Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 31, 16:19)
Bandžiau surasti knygoje tą frazę, bet, matyt, dar kartą visą reikia perskaityti. Kol kas viešinti knygos pavadinimo nenorėčiau. Ir aš buvau nustebusi, visada buvau įsitikinusi, kad rauginti produktai sveikiau nei marinuoti.
Buvo užsiminta, kad rūgstant susidaro kažkokios mielės, kurios organizmui nėra gerai.


Oi, kokia čia slapta knyga? Kokia kalba skaitai? Gal netyčia ne taip supratai?
Daržovėms susifermentuoti reikalinga rūgštinė aplinka. Daržovės laikomos sūriame vandenyje išskiria natūralias rūgštis, tuo tarpu daržoves marinuojant, jos užpilamos actu ir cukrumi, taip dirbtinai sukuriant rūgštinę aplinką ir sudarant sąlygas veistis mielinėms ir kitoms nepageidaujamoms bakterijoms. Be to, marinuojant, daržovės kaitinamos, taip nužudant natūralius daržovės fermentus, dėl kurių raugintas daržoves taip ir vertiname. Na, žodžiu, su marinuotomis daržovėmis gauname nenaudingų mielių ir negauname probiotikų, kurie vertingiausi raugintose daržovėse.
Atsakyti
Anyta neseniai irgi nusiklausė pas kažką kad reikia į raugintus agurkus cukraus dėti. Laimei visi slonikai nušaudė. Nereikės man rankiotis kurie agurkai yra suggar free. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 07 31, 14:56)
tai kad vietos ribotai, mes gi bute gyvenam  biggrin.gif

Kai kur šaldiklius ir rūsiuose laiko, bet jei tikrai saugu ten. Bo brangias daržoves kas nukniaukti greitas gali. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 31, 14:52)
Anyta neseniai irgi nusiklausė pas kažką kad reikia į raugintus agurkus cukraus dėti. Laimei visi slonikai nušaudė. Nereikės man rankiotis kurie agurkai yra suggar free.  biggrin.gif
Papildyta:

Kai kur šaldiklius ir rūsiuose laiko, bet jei tikrai saugu ten. Bo brangias daržoves kas nukniaukti greitas gali.  biggrin.gif



Pur pur, ištversi tu tą whole30, nepasiduok smile.gif nėr čia ko neištverti, kai rūkytus lašinukus pasikepini, užvarvolini daržovių ir pietauji biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 31, 16:49)
Oi, kokia čia slapta knyga? Kokia kalba skaitai? Gal netyčia ne taip supratai?


Jokia čia slapta. Kai neradau to sakinio, pradėjau abejoti, ar toje knygoje, nes paskutiniu metu labai daug straipsnių apie sveikatą skaičiau.
Geriausia daržoves valgyti žalias:)
Tuomet nerūpės jas marinuoti ar rauginti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 31, 17:17)
Pur pur, ištversi tu tą whole30, nepasiduok smile.gif nėr čia ko neištverti, kai rūkytus lašinukus pasikepini, užvarvolini daržovių ir pietauji biggrin.gif

Didžiausias pavojus obuoliuose ir slyvose šiuo sezonu tūnos. Bent kol pas tėvus svečiuosiuos. Na, kaip nors. Ačiū už palaikymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 31, 17:43)
Jokia čia slapta. Kai neradau to sakinio, pradėjau abejoti, ar toje knygoje, nes paskutiniu metu labai daug straipsnių apie sveikatą skaičiau.

Aa, aišku smile.gif kažkokiu konkrečiu klausimu apie sveikatą ar bendrai?
Aš tai mėgėja vienu metu skaityti tris knygas, tai irgi pasimetu tarp jų po to biggrin.gif

QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 31, 17:43)
Geriausia daržoves valgyti žalias:)
Tuomet nerūpės jas marinuoti ar rauginti lotuliukas.gif

suprantama, kad žalios daržovės gerai, bet ir raugintos gerai. Na, ir su actu paruoštos jos savų privalumų turi, manau smile.gif
Kaip tik rudenį išleidžiama knyga Fermented apie raugintų daržovių naudą organizmui. Tai čia iš paleo pozicijų ir nauda, ir veikimas aprašyti, receptų kaip rauginti pateikta smile.gif
Atsakyti
žalias labai daug valgydavau ir pūstu pilvu ir žarnynu buvau.. su paleo apdorot šiek tiek pripratau, su riebalu ir žymiai žymiai geriau jaučiuos..užvalgau salotų, na ir iš karto kitaip veikia...
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 07 31, 17:52)
Aa, aišku smile.gif kažkokiu konkrečiu klausimu apie sveikatą ar bendrai?
Aš tai mėgėja vienu metu skaityti tris knygas, tai irgi pasimetu tarp jų po to biggrin.gif
suprantama, kad žalios daržovės gerai, bet ir raugintos gerai. Na, ir su actu paruoštos jos savų privalumų turi, manau smile.gif
Kaip tik rudenį išleidžiama knyga Fermented apie raugintų daržovių naudą organizmui. Tai čia iš paleo pozicijų ir nauda, ir veikimas aprašyti, receptų kaip rauginti pateikta smile.gif

Bendrai, kaip sveikai gyventi ir maitintis, kad nesirgtume.
MB žiemą labai mėgsta raugintus agurkus ir kopūstus, tik jų laikymui reikia labai šaltos vietos.
Mano tulžis išoperuota, tai aš negaliu jokių raugintų produktų, griaužia skrandį, pučia pilvą. Marinuotas mažas agurkėlis man geriau, bet geriausiai žali. Tik reikia ilgai laukti jų, kol darže atsiranda biggrin.gif
Labai įdomu sužinoti naujų receptų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 31 liepos 2013 - 17:27
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 31, 10:41)
thumbup.gif Reikia atsirinkti kaip kam geriau. Aš ir pritariu, kad nėra normalu visiškai atsisakyti net ir to saldaus vaisiaus ir organizmą tiek išderinti, kad jis paskui svorį ar vandenį užkauptų nuo kelių vaisių... o taip yra, ir tas tiesa. Pabūk su itin mažai angliavandenių ir va.. paskui kiek dienų man nei sportas kokybiškas nei kas. o tik išėmiau vaisius iš raciono... nu nenormaliai, o ir yra puikių straipsnių, kad kol paleo besilaikydamos moterys anglių nepadidindavo netgi iki 150gr, tol svoris augdavo...

o be to na gyvent noris ir jei nevalgau kakalmaisčio, tai bent jau vaisium pasilepint tai jau nematau nieko blogo.


Bliamba, aš tai vien dėl kandidos dabar vaisių nevalgau... Ar neišsiderins man taip organizmas, kad kai jau galėčiau juos valgyti, nebepriims blink.gif ?? Noriu juos vėl kažkada valgyt...
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 31, 19:12)
Bliamba, aš tai vien dėl kandidos dabar vaisių nevalgau... Ar neišsiderins man taip organizmas, kad kai jau galėčiau juos valgyti, nebepriims  blink.gif ?? Noriu juos vėl kažkada valgyt...


relax, girls smile.gif kas čia per panika smile.gif Skaičiau, kad mūsų organizmas nuo senų laikų prisitaikęs arba prie low carb high fat (pvz., paleo mityba, Inuitu eskimai), arba prie low fat high carb (pvz. Japonijos mityba), jog būdavo periodai, kai žmogus valgydavo tik daug riebalų ir beveik jokių angliavandenių, o po to ateidavo etapas, kai aplink būdavo daug angliavandenių (vaisių, uogų, augalų), kuriais pagrinde ir misdavo. Žmogaus organizmas sugeba pereiti nuo vienos mitybos prie kitos, nuo vieno energijos šaltinio prie kito. Svarbiausia kartu nevalgyti daug riebalų ir daug angliavandenių. Visiška nesąmonė, kad organizmas po to nebemokės virškinti angliavandenių. Sakyčiau priešingai, jei jau suvalgytas vaisius kelis kilus svorio prideda, tai reikia susirūpinti, kodėl, gal problemos su kepenimis. Taip kad nesinervuokite, viskas gerai su tais vaisiais bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 07 31, 19:12)
Bliamba, aš tai vien dėl kandidos dabar vaisių nevalgau... Ar neišsiderins man taip organizmas, kad kai jau galėčiau juos valgyti, nebepriims  blink.gif ?? Noriu juos vėl kažkada valgyt...

nepergyvenk, čia pas mane buvo tokia išsibalansavusi glikeminė būklė, hiperinsulemija. Jei pas tave nieko panašaus nėra/nebuvo, tai ir ateityje neturėtų kilt problemų.
Tačiau ką gali žinoti, kai pabūsi ilgesnį laiką be cukraus, atsiras liuksusinė savijauta, gal nė tu nebenorėsi grįžti prie prastesnės. Juk yra perspėjimas

QUOTE
Netikite tuo, kas čia rašoma? Tada jums belieka praktiškai įsitikinti fruktozės pertekliaus nauda – išmeskite iš savo raciono viską, kas turi daug fruktozės, taip pasimaitinkite ilgesnį laiką, o tada ir padiskutuosim apie jūsų savijautą ir sveikatą.

Juk man nėra labai blogai, taip jaučiausi prieš keisdama mitybą, ir laikiau tai normaliu dalyku- tačiau kai pajutau, kad gali būti geriau, galiu mokėti kultūrinių vaisių-uogų nevalgymu už tą gerą savijautą.
mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 31 liepos 2013 - 19:01
Geras, sugooglinau apie baltą ridiką (daikon), pasirodo jis ir keptas ir virtas skaniai valgomas. Viską ką su morkom ir su juo galima daryti. Reiks užsivežti. smile.gif
Papildyta:
Sakykit, o ką sveikiausia vakare valgyti? ax.gif
Atsakyti