Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 11:13)
na kažkiek laiko praeis ir galėsi. O ką dabar tau darytų riebalų vartojimas?
skaitau:
Ar čia tik gąsdinimas dėl cholesterolio? Bet juk mes jo nebijome?

Ne todėl

Tulžies pūslė reguliuoja tulžies srautą, patenkantį į žarnyną, kad ji ten tekėtų kai to reikia ir reikiamais kiekiais (virškinti riebalus).

Kai tulžies pūslės nėra, tulžis nuolat patenka į virškinamąjį traktą, bet jos nepakanka, kai reikia virškinti riebalus. Tai gali sukelti virškinimo problemas, žarnų distresą, viduriavimą, negalėjimą suskaidyti riebalus
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 31, 11:20)
Ne todėl

Tulžies pūslė reguliuoja tulžies srautą, patenkantį į žarnyną, kad ji ten tekėtų kai to reikia ir reikiamais kiekiais (virškinti riebalus).

Kai tulžies pūslės nėra, tulžis nuolat patenka į virškinamąjį traktą, bet jos nepakanka, kai reikia virškinti riebalus. Tai gali sukelti virškinimo problemas, žarnų distresą, viduriavimą, negalėjimą suskaidyti riebalus

aha, ten aš irgi pasiskaitinėjau, tačiau ta svetainė yra sukurta papildams stumdyti, ne medikų, o pardavėjų.
Ir rašo- gali sukelti, kaip visur rašo - riebalai yra blogis, nuo kurio tunkama lotuliukas.gif
Kiek pagrįstas tas- gali , jei tu dabar ir taip šūdinai jautiesi.
Susigydyk ir mėgink atsargiai žiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 31, 08:46)
na geriausia ant tuščio skrandžio, ryte.... bet pusryčiai neturėtų būti vien tik vaisius.

o s kaip tik skaiciau ka d negerai vaisius ant tuscio skrandzio.. nes didina rugstinguma unsure.gif
Papildyta:
gal kas galetu pakomentuoti paveiksliuka? g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 07 31, 11:41)
o s kaip tik skaiciau ka d negerai vaisius ant tuscio skrandzio.. nes didina rugstinguma unsure.gif

skrandžio rūgštingumą?
g.gif tai kodėl pas vaisiaėdžius žaliavalgius mažėja druskos rūgšties gamyba ir dėl to jie nuolat turi problemų su parazitais ir bakterijom, kurias įprastai druskos rūgštis nukenksmina.
O paveiksliukas- o kas dar ten neaišku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 31 liepos 2013 - 11:01
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 08:05)
Labas,
o aš laikinai visiškai užrišau su uogom ir vaisiais, paragavau  savo persikų ir užrišau. Man nepatinka mano savijauta, kurią įtakojo gausesnis angliavandenių kiekis maiste. Be fruktozės kur kas geriau buvo.

Ar skanūs Lietuvoje auginti persikai? Gal tas blogumas tik nuo kai kurių vaisių jaučiasi. Ar nuo serbentų taip pat negera buvo?
Man tai jau žinau, kad nuo bananų pilvo apačioje abu šonus lengvai mausti pradeda.

QUOTE(kustuce @ 2013 07 31, 09:08)
Sveikos, mergaitės,

pabudau 6 val. nuo skausmo, bliam skrandis koks nepatenkintas, dujos kaupėsi, tai skaudėjo viską. Kaip man išgyvent be vaistų?

Sveika, tau tikriausiai laparoskopijos būdu darė operaciją? Man po jos irgi labai pūtė pilvą, net rodos į rankas dujos susimetė. Bet tai normalu po tokios operacijos. Praeis 4u.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 31, 09:41)
kakalmaisčio

Labai gražus naujadaras. Man apskritai patinka kaip čia visokių naujų žodžių prikuriam thumbup.gif

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 31, 10:05)
o šiaip kas nuo rytojaus bus whole30 šalininkės? smile.gif

Aš jau nuo vakar.
Tiek išsigandau dėl savo cholesterolio, kad dvi paras normaliai nemiegojau. Tai vakar nusprendžiau nelaukti pirmos, o jungtis į whole30 tuoj pat. Juokingiausia, kad mano cholesterolio tyrimą nusiuntė jautresniam aparatui tikrinti. Tai vietoj 10 beliko 6,5, o norma yra 5. Tai sakyčiau labai geras rezultatas. Be to cukraus kiekis kraujy normalus, hemoglobinas 120. Bus įdomu palyginti rezultatus po whole, jei jį išbūsiu sąžiningai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 31, 12:48)
Juokingiausia, kad mano cholesterolio tyrimą nusiuntė jautresniam aparatui tikrinti. Tai vietoj 10 beliko 6,5, o norma yra 5.

blink.gif Sakyčiau, neblogai pagąsdino blink.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 31, 12:58)
blink.gif  Sakyčiau, neblogai pagąsdino  blink.gif

Tikrai neblogai. Bet kai pasakė geresnį rezultatą atlėgo. Šiaip dvi paras nežinojau nei ko imtis nei ką galvoti. Bet geras dalykas, kad dėl to vėl atsisakiau kavos ir pieno produktų. rolleyes.gif
Ai, ir dar sugalvojau, kad kai kas bandys įsiūlinėti visokius kakalmaisčius valgyti, galima atsisakinėti padidėjusiu cholesteroliu. lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos paleolistes 4u.gif vis pasiskaitineju jus, pati stengiuosi prisilaikyti ir šeima į doros kelia vedu nuo pavasario. mėsa su daržovėmis pas mus vyrauja šiuo metu. Duonos bulkos namie nerasi (kaip ne pas visus normalius biggrin.gif) neperku ir kažkaip nepasigendam.
Šis metu laikas labai palankus, daug vaisių, daržovių, bet jau planuojuosi ir kaip žiema teks maitintis. To pasekmė didelis naujas (kolkas apytustis) saldiklis. Planuoju prisisandeliuot kuo daugiau daržovių, kad lietuviškų butų. Tik nelabai randu kas augintu Lietuvoj daugiau maziau ekologiškai. Dauguma augina tik bulves morkas svogūnus. Gal kuri turit pažįstamų, kas augintu brokolius, kalafijorus, paprikas, cukinijas netoli Kauno?
Dar klausimas, gal kuri zino ir gali kokia nuoroda pametėti su receptais marinavimo, rauginimo pagal paleo, kad be cukraus butų ir kitu prastų ingridientu. Parsiveziau iš kaimo ragaze agurku ir neišmąstau kaip juos skaniai pasidaryti, kur receptus vartau, visur tas nulemtas cukrus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 31, 12:48)
Ar skanūs Lietuvoje auginti persikai? Gal tas blogumas tik nuo kai kurių vaisių jaučiasi. Ar nuo serbentų taip pat negera buvo?

kažkada teko Kryme visą dieną darbuotis persikų sode, tada paragavau tikrų persikų, į kuriuos sminga pirštai. Maniškiai yra tip top tokie patys, tik šiek tiek mažesni- ~ 60 gr svorio. na, kilogramais jų nevalgiau, tris ant karto ir gana, juodųjų ar aviečių valgiau maždaug po stiklinę. Tačiau reakcija vienoda, ir man nepatinka savijauta, kuri jau yra porą mėnesių. Tai nėra labai blogai, bet buvo geriau be cukraus. biggrin.gif Anksčiau maniau, kad praeis, tačiau matau kad tai nesibaigia. Dabar žiūrėsiu kiek dienų reiks sugrįžimui, o persikus nuskinu ir išdalinu . Alyvinius obuolius lesa vištos .

QUOTE(varnikė @ 2013 07 31, 13:29)
Sveikos paleolistes  4u.gif vis pasiskaitineju jus, pati stengiuosi prisilaikyti ir šeima į doros kelia vedu nuo pavasario. mėsa su daržovėmis pas mus vyrauja šiuo metu. Duonos bulkos namie nerasi (kaip ne pas visus normalius biggrin.gif) neperku ir kažkaip nepasigendam.

sveika, maniau pabėgai biggrin.gif , o tu patyliukais laikaisi. Ar pasirodė kokie rezultatai?

Šis metu laikas labai palankus, daug vaisių, daržovių, bet jau planuojuosi ir kaip žiema teks maitintis. To pasekmė didelis naujas (kolkas apytustis) saldiklis. Planuoju prisisandeliuot kuo daugiau daržovių, kad lietuviškų butų. Tik nelabai randu kas augintu Lietuvoj daugiau maziau ekologiškai. Dauguma augina tik bulves morkas svogūnus. Gal kuri turit pažįstamų, kas augintu brokolius, kalafijorus, paprikas, cukinijas netoli Kauno?

ekologiška ar ne -tai beveik neįtakoja metabolizmo. Cukinijų niekas nepuola, jokios chemijos niekas nenaudoja ir jų, subrendusių visai nebūtina šaldyti- sausai padėtos iki naujųjų išsilaiko. Taip pat niekas nepuola ir (todėl auga be jokios chemijos) šparaginių pupelių- jos vienos vertingiausių mums tinkamų daržovių, prisipirk ir šaldyk

Dar klausimas, gal kuri zino ir gali kokia nuoroda pametėti su receptais marinavimo, rauginimo pagal paleo, kad be cukraus butų ir kitu prastų ingridientu. Parsiveziau iš kaimo ragaze agurku ir neišmąstau kaip juos skaniai pasidaryti, kur receptus vartau, visur tas nulemtas cukrus doh.gif

pažiūrėk
http://www.dieta.lt/...duktas/agurkai/
agurko maistinė vertė tokia maža-vienas vanduo- kad tikrai neverta dėl jų išsaugojimo vargti, yra, valgom, baigsis - neverksim. Mane anksčiau užknisdavo tie marinavimai , džiaugiuosi dabar- nedarau išvis jokių konservų. Antri metai kai burnoj neturėjau nieko rauginto (išskyrus pieno produktus) , tačiau dabar pamėginsiu parauginti agurkų- bus įdomu pasižiūrėti žarnyno reakciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 31 liepos 2013 - 12:55
Marinavimas malonumas menkas smile.gif bet skanu žiema, kai pasirinkimas daržovių mažas.
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 07 31, 14:01)
Marinavimas malonumas menkas smile.gif bet skanu žiema, kai pasirinkimas daržovių mažas.

gal ir skanu, tačiau ar bent kokie vitaminai tuose konservuose išsilaiko? Laikau, kad šaldant jų išlieka daugiau, tik šaldiklio vietos ribotai. Na pas mane jie yra du- vienam mėsa , kitam daržovės.
Atsakyti
Pas mus visada buna prisaldyta sparaginiu pupeliu, zirneliu, kalafioro, brokolio. Cukinijos, morkos ir t.t. stovi ir taip gerai. Tik gaila saldiklis vienas namuose, tai vyras kiekviena rudeni bamba, kai reikia kiaule sukisti, kad ismes mano darzoves velniop biggrin.gif
Atsakyti