Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(ativas @ 2013 07 30, 16:55)
patersiu, man cia suprantamiausiai paaiskinta tie balansai... ax.gif
gal dar kam pades.

Labai aiskiai tikrai. Isvis anglisku tekstu stilius buna kazkoks stebuklingai aiskus. Pastebejau tai seniai, dar studijuodama medicina. Ten, kur rusiskai budavo skaitai 5kartus ir nieko nesupranti, tai is anglisku saltiniu vieno karto pakakdavo, tik kad tu anglisku saltiniu tada neimanoma buvo gaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 31, 08:41)
o ir yra puikių straipsnių, kad kol paleo besilaikydamos moterys anglių nepadidindavo netgi iki 150gr, tol svoris augdavo...

kaip idomu g.gif

man stovi svoris vel biggrin.gif ir jau irgi pastebejau ta, kad ne toks kasnis burnon, kaip iprastai su paleo -ir jau pasekmes -negera, svoris sustoja...
Atsakyti
QUOTE(Muera @ 2013 07 31, 08:46)
nes organizmas priprato gyventi ketozes busenoje ir tapo jautrus angliavandeniams.
Kazin ar as sito noriu, man tai nenormali busena, kai kunas net keletos vaisiu nepriima. Atlete as nesiruosiu but. Taigi, nenorint blogai jaustis nuo keletos vaisiu, reik nemazint angliavandeniu maziau nei 60 g.
ir jusu dieta, voresta, man ne paleo atrodo, o ketogenine, sudaryta is paleo

Dėl per didelio angliavandenių kiekio ankstesnėje mityboje man vystėsi ketogeninis disbalansas- rezistencija insulinui, o ketozės būsena padėjo iš to išlipti. Ir man labiau patinka ta savijauta . Tad grįžtu prie jos. Tik tiek.
Tavo organizmas jaunas, dar moka tvarkytis ir su riebalais ir su angliais. Mano, matyt, dar neatsistatė šitas gebėjimas.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 09:57)
Dėl per didelio angliavandenių kiekio ankstesnėje mityboje  man vystėsi ketogeninis disbalansas- rezistencija insulinui, o ketozės būsena padėjo iš to išlipti. Ir man labiau patinka ta savijauta . Tad grįžtu prie jos. Tik tiek.
Tavo organizmas jaunas, dar moka  tvarkytis ir su riebalais ir su angliais. Mano, matyt, dar neatsistatė šitas gebėjimas.

as nesakau, kad tau reiktu grizt ar kazka keist, as tik sakau, kad man tai nepatinka ir netinka. Jei buciau priesvezinej busenoj, tikriausiai ir pulciau i koki nors krastutinuma. Svarbiausia, kad tau padejo. 4u.gif Ir del to tikrai dziaugiuosi. O savo kuno nenoriu pratinti prie ketozes busenos, kad paskui jis nezinotu ka daryt su anglim. Be to, padidinus angliu as pasidariau ramesne: nebemirstu praeidama bandeliu ar saldainiu skyriu, o svoris ir toliau po truputi mazeja.
Atsakyti
o šiaip kas nuo rytojaus bus whole30 šalininkės? smile.gif

p.s. Voresta nesendink savęs anksčiau laiko! Visada taip skamba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 31, 09:08)
Sveikos, mergaitės,

pabudau 6 val. nuo skausmo, bliam skrandis koks nepatenkintas, dujos kaupėsi, tai skaudėjo viską. Kaip man išgyvent be vaistų?
na dar porą dienų ir sugis, baigsis tie skausmai, nebereiks ir vaistų.

nuo liepos 27 dienos aš jau pamečiau 11 g  blink.gif .

lotuliukas.gif net 11 gramų lotuliukas.gif

Tiesa, dar pasigirsiu, kad su paleo dingo mano kojų tinimai, nu tokios plonos pasidarė, kokių senai nemačiau, net kauliukai matosi  thumbup.gif

thumbup.gif organizmas pats tvarkosi, kai tik jam leidi.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 10:05)

lotuliukas.gif net 11 gramų lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
-----------
man skauda skrandį, kaupiasi dujos, nežinau ką valgyti, sunkiai kol kas susivokiu situacijoje, nenoriu nutolti nuo paleo. Gal turi minčių ką man valgyti, nes panašu, kad kol kas kopūstas pučia pilvą verysad.gif
Atsakyti
kai skauda skrandį, prieš valgį galima išgerti sėmenų nuoviro gleivių- pati gėriau, kai nuo chemoterapijos išsilupdavo skrandžio gleivinė. Sėmenų geriausia ieškoti veterinarijos vaistinėse.
O jei konkrečiai kopūstas kaltas- tai dabar ir be jo yra ką valgyti. Ir pūtimas gal dabar vis dar kruopų pasekmė, praeis dar keletas dienų, kol apsiramins blogiukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 31 liepos 2013 - 09:25
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 10:22)
kai skauda skrandį, prieš valgį galima išgerti sėmenų nuoviro gleivių- pati gėriau, kai  nuo chemoterapijos išsilupdavo skrandžio gleivinė. Sėmenų geriausia ieškoti veterinarijos  vaistinėse.
O jei konkrečiai kopūstas kaltas- tai dabar ir be jo yra ką valgyti. Ir pūtimas gal dabar vis dar kruopų pasekmė, praeis dar keletas dienų, kol apsiramins blogiukai

sėdžiu ir ašaros byra. Taip gerai jaučiausi, tai ne, reikėjo įsikišt kažkokiems akmenims ir sugadint viską, dabar vėl viskas iš pradžių, candida subujojo, nes vakar žiauriai norėjau saldžių kukurūzų, o dabar sėdžiu su išpūstu pilvu ir skrandžiu, ir nežinau ko griebtis, badaut nenoriu, valgyt ir gi bijau
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 31, 10:48)
nes vakar žiauriai norėjau saldžių kukurūzų,

ar tik norėjai ar ir valgei?
na dabar tu žinai kad vėliau, kandidą suvaldžius, pagerėja, tad susiimk ir stenkis jos norų netenkinti. Nesileisk šokdinama.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 31, 10:56)
ar tik norėjai ar ir valgei?
na dabar tu žinai kad vėliau, kandidą suvaldžius, pagerėja, tad  susiimk ir stenkis jos norų netenkinti. Nesileisk šokdinama.

tik norėjau, nevalgiau
Žinau, bet kaip man suvaldyt viską, kai valgyt mažai ką galiu, aš noriu normaliai maitintis, valgyti riebią mėsą, riebalus, o negaliu
Atsakyti
na kažkiek laiko praeis ir galėsi. O ką dabar tau darytų riebalų vartojimas?
skaitau:
Dažnai žmonės, kentę tulžies pūslės akmenligės priepuolius, turėję vengti riebių, aštrių maisto produktų, mano, kad iškart po cholecistektomijos galės valgyti viską ir tiek, kiek širdis geis. Deja, bet taip nebus. Pagrindinė tulžies pūslės funkcija yra kaupti kepenų gaminamą tulžį, kuri patenka į dvylikapirštę žarną tuomet, kai mes valgome, ir padeda virškinti riebalus. Ją pašalinus, tulžis neturi kur kauptis ir išteka į dvylikapirštę, todėl dažnai pirmaisiais mėnesiais po cholecistektomijos galima tikėtis virškinimo sutrikimų, ypač nesilaikant mitybos režimo – viduriavimo, pilvo pūtimo ar nemalonių pojūčių pilve.

Ką galite ir ko ne dėti ant savo pietų stalo?
•  Valgyti reikia mažais kiekiais, tačiau dažnai (4–5 kartus per dieną).
•  Sumažinkite druskos kiekį maiste. Prisiminkite, kad itin daug druskos turi pirkti gaminiai – duona, dešros, padažai ir kt.
•  Valgykite daug daržovių ir vaisių (daugiau nei 400 gramų per dieną). Dauguma jų turėtų būti švieži.
•  Labai svarbu vengti riebaus maisto. Ypač kenksmingi gyvuliniai riebalai, riebaluose keptas maistas. Galima suvartoti nedaug augalinio aliejaus (tačiau jį reikia pilti ant salotų, o ne jame kepti). Geriausia valgyti liesą mėsą – jautieną, paukštieną, žvėrieną, tačiau ne keptą ir ne rūkytą. Tinka ir žuvis, tačiau jos taip pat nederėtų kepti riebaluose.
•  Venkite saldumynų, mielinių ir riebių kepinių. Vietoj jų tinka juoda grūdėta duona, košės, makaronai.
•  Pieno produktai taip pat turėtų būti liesi – jogurtai, liesa varškė, liesas sūris. Reikėtų vengti riebios grietinės, sviesto ir kitų riebių produktų.
•  Nerekomenduojama valgyti žirnių, pupelių, lęšių (pastarieji didina dujų kaupimąsi žarnyne), baltagūžių kopūstų.
•  Vengti ridikų, ridikėlių, ropių, svogūnų, aštrių prieskonių, garstyčių, grybų.
•  Venkite labai šalto, labai karšto, aštraus maisto.
•  Venkite alkoholio, sirupų, nepiktnaudžiaukite kava, saldžiais gėrimais.

Ar čia tik gąsdinimas dėl cholesterolio? Bet juk mes jo nebijome?
Atsakyti