Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(kustuce @ 2013 07 22, 19:23)
Aš vis mūčinuosi, bože bože kuo čia viskas baigsis. Žinot, kas man baisiausia - kad paguldys į ligoninę, duos nežinai ką valgyti, ko aš valgyti negalėsiu, o po kelių badavimo dienų grįš žvėriškas alkis  verysad.gif

Taigi žinai, kaip galiausiai su tuo alkiu sukovoti reikės mirksiukas.gif

QUOTE(katinone @ 2013 07 22, 19:39)
Ir as taip galvoju, bet ekrane matau ka kita  g.gif Gal tikrai ne ten ziuriu....  Kazi kaip as cia jums galeciau parodyt ta cronometer puslapi, kad paziuretumet, ka as ten ne taip darau?

Padaryk print screaną. Atsidaryk tą psl, paspausk mygtuką print screen ant klaviatūros (būna skirtingi sutrumpinimai, pas mane - tik prsc, kituose būna ilgesni kokie, paieškok), tada atsidaryk kokį Paint'ą ir paspaudus dešinį išsirink Paste. Tada jau užsaugok ir kelk čia, apžiūrėsim smile.gif

Atsakyti
labas rytas.

ka daryt jei rytais nesinori valgyt? uzdaras ratas- rytais beveik nenoriu valgyt, uztat energijos truksta, bunu kaip muse, ir nedatempiu iki pietu.
snd suvalgiau gabaliuka lasisos vakarikstes ir vos parejau i darba...sunku skrandyje, vos paeinu unsure.gif
Atsakyti
Sakyciau, nevalgyt, arba velyvus pusrycius valgyt. As irgi nesuprantu kaip galima atsibust alkanam. Va apie kokia 11 tai jau kazka jauciu. Siaip skrandis veliau atsibunda nei zmogus . Na taip bent jau turetu buti.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2013 07 23, 08:51)
Sakyciau, nevalgyt, arba velyvus pusrycius valgyt. As irgi nesuprantu kaip galima atsibust alkanam. Va apie kokia 11 tai jau kazka jauciu.  Siaip skrandis veliau atsibunda nei zmogus . Na taip bent jau turetu buti.

na jo, butu paprasta jei nedirbciau...
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 23, 05:57)
Taigi žinai, kaip galiausiai su tuo alkiu sukovoti reikės  mirksiukas.gif

žinau, bet labai bijau vėl to jausmo

Sveikos iš ryto

nenoriu įkyrėti su savo dejonėm, bet gal sakau kokiai kitai narei mano patirtis pasitarnaus.
Visą naktį prasimūčinau, užsnūdau paryčiais, bet dabar skauda nestipriai. Morališkai jau ruošiuosi į ligoninę, gaminu maistą vaikams, kaip tik MB šiandien grįžta, tai nereikės sukt galvos kam vaikus palikti unsure.gif
Nevalgiau dar šiandien nieko, bijau
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 22, 23:36)
va zinok o esme tokia, kad mano mociute cukriniu diabetu serga... ir padaro ji taurele, kai jau reikalas ir ne visada kai reikalas, o kiek zinau alkoholis turetu buti tokiu atveju tabu. O nuveziau kazkada lauktuviu saldainiu, tai sako, oj vaikeli, man gi negalima  schmoll.gif  tai va, bus ir mociutei dabar ka is manes pasimokyti. Seimoj tai problemu nebus, as ten bunu direktorius, kas maista liecia. Tevukas zuvies pagaus, pas mociute kiausiu pasirinksiu, po saldymo kameras pasirausiu jei ka, ten tikrai kokiu kepenu guli smile.gif nusipirkau kokosu aliejaus, na 10 dienu tik busiu, bet vis tiek nezadu cia jokiu paleo atostogu imti. na ir vasara gi, darzoviu kalnai auga smile.gif siandien mano nuodeme, sulapnojau persika dideli smile.gif skanus varlys, bet pilvas dabar atsikises... nestuke.gif

o tai čia nuo vieno persiko taip jum pilvas atsikiša? rolleyes.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 07 23, 10:23)

Sveikos iš ryto

nenoriu įkyrėti su savo dejonėm, bet gal sakau kokiai kitai narei mano patirtis pasitarnaus.
Visą naktį prasimūčinau, užsnūdau paryčiais, bet dabar skauda nestipriai. Morališkai jau ruošiuosi į ligoninę, gaminu maistą vaikams, kaip tik MB šiandien grįžta, tai nereikės sukt galvos kam vaikus palikti  unsure.gif

nu nejuokaukit gal su tokiais skausmais, man net skaityt baisu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 22, 21:34)
Sveikos, merginos,
kas ruošiatės rugpjūčio whole30, ar ruošiatės kaip nors psichologiškai/fiziškai?(Silveris kaip supratau jau septintoje dienoje?  4u.gif ) Man taip vis atsiranda noras praryti ką nors ko nebus galima paskui.  doh.gif Siaubas. Kvailystė kažkokia.
Iš anksto pasakysiu: Jei kam kils klausimas "kas tas whole 30" skaitykite pirmą temą ir toliau, nes jau rodosi kad čia kažkokiame bile kokių plepalų temoje esame. Sorry, tai mano trys centai.
Lumi-Lumi, ar jūs Vilniuje paskaitas turite? Mums labai patiko, nusprendėm kad galėtų ir dar daugiau jų būti.  4u.gif

Pur Pur, o ką čia ruoštis? Jei minti paleo, tai beveik ir gaunas tas whole30, nes čia dauguma nei kepa nei gamina saldėsius, na nebent medaus palaižo, bet vaisių ir dauguma nevalgo bliūdais... O tai ką daugiau ruoštis? smile.gif

Man tai jau kaip ir w30 visa savaitė.. net vaisiaus visą savaitę neturėjau šviežaus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 07 23, 07:59)
na jo, butu paprasta jei nedirbciau...

Arba variantas, su leptinu susidirbta, kad alkio nejuntama, arba paskui sotumo nejuntama.. Nuo nuolatinių buvusių užkandžiavimų... Jei vakar nepavalgai, normalu, kad ryte nebūsi alkana labai. O nevalgyk vėlai, tai ryte normalu, kad ir alkanesnis būsi.

P.S.Kustuce, nemanau, kad normalu laukti kol su akmenukais kažkas nutiks, ar jį ''riebalai ištirpdys'', didesnių bėdų tik gali apsiturėt. O ir akmenukai nuo praėjusio laikotarpio gyvenimo būdo susidarę. Manau neberizikuok sveikata, ir ryžkis pas gydytojus lankytis. Nėra čia taip nerimta, kad laukti kol praeis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 23 liepos 2013 - 09:37
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 23, 10:29)
Pur Pur, o ką čia ruoštis?

Ai, šiaip norėjau kiokkį nors klausimą užduoti. biggrin.gif
Dar kažkada užmačiau (t.y. paskaičiau) kaip Elata net apie kukurūzo burbuoles svarsto iki whole paragauti. biggrin.gif Tai sakau, kad ne vienai kažkoki minties lūžiai užeina. biggrin.gif
Aš dabar pieną vartoju, su kava. Ir vis pagalvoju kad šiandien jau paskutinė diena, bet taip nebūna, nes rytoj ateina tokia pati diena. Tai greičiausiai nuo pieno neteks palaipsniui atsisakyti. Ir kaip dažniausiai pasitaiko, valgymo dažnumą derinti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 23, 08:37)
Dar kažkada užmačiau (t.y. paskaičiau) kaip Elata net apie kukurūzo burbuoles svarsto iki whole paragauti. biggrin.gif Tai sakau, kad ne vienai kažkoki minties lūžiai užeina. biggrin.gif
Aš dabar pieną vartoju, su kava. Ir vis pagalvoju kad šiandien jau paskutinė diena, bet taip nebūna, nes rytoj ateina tokia pati diena. Tai greičiausiai nuo pieno neteks palaipsniui atsisakyti. Ir kaip dažniausiai pasitaiko, valgymo dažnumą derinti.  ax.gif

aš tik pupeles juodąsias sunaudojau dabar sausainiams, tai toks nusižengimas alia buvo. Kažkaip įpratus aš prie paleo paprastumo, tad nusižengimų tokių tradicinių nebūna, nebent tie savotiški tai pieno pasipainioja kavoj pirktinėj (bet čia primal tada), tai vaisių daugiau būdavo...
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 23, 09:16)
labas rytas.

ka daryt jei rytais nesinori valgyt? uzdaras ratas- rytais beveik nenoriu valgyt, uztat energijos truksta, bunu kaip muse, ir nedatempiu iki pietu.
snd suvalgiau gabaliuka lasisos vakarikstes ir vos parejau i darba...sunku skrandyje, vos paeinu unsure.gif

Sveika smile.gif
na, pusryčiauti reiktų valandos bėgyje nuo atsikėlimo smile.gif Nors čia šiaip individualu, tad jei nesinori, tai nevalgyk, tačiau jeigu trūksta energijos, vadinasi pusryčiauti reikia.
Paprastai rytais natūraliai padidėja kortizolio kiekis ir sumažėjo sotumo hormono - leptino kiekis, todėl jaučiamės alkani. Jeigu alkio pojūčio nėra, galbūt šių hormonų pusiausvyra (ar jautrumas jiems) sutrikusi. O skrandis gal tiesiog nepratęs taip anksti dirbti, bet po kelių pusryčių valgymo turėtų priprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 23, 09:23)

Sveikos iš ryto

Visą naktį prasimūčinau, užsnūdau paryčiais, bet dabar skauda nestipriai. Morališkai jau ruošiuosi į ligoninę, gaminu maistą vaikams, kaip tik MB šiandien grįžta, tai nereikės sukt galvos kam vaikus palikti  unsure.gif

vargsiuke.. o tau tokiu priepuoliu budavo anksciau ar cia kad pradejai riebiai valgyt - nepatiko orbanizmui?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 23, 10:37)
Aš dabar pieną vartoju, su kava. Ir vis pagalvoju kad šiandien jau paskutinė diena, bet taip nebūna, nes rytoj ateina tokia pati diena. Tai greičiausiai nuo pieno neteks palaipsniui atsisakyti. Ir kaip dažniausiai pasitaiko, valgymo dažnumą derinti.  ax.gif

Tai kad žinok aš normalus žmogus, o žmonėms būdingas smalsumas. Nesu ragavusi tų kukurūzų ant kotelio, galvoju, reiktų paragauti, nes kai pasibaigs mano Whole30, neberasiu aš jų pirkti. Bet ne dėl to, kad reiktų atsivalgyti už tą Whole30 mėnesį iš anksto. Na, ir nesimaitinu aš grynai paleo dabar. Tai raw grikių vieną dieną, tai fetos sūrio gabaliuką kitą. Kai taip valgau, negaliu sakyti, jog tai paleo. O per Whole30 mėnesį tokių nukrypimų nepasitaikys ir tiek smile.gif
Atsakyti