Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

Kissable: sauniai varai, taip ir toliau...

as siandien su nepersaunama iki 1val popiet prabinzinejau, uzsiemus siuo bei tuo, o tada staiga oj blyn reik uzest ko, radau virtuvej garintos lasisos smoteli, tai paskubom ta su avokadu ir pora pomidoru sulapnojau ir atgal prie savo uzsiemimu, na ir pasigailejau... visgi reikejo kaip zmogui prisest ir ramiai pavalgyt - skrandis supyko ir pradejo lasisa man i virsu plaukt, net priguliau... praejo, bet matai, ne veltui sako, kad maisto kramtymui reik daugiau demesio skirt...

prisiskaiciau apie gheeghee ir uzsimaniau, jau gal menesi neturejau, eina kokosas ir paprastas sviestas. itariu nepersaunama kavyte butu visai nieko su ghee.

aprime cia, savaitgalis juk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 26, 18:13)
radau virtuvej garintos lasisos smoteli, tai paskubom ta su avokadu ir pora pomidoru sulapnojau
prisiskaiciau apie gheeghee ir uzsimaniau, jau gal menesi neturejau, eina kokosas ir paprastas sviestas. itariu nepersaunama kavyte butu visai nieko su ghee.

Man lašišą būtina su citrina valgyti. Šiaip ir skumbrę, ir kitą riebią žuvį. Nes be rūgšties tikrai bjauri savijauta būna.

Aš ir vakar džy pasidariau, tai šiandien neperšaunama kaifas kokia skani, o dar kavą su cinamonu plikiau vaje vaje, net trys geri puodai taip ir suėjo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Aha, ramuma smile.gif Aš irgi apie ghi prisiskaičiau, sviestui akcijų palauksiu ir gaminsiu smile.gif Jau nuo Jautienos paštetą nusižiūrėjau, niam niam, kitą savaitę vėl darysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 26, 18:11)
Ahhh, labai ačiū už tokį išsamų aprašymą ir rūpestį  4u.gif Net nepatogiai pasijutau...  ax.gif Būtinai išbandysiu šį būdą, manau kad jis tikrai superinis.  smile.gif

Prasom, nera uz ka 4u.gif Visos mes cia dalinames tuo ka mokam ir ka zinom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 07 26, 17:32)
O šiaip mėsa, žuvis, kiaušiniai - su Paleo niekad netenka badaut - tik vakar pasidaviau vienai dienai - per draugės gimtadienį pyrago suvalgiau - tai šiandien negera, taisiau sveikatą keptom cukinijom ant ghee, ir vėl lengvai sugrįžau. Mano pastebėjimai iš šios mitybos - pradingsta nesveikas saldumynų poreikis. Sotumas ateina ir išlieka gerokai ilgiau, nesinori užkandžiauti visiškai thumbup.gif Aišku visi žmonės, būna ir tų anglių, vakar buvo daug, bet šiandien vėl grįžau ir super smagu, ir draugėm papasakoju thumbup.gif

Sveika:)
Ot, sunku prisiderinti prie draugių,kurios kitaip valgo:)
Bet visada galima rasti ant vaišių stalo mėsos ir daržovių.
Bėda su pyragais ir kitais saldumynais, ypač jei pačios iškepa schmoll.gif .
Grįžau neseniai iš draugės, smagu, kad ji supranta ir stengiasi man įtikti ir pagaminusi tai, ką valgau:)
Šiandien namo parnešė minkštą minkštą batoną, o jau kvepia, kvepia...
atsikandau kąsnį. Įdomu tiosiog pasidarė, koks skonis. Atsikandau, veliasi burnoje, prarijau, o skonis nekoks schmoll.gif Ir daugiau jo nesinorėjo. Ir kaip aš galėjau anksčiau juos valgyti?...
Labai pagirtina, jog supranti, kad padauginus anglių, kitą dieną reikia jų mažinti thumbup.gif Bet geriau tokių dienų mažiau.
Dukra iškepė kokosinių sausainiukų, tai kaip neparagauti!?
Man rytoj teks anglių sumažinti:) Paprastai surenku 30-40.
Papildyta:
Šiandien paragavau cikorijos kavos - nepatiko, kartu.
Gal reiktų grietinėlės įsipilti - būtų skaniau:)
Gal patiks kavos mėgėjams:)

Cikorija - tai daugiamečio mėlynžiedžio žolinio augalo trūkažolės šaknys, kurios skrudintos ir maltos yra naudojamos maistui kaip kavos pakaitalas.

Cikorija, skirtingai nei kava, neturi kofeino ir nepasižymi organizmą bei protinę veiklą stimuliuojančiomis savybėmis. Naujausios mokslinės studijos įrodė, kad cikorijos šaknis mažina cholesterolio koncentraciją kraujyje, padeda kontroliuoti širdies ritmą.

Visos šio augalo dalys turi tam tikrų eterinių aliejų, kurie pasižymi parazitams toksiškomis savybėmis, tačiau didžiausia jų koncentracija yra augalo šaknyje. Cikorijos šaknys gali padėti ir norintiems sureguliuoti kūno svorį. Jos aktyvina virškinimą, žarnyno darbą, padeda skaidyti riebalus.

Cikorijos kartumas ir polisacharidai teigiamai veikia visą virškinimo sistemą. Cikorija tonizuoja kepenų, blužnies veiklą, skatina tulžies susidarymą. Dėl savo kartaus skonio padeda organizmui vykdyti detoksikacijos procesus per kepenis ir inkstus. Manoma, kad cikorija padeda pasisavinti kalcį, dėl to puikiai tinka su pienu. Taip pat pienas, grietinėlė ir medus pagerina cikorijų gėrimo skonį.
Cikorija gali būti gaminama ir parduodama įvairiomis formomis: skrudintų šaknų gabalėliais, milteliais, granulėmis, tiršto koncentrato pavidalu.

Read more: http://www.lsveikata...-kavos-pupeliu/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 26 liepos 2013 - 20:47
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 26, 18:11)
Man bent kol neparagauju kokios džiovintos uogos, banano, medaus tai tikrai nejaučiu saldumo poreikio. Bet kad vis kažkaip koks iš tų dalykų lyg netyčia pataiko man į burną..., o tada tai jau prasideda...  blush2.gif
Dėl sotumo tikrai. Vis jaučiuosi persivalgiusi ir baiminuosi kad per dideles dozes valgau. Nors, o siaube, dažnai jaučiu norą persivalgyti. Ir šiaip tikrai daug valgau. O kai mažiau užsiėmus tai ir gana per dažnai.  sad.gif

Nu va, dar reik suvaldyt save kai jau paragauji to saldumo - tai ryte jei kiaušinius valgau - nieko nebesinori po jų. Bet nepalyginamai lengviau atsispirt, nors ir žinau, kad skanu biggrin.gif Aha, man pavalgius atrodo kad visą dieną nebereiks biggrin.gif Nu bet išalkstu, nors ir negreit. Ir tas alkis toks tikras būna, o ne toks kad po valandos poreikis, o čia jauti, kad jau tikrai reikia pavalgyt, nes organizmas prašo, kažkaip atkuria tas normalias funkcijas, atpratina nuo tų pagraužinėjimų smile.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 07 26, 18:13)
Kissable: sauniai varai, taip ir toliau...

as siandien su nepersaunama iki 1val popiet prabinzinejau, uzsiemus siuo bei tuo, o tada staiga oj blyn reik uzest ko, radau virtuvej garintos lasisos smoteli, tai paskubom ta su avokadu ir pora pomidoru sulapnojau ir atgal prie savo uzsiemimu, na ir pasigailejau... visgi reikejo kaip zmogui prisest ir ramiai pavalgyt - skrandis supyko ir pradejo lasisa man i virsu plaukt, net priguliau... praejo, bet matai, ne veltui sako, kad maisto kramtymui reik daugiau demesio skirt...

aprime cia, savaitgalis juk wink.gif

Reiktų gal pamėgint, nes kvapas tas karamelinis nerealus wub.gif Galvoju kai prasidės mokslo metai - ryte kadangi 6 val keliuos, tai išgert neperšaunamos, tada kai apie 12 val pareinu normaliai ką nors ir vakarienę, tai gautųs toks smagus Paleo meniu, nes dabar kol atostogos, rytai laisvi, tai atsikeliu ramiai, pavalgau ir tik tada ką nors veikiu biggrin.gif O kai 6 val keltis, tai lyg noris, lyg nesinori, ir jeigu nieko neįmetu į skrandį, tai labai trumpai tempiu... reiks tikrai neperšaunamą pamėgint, keista su tuo riebalu bandyt, bet kai pagalvoji, su riebia grietinėle skanu, ir su pienu kuo riebesnis tuo skaniau... biggrin.gif

QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 26, 18:34)
Aš ir vakar džy pasidariau, tai šiandien neperšaunama kaifas kokia skani, o dar kavą su cinamonu plikiau vaje vaje, net trys geri puodai taip ir suėjo.  lotuliukas.gif

Mėginsiu, nes nusprendžiau jo dabar visada turėt, kai pamėginau biggrin.gif

QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 26, 21:57)
Sveika:)
Ot, sunku prisiderinti prie draugių,kurios kitaip valgo:)
Bet visada galima rasti ant vaišių stalo mėsos ir daržovių.
Bėda su pyragais ir kitais saldumynais, ypač jei pačios iškepa schmoll.gif .
Grįžau neseniai iš draugės, smagu, kad ji supranta ir stengiasi man įtikti ir pagaminusi tai, ką valgau:)
Šiandien namo parnešė minkštą minkštą batoną, o jau kvepia, kvepia...
atsikandau kąsnį. Įdomu tiosiog pasidarė, koks skonis. Atsikandau, veliasi burnoje, prarijau, o skonis nekoks schmoll.gif  Ir daugiau jo nesinorėjo. Ir kaip aš galėjau anksčiau juos valgyti?...
Labai pagirtina, jog supranti, kad padauginus anglių, kitą dieną reikia jų mažinti thumbup.gif Bet geriau tokių dienų mažiau.
Dukra iškepė kokosinių sausainiukų, tai kaip neparagauti!?
Man rytoj teks anglių sumažinti:) Paprastai surenku 30-40.

Paragavus, ar ir daugiau suvalgius pasaulis nesustos suktis, ypač kai žinai kad ne pirktinis ir iš kokybiškų produktų gamintas, bet miltai lieka miltai - jų reikia vengt visada. Man patiko tas punktas, kad mityba 85/15 jeigu 85 proc pagal Paleo, vistiek nauda beveik šimtaprocentinė. aišku, nepiktnaudžiauju, bet progų pas mane būna, nors ir nedažnai smile.gif Tie batonai kvepia, bet tai sintetiniai, žinau kad namie kepant jie tokie nebūtų, nes šūdo nepridedi kai pats darai. O geriausia nekept ir nepirkt, o tuo pačiu ir nevalgyt biggrin.gif
Atsakyti
Nepersaunama su zaliu kiausu
biggrin.gif
Papildyta:
Siandien darbe per daug prisinervinau tai surakino strenas doh.gif
Sedziu dabar su tokiu prietaisu ir kreciu strenas elektra biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 26, 21:57)

Šiandien paragavau cikorijos kavos - nepatiko, kartu.
Gal reiktų grietinėlės įsipilti - būtų skaniau:)
Gal patiks kavos mėgėjams:)

Cikoriją geriausia ir virti piene. Arba, žinoma, bent užsipilti giretinėlės. Šiaip man milteliais ji nelabai patiko. Išmečiau pusę pakelio, nes blogumą nuo jos jaučiau(g.b. kad per stiprią virdavau). Bet man visai patinka cikorijos sirupas, jo galima daugmoje parduotuvių rasti. Jį irgi bent su pienu gerti reikia. Arba vieną smaguriauti visai smagu. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 26, 23:02)

Su cukrum?! Tai čia elementari karališka kava? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 26, 23:39)
Su cukrum?! Tai čia elementari karališka kava?  g.gif

Tai nebutina jo deti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 27, 10:58)
Tai nebutina jo deti biggrin.gif

Nesu bandžius be cukraus, ar trynys susiplaka tada iki standumo?

P.s. rodo apie grizlius ką jie ėda Pasirodo iš lašišos jie iškrapšto tik smegenis it ikrus -riebiausias dalis. Priminė kažkokią mūsų seną diskusiją apie tai kodėl lokiai stori. Tai matyt ne nuo uogų. Bet jie suryja kalorijų atitinkamai 500 plytelių šokolado per dieną. smile.gif

Ai, labas rytas! Gražaus malonaus ir poilsingo savaitgalio visiems. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
pusryčiam kiaušiniai, pakepti ant trupučio taukų (ghi taupau, nes taukų nepabaigiau biggrin.gif ) Ir žinau kad iki pietų be problemų būsiu soti thumbup.gif Nu kaip man patinka kad negaliu, ir tegu neaiškina niekas kad tokia mityba yra brangi, suvalgau 2 kiaušinius, tai jų bendra kaina gaunas 70 centų, taukų pusė šaukšto tai jaučiu net 10 centų nesigautų, 3 parauginti agurkėliai nemokamai - naminiai. Nu dar dešrelių be visokio š įdėjau 2, tai gal koks litas ant jų dar biggrin.gif Tai sotūs už restoraninius skanesni pusryčiai gaunas apie 2 litus, iš aukščiausios kokybės produktų. Nafik, pirmąkart sugalvojau paskaičiuot ir pasidžiaugt biggrin.gif Aišku jeigu būtų šeima būtų kitaip, bet kai viena tai man super thumbup.gif
Šiandien dar nebandžiau neperšaunamos pasidaryt, nes turiu truputuką paprasto pieno, į kavą po truputį pilu, tai reikia sunaudot iki rytojaus, kol išvažiuosiu, o ghi ir kokoso aliejus gi vistiek ilgiau laikos smile.gif
Atsakyti