Laikausi kažkur nuo balandžio mėnesio, net nepamenu gerai. PSO labai suaktyvejus buvo po keliu savaičių laikymosi, tai aš ėmiausi to protokolo. Isbraukiau kiaušinius, pomidorus, baklazanus. Meniu labai istustejo, nes tuos produktus pagrinde ir valgiau. Neistempiau nei savaites ir paluzau. Grizau i doros kelia tik po keliu savaičių, vėl su kiaušiniais ir pomidorais. Nusprendžiau, kad geriau jau taip nei niekaip šiuo metu žvyneline labai sumažėjus, nežinau ar dėl maisto ar dėl saules, bet geriau, gyvent netrukdo. Sveriu 5 kg mažiau nei pradėjus taip maitintis, visada esu soti, netraukia joks slamstmaistis
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 08:05)
Labas,
o aš laikinai visiškai užrišau su uogom ir vaisiais, paragavau savo persikų ir užrišau. Man nepatinka mano savijauta, kurią įtakojo gausesnis angliavandenių kiekis maiste. Be fruktozės kur kas geriau buvo.
o aš laikinai visiškai užrišau su uogom ir vaisiais, paragavau savo persikų ir užrišau. Man nepatinka mano savijauta, kurią įtakojo gausesnis angliavandenių kiekis maiste. Be fruktozės kur kas geriau buvo.
Su vaisiais ir man prastoka savijauta. Vengiu aš jų, nors labai norisi.
Kaimynas kiekvieną rytą jau tris dienas neša alyvinius obuolius.
Vakar padariau eksperimentą - suvalgiau kelis nedidukus obuolius.
Pabandžiau, nes maniau, kad greičiau nuvarys į wc, bet to poveikio nebuvo.
Tačiau vakare pilvas išspūstas, būsena nekokia, svoris +1 kg.
Vadinasi, šitos gėrybės mano organizmui netinka.
Daugiau nevalgysiu .
Dėl geros savijautos bet ką padarysiu:)
man nieko nepučia, tik pasijautė ant akių (bijo monitoriaus) ir galvos (nežymus sunkumas), dantų apnašos atsiranda.
Papildyta:
pirk dar vieną http://www.skelbiu.l...s-16611526.html
tie geri, kur iš viršaus atsidaro, iš jų šaltis nepabėga, dureles atidarius.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 07 31, 14:16)
tai vyras kiekviena rudeni bamba, kai reikia kiaule sukisti, kad ismes mano darzoves velniop
pirk dar vieną http://www.skelbiu.l...s-16611526.html
tie geri, kur iš viršaus atsidaro, iš jų šaltis nepabėga, dureles atidarius.
Mes tiek daug daržovių suvalgom paskutiniu metu, tai net neliks ką žiemai šaldyti - penkiese sėdime prie stalo:)
Buvau užšaldžiusi 3 maišus šparaginių, jau 1 beliko, visi juos labai pamėgo.
Pirksiu ateinantį turgų visą krūvą šparaginių, kol sezonas.
Cukinijų šįkart pati užsiauginau. Šiandien pirmąjį derlių pietums išbandysiu:)
Pernai pusseserė davė 3 cukinijas: vieną suvalgėme, kitas supuvo(nežinojau tuomet, kaip juos valgyti), o trečias išbuvo net iki pat pavasario( vyras buvo kažkur užkišęs betvarkydamas). Pavasarį kuo skaniausiai jį suvalgėme:) Išsiėmiau sėklų ir pasisėjau - dabar darže turiu šviežių cukinijų
Pas mus paskutiniu metu irgi 2 šaldytuvai dirba:) Reikėjo pavasarį visą kiaulę sukišti, bet dabar jau atsirado vietos ir daržovėms.
Buvau užšaldžiusi 3 maišus šparaginių, jau 1 beliko, visi juos labai pamėgo.
Pirksiu ateinantį turgų visą krūvą šparaginių, kol sezonas.
Cukinijų šįkart pati užsiauginau. Šiandien pirmąjį derlių pietums išbandysiu:)
Pernai pusseserė davė 3 cukinijas: vieną suvalgėme, kitas supuvo(nežinojau tuomet, kaip juos valgyti), o trečias išbuvo net iki pat pavasario( vyras buvo kažkur užkišęs betvarkydamas). Pavasarį kuo skaniausiai jį suvalgėme:) Išsiėmiau sėklų ir pasisėjau - dabar darže turiu šviežių cukinijų
Pas mus paskutiniu metu irgi 2 šaldytuvai dirba:) Reikėjo pavasarį visą kiaulę sukišti, bet dabar jau atsirado vietos ir daržovėms.
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 13:48)
pirk dar vieną
tai kad vietos ribotai, mes gi bute gyvenam
Dar. Nijole, jei suvalgius vaisių tau pučia pilvą, reiškia candida tikrai pas tave yra ir turi ją numarinti, o tam reik maždaug pusmečio . Susiimk. Kitais metais atsigriebsi. Man nepučia, nes pernai nuo sausio labai griežtai laikiausi ir tik rudeniop valgiau šiek tiek vynuogių ir slyvų.
Papildyta:
balkone gali stovėt, jei ne pietinis.
Papildyta:
QUOTE(pumpica @ 2013 07 31, 14:56)
tai kad vietos ribotai, mes gi bute gyvenam
balkone gali stovėt, jei ne pietinis.
Darže šią vasarą siaubingai daug agurkų, valgome žalių daug jų, bet vistiek lieka krūvos. Marinuoju su actu, cukraus dedu sumažinus kiekį beveik perpus, acto perpus daugiau. Skaičiau knygoje, kad marinuoti yra sveikiau nei rauginti.
Nežinau, ar aš žiemą juos valgysiu, bet šeimai vistiek padarysiu.
Nežinau, ar aš žiemą juos valgysiu, bet šeimai vistiek padarysiu.
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 13:57)
balkone gali stovėt, jei ne pietinis.
pietinis, ir be visisko pavesio tinkamas tik kregzdziukam augint
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 31, 14:57)
Skaičiau knygoje, kad marinuoti yra sveikiau nei rauginti.
Kokioj knygoj skaitei? Nes aš atvirkščiai skaičiau
QUOTE(varnikė @ 2013 07 31, 13:29)
Dar klausimas, gal kuri zino ir gali kokia nuoroda pametėti su receptais marinavimo, rauginimo pagal paleo, kad be cukraus butų ir kitu prastų ingridientu. Parsiveziau iš kaimo ragaze agurku ir neišmąstau kaip juos skaniai pasidaryti, kur receptus vartau, visur tas nulemtas cukrus
Kiek mano močiutė, mama ir aš raugiam agurkus - niekada nededame cukraus. Gal jūs maišote su kokiais kitais koncervuotais? Tiesiog į bačkutes ar stiklaisnius sudedi su vyšnių lapais, krapais, česnakais, krienais, druska, dar kažko ir viskas. Gi žmonės senais laikais ir burokus, ir obuolius, ir grybus taip raugdavo. Net į raugintus kopūstus tik dėl mandrumo cukrų deda. Skanūs jie gaunasi ir be jo. Tikrai niekam nereikia cukraus. Marinuotiems produktams tai taip. Bet kam tas daržoves acte mirkyti jei raugntos skaniau ir sveikiau?
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 31, 15:48)
Kiek mano močiutė, mama ir aš raugiam agurkus - niekada nededame cukraus. Gal jūs maišote su kokiais kitais koncervuotais? Tiesiog į bačkutes ar stiklaisnius sudedi su vyšnių lapais, krapais, česnakais, krienais, druska, dar kažko ir viskas. Gi žmonės senais laikais ir burokus, ir obuolius, ir grybus taip raugdavo. Net į raugintus kopūstus tik dėl mandrumo cukrų deda. Skanūs jie gaunasi ir be jo. Tikrai niekam nereikia cukraus. Marinuotiems produktams tai taip. Bet kam tas daržoves acte mirkyti jei raugntos skaniau ir sveikiau?
cukrų tai į marinuotas deda Rauginant tikrai neteko girdėti, kad kas nors dėtų cukrų. Na, išskyrus kopūstus, į kuriuos cukrų deda, kad greičiau užsifermentuotų (nes lacto bakterijos minta cukrumi, natūraliu ar pridėtiniu), tačiau galima ir be cukraus susirauginti, tik kiek ilgiau užtruks
QUOTE(Elata @ 2013 07 31, 15:11)
Kokioj knygoj skaitei? Nes aš atvirkščiai skaičiau
Bandžiau surasti knygoje tą frazę, bet, matyt, dar kartą visą reikia perskaityti. Kol kas viešinti knygos pavadinimo nenorėčiau. Ir aš buvau nustebusi, visada buvau įsitikinusi, kad rauginti produktai sveikiau nei marinuoti.
Buvo užsiminta, kad rūgstant susidaro kažkokios mielės, kurios organizmui nėra gerai.