Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(Elata @ 2013 07 28, 00:26)
Galėtų kas nors tai pasakyti mano pažįstamoms, nes nebegaliu, kaip ausį rėžia tas jų džy biggrin.gif O man nesinori visažinės vaidinti biggrin.gif

Et, o aš iš visokių protinguolių sveikuolių prisiklausiau kad tai dži. Tikrai nesu girdėjus kad kas tartų jį tiesiog ghi, taip kaip rašosi. biggrin.gif
Atsakyti
O aš galvojau, kad jūs čia tą dži sugalvojot ant bajerio biggrin.gif Pirmą kartą čia pamačiau tokį tarimą biggrin.gif
Kustuce, sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 28, 09:49)
Kustuce, ačiū už informaciją, o tai jau galvojau kad tave ten pripjovė. doh.gif O operaciją laparoskopinę ar ne, darė? Skaičiau, kad kai dideli akmenys, laparoskopiniu būdu neina.
Reiškia, operacijos nebūtum išvengusi bet kokiu atveju, tik su įprastine mityba gal dar ne dabar. O kokią mitybą dabar tau rekomenduoja?
Šoninė tik tolimoj perspektyvoj...

biggrin.gif nerimavai ?
Laparoskopinę, nežinau, mano didžiausias akmuo, kurį gavau dovanų, putpelės kiaušinio dydžio, daktaras sakė, kad didžiausią akmenį, kokį buvo ištraukęs - kaip vištos kiaušinis, vadinasi galima laparoskopu ištraukti g.gif
Kol kas nieko negaunu valgyti, rytoj gal jau duos. Nieko nežinau ką rekomenduoja, bet košių tikrai nevalgysiu, manau, kad valgysiu kokią vištieną su daržovėm ir užsikąsiu kokoso sviestu. Bandysiu pagal paleo maitintis, tik kurį laiką vengsiu didelių riebalų smile.gif
Tiesa, nesimatavau apimčių, bet prieš ligoninę pasisvėriau, per mėnesį laiko -7 kg ax.gif
Atsakyti
Žinoma, kad pergyvenau, gi jei ne aš, tu gal didesnius akmenis būtai užsiauginusi biggrin.gif

na, savaitės badas ir operacija, tai dar bus minus kilogramų. Pagooglinau: įmanoma normali mityba, kad kandidos nemaitintum. Daržovės ir mėsyte, žuvytė. Aišku, riebaliukų mažiau bus kurį laiką.
Na, sveik, miegok, kol leidžia.
Atsakyti
Kustuce, smagu kad sėkmingai operacija praėjo, dabar jau saugok save labai, o Paleo mityba tau padės smile.gif Tik jau dabar manau visam gyvenimui griežčiau prisižiūrėt teks, šlamšto į save kišt noras neateis jaučiu smile.gif Smagūs ir tavo rezultatai, minus 7 kg labai didelis pasiekimas, turint omeny kad riebalo nebijom, mėsą valgom, bet šlamšto ne smile.gif
Aš pusryčiam susitaisiau omletą, valgiau su salotom, pietum/vakarinei po mėsos gabaliuką su salotom smile.gif Ir medaus šaukštuką sulaižiau pas kaimynę su arbata, bet turint omeny kad prieš mane buvo padėti sausainiai ir saldainiai, o aš tik medaus palaižiau ir tai nedidelį kiekį tai man labai patinka thumbup.gif Nes potraukio nebeturiu, vakar sakau nu davai nusipirksiu šokolado - 85% kakavos. Paskui pagalvojau, kad aš to saldumyno nenoriu visiškai. O jei suvalgau gabaliuką, antro nebelabai noriu. Užtat spjoviau, parėjau namo, išsikepiau žiedinio kopūsto picą ir per 2 kartus suvalgiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 26, 19:26)
Prasom, nera uz ka  4u.gif Visos mes cia dalinames tuo ka mokam ir ka zinom smile.gif

Taigi, išbandžiau ką ti ir laaabai patiko toks sviesto lydymo būdas. naudojau paprastą puodą, o sviestui stiklinį arbatinuką. Tai visas procesas kuo puikiausiai matėsi. ypač patinka, kad nreikia stebėti ir bijoti kad nedegtų ar pan. Pastačiau, palikau ir karts nuo karto pasidžiaugti ateidavau. Tikriausiai tokiu būdu neįmanoma perlkaitinti ar sudeginti, kol vandens yra?
Ačiū už pamoką, katinoe 4u.gif
Papildyta:
Tiesa, toks kaitinimo būdas gerokai ekonomiškesnis. Nes indelis kurian supildavau sviestą, iš dviejų pakelių gaudavos biškį daugiau nei pusę, dabar gavosi beveik pilnas. Jei su koštuvėliu pylus būčiau, būtų visai pilnas. Na, likutis pas morkas į troškinį išėjo. smile.gif
Atsakyti
jie su savo lašinėm išplovė visas mano mineralų atsargas, pradėjo koją traukt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 28, 17:05)
Taigi, išbandžiau ką ti ir laaabai patiko toks sviesto lydymo būdas. naudojau paprastą puodą, o sviestui stiklinį arbatinuką. Tai visas procesas kuo puikiausiai matėsi. ypač patinka, kad nreikia stebėti ir bijoti kad nedegtų ar pan. Pastačiau, palikau ir karts nuo karto pasidžiaugti ateidavau. Tikriausiai tokiu būdu neįmanoma perlkaitinti ar sudeginti, kol vandens yra?
Ačiū už pamoką, katinoe  4u.gif
Papildyta:
Tiesa, toks kaitinimo būdas gerokai ekonomiškesnis. Nes indelis kurian supildavau sviestą, iš dviejų pakelių gaudavos biškį daugiau nei pusę, dabar gavosi beveik pilnas. Jei su koštuvėliu pylus būčiau, būtų visai pilnas. Na, likutis pas morkas į troškinį išėjo.  smile.gif

Puiku, kad isbandei ir kad patiko smile.gif Neveltui tiek rasiau smile.gif O del perkaitinimo, tai kol vanduo neissenka, tai temperatura auksciau 100laipsniu pakilt negali, bet as tai vistiek ilgai ten jo nesildau - nuskaidreja pilnai ir nupilineju.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 28, 18:34)
jie su savo lašinėm išplovė visas mano mineralų atsargas, pradėjo koją traukt  doh.gif

paprašyk, kad papildytų... irgi lašine biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 28, 18:42)
paprašyk, kad papildytų... irgi lašine  biggrin.gif

tai kad gal jau paskutinę šiandien gaunu biggrin.gif , gana man tų lašinių biggrin.gif
Kai darė echo, daktarė sakė,kad labai riebios kepenys,kažin ką tai reiškia g.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 28, 18:58)
tai kad gal jau paskutinę šiandien gaunu biggrin.gif , gana man tų lašinių  biggrin.gif
Kai darė echo, daktarė sakė,kad labai riebios kepenys,kažin ką tai reiškia g.gif

tai reiškia, kad pačiu laiku atradai paleo, nes kepenų suriebėjimas siejasi su angliavandenių pertekliumi, metaboliniu sindromu ir viršsvoriu.
Didžiausias priešas – per didelis angliavandenių kiekis

Prof. J. Valantino žodžiais, maisto perteklius, ypatingai per didelis angliavandenių kiekis racione, yra pats didžiausias pavojus nutukti. Europos mokslininkų atliktų tyrimų duomenimis, yra du būdai, kaip išvengti nutukimo: tai fizinis aktyvumas ir mitybos raciono sureguliavimus, t.y. maisto, kurio sudėtyje yra angliavandenių, ribojimas.

„Jeigu žmogus sugebėtų bent 15 minučių per dieną pajudėti, jo gyvenimas prailgėtų vieneriais metais", – užsienio kolegų patirtimi dalijasi gastroenterologas. – „Tai yra pats mažiausias siūlomas fizinio aktyvumo laikas, tačiau norint išties pasiekti maksimalaus sveikatai efekto, reikėtų šį laiką padidinti iki 1–1,5 valandos. Reikia žinoti, kad pirmąsias 30 minučių organizmas tik prakaituoja, o tik po to ima „deginti" riebalus bei angliavandenius."

Taigi, visas neišeikvotas „kuras", kurį gauname su maistu, kaupiasi riebalų pavidalu mūsų organizme, apsunkina organų ir sistemų darbą. Priverstos dirbti perkrovos režimu, jos išsenka, o tai, kas nutinka vėliau, vadinama - ligomis.

Tiesus kelias į hepatitą

Dauguma, net 80 proc. žmonių, nė nejaučia turį suriebėjusias kepenis. Dažniausia jų mirties priežastis – širdies ir kraujagyslių ligos. Tačiau 20 proc. žmonių kepenų suriebėjimas transformuojasi į hepatitą, vadinamą nealkoholiniu steatohepatitu. Šiai ligai būdingos tokios pačios pasekmės, kaip ir esant alkoholiniam hepatitui. Norint, kad nealkoholinė kepenų suriebėjimo liga būtų gydoma efektyviai, reikia gerai išsiaiškinti ligos patogenezę.

„Mes gydome gretutinius metabolinio sindromo simptomus. Dabar didžiausias dėmesys kreipiamas į rizikos veiksnių sumažinimą ar pašalinimą. Svorio mažinimas, hiperlipidemijos ir hiperglikemijos koregavimas, potencialiai toksiškų vaistų ir alkoholio vartojimo nutraukimas padeda daugumai ligonių. Sureguliavus minėtas funkcijas, gerėja ir kepenų funkcijos rodikliai", – įsitikinęs profesorius.

Negydomas nealkoholinis steatohepatitas, kaip ir alkoholinis, ilgainiui komplikuojasi kepenų ciroze.

O kitur parašyta- fruktozės poveikis kepenims yra toks pat, kaip alkoholio.
Tad tu tikrai teisingame kelyje ir visas tavo bėdas gali sutvarkyti ši mityba.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 28, 20:08)

O kitur parašyta-  fruktozės poveikis kepenims yra toks pat, kaip alkoholio.
Tad  tu tikrai teisingame kelyje ir visas tavo bėdas gali sutvarkyti ši mityba.

smile.gif kaip faina smile.gif

Šiandien mane aplankė teta serganti II tipo cukriniu diabetu, bet padėtis blogėja ir ji jau leidžiasi insuliną, sukaupiau visas jėgas ir pasakiau ko reikėtų atsisakyti, kad reikalai pagerėtų ir ji labai nudžiugo, sako ačiū tau mieloji, kad mane apšvietei ir įkvėpei, būtinai laikysiuosi tavo nurodymų smile.gif
Atsakyti