QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 26, 12:11)
Dar kartą perskaičiau atidžiai, tai ir kilo klausimų:
pilate šaltą, šiltą, karštą ar nesvarbu kokį vandenį? Kaitinant tiesiog puode ar keptuvėje, kad nedegtų tai pačioj pradžioj ir indas ir sviestas t.b. kambario temperatūros. Ir ar svarbus puodo dugno storis kaitinant vandenyje?
"Smetoniško" nesupratau. Nors jis brangus, bet pats sviestas man kažkodėl margarinu atsiduoda. Kelis kartus irgi bandžiau iš jo daryti, bet tas prieskonis biškį gasdina. Arba man vaidenasi. Na, jis, kaip rašoma, yra iš raugintos grietinėlės - gal dėl to toks keistas.
tai dėl tų likučių kad išvengtume gedimo vis tiek galima arba reikia kokį koštuvėlį arba merliuką naudoti?
P.S. ... ir dar... kokį kiekį ghi gaminatės kad jums užtenka pusmečiui? Ar tiesiog mažai jo naudojate?
Labas rytas visoms,
nuo šiandien vakaro einu atostogų!!!!
Sedindriuke, gaila, nieko nesu net girdėjus apie tokias ligas.
P.P.S.
Buvo aptiktos šios klaidos
Savo žinutėje įterpėte daugiau šypsenėlių, nei leidžia www.supermama.ltadministratorius. Nu ir ką? Ir pratyniau kokius 98 širdelius.
Pilu salta vandeni is krano, bet manau, kad tai neturi reiksmes. Puodu dugnams irgi reiksmes neteikiu, svarbu, kad virsutinio puodo dugnas ir apatine dalis(tiek, kiek jame bus istirpudio sviesto) butu apsemti apatiniame puode esancio vandens. Virsutinis indas gali buti ir koks dubuo, ar kas. Svarbu, kad jis plaukiotu apatinio puodo vandenyje. O tas vanduo apatiniame puode turi arba labai is leto virti arba buti arti virimo. Sviesto puodo ir vandens temperaturai reiksmes neteikiu - kokie tuo metu buna, tokie ir eina i trasa
Tiesiog isvynioju sviesto gabalus is popieriaus ir sudedu i tuscia virsutini puoda, dadu ta puoda i apatini, kuriame jau ipilta tiek vandens, kad virsutinis plauktu, o ne stovetu ant apatinio dugno, ir dedu visa sita konstrukcija ant labai mazos ugnies - vanduo po truputi syla, sildo virsutini puoda, jame tirpsta sviestas ir po kurio laiko ima skaidreti. Kai nuskaidreja visiskai ir virsta geltonu skaidriu skysciu, as ji tiesiog nupilu nuo dugne esanciu nuosedu i kita inda. Nieko nemaisau, negraibau ir kitaip jam netrugdau. Jei paciam proceso gale matau, kad pavirsiuje plaukioja koks krislelis ar siaip nepageidaujamas objektas, tai ji atsargiai ismeskerioju, bet sito labai retai prisireikia.
Smetonisko skonis man kazkaip neigiamai neuzkliuvo, ji naudojau todel, kad labai greit atsiskirdavo svarus sviestas ir baltymines nuosedos. Esu isbandziusi beveik visus rinkoj esancius 82% sviestus, tai is Smetonisko ir Dvaro ghee pasigamina greiciausiai ir nuosedu lieka maziausiai. Bandziau daryt is naminio, bet jis turi but labai labai gerai isplautas, nes kitaip labai stipriai putoja, buna labai daug nuosedu ir vistiek man toks skaidrus, kokio noretusi nesigauna.
As nenaudoju jokiu kostuveliu, nes pilant laisvai galima kontroliuot, kad nepatektu tu nuosedu. Nebent, kai jau visai i pabaiga, jei noresit alei laselio ispilti ghee, tai tada, gal paskutinius tuos lasus nebent per kostuveli, bet as taip nedarau - tiesiog palieku truputi sviesto kartu su tais atsiskyrusiais baltymais, o juos sunaudoju kaip padaza prie kokiu garintu darzoviu ar pan. Svarbu tik kad puodo krastas butu toks per kuri gali labai letai maza srovele pilti ir nevarva per indo krasta.
Na o del to kur pusmeti jau stovi(o gal ir ilgiau), tai yra taip: as gyvenu Utenoje, o dirbu Vilniuje, kur turiu maza butuka. Tai va ten as nusiveziau ghee indeli, bet ten as gaminu labai retai, o ir saldytuvo ten neturiu, tai todel jis ir stovi tiek laiko ir dar tokioj lentynoj, kur rytais apsviecia saule. Netycia taip gavos, bet dabar galiu uztikrintai sakyti, kad gerai padarytas ghee tikrai labai ilga laika nesugenda laikomas bet kokiomis salygomis