QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 31, 16:19)
Bandžiau surasti knygoje tą frazę, bet, matyt, dar kartą visą reikia perskaityti. Kol kas viešinti knygos pavadinimo nenorėčiau. Ir aš buvau nustebusi, visada buvau įsitikinusi, kad rauginti produktai sveikiau nei marinuoti.
Buvo užsiminta, kad rūgstant susidaro kažkokios mielės, kurios organizmui nėra gerai.
Buvo užsiminta, kad rūgstant susidaro kažkokios mielės, kurios organizmui nėra gerai.
Oi, kokia čia slapta knyga? Kokia kalba skaitai? Gal netyčia ne taip supratai?
Daržovėms susifermentuoti reikalinga rūgštinė aplinka. Daržovės laikomos sūriame vandenyje išskiria natūralias rūgštis, tuo tarpu daržoves marinuojant, jos užpilamos actu ir cukrumi, taip dirbtinai sukuriant rūgštinę aplinką ir sudarant sąlygas veistis mielinėms ir kitoms nepageidaujamoms bakterijoms. Be to, marinuojant, daržovės kaitinamos, taip nužudant natūralius daržovės fermentus, dėl kurių raugintas daržoves taip ir vertiname. Na, žodžiu, su marinuotomis daržovėmis gauname nenaudingų mielių ir negauname probiotikų, kurie vertingiausi raugintose daržovėse.