Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(" voresta " @ 2013 08 02, 10:45)
tai gal pagaliau jau rimtai  laikaisi?  Prie tavo problemų labai greit efektas nesireiškia.
ruošiantis tyrimui - taip, tikrai galima  ir jei neturi problemų su pieno baltymo virškinimu, galėsi ir toliau, tačiau tau reikėtų  pagyventi ir be pieno produktų, kad kai organizmas šiek tiek stabilizuosis, galėtum įtraukti į meniu pabandymui . Jei bus netinkamas tau, netrukus pajustum.Kol valgai viską, tai neina suprasti. Mano šeima vartoja varškę ir pieno riebalus. Net karvutę specialiai nusipirkau.

nu bandau. aisku nesitikiu zaibisko efekto. tik pastebejimas kad turiu energijos.

tarkim kad netinka kefyras, pasukos, jogurtai tai tikrai. nes net pries tai pute pilva ir kaupesi dujos.
bet varske toleravau.
ziuresiu kaip veliau bus

mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 02, 11:52)
na, šiais laikais aš neberandu tikros grietinės, nors daug išmėginau, be to parduotuvinę gamindami  grietinėlę pasterizuoja, o po to užraugia atrinktu specialiu raugu. Natūraliai rūgstant - visai kas kita.
Jei valgai kaimišką varškę, tai ir grietinė tau tinkamas dalykas, matyt netinka tik parduotuvinė. Bandyk kaimišką, paremk anytos ūkį

Būtent grietinės nemoka skaniai padaryti, kažkoks specifinis skonis man jaučiasi, visa kita - be priekaištų thumbup.gif
Atsakyti
gal karvutė kalta, ko nors jai trūksta? Žinau kad apkarsta pienas ir ypač grietinė, kai kobalto trūksta- nuperki tablečių ir po savaitės jau kitas skonis .Bet tai dažniau žiemos metu būna.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 02, 13:18)
gal karvutė kalta, ko nors jai trūksta? Žinau kad apkarsta pienas ir ypač grietinė, kai kobalto trūksta- nuperki  tablečių ir po savaitės jau kitas skonis .Bet tai dažniau žiemos metu būna.

na gal, neišmanau aš, kiek esu pas ją ragavusi, tiek doh.gif tai jau net neberagauju schmoll.gif O sūriai, varškė man jos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 08 02, 08:22)

Siaip apie 7gr.

aciu 4u.gif

QUOTE(taša @ 2013 08 02, 11:52)
metabolizmo tyrime

kada ruosiesi darytis? ar issistudijavai viska, pildai lenteles?
Atsakyti
sveikos,
kaip man bloga, kaip man siandien bloga.
vakar su mergom kavinej buvom, turim tradicija lietuvaites viena kart menesi susitikti, paplepet.
valgiau alyvuoges pakeptas alyvuogiu aliejuje...., tas pacias kaip ir pries keleta menesiu, tik pradejus paleo. matyt, tada dar nebuvo organizmas atprates nuo ss ar kas, nes tada skundu nebuvo, bet dabar tai nenusakomai bloga, ir galva plysta ir pykina, ir sutine pirstai...
pasiguodziau...
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 08 02, 15:27)
sveikos,

valgiau alyvuoges pakeptas alyvuogiu aliejuje..

matyt, visgi ten ne alyvuogių aliejus buvo... o žiūrint toliau, atsigavęs, normalus, sveikas organizmas vis labiau reaguos į bet kokį jam brukamą nuodą. Tad teks rinktis: susitaikyti su tokia nevykusia būkle po pavartojimo, arba saugotis nieko tokio nevartoti arba... pradėti nuodytis kasdien, kad nebereaguotų .
Paguodžiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 02 rugpjūčio 2013 - 14:53
renkuos saugojimasi. biggrin.gif ir anksciau nebuvau kaviniu maisto fane. niekada man ten skanu nebuvo. nedidelis zygdarbis bus.

po 4 savaiciu paleo (su nukrypimais), nupirkau dukrai taip noretu ir zyztu ledu. rinkomes su kuo maziau sudedamuju daliu. paragavo ir sako, vaje kaip saldu, per saldu man. ir tai sake ta, kuri cukru galejo sauksteliais kabinti...
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2013 08 02, 16:19)
paragavo ir sako, vaje kaip saldu, per saldu man. ir tai sake ta, kuri cukru galejo sauksteliais kabinti...

pažiūrėk kiek rašo ant pakuotės (tų ledų) angliavandenių, paimk tokį pat kiekį cukraus ir parodyk vaikui akivaizdžiai . Geriau įsisąmonins. biggrin.gif
Praėjusį mėnesį dariau ir aš ledų iš puslitrio grietinėlės ir šaldyto griežinėliais banano - na vienas bananas ant 3 žmonių- ne tiek jau ir daug tų anglių išėjo . Tikrai skanu ir saldumo per akis. Tai buvo pirmas pirktas bananas per pusantrų metų.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 08 02, 17:07)
Praėjusį mėnesį dariau ir aš ledų iš puslitrio grietinėlės ir šaldyto griežinėliais banano - na vienas bananas ant 3 žmonių- ne tiek jau ir daug tų anglių išėjo . Tikrai skanu ir saldumo per akis. Tai buvo pirmas pirktas bananas per pusantrų metų.

Aš saviškiams irgi tokius darau. Dar su pernokusiu mangu labai skanūs buvo. Jei su bananu, tai išeina vienas bananas šešioms porcijytėms nedidelėms, o saldumo tikrai per akis. Su avietėm irgi nedaug jų reikia. Kitais metais gal jau ir aš galėsiu jų pasismaguriauti smile.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Noriu patarimo, gal is vorestos?
Kaip gaminama namine varske arba varskes suris? Pienas kaitinamas? Noriu nusipirkt ozkyciu varskes, bet bijau ecefalito verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 08 03, 11:36)
Laba diena  4u.gif
Noriu patarimo, gal is vorestos?
Kaip gaminama namine varske arba varskes suris? Pienas kaitinamas? Noriu nusipirkt ozkyciu varskes, bet bijau ecefalito  verysad.gif

čia jau kaip kas daro, kol nežinojau apie kaitinto baltymo blogą įsisavinimą, tai sūrio masei imdavau lygiomis dalimis rauginto pieno ir tiek pat iki beveik virimo kaitinto šviežio, gaudavosi liuks sūriai. Varškei - rūgpienio daugiau dvigubai nei karšto šviežio.
Dabar imu rauginto daugiau, jį statau į karštoką vandenį ir į jį pilu gerai šiltą, bet ne karštą, šviežią pieną. Nieko nepasterizuoju, man dzin ant visų gąsdinimų.
Esmė yra tokia, kad mes galime susirgti tik tada, kai pas mus organizme bus tam sąlygos. Serga tie, kurių imuninė sistema apverktinos būklės. Juk pas visus mus galima rasti meningokokų, chlamidijų ir visokių kitų biesų, kuriais mus taip mėgsta gąsdinti, tačiau jie yra prislopinti kitų organizmo simbiontų ir mums nekenkia, iki neatsiranda reikiamos jiems sąlygos.
Maitinantis paleo, neturint disbalansų, turint teisingą mikroflorą žarnyne, turint pakankamą druskos rūgšties kiekį skrandyje, susirgti kuom nors tokiu yra neįmanoma misija.
Atsakyti