valgyk tu tą sriubą, ir nestresuok. Jei tik mėgsti tai tik pirmyn, kad ir tris kartus dienoj, kukuliukų įsimesk į ją, ar kšūtinėlės įsiplėšyk, ar kotletą vietoj duonos riekės pasiimk, ir nebus tik vanduo. Trintos sriubos yra skanumėlis ir ne joks vanduo. Vandens reikia ir svorio kai trūkumas. Žmogus čia galuojas, klausinėja, pergyvena, kaip maitintis tuo pačiu per ta patį, tai dar sriubą išbraukim ir pripasakokim koks tai šūdas... pilna to pačio šūdo visur ir toj pačioj paleo ir kitų mityboj. Nereik savęs idealiu laikyti kažkokiu ir kitiems baksnot alia ''klaidas''.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 22, 11:27)
valgyk tu tą sriubą, ir nestresuok. Jei tik mėgsti tai tik pirmyn, kad ir tris kartus dienoj, kukuliukų įsimesk į ją, ar kšūtinėlės įsiplėšyk, ar kotletą vietoj duonos riekės pasiimk, ir nebus tik vanduo. Trintos sriubos yra skanumėlis ir ne joks vanduo. Vandens reikia ir svorio kai trūkumas. Žmogus čia galuojas, klausinėja, pergyvena, kaip maitintis tuo pačiu per ta patį, tai dar sriubą išbraukim ir pripasakokim koks tai šūdas... pilna to pačio šūdo visur ir toj pačioj paleo ir kitų mityboj. Nereik savęs idealiu laikyti kažkokiu ir kitiems baksnot alia ''klaidas''.
as sriubas irgi labai megau, bet kadangi dabar istisai valgau troskinius, tai gaunas kaip tirsta sriuba, tad pacios sriubos jau nepasigendu beveik.
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 22, 11:27)
valgyk tu tą sriubą, ir nestresuok. Jei tik mėgsti tai tik pirmyn, kad ir tris kartus dienoj, kukuliukų įsimesk į ją, ar kšūtinėlės įsiplėšyk, ar kotletą vietoj duonos riekės pasiimk, ir nebus tik vanduo. Trintos sriubos yra skanumėlis ir ne joks vanduo. Vandens reikia ir svorio kai trūkumas. Žmogus čia galuojas, klausinėja, pergyvena, kaip maitintis tuo pačiu per ta patį, tai dar sriubą išbraukim ir pripasakokim koks tai šūdas... pilna to pačio šūdo visur ir toj pačioj paleo ir kitų mityboj. Nereik savęs idealiu laikyti kažkokiu ir kitiems baksnot alia ''klaidas''.
nestresuoju, bandau issiaiskinti ir sudelioti ka valgyti
tai kaip suprantu nieks cia nesimaitina - sriuba ir karstas.
o del 2-3 kartu i diena be jokiu uzkandziavimu,tai dar nesupratau kodel taip yra.
juk paleolieciai daug kartu uzkandziavo - eina, randa uoga - i burna, zolyte- i burna..
QUOTE(taša @ 2013 07 22, 13:07)
nestresuoju, bandau issiaiskinti ir sudelioti ka valgyti
tai kaip suprantu nieks cia nesimaitina - sriuba ir karstas.
o del 2-3 kartu i diena be jokiu uzkandziavimu,tai dar nesupratau kodel taip yra.
juk paleolieciai daug kartu uzkandziavo - eina, randa uoga - i burna, zolyte- i burna..
kiekvienas gabaliukas maisto, patekes i organizma, privercia isiskirsti insulina, o to pasekoje gali issivystyti metabolinis sindromas, kai organizmas tampa nejautrus insulinui , is ko seka kruva ligu.
Todel geriau vengti uzkandziavimu
QUOTE(taša @ 2013 07 22, 13:07)
nestresuoju, bandau issiaiskinti ir sudelioti ka valgyti
tai kaip suprantu nieks cia nesimaitina - sriuba ir karstas.
o del 2-3 kartu i diena be jokiu uzkandziavimu,tai dar nesupratau kodel taip yra.
juk paleolieciai daug kartu uzkandziavo - eina, randa uoga - i burna, zolyte- i burna..
nera jokiu paleolieciu , cia tik raidziu seka paleo
QUOTE(taša @ 2013 07 22, 13:07)
sriuba ir karstas.
ir dar kompoto stiklinė desertui
pas mane ir pas mano vyrą jau buvo per didelis insulino išskyrimas, vystėsi rezistencija insulinui, ir tai - dėl užkandžiavimų.
Todėl dabar valgau tik dukart, o žiemą ir vieno karto dažniausiai pakanka.
Ir taip valgau todėl, kad nesinori daugiau.
QUOTE(taša @ 2013 07 22, 13:07)
nestresuoju, bandau issiaiskinti ir sudelioti ka valgyti
tai kaip suprantu nieks cia nesimaitina - sriuba ir karstas.
o del 2-3 kartu i diena be jokiu uzkandziavimu,tai dar nesupratau kodel taip yra.
juk paleolieciai daug kartu uzkandziavo - eina, randa uoga - i burna, zolyte- i burna..
ne, šiaip nelabai valgom kelis patiekalus pietums sriuba pvz., vakarienei gali būti, kai nenori apsunkinti skrandžio dideliu kiekiu maisto
joa, iš tiesų, mes nesiekiam kopijuoti paleolito mitybos (pirmą temos komentarą skaitei?). Suvartotas maisto gabalėlis pakelia cukraus kiekį kraujyje, jam sumažinti organizmas išskiria insuliną. Jei nuolatos užkandžiaujame, pastoviai išskiriamas insulinas, o tai galiausiai gali privesti prie nejautrumo insulino ir leptino hormonams, t. y. nuolatinio alkio pojūčio, sumažėjusios energijos, mieguistumo pojūčio.
Be to, paleolito žmonės buvo hunters-gatherers, taigi homo sapiens buvo ir medžiotojai. Suprantama, kad kas kelias valandas jie nemedžiodavo ir nevalgydavo, o sumedžioję kažką, pasistiprindavo ilgesniam laikui. Nemanau, kad žmonės kaip arkliukai ar avytės eidavo ir rupšnodavo visas žoleles ir uogeles iš eilės. Gal daugiau tai buvo esant fiziniam krūviui naudojamas maistas, pvz., persekiojimo ar medžioklės metu randamas vaisius suvalgomas ir iškart sunaudojamas energijai. O mes dabar juk daugiau mažiau valgom ir sėdim, valgom ir sėdim
QUOTE(taša @ 2013 07 22, 13:49)
skaiciau
bet jei pavadinimas kilo is zodzio tai nesamoningai nori prisiminti/isivaizduoti kaip jie ten galejo gyventi. su mamutu pvzdziais tai savaime suprantama, kad nemedziosim db ju, bet su uogom grybais - manau visai galima daiktas, kad nenesdavo visko i seima.
antra tema man jau labiau patinka,su maisto pvzdziais
Papildyta:
suprata
bet jei pavadinimas kilo is zodzio tai nesamoningai nori prisiminti/isivaizduoti kaip jie ten galejo gyventi. su mamutu pvzdziais tai savaime suprantama, kad nemedziosim db ju, bet su uogom grybais - manau visai galima daiktas, kad nenesdavo visko i seima.
antra tema man jau labiau patinka,su maisto pvzdziais
Papildyta:
suprata
pavadinimas kilo iš žodžio, nes tiek mokslininkai, tiek paleo knygų autoriai atkreipė dėmesį į tai, kad per tuos dvidešimt tūkstančių metų žmogaus organizmas daugiau mažiau liko toks pat, koks susiformavo per tuos paskutinius du milijonus metų, t. y. paleolitą. Tačiau pačios dietos taisyklių pagrindas nėra vien bereikšmė priežastis, jog mūsų protėviai taip maitinosi. Tokia mityba pagrįsta moksliniais faktais ir tyrimais.
Nepamirškim, kad paleolito žmonės nuo ryto iki vakaro nevaikščiodavo ieškodami maisto. Jei jau nueidavo jo ieškoti ir nenešdavo šeimai, tai vietoje ir pavalgydavo, kiek jam ar jai reikėdavo. Tai nebūdavo tingus "gulinėju ir vis kas dešimt minučių suvalgau po šalia augančią uogą".
Citata iš Mark Sisson knygos The Primal Connection:
Remember, too, that Groks world was largely one of scarcity. There was a real adaptive benefit for hormonal and neurochemical reinforcements in such a world, where coming across a beehive filled with honey was like finding gold. Even fruit was quite a prize, though often less sweet than tart.
Nors čia šnekama apie maisto sukeliamą malonumą, bet iš esmės, tai idėja tokia, kad to maisto nebūdavo visur pilna, jo reikdavo eiti ieškoti. O suradęs maisto, jo pavalgydavai tiek, kad užtektų, nes nežinia kada vėl rasi. O kai sočiai pavalgai, nebėra prasmės vėl eiti valgyti ir ieškoti maisto iki išalksi, yra ir kitokių darbų.
QUOTE(taša @ 2013 07 22, 07:16)
pirmoje temoje, Liumi vis akcentuoja kad dirba protini darba, todel vis paragauja kazko..
Ragavau ne del protinio darbo, tiesiog eksperimentavau su maistu ir Sedindriukes blogo suzaveta vis kazka kepdavau. To nebedarau ir tikrai nenudurnejau
Taip neskaniai suvalgiau pietus, jau norėjau mest viską ir kažką kita pasigaminti, bet tingėjau
Gamindama troškinius sriubų nepasigendu, nors anksčiau nebūdavo dienos be sriubos, daržovėse tiek daug vandens, ypač cukinjoje, dar vistiek pili trupučiuką vandens, kad troškintųsi, grietinės, sviesto. To skystimėlio tikrai būna.
Kartais verdu sriubą dėl vyro (vaikai nėmėgsta). Paėmiau didžiulį kaulą, viriau 3,5val., paskui įdėjau kopūstų,morkų,cukinijos, paviriau gal 5 min., įdėjau žolelių. Bulvių nedėjau, kad galėčiau pati valgyti. Vyrui išviriau bulves kitame puode.
Deja, per pietus aš tos sriubos nevalgiau, nes man užteko troškinio. Sriubą valgiau jau vakarienei. Man buvo skanu. Kad nebūtų vien vandenukas, tai pridėjau tirščiau daržovių.
Voresta, negaliu vyro versti pačiam skusti bulvių, jei turėtų laiko tikrai jis skustų, bet dirba daug val., ir už mane, o aš jam ruošiu sveiką maistą, auginu vaikus, tvarkau namus. Be to, man patinka skusti bulves, skutu labai greitai. Turbūt nusidaviau į mamą - jai taip pat patikdavo skusti bulves
Pykstu ant bulvių, kad jos ilgai verda. Mėsą troškinu 15 min., žuvį 7 min., o bulvės(buvo dar senų) juk verda apie 20 min. Dabar jau turiu šviežių - greičiau išvirs
Kartais verdu sriubą dėl vyro (vaikai nėmėgsta). Paėmiau didžiulį kaulą, viriau 3,5val., paskui įdėjau kopūstų,morkų,cukinijos, paviriau gal 5 min., įdėjau žolelių. Bulvių nedėjau, kad galėčiau pati valgyti. Vyrui išviriau bulves kitame puode.
Deja, per pietus aš tos sriubos nevalgiau, nes man užteko troškinio. Sriubą valgiau jau vakarienei. Man buvo skanu. Kad nebūtų vien vandenukas, tai pridėjau tirščiau daržovių.
Voresta, negaliu vyro versti pačiam skusti bulvių, jei turėtų laiko tikrai jis skustų, bet dirba daug val., ir už mane, o aš jam ruošiu sveiką maistą, auginu vaikus, tvarkau namus. Be to, man patinka skusti bulves, skutu labai greitai. Turbūt nusidaviau į mamą - jai taip pat patikdavo skusti bulves
Pykstu ant bulvių, kad jos ilgai verda. Mėsą troškinu 15 min., žuvį 7 min., o bulvės(buvo dar senų) juk verda apie 20 min. Dabar jau turiu šviežių - greičiau išvirs