QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 31, 12:48)
Ar skanūs Lietuvoje auginti persikai? Gal tas blogumas tik nuo kai kurių vaisių jaučiasi. Ar nuo serbentų taip pat negera buvo?
kažkada teko Kryme visą dieną darbuotis persikų sode, tada paragavau tikrų persikų, į kuriuos sminga pirštai. Maniškiai yra tip top tokie patys, tik šiek tiek mažesni- ~ 60 gr svorio. na, kilogramais jų nevalgiau, tris ant karto ir gana, juodųjų ar aviečių valgiau maždaug po stiklinę. Tačiau reakcija vienoda, ir man nepatinka savijauta, kuri jau yra porą mėnesių. Tai nėra labai blogai, bet buvo geriau be cukraus.
Anksčiau maniau, kad praeis, tačiau matau kad tai nesibaigia. Dabar žiūrėsiu kiek dienų reiks sugrįžimui, o persikus nuskinu ir išdalinu . Alyvinius obuolius lesa vištos .
QUOTE(varnikė @ 2013 07 31, 13:29)
Sveikos paleolistes
vis pasiskaitineju jus, pati stengiuosi prisilaikyti ir šeima į doros kelia vedu nuo pavasario. mėsa su daržovėmis pas mus vyrauja šiuo metu. Duonos bulkos namie nerasi (kaip ne pas visus normalius
) neperku ir kažkaip nepasigendam.
sveika, maniau pabėgai
, o tu patyliukais laikaisi. Ar pasirodė kokie rezultatai?
QUOTE
Šis metu laikas labai palankus, daug vaisių, daržovių, bet jau planuojuosi ir kaip žiema teks maitintis. To pasekmė didelis naujas (kolkas apytustis) saldiklis. Planuoju prisisandeliuot kuo daugiau daržovių, kad lietuviškų butų. Tik nelabai randu kas augintu Lietuvoj daugiau maziau ekologiškai. Dauguma augina tik bulves morkas svogūnus. Gal kuri turit pažįstamų, kas augintu brokolius, kalafijorus, paprikas, cukinijas netoli Kauno?
ekologiška ar ne -tai beveik neįtakoja metabolizmo. Cukinijų niekas nepuola, jokios chemijos niekas nenaudoja ir jų, subrendusių visai nebūtina šaldyti- sausai padėtos iki naujųjų išsilaiko. Taip pat niekas nepuola ir (todėl auga be jokios chemijos) šparaginių pupelių- jos vienos vertingiausių mums tinkamų daržovių, prisipirk ir šaldyk
QUOTE
Dar klausimas, gal kuri zino ir gali kokia nuoroda pametėti su receptais marinavimo, rauginimo pagal paleo, kad be cukraus butų ir kitu prastų ingridientu. Parsiveziau iš kaimo ragaze agurku ir neišmąstau kaip juos skaniai pasidaryti, kur receptus vartau, visur tas nulemtas cukrus
pažiūrėk
http://www.dieta.lt/...duktas/agurkai/
agurko maistinė vertė tokia maža-vienas vanduo- kad tikrai neverta dėl jų išsaugojimo vargti, yra, valgom, baigsis - neverksim. Mane anksčiau užknisdavo tie marinavimai , džiaugiuosi dabar- nedarau išvis jokių konservų. Antri metai kai burnoj neturėjau nieko rauginto (išskyrus pieno produktus) , tačiau dabar pamėginsiu parauginti agurkų- bus įdomu pasižiūrėti žarnyno reakciją.