11 diena.Kjerag-Valle.
Rytas vėl nekoks,vėl už kalnų kliūva debesys MB iš vakaro man grasino,kad jei bus debesys,jis niekur nelips ir ežiukų rūke nebeieškos Bet aš nusiteikusi ryžtingai,tepu sumuštinius ir ruošiuosi kopti.
Užkylam į aikštelę ,parkingas vėl 100NOK.Oriukas NUOSTABUS :+11šilumos,vėjas NUOŽMUS ir IŠ KOJŲ VERČIANTIS+drėgna,nes debesys jau glosto mus Matau,kai besiruošiantys lipti dedasi kepures,pirštines.Kepurės neturiu,bet turiu dukrai lauktuvių nupirktas ''dubultines'' pirštines MB man pavydi tų pirštinių,nes jau ir jam šalta.
Nueiti reiks tokį keliuką
Reikia planuoti 5val.,tiek ir užtrunkame neskubėdami.
Ką gi,lipam
Kai nusileidi tarp kalniukų,vėjas sumažėja,bet pakilus vėl duoda į veidą.Įneriam į debesį visiškai,tikrai visai nekaršta ir gerti nesinori,tik liūlys bėga nesustodamas.Sutinkam žmonių su vaikiukais.Dauguma miega arba bando rėkti,bet jiems nesiseka,nes vėjas užkemša burnas ir čia sutinkam kalnų bėgikų-su šortukais,maikytėm,jokių kepurių ir pirštinių,tik šypsenos veide ir šuoliuoja jie lengvai tarsi kalnų ožiais-super
Sutinkam grįžtančius lietuvius,klausiam,ar pamatysim tą įžymųjį akmenuką???Sako,kad pamatysim-valio ,eiti pasidaro daug linksmiau
Štai ir jis,nepaslėptas debesų
Sako,kad 5 kubinių metrų .
Iš vienos pusės toks tarpeklis
Iš kitos fjordas ,ech,koks žaliai mėlynas
Ir mes euforijos apimti
Nežinau kodėl,bet visi ten tokie patenkinti,besišypsantys.O tie,kurie užlipa ant akmenuko papozuoti,pilni adrenalino Akmuo šlapias,takelis iki jo labai siaurutis,ir nebėra jokių grandinių,apie kurias kažkada skaičiau internete,likę tik varžtai....
Aš išdrįsau užlipti tik tiek
Ir vos sugrįžau.Baimės buvo pilnos kelnės,prisipažįstu Na,bet adrenalino gavau užtektinai.
Grįžti buvo smagiau,vėjas pūtė į nugarą ir lengvino ėjimą.
Tą dieną sušalom kaip reikiant,bet buvom laimingi ir patenkinti,įveikę kalną ir save
Su MB vieningai nusprendėm,kad bet šitų kopimų mūsų kelionė nubūtų tokia nuostabi.Miestų galima neaplankyti,bet užlipti į Troltungą ir Kjeragą būtina
Tą dieną dar nuvažiuojam iki Valle,daug kempingų pakeliui.Apsistojam http://www.visitnorw...duct/?pid=99109,labai mielas kempingas,sumokam 145NOK.
11 diena.Valle-kažkoks miestelis prie Norvegijos sienos.Važiuoti-visa diena,apie 350km
Visos suplanuotos vietos pamatytos,keliaujam link namų.
Pakeliui dar sustojam prie poros senučiukių bažnytėlių
Krioklys prie nebeveikiančio kempingo.
12 diena.Kažkoks miestelis-Uppsala.apie 550km,6 val
Kadangi Stokholmą esam kaip reikiant išmaišę prieš kelis metus,tai sugalvojam apsistoti prie Uppsalos,senosios Švedijos sostinės.
Kempingas 130SEK+tenka pirkti Eurocamp kortelę už 150SEK.Na,bet oras šiltas,nuotaika gera.Prie pat kempingo yra akvaparkas.Su vaikais būtų visai smagu.
13 diena.Uppsala-Stokholmas.
Apžiūrim centrą,senamiestį.Nedidelis,nieko sukrečiančio,tikėjomės daugiau.Keli kadrai
Katedra
Važiuojam į Stokholmą,kur mūsų jau laukia keltas.
Štai ir visa kelionė.Ačiū,kad skaitėt
Visos suplanuotos vietos pamatytos,keliaujam link namų.
Pakeliui dar sustojam prie poros senučiukių bažnytėlių
Krioklys prie nebeveikiančio kempingo.
12 diena.Kažkoks miestelis-Uppsala.apie 550km,6 val
Kadangi Stokholmą esam kaip reikiant išmaišę prieš kelis metus,tai sugalvojam apsistoti prie Uppsalos,senosios Švedijos sostinės.
Kempingas 130SEK+tenka pirkti Eurocamp kortelę už 150SEK.Na,bet oras šiltas,nuotaika gera.Prie pat kempingo yra akvaparkas.Su vaikais būtų visai smagu.
13 diena.Uppsala-Stokholmas.
Apžiūrim centrą,senamiestį.Nedidelis,nieko sukrečiančio,tikėjomės daugiau.Keli kadrai
Katedra
Važiuojam į Stokholmą,kur mūsų jau laukia keltas.
Štai ir visa kelionė.Ačiū,kad skaitėt
Super reportažas Esu sužavėta Norvegijos gamtos grožio
Labai ačiū už pasakojimą. Fantastiškai graži kelionė ir įtraukiantis pasakojimas.
Norvegijos niekada nebus per daug.
Nežinau, ar tą nuotrauką pacitavau, bet liežuvis toks netrumpas, sakyčiau.
Šį augalą taip pat įspūdingo dydžio pirmąkart pamačiau Bergene. Nustebino labiau nei kalnai ir fiordai. Matyt kad tinka tas klimatas.
Plaukiant tikrai praverstų šilta sriukė. Aš plaukiau Osterfjordu prie Bergeno, tai irgi į panašų ufonautą teko pasiversti.
Smaguma. Mums Bergene irgi pasisekė su oru. Visai kita kelionės nuotaika.
O jums kelionės metu jo visokio teko. Bet iš esmės saulėti ir gražūs vaizdai.
Šaunuolė. Gaila kad į lėktuvo rankinį negalima pasiimti vašelio.
Norvegijos niekada nebus per daug.
QUOTE(rasa32 @ 2013 07 24, 20:59)
Iš tiesų, užlipus iki tikslo apima didis džiaugsmas ir visi tie kvailiojimai yra labai smagūs Mes irgi visaip šokinėjom,vaipėmės,bet įdėsiu santūresnes
Nežinau, ar tą nuotrauką pacitavau, bet liežuvis toks netrumpas, sakyčiau.
ir įspūdingo dydžio araukariją ,kaip tokia didelė gali išaugti norvegiškam klimate
Šį augalą taip pat įspūdingo dydžio pirmąkart pamačiau Bergene. Nustebino labiau nei kalnai ir fiordai. Matyt kad tinka tas klimatas.
Vėjas buvo toks,kad įlipau su trumpom rankovėm,bet teko užsivilkti dar 2sluoksnius ir toli gražu nebuvo šilta Virtau tokiu ufonautu
Plaukiant tikrai praverstų šilta sriukė. Aš plaukiau Osterfjordu prie Bergeno, tai irgi į panašų ufonautą teko pasiversti.
Ir stebuklas rytą įvyko!!!!-jokio lietaus,+18 ir saulė Iš vakaro sakiau MB,kad jei Bergene per metus lyja 300dienų per metus,negi mes pataikysim į kitokį orą?Bet pataikėm
Smaguma. Mums Bergene irgi pasisekė su oru. Visai kita kelionės nuotaika.
O jums kelionės metu jo visokio teko. Bet iš esmės saulėti ir gražūs vaizdai.
Maršrute keltas Torvikbygd-Jondal,116NOK.Ilgokai laukiam ,po to ilgokai plaukiam,tai laiko negaištu veltui
Rasa, labai labai patiko Norvegijos gamta nuostabi Tik ledyno kažko gaila pasidarė Ir Trolltungoj jau komercija , o mums prieš kelis metus aikštelė nekainavo ir nemokamas karštas dušas buvo. Gaila, kad oras Preikestolen neleido juo pasigrožėt, mums ten irgi lijo, na o Kjerag bežiūrint į tave, tai man net kojos dreba, drąsuolė tu kokia , o TB nelipo ant akmenuko?
Žiauriai gražu. Reiks ir mums kada tam kraštui subręsti, bet mane tas vėjas ir šaltis labai baido
O koks kailiukas buvo???
O koks kailiukas buvo???
QUOTE(linole @ 2013 07 25, 18:02)
Taip taip,man šitas momentas irgi lėktuvuose nepatinka
QUOTE(Ingel @ 2013 07 25, 18:13)
Rasa, labai labai patiko Norvegijos gamta nuostabi Tik ledyno kažko gaila pasidarė Ir Trolltungoj jau komercija , o mums prieš kelis metus aikštelė nekainavo ir nemokamas karštas dušas buvo. Gaila, kad oras Preikestolen neleido juo pasigrožėt, mums ten irgi lijo, na o Kjerag bežiūrint į tave, tai man net kojos dreba, drąsuolė tu kokia , o TB nelipo ant akmenuko?
Baik tu,drąsuolė dabar dar pagalvojus pilve šilta darosi MB ant akmens nelipo,sake,kad galvoja apie vaikus
O apie tuos dušus iš tavo pasakojimo atsimenu,tai nei prie vieno objekto nei vienas dušas neveikė.
Ledyno tikrai gaila
QUOTE(Aruna @ 2013 07 25, 19:33)
Žiauriai gražu. Reiks ir mums kada tam kraštui subręsti, bet mane tas vėjas ir šaltis labai baido
O koks kailiukas buvo???
O koks kailiukas buvo???
Kailiukas buvo elnio
O dėl subrendimo,tai ir aš ''brendau'' 4metus ,vis nugalėdavo šilti kraštai
Aciu uz puiku reportaza Vel sukilo nostalgija Norvegijai, tiek dar ten visko liko nepamatyta, ir tiek nuostabiu kalnu neisvaiksciota...
Skaitant taip ir jautesi, kad tai buvo jusu keliones "vinis"
QUOTE(rasa32 @ 2013 07 25, 00:55)
Su MB vieningai nusprendėm,kad bet šitų kopimų mūsų kelionė nubūtų tokia nuostabi.
Skaitant taip ir jautesi, kad tai buvo jusu keliones "vinis"
Dar liko samata,kaip gi be jos
Nuvažiuota apie 3500km,kuras 1640lt.Benzinas Norvegijoje 14,20-15,70NOK,apie 6,5lt
Keltas su maitinimu 1997lt
Nakvynės 1010lt
Mokami keliai apie 100lt
+Kitos išlaidos,keltai,parkingai,maistas,suvenyrai ir pan
Viso 6300lt
Visą maistą vežemės iš Lietuvos,Norvegijoje maisto kainos ,pirkom tik truputį duonos,bananų ir karamelinio sūrio lauktuvėms.Na,ir ledų pasmaližauti
Nuvažiuota apie 3500km,kuras 1640lt.Benzinas Norvegijoje 14,20-15,70NOK,apie 6,5lt
Keltas su maitinimu 1997lt
Nakvynės 1010lt
Mokami keliai apie 100lt
+Kitos išlaidos,keltai,parkingai,maistas,suvenyrai ir pan
Viso 6300lt
Visą maistą vežemės iš Lietuvos,Norvegijoje maisto kainos ,pirkom tik truputį duonos,bananų ir karamelinio sūrio lauktuvėms.Na,ir ledų pasmaližauti