Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(nomore @ 2013 07 25, 18:26)
Man tiek juodi, tiek balti patinka sutarkuoti su burokine tarka, sumaišyti su grietine ir druska.


Grietines netoleruoju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 25, 19:38)
Na nelabai suprantu, kam jus ji is viso kosiat? O gal kazkaip ne taip gaminat? ghee naudoju jau kokie 3metai. Visada darau pati.  Niekada gyvenime nekosiau ir net minciu tokiu nekilo. Papasakosiu, kaip darau, gal ir jums pravers.
Imu du puodus - viena mazesni, kita didesni ( mazasis turi buti toks, kad is jo galetumet pilti skysti, neprapildamos i sonus - t.y. is jo skystis begtu grazia srovele, ten, kur jums reikia smile.gif). Istatau vienas i kita. I apatini pripilu vandens ir dedu ant pacios maziausios imanomos ugnies ar kaitinimo padalos(kad siltu labai letai ir labai nesmarkiai). I virsutini tuscia puoda dedu sviesta (naudoju arba Smetoniska arba paskutiniu metu Dvaro 82% - labai pasiteisino smile.gif). Gaunasi tokia garo vonele. Sviestas po truputuka istirpsta ir pradeda skaidreti. Nuskaidreja po kokiu 20-30min. Visi pieno baltymai lieka ant dugno, kaip nuosedos, o virs ju skaidrutelis geltonutelis ghee smile.gif Jokiu maisymu, jokiu putu graibymu ir pan!!! Kai jau nusprendziat, kad sviestas pakankamai skaidrus, tisiog imat ir is leto nupilat ji i inda kuriame ir laikysit ghee. Svarbu ziureti, kad nepatektu nei laselis tu apatiniu baltymu ( tikrai matysit, kada jie arteja. Tereikia laiku sustoti pilti). Viskas!!! Toki ghee siuo metu turiu daryta pries pusantru metu ir laikyta ne saldytuve(periodiskai netgi buvo apsvieciamas saules) - jis yra sviezutelis skanutelis ir puikiai kvepiantis - jokiu sugedimo pozymiu smile.gif Jei pilant pateko nors ir maziausias laselis tu baltyminiu nuosedu, sviestas taip gerai nebesilaikys - reikia laikyta saldytuve ir greitai suvartot ( na koki menesi ar du tai dar tikrai nieko jam neatsitinka ). Ta likusia baltymine dali galima suvartot kaip padaza ar uzpila per pora dienu(veliau sugenda), jei toleruojate pieno baltymus. Tie baltymai buna nei kiek nesudege ir net neuzvire proceso metu, todel pavojaus jokio sveikatai nekelia, jei gerai toleruojate laktoze smile.gif Jei kas neaisku - klauskit smile.gif

thumbup.gif čia vadinasi lydoma netiesioginiu kaitinimu, ir tikriausiai net cholesterolis lieka nenukentėjęs, nes neužkaista smarkiai.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 25, 19:46)
Grietines netoleruoju  biggrin.gif

ot velnias biggrin.gif

Aš tai baltą dar dažnai vieną graužiu dar nusilupus, o juodas būna taupomas vaiko kosuliams gydyti, tik laimingieji papuola man su ta grietine biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 25, 19:38)
Na nelabai suprantu, kam jus ji is viso kosiat?

Ačiū, bet tai nuo tų nuosėdų ir košiam. Aišku, jas galima matyti. Nesu niekada darius su dviem puodais. Manau taip sveikiau, kiek apskritai sveikiau gali būti koks nors kaitintas produktas. smile.gif

Lumi, ridikai tinka ir su aliejumi. Man visai skanu. Jaučiu skanu ir su pašildytu lyd.sviestu būtų. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 22:04)
Ačiū, bet tai nuo tų nuosėdų ir košiam. Aišku, jas galima matyti. Nesu niekada darius su dviem puodais. Manau taip sveikiau, kiek apskritai sveikiau gali būti koks nors kaitintas produktas. smile.gif

O jus pabandykit su dviem puodais. Tikrai bus daug greiciau ir paprasciau ir nukosinet nebus jokio reikalo - nupilsit be vargo nuo virsaus ghee, o ant dugno liks tos nuosedos baltymines smile.gif
Atsakyti
gal kas susidūrę su žarnyno kolitu ir truputį info turi, kas ten kaip būna? Reik info žmogui, kuris pats nejusdamas ant paleo perėjo, gerai jaučias, bet va ta liga yr... kažką gal geriau gali daryt...

Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 25, 19:38)
heart.gif I apatini pripilu vandens ir dedu ant pacios maziausios imanomos ugnies ar kaitinimo padalos(kad siltu labai letai ir labai nesmarkiai).

heart.gif heart.gif I virsutini tuscia puoda dedu sviesta (naudoju arba Smetoniska arba paskutiniu metu Dvaro 82% - labai pasiteisino smile.gif).

heart.gif heart.gif heart.gif Jei pilant pateko nors ir maziausias laselis tu baltyminiu nuosedu, sviestas taip gerai nebesilaikys - reikia laikyta saldytuve ir greitai suvartot


Dar kartą perskaičiau atidžiai, tai ir kilo klausimų:
heart.gif pilate šaltą, šiltą, karštą ar nesvarbu kokį vandenį? Kaitinant tiesiog puode ar keptuvėje, kad nedegtų tai pačioj pradžioj ir indas ir sviestas t.b. kambario temperatūros. Ir ar svarbus puodo dugno storis kaitinant vandenyje?
heart.gif heart.gif "Smetoniško" nesupratau. Nors jis brangus, bet pats sviestas man kažkodėl margarinu atsiduoda. Kelis kartus irgi bandžiau iš jo daryti, bet tas prieskonis biškį gasdina. Arba man vaidenasi. Na, jis, kaip rašoma, yra iš raugintos grietinėlės - gal dėl to toks keistas.
heart.gif heart.gif heart.gif tai dėl tų likučių kad išvengtume gedimo vis tiek galima arba reikia kokį koštuvėlį arba merliuką naudoti?

heart.gif heart.gif heart.gif heart.gif P.S. ... ir dar... kokį kiekį ghi gaminatės kad jums užtenka pusmečiui? Ar tiesiog mažai jo naudojate? ax.gif

Labas rytas visoms,
nuo šiandien vakaro einu atostogų!!!!

Sedindriuke, gaila, nieko nesu net girdėjus apie tokias ligas.

P.P.S.
Buvo aptiktos šios klaidos
Savo žinutėje įterpėte daugiau šypsenėlių, nei leidžia www.supermama.ltadministratorius.
Nu ir ką? Ir pratyniau kokius 98 širdelius. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 25, 19:46)
Grietines netoleruoju  biggrin.gif


Sveikos,

Radau tokį receptuką su juodaisiais ridikais:

Salotos 300 gr.
Morkų 50 gr.
Juod. ridikų 80 gr.
Grietinės 50 gr. (manau, puikiai tiktų pakeisti į aliejųsmile.gif
Prieskonių.

Pernai vasarą tarkavau baltąjį ridiką su morkomis, uždėjau grietinės - man nepatiko skonis doh.gif . Reikės pamėginti šį receptą su aliejumi:)



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nijolė46: 26 liepos 2013 - 12:04
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 26, 12:11)
Dar kartą perskaičiau atidžiai, tai ir kilo klausimų:
heart.gif pilate šaltą, šiltą, karštą ar nesvarbu kokį vandenį? Kaitinant tiesiog puode ar keptuvėje, kad nedegtų tai pačioj pradžioj ir indas ir sviestas t.b. kambario temperatūros. Ir ar svarbus puodo dugno storis kaitinant vandenyje?
heart.gif heart.gif "Smetoniško" nesupratau. Nors jis brangus, bet pats sviestas man kažkodėl margarinu atsiduoda. Kelis kartus irgi bandžiau iš jo daryti, bet tas prieskonis biškį gasdina. Arba man vaidenasi. Na, jis, kaip rašoma, yra iš raugintos grietinėlės - gal dėl to toks keistas.
heart.gif heart.gif heart.gif tai dėl tų likučių kad išvengtume gedimo vis tiek galima arba reikia kokį koštuvėlį arba merliuką naudoti?

heart.gif heart.gif heart.gif heart.gif P.S. ... ir dar... kokį kiekį ghi gaminatės kad jums užtenka pusmečiui? Ar tiesiog mažai jo naudojate?  ax.gif

Labas rytas visoms,
nuo šiandien vakaro einu atostogų!!!!

Sedindriuke, gaila, nieko nesu net girdėjus apie tokias ligas.

P.P.S.
Buvo aptiktos šios klaidos
Savo žinutėje įterpėte daugiau šypsenėlių, nei leidžia www.supermama.ltadministratorius.
Nu ir ką? Ir pratyniau kokius 98 širdelius. biggrin.gif


heart.gif Pilu salta vandeni is krano, bet manau, kad tai neturi reiksmes. Puodu dugnams irgi reiksmes neteikiu, svarbu, kad virsutinio puodo dugnas ir apatine dalis(tiek, kiek jame bus istirpudio sviesto) butu apsemti apatiniame puode esancio vandens. Virsutinis indas gali buti ir koks dubuo, ar kas. Svarbu, kad jis plaukiotu apatinio puodo vandenyje. O tas vanduo apatiniame puode turi arba labai is leto virti arba buti arti virimo. Sviesto puodo ir vandens temperaturai reiksmes neteikiu - kokie tuo metu buna, tokie ir eina i trasa smile.gif Tiesiog isvynioju sviesto gabalus is popieriaus ir sudedu i tuscia virsutini puoda, dadu ta puoda i apatini, kuriame jau ipilta tiek vandens, kad virsutinis plauktu, o ne stovetu ant apatinio dugno, ir dedu visa sita konstrukcija ant labai mazos ugnies - vanduo po truputi syla, sildo virsutini puoda, jame tirpsta sviestas ir po kurio laiko ima skaidreti. Kai nuskaidreja visiskai ir virsta geltonu skaidriu skysciu, as ji tiesiog nupilu nuo dugne esanciu nuosedu i kita inda. Nieko nemaisau, negraibau ir kitaip jam netrugdau. Jei paciam proceso gale matau, kad pavirsiuje plaukioja koks krislelis ar siaip nepageidaujamas objektas, tai ji atsargiai ismeskerioju, bet sito labai retai prisireikia.

heart.gif heart.gif Smetonisko skonis man kazkaip neigiamai neuzkliuvo, ji naudojau todel, kad labai greit atsiskirdavo svarus sviestas ir baltymines nuosedos. Esu isbandziusi beveik visus rinkoj esancius 82% sviestus, tai is Smetonisko ir Dvaro ghee pasigamina greiciausiai ir nuosedu lieka maziausiai. Bandziau daryt is naminio, bet jis turi but labai labai gerai isplautas, nes kitaip labai stipriai putoja, buna labai daug nuosedu ir vistiek man toks skaidrus, kokio noretusi nesigauna.

heart.gif heart.gif heart.gif As nenaudoju jokiu kostuveliu, nes pilant laisvai galima kontroliuot, kad nepatektu tu nuosedu. Nebent, kai jau visai i pabaiga, jei noresit alei laselio ispilti ghee, tai tada, gal paskutinius tuos lasus nebent per kostuveli, bet as taip nedarau - tiesiog palieku truputi sviesto kartu su tais atsiskyrusiais baltymais, o juos sunaudoju kaip padaza prie kokiu garintu darzoviu ar pan. Svarbu tik kad puodo krastas butu toks per kuri gali labai letai maza srovele pilti ir nevarva per indo krasta.

Na o del to kur pusmeti jau stovi(o gal ir ilgiau), tai yra taip: as gyvenu Utenoje, o dirbu Vilniuje, kur turiu maza butuka. Tai va ten as nusiveziau ghee indeli, bet ten as gaminu labai retai, o ir saldytuvo ten neturiu, tai todel jis ir stovi tiek laiko ir dar tokioj lentynoj, kur rytais apsviecia saule. Netycia taip gavos, bet dabar galiu uztikrintai sakyti, kad gerai padarytas ghee tikrai labai ilga laika nesugenda laikomas bet kokiomis salygomis smile.gif

Atsakyti
labas dienas.
pagaliau savaitgalis.
man svoris kazko sustojo, bet va ilindau i isaugtus dukters dzinsus. issaugo ji i ilgi, ne i ploti biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, aš jau labai seniai Paleo domiuos, atsisakius esu grūdų, miltų, bulvių, pagrindas daržovės, sezoninius vaisius/uogas irgi vartoju, ir jau riebalo nemažai, atrandu iš naujo lašinukų skonį, vakar pirmą kartą dariau ghee, ir super pasisekė, žiūriu čia diskusija nebloga verda - pas mane tos nuosėdos ant dugno nusėdusios buvo, bet paviršiuj tokios baltos - tai jas perkošiau ir jokios problemos nebuvo, koštuvėlį praploviau, o į jį buvau binto perlenkto įdėjus, super persikošė, ir gavos toks skaidrus, karamele kvepiantis sviestukas. Nepalyginamai skanesnės cukinijos ant jo pakeptos wub.gif
Ir dar papirkau indelį kokoso aliejaus nerafinuoto - irgi naudosiu kepimui arba į kavą thumbup.gif
O šiaip mėsa, žuvis, kiaušiniai - su Paleo niekad netenka badaut - tik vakar pasidaviau vienai dienai - per draugės gimtadienį pyrago suvalgiau - tai šiandien negera, taisiau sveikatą keptom cukinijom ant ghee, ir vėl lengvai sugrįžau. Mano pastebėjimai iš šios mitybos - pradingsta nesveikas saldumynų poreikis. Sotumas ateina ir išlieka gerokai ilgiau, nesinori užkandžiauti visiškai thumbup.gif Aišku visi žmonės, būna ir tų anglių, vakar buvo daug, bet šiandien vėl grįžau ir super smagu, ir draugėm papasakoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2013 07 26, 17:04)
heart.gif

Ahhh, labai ačiū už tokį išsamų aprašymą ir rūpestį 4u.gif Net nepatogiai pasijutau... ax.gif Būtinai išbandysiu šį būdą, manau kad jis tikrai superinis. smile.gif

QUOTE(Kissable_lips @ 2013 07 26, 17:32)
Mano pastebėjimai iš šios mitybos - pradingsta nesveikas saldumynų poreikis. Sotumas ateina ir išlieka gerokai ilgiau, nesinori užkandžiauti visiškai thumbup.gif

Man bent kol neparagauju kokios džiovintos uogos, banano, medaus tai tikrai nejaučiu saldumo poreikio. Bet kad vis kažkaip koks iš tų dalykų lyg netyčia pataiko man į burną..., o tada tai jau prasideda... blush2.gif
Dėl sotumo tikrai. Vis jaučiuosi persivalgiusi ir baiminuosi kad per dideles dozes valgau. Nors, o siaube, dažnai jaučiu norą persivalgyti. Ir šiaip tikrai daug valgau. O kai mažiau užsiėmus tai ir gana per dažnai. sad.gif
Atsakyti