvarbu, ką žmogus darė.

Netoleruočiau ir aš net menkiausio urzgimo, bet mane stebina, kaip kiti gali drąsiai jaustis tasydami, erzindami svetimą šunį, tuo labiau, kai šis, kaip Eziukas.ruke minėjo, perspėjo urzgimu.
Taip, šuo neturi rodyti agresijos, pasišalinti, atsitraukti (kalbama apie žmogų čia, ne apie santykius su šunimis). Bet tam tikrais atvėjais reikia įvertinti, kad ir pvz. šuo buvo rastinukas, nepasitikėjo žmogumi, dirbta su juo, bet nežinia, ar buvo įmanoma visus tuos "tarakonus" iš galvelės išgyvendinti, kai nežinai jo atsiradimo priešistorės (kas per tėvai, kur ir kaip augo).
Mūsiškis parodė ne kartą didelį pakantumą vaiko atžvilgiu, pati mėgstu gerai nuniūrkyti, dabar ir pats tokius mano žaidimus provokuoja nosim baksnodamas biggrin.gif Bet svetimiems turiu nusistatymą, kad mano šuo skirtas tik paglostymui, nėra čia ko jo erzinti, leisti savo vaikams tasyti ar baksnoti, nes čia mano šeimos narys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2013 10 24, 22:20)
Netoleruočiau ir aš net menkiausio urzgimo, bet mane stebina, kaip kiti gali drąsiai jaustis tasydami, erzindami svetimą šunį,

O tai kur ta nenormali mama buvo, kai maža graži mergaitė prie mokyklos kovinį šunį glostė? lotuliukas.gif
Mirsiu nepamiršiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 10 24, 21:40)
O tai kur ta nenormali mama buvo, kai maža graži mergaitė prie mokyklos kovinį šunį glostė?  lotuliukas.gif
Mirsiu nepamiršiu biggrin.gif

Dar klausimas, kuris ten kovinis buvo - baisulingas JUODAS raudonom iš pykčio akim ir drimbančiom seilės prieš pasiruošiant praryti tą mergaitę ar nekaltoji,nuleistom ausim ir akimis blizginanti šalia sėdinti nekaltoji ryžoji lapė lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvika: 24 spalio 2013 - 21:46